fbpx

Gepubliceerd op: 13 november 2023

Van terugkerende Kosten naar Financiële Vrijheid? Investeren in Garageboxen en Activabeheer.

Uit het boek Financieel Vrij

Zoals in ons boek Financieel Vrij beschreven:

“Als je al het geld bij elkaar zou leggen wat je uitgeeft aan terugkerende kosten voor bezittingen (passiva) en hiermee bezit zou aankopen wat inkomsten genereert (activa), dan verandert je financiële vooruitzicht volledig. Samenvattend:

1. De armen hebben alleen onkosten
2. De middenklasse kopen passiva waarvan zij denken dat het activa is
3. De rijken kopen activa

De passiva van de middenklasse (hypotheek, leningen, creditcard) zijn de activa van de rijken (aandelen, obligaties, vastgoed, intellectueel eigendom). Om een voorbeeld te noemen; je hebt 200 euro per maand onkosten aan een auto (passiva), maar verdient 200 euro per maand aan het verhuren van een garagebox (activa). Met de passieve inkomsten uit de garageboxen, zijn de onkosten voor de auto gedekt. Dat is de ware kracht van activa; de weg naar financiële vrijheid. Het gaat er niet om hoeveel geld je verdient, het gaat erom hoeveel geld je overhoudt.

Dit klinkt heel eenvoudig, maar de meeste mensen hebben geen idee hoe diepgaand dit is wanneer het in de praktijk wordt gebracht. Werken voor geld is een kortetermijnoplossing voor een langetermijnprobleem. Als je niet wilt dat geld je beheerst, dan zul je dingen anders moeten doen.”


Het leek ons goed om naast het vertellen ovder de uitgebreide training over investeren in garageboxen eens een wat diepgaander artikel te schrijven over investeren in garageboxen zodat je beter kan beoordelen of het iets voor jou is. 

Geplaatste links zijn partnerlinks waarover wij een commissie ontvangen. Dit betekend NIET dat jij meer moet betalen. In tegendeel! Met onze kortingscode PAGAR2023 betaal je juist 20% minder!  

Garageboxen

Hoe, waarom en waarom begin je met investeren in garageboxen?

Investeer je in vastgoed, maar ben je op zoek naar alternatieven met minder risico’s? Wil je een start maken die overzichtelijker is dan de huidige woningmarkt? Investeren in garageboxen kan een lucratieve optie zijn. Dit blog leidt je door enkele essentiële stappen om te volgen bij het succesvol investeren in garageboxen.

We pakken de kennis vanuit ons netwerk samen met die informatie over de cursus Passiefinkomenmetgarageboxen. Een complete training die jou volledig kan helpen jouw doel tot de aanschaf van jouw (eerste) activa te bereiken! 

Garageboxen zijn een manier om je beleggingsstrategie te diversifiëren?.Ben je klaar om hier in te duiken?

Meer informatie opzoeken

De Voordelen van Investeren in Garageboxen

– Je hebt een stabiele bron van passief inkomen.
– Het risico bij investeren in garageboxen is laag.
– Garageboxen bieden veelzijdigheid in hun gebruiksmogelijkheden.
– Je kunt ruimtetekort compenseren door te investeren in garageboxen.

Stabiele bron van passief inkomen

Garageboxen bieden een stabiele bron van passief inkomen. Als voormalig huurders (emigreren op hoge snelheid bracht ongewenste kosten met zich mee) weten wij er alles van. De huur is niet goedkoop en net als bij iedere andere vorm van abonementen is niets menselijks ons vreemd. Ook wij met onze kennis waren verdomd traag met leegruimen en opzeggen.

Geen zorg: Wij zijn hier nu druk bezig onze passiva om te zetten naar activa 😉

Afijn, bij het verhuren van garageboxen krijg je dus maandelijks een vast bedrag verdienen zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Je investeert één keer in het kopen van de garagebox en daarna profiteer je van de huur die je ontvangt. Leegstand is op verschillende manieren relatief goed te voorkomen. Hierover staan in de training beleggen in garageboxen mooie tips.

Iinvesteren in garageboxen kan een aantrekkelijke keuze zijn als je financiële vrijheid nastreeft. Er zijn t.o.v. woningen relatief weinig risico’s en onderhoudskosten verbonden aan garageboxen, waardoor het rendement betrouwbaarder is. Wel zijn er kosten waar je in je berekening rekening mee moet houden. Hier zijn in de training Investeren in Garageboxen mooie rekentools opgenomen en lees je hieronder meer.

Laag risico

Garageboxen zijn een investering, die redelijk goed tegen economische schommelingen kunnen. Een vriendin van mij die koffie en patat in haar cafetaria verkoopt zei mij eens dat je het beste kan beleggen in producten die in iedere oorlog en crisis gewoon blijven verkopen. Wat denk jij dat garageboxen tijdens een crisis doen?

Vooral in Nederland, waar schuurtjes of bergingen aan woningen steeds minder voorkomen, groeit de vraag naar opslagruimte rondom de steden. Dat schuurtjes niet meer aan huizen worden gebouwd komt doordat vastgoedbeleggers weten dat iedere extra vierkante meter woonruimte aanzienlijke meer waarde toevoegt voor de eigenaren en investeerders dan opslagruimte. Hierdoor worden er geen garages meer gebouwd en zelfs bestaande garages bij woningen omgevormd tot extra woonruimte.

Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar externe opslagruimte, zowel voor individuen als bedrijven.

De doorlopende en ovoorziene kosten van garageboxen zijn veelal gunstiger dan die van andere vastgoedinvesteringen. Dat leidt tot een vaster nettorendement.

Tekst gaat onder de afbeelding verder!

Veelzijdigheid van garageboxen

Garageboxen kunnen worden gebruikt voor opslag, als werkplek, voor bedrijfsmiddelen of gewoon als parkeerplaats.

Deze verschillende gebruiksmogelijkheden vergroten de vraag en waarde ervan als ook jouw mogelijkheden als investeerder. Tegenwoordig zie je zelfs garage die omgeouwd worden tot tiny houses en zo nog meer op kunnen leveren. Dit mag soms van gemeenten op specifieke locaties of voor een specifieke doelgroep.

Een garagebox kan ook worden omgebouwd tot een kleine werkplaats of opslagruimte voor iemand die extra ruimte nodig heeft. Zelfs bedrijven kunnen geïnteresseerd zijn in garageboxen om hun apparatuur veilig op te bergen of als extra opslagruimte. Ik ken een fietsenmaker die enkele boxen huurt om fietsen te plaatsen die worden opgeknapt en doorverkocht.

De veelzijdigheid van garageboxen maakt ze dus een aantrekkelijke belegging in vastgoed.

Ruimtetekort compenseren

Heb je moeite met het vinden van genoeg ruimte voor je eigen spullen? Investeren in garageboxen kan een oplossing zijn om tijdig eigen ruimtetekort te compenseren. Het aantal mensen dat aan het jarenlang huren van een garagebox al meer geld kwijt zijn dan wanneer ze er zelf een hadden aangeschaft is vermoedelijk zeer hoog. 

Door te investeren in garageboxen kun je dus ook je eigen ruimtetekort compenseren.

Let op: Met onze kortingscode PAGAR2023 betaal je 20% minder dan normaal.

Verschillende Vormen van Investeringen in Garageboxen

Je kunt op verschillende manieren investeren in garageboxen. 

Bestaande garageboxen kopen

Je kan een bestaande garageboxen kopen als investering. Dit heeft als voordelen dat het een bekende stabiele bron van passief inkomen is en het risico meestal laag is. 

Bij het investeren in bestaande garageboxen is het belangrijk te letten op de locatie, de staat van de boxen, de huurprijzen en juridische aspecten. Met name over het laatste kan het verstandig en winstgevend zijn om kennis en ervaring op te doen voordat je gaat investeren.

Investeren in nieuwbouwprojecten of garageparken

Bij investeren in garageboxen is het ook mogelijk om te kiezen voor nieuwbouwprojecten zoals garageparken. Dit kan een interessante en leuke optie zijn, omdat je zo direct betrokken bent bij het gehele proces.

Ook zijn nieuwbouwprojecten modern en voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Het investeren in nieuwbouwprojecten kan je de mogelijkheid bieden om een aantrekkelijk rendement te behalen maar een nadeel is dat je hier vaak wel minder invloed op hebt.

Zelf een garagebox bouwen

Als je handig bent kun je overwegen om zelf een garagebox te bouwen. Hierdoor heb je zelf controle over het ontwerp, de grootte en de locatie.

Dit biedt de mogelijkheid om aan te sluiten bij de specifieke behoeften en wensen van potentiële huurders. Het bouwen van een garagebox kan initieel meer tijd en moeite kosten, maar het kan door het verlagen van de aanschafkosten ook een hoger rendement opleveren op de lange termijn.

Onderzoek wat de benodigde vergunningen en bouwvoorschriften zijn voor je aan de slag gaat.

Sandra Aagenborg

Waar op te Letten bij het Investeren in Garageboxen

Bij het investeren in garageboxen is het belangrijk om te letten op de locatie, de staat van de garageboxen, beveiliging, de huurprijzen, berekening van de opbrengsten, en de juridische aspecten.

Locatie

De locatie van een garagebox is net als bij woningen een cruciale factor bij het investeren in garageboxen. Investeren in een locatie waar er veel vraag is naar garageboxen is cruciaal. Een locatie nabij drukbezochte gebieden zoals woonwijken, bedrijventerreinen of winkelcentra kan een goede keuze zijn. Maar ook grote nieuwbouw wijken waar dus tegenwoordig veel woningen zonder garage en schuur worden gemaakt beiden kansen.

Hou dus rekening met de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van parkeergelegenheid in de omgeving. Door te investeren in een triple A locatie, vergroot je de kans op een hogere bezettingsgraad en dus een stabiel passief inkomen.

Staat van de garageboxen

Voordat je een beslissing neemt, is het aan te raden om de garageboxen grondig te inspecteren. Let op schade, lekkages of scheuren in de muren. Er zijn veel minder risico’s dan bij woningen maar zoals altijd, doe je huiswerk.

Huurprijzen en opbrengsten

De hoogte van de huurprijs hangt af van locatie, grootte en staat van de garagebox. Doe altijd onderzoek naar de huurprijzen in de omgeving. In gesprek gaan met andere verhuurders levert sowieso een verijking van je kennis en netwerk op dus als die kans zich voordoet zou ik het altijd doen.

Het is verstandig om kritisch naar de huurprijzen en opbrengsten te kijken voordat je besluit te investeren in garageboxen.

Juridische aspecten, de BTW en Box 3

Bij het investeren in garageboxen zijn er ook een aantal juridische aspecten waar je rekening mee moet houden. Controleer of de garageboxen die je wilt kopen voldoen aan alle wettelijke eisen en vergunningen. Je moet verplicht verhuren. 

Zoek uit met BTW en hebt dus een BTW-nummer nodig. Het klinkt ingewikkelder dan het is maar alles hieromtrent en hoe je een BTW factuur maakt leer je in de training. 

De hoogte van de WOZ-waarde is belangrijk bij garageboxen en andere vastgoedobjecten omdat het van invloed kan zijn op de onroerendezaakbelasting (OZB) die je als eigenaar moet betalen. Ook waar je die waarde online kan vinden en hoe hiermee verder te gaan leer je in de training.

Let op: Met onze kortingscode PAGAR2023 betaal je 20% minder dan normaal.

De waarde van kennis en ervaring

Om tijd en mogelijk geld te besparen kan je een cursus of training volgen om te leren investeren in garageboxen. Zelf spraken wij met mensen die de training hebben gevolgd en die hier enthousiast over waren. Wij kennen Sandra Aagenborg zelf als betrouwbaar en zeer gedetaileerd wat ons ertoe brengt haar training met partnerlink (zie disclaimer) met je te willen delen.

Volg je deze cursus of training?

Investeren in garageboxen om jouw weg om financiële vrijheid na te streven? Het volgen van een cursus of training kan dus een waardevolle eerste stap zijn.

Wij hebben zelf vaker gesproken over de cursus Passiefinkomenmetgarageboxen met de maakster. We zijn overtuigd dat deze een gedetailleerde benadering van het onderwerp bieden waarmee je zo in de praktijk kan. Onderwerpen als locatiekeuze, juridische aspecten en het maximaliseren van rendement worden uitvoerig besproken.

Maak gebruik van advies van experts en doe vertrouwen op

Door gebruik te maken van advies van de ervaringsdeskundig uit de training investeren in garageboxen kun je potentiële valkuilen vermijden en je kansen op succes vergroten. Advies van experts helpen vertrouwen te krijgen in je investering. Hier kan je daarna mooi op verder bouwen.

Volg je deze cursus of training?

Over de cursus cursus Passiefinkomenmetgarageboxen

De cursus Passiefinkomenmetgarageboxen biedt: 

  • kennis en ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in investeren in garageboxen.
  • Tips en strategieën om een stabiel passief inkomen te genereren met garageboxen.
  • Alles over het vinden van de juiste locaties, het beoordelen van de staat van garageboxen, het bepalen van huurprijzen en opbrengsten, en het omgaan met juridische aspecten.

Het volgen van deze cursus is een relatief overzichtelijke keuze bij het nastreven van financiële vrijheid door middel van vastgoedinvesteringen.

Resume:

Hoe begin je met investeren in garageboxen? Een cursus Passiefinkomenmetgarageboxen helpt je op weg!

De 'Cashflow Box' Cursus

De ‘Cashflow Box’ Cursus biedt een uitgebreide inhoud en wordt tegen een prijs aangeboden die je hieraan snel terug terug verdienen (zie ook onze liveshows over dit onderwerp).

Inhoud en prijs

De “Cashflow Box” cursus biedt een uitgebreid pakket aan informatie voor mensen die willen investeren in garageboxen. De cursus bestaat uit modules die alles behandelen wat je nodig hebt voor optimaliseren van je investering. Dit wanneer je van plan bent 1 of meerdere boxen aan te schaffen. 

Daarnaast krijg je toegang tot waardevolle rekentools en templates. De prijs van de cursus is gezien de waarde en kennis die je ervoor terugkrijgt goed te doen.

Recensies en ervaringen van anderen

Op de site zijn positieve ervaringen met de trainingen gedeeld die je terug kan lezen. Zelf hebben wij ook positieve reactie van mensen hierover gekregen. 

Door de positieve maar ook negatieve ervaringen van anderen te horen, kun je meer inzicht krijgen in hoe investeren in garageboxen jou kan helpen bij het bereiken van financiële vrijheid. Aangezien wij zelf niet hebben geinvesteerd in garageboxen raden we je zeker aan eens hier ook eens met een ervaringsdeskundige over te speken.

Over de maker Sandra Aagenborg

Sandra Aagenborg is de maker van de cursus Passiefinkomenmetgarageboxen. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar het investeren in garageboxen en heeft zelf jarenlange ervaring in de branche.

Met haar kennis en ervaring heeft ze deze uitgebreide cursus ontwikkeld om anderen te helpen financiële vrijheid te bereiken. Sandra deelt haar inzichten en strategieën, zodat je kunt leren hoe je optimaal kunt investeren in garageboxen en een stabiel passief inkomen kunt genereren.

Als ervaren belegger en expert biedt Sandra Aagenborg waardevolle begeleiding en praktische tips voor iedereen die geïnteresseerd is in het investeren in garageboxen.

Een hele tijd terug hebben wij al een interview met Sandra Aagenborg gedaan Leuk om eens terug te lezen voor meer persoonlijke informatie:

Podcasts en de liveshow van financieel vrije vent met Sandra Aagenborg

Sandra Aagenborg, een expert op het gebied van investeren in garageboxen, deelde haar kennis en ervaring in heel veel verschillende podcast en liveshow. 

Sandra Aagenborg’s haar expertise is een betrouwbare bron gebleken van informatie o.a. Hoogvliegers, Follow your wind en Real Estete Masterclass 

Om een goed beeld te krijgen van Sandra kan je die liveshow met deze garageboxbelegger die al bijna duizend keer bekeken is terug kijken of een van haar andere optredens.

Conclusie en Aanbevelingen

Hoe begin je met investeren in garageboxen?

We hopen dat dit blog je op weg helpt in jouw keuzes. Voor een complete gedetaileerde training kan een cursus als Passiefinkomenmetgarageboxen alias De ‘Cashflow Box’ jou helpen.

Let op: De korting van 20% krijg je met onze kortingscode PAGAR2023.

Blogs
Janneke van den Brink

Op het randje van de afgrond… We must jump!

Ontdek hoe Jacco en ik streven naar financiële vrijheid door diversiteit in investeringen, van vastgoed tot Bitcoin. Lees over onze uitdagingen, successen en waarom we gekozen hebben voor een leven van creatief ondernemen.

Read More »

1 gedachte over “Van terugkerende Kosten naar Financiële Vrijheid? Investeren in Garageboxen en Activabeheer”

  1. De ‘Cashflow Box’ klinkt interessant. Maar wordt daarin ook de huidige relatief hoge rente meegenomen? Ik lees namelijk niets over de component rente in dit artikel.

    De Contante Waarde van alle toekomstige huurpenningen is bij een rente van 4% lager dan bij een rente van 0%, zoals enkele jaren geleden. Een investering in vastgoed op dit moment, zoals in garageboxen, brengt dus minder op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: