fbpx

En hoe verdien je aan NFT's

Wat is een NFT

bekend van:

jinek
Logo Het Financieele Dagblad
BWNL
Telegraaf
trends
icoon inzicht

Veel kennis

Doe in enkele uren veel kennis op in deze snel veranderende wereld

icoon vrij

Extra asset

Zorg voor een extra beleggingsgroep om risico's te spreiden

icoon droomtoekomst

Passief

Je hoeft niet weken hiermee bezig te zijn. Het kan ook passief!

Eenvoudig geld verdienen aan NFT's?

* Wat is een NFT’? * Welke toepassingen hebben ze? * Hoe beoordeel je projecten? * Wat zijn red flags? Hoe moeilijk is het beleggen in NFT’s en de bijbehorende taal? 

De vragen waarop we op deze pagina antwoord geven, maar eerst: Waarom is beleggen in NFT’s juist nu interessant? Er is sprake van een enorme opmars in het aantal mensen die start met het kopen van NFT’s. We staan echter aan het begin en de potentie is nog lang niet bereikt. Platformen waarop je kan starten schieten als paddenstoelen uit de grond en een groeiende groep bedrijven en artiesten start eigen NFT projecten. Er worden forse investeringen gedaan. NFT projecten krijgen steeds belangrijkere functies op het internet en zijn veel meer dan plaatjes van apen. Ook hier staan we aan het begin en NFT’s spelen o.a. een grote rol in de vernieuwing van het internet (web3). Ons internet wordt een plek waarin niet alleen grote bedrijven als Google, maar ook jij en ik enorme kansen krijgen om eenvoudig geld te verdienen. Wij deden inmiddels onze eerste NFT beleggingen en schreven daar blogs over. Hoog tijd nu voor deze aparte webpagina over NFT’s. 

wat is een nft
NFT naar ethereum

Deze website

Voor deze webpagina gebruikten we eigen onderzoek en de kennis van Lisanne van NFTWegWijs. Lisanne is een onderzoekster die van geld verdienen aan NFT’s haar werk maakte. Hieronder twee interviews die we met Lisanne deden.

Wij deden zelf de Stoomcursus NFT’s van NFTWegWijs waarin we bij de hand genomen werden om in korte tijd geld te verdienen met NFT’s. Wij waren enthousiast en gingen een partnerschap met haar aan. We verkopen haar cursus via een affiliate. Wij krijgen een vergoeding, jij een kortingscode t.w.v. 50,- euro: Kortingscode: FINANCIEELVRIJ50. 

In onderstaande video’s met Lisanne en onze blogs elders op de website gaan we uitgebreider in op alle vragen. Het meest uitgebreide antwoord op de vraag wat is een NFT vind je vooral in het eerste blog over ons land in de metavers. (zie linkje) Met name de video maakt het heel goed duidelijk. Hieronder vind je in Jac. & Janneke taal kortere beschrijvingen m.b.t. al onze vragen. 

Trap er niet in

Voorkom Scam

icoon money mindset2

1 Officiële website

Gebruik alleen de officiële pagina's. Als je op zoek bent naar de link van de website gebruik dan bijvoorbeeld de officiële twitter-bio of check de Discord van het project onder ‘Offical links’. Druk niet zomaar op willekeurige links van sites want je beland zo in een scam. Overal waar jij als newbie/trader/gebruiker van NFT’s bent. De ideale plek is waar veel informatie over NFT’s wordt gedeeld. Let dus op nep discords, nep twitter accounts, nep Youtube accounts, enz.. Het aantal volgers, leden en de oprichtingsdatum zijn mogelijke manieren om die nep accounts eruit te filteren.

icoon richtingen

2. Kijk uit met DMs

Vaak gebruiken scammers DMs (direct messaging) als oplichtingstrategie. Ze berichten je direct op Twitter, Instagram, Facebook, Discord of iets dergelijks. Dan bieden ze mooie dingen aan als, VIP acces, Whitelist spots, etc. Alles met het doel om uiteindelijk geld van je te krijgen. Reageer hier niet op. Zet in Discord de mogelijkheid om DM’s te ontvangen uit. Dit kan je doen onder Instellingen / Privacy. Let op fake links om te kunnen minten. Meestal worden deze per DM gestuurd met daarbij nog een aantrekkelijke aanbieding of een andere boodschap waardoor je direct zou moeten minten.

icoon richtingen

3. Dubbelcheck een link

Door naar andere sociale-mediaplatforms te gaan en naar hetzelfde NFT project te zoeken. Komen de links overeen? Dat is goed. Verwijzen ze naar verschillende sites of verschillende Twitter-accounts? Maken dat je wegkomt! Ook de officiële pagina’s / Twitter/ Discord van een NFT-project kunnen worden gehackt. Dit kun je checken door op andere kanalen te dubbelchecken. Als een officiële Discord wordt gehackt, dan wordt de community (meestal) onmiddellijk op Twitter, Instagram, Youtube, op de hoogte gebracht van de hack.

icoon doel behalen

4. Nepversies van projecten

Op Opensea zijn er veel nepversies van officiële NFT projecten. Controleer het tabblad Activiteit om te zien of er veel mensen handelen, (bij een nep project zal er weinig tot geen activiteit zijn), check het aantal owners (dit zal bij een nep project hoogstwaarschijnlijk laag zijn). Je kunt voor de zekerheid ook de OpenSea-link checken door hem op de officiële Discord/ Twitter / website te zoeken en vandaar te klikken. Dan weet je ook zeker dat je op de juiste Opensea pagina zit. Veel zaken om op te letten maar laat je niet bang maken. Communitys zijn behulpzaam, blijf zelf nadenken en zorg dat je dubbel checkt.

De liveshows met Lisanne van NFTWegWijs

In de video’s o.a. over: NFT maken, NFT kopen, NFT aap kopen, welke NFT kopen, NFT-marktplaats, NFT platform en de, duurste NFT. Maar vooral gaan we in op de beste strategie voor het kopen en verkopen van NFT’s

Wat is een NFT en hoezo is het meer dan dat plaatje van een aap?

Hoe het online wordt omschreven: non-fungible token, (niet vervangbare of unieke jeton). Een koppeling (eigendom) vastgelegd op een blockchain van een account aan een uniek (niet uitwisselbaar) digitaal item.

Het belangrijkste dat je moet begrijpen wanneer jij jezelf de vraag stelt Wat is een NFT: Als jij een NFT koopt betekent dit dat een unieke (enig in zijn soort) item op een noteboek (blockchain) aan jouw persoonlijke account wordt toegeschreven. Dat toeschrijven gebeurt door heel veel computers die daarvoor zijn aangesteld en die jouw aankoop bevestigen. Doordat alle computers hetzelfde moeten valideren en doordat je in het noteboek (bloclchain) alleen informatie bij kan schrijven en niets kan wissen of overschrijven is jouw NFT (eigendom) niet te vervalsen en uniek.

Een NFT kan zo’n lelijk plaatje van b.v. een aap zijn waar je veel over hoort. Maar het mooie is dat eigenlijk bijna ieder soort eigendom van wat je maar kan bedenken als NFT kan worden vastgelegd. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk en de techniek waarmee je dingen kan vastleggen is sneller, veiliger en goedkoper dan zonder het gebruik van NFT’s. Een notaris zou b.v. niet meer nodig hoeven zijn.

NFT kopen

"Ben jij klaar voor dit avontuur?"

nfts

De NFT cursus van NFT Wegwijs

Welke functionaliteiten hebben NFT's?

Er ontstaan nog heel veel verschillende vromen van NFT’s. Zelf kijken we momenteel naar een project waarbij NFT’s gebruikt worden als nodes (waar datablokken worden opgeslagen en gevalideerd) meer bekend zijn NFT’s als digitale kunstvoorwerpen, verzamelobjecten, veilige digitale bestanden zoals festival tickets, voetbalkaartjes, vertrouwelijke bestanden, contracten en website domeinnamen. 

Ook in de gaming zijn NFT’s inmiddels uitgegroeid tot een business waar miljarden om gaan. Met steeds populairder wordende play 2 earn spelen kan je met jouw NFT’s goed geld verdienen in verschillende spellen. De laatste onbesproken functionaliteit is die van paspoorten voor fysieke objecten. Door de eerder besproken veiligheid kan een NFT dienen als eigendomsbewijs voor een auto, een huis of b.v. een dure fles whisky. NFT’s geven bovendien de mogelijkheid eigendom op te knippen zodat mensen delen van fysieke objecten zoals dat van vastgoed kunnen kopen. 

Lisanne van NFT Wegwijs

Hoe beoordeel je NFT & Crypto projecten

Dit is de kennis die het meest bepalend zal zijn om te snappen wat een NFT is en van hoeveel geld jij eraan gaat verdienen. Bij nagenoeg alles stappen wordt jij bij de hand genomen in de video’s op deze website en in de Stoomcursus NFT’s waarvoor jij hier 50,- euro korting kan krijgen.

Voor mensen die meer van zelfonderzoek houden, er zijn over de onderstaande onderwerpen ook video’s te vinden op Youtube. Het is belangrijkste te kunnen inschatten of projecten duurzaam en winstgevend zijn. Ook wil je begrijpen welke risico’s projecten met zich mee brengen. Logischerwijs zijn dus de mate waarin er in projecten gehandeld wordt en de hoeveelheid geld dat in een project zit interessant. Hier onze totale lijst met dingen die je wil leren onderzoeken:

1. Use case (wat is of wordt de functionaliteit van het project)
2. Market cap (geld in project)
3. Prijs (spreekt voor zich)
4. Community (is deze positief en gaan ze verantwoord met een project om)
5. Communicatie (is deze goed vanuit de ontwikkelaars maar ook weer vanuit de community)
6. Doxxed developers yes or no? (hoe duidelijk is het wie er achter het project zitten? Projecten zijn relatief makkelijk (na) te maken maar de mensen die er achter zitten en het vertrouwen hierin zijn vaak bepalend of een project zal slagen.
7. Hebben ze een duidelijk product en kan ik het al gebruiken? (Schat de waarde van de functionaliteit hiervan in).
8. User Experience (wat kan je vinden over hoe de gebruikers het product of de dienst ervaren)
9. Zijn ze al langer dan 30 dagen consistent bezig.

lisanne
NFTWegWijs

De vraag

Hoe moeilijk is handelen in NFT's?

Handelen in NFT’s kun je in enkele uren leren. Het onderzoek naar project en de juiste NFT kan je vervolgens in een half uur doen. Uiteraard kan jij jouw onderzoek zo uitvoerig doen als je zelf wil en kan jij je ook een paar weken helemaal onderdompelen in een project alvorens tot aanschaf over te gaan. Nu kun je starten door hier de gratis startersgids met vier verhelderende video’s aan te vragen.

 

Let op: De NFT wereld is een snelle wereld. De ene dag kan een NFT x10 gaan om een week later tot een dieptepunt te zijn gezakt. Er zijn geen garanties. Ik beloof je geen gouden bergen, ik heb (helaas) ook geen glazen bol. Het is mogelijk dat je al jouw geld kwijtraakt. Koop dan ook nooit NFT’s die je niet kunt veroorloven te verliezen. De risico’s van het kopen, houden of verkopen van NFTs zijn volledig voor jouw rekening. NFTwegwijs is geen financieel adviseur en geeft geen beleggingsadvies.

NFTWegWijs

Wist je dat

Iedereen kan een NFT maken.

Leer je eigen NFT maken en verkopen, zonder verstrikt te raken in technische details. Ontdek hoe succesvolle kunstenaars miljoenen verdienen met digitale creaties. Van kunstenaars tot freelancers, maak van jouw werk een NFT en bereik wereldwijd publiek, creëer extra inkomsten en omarm de groeiende mogelijkheden van deze technologie.

NFT wegwijs heeft ook een training om Van jouw eigen werk een NFT te maken en verkopen!

Alle kennis in huis specifiek voor dat wat jij wil! 50,- euro korting met de code "Financieelvrij50"

lisanne

Alle kennis in huis met nu tijdelijk extra 50,- euro korting met de code “Financieelvrij50

Lees hier al onze blogs en interviews over NFT's

Psychologie van de Marktcyclus

Ontdek de psychologie achter de marktcyclus in cryptovaluta en leer de verschillende stadia kennen die investeerders doormaken. Begrijp hoe emoties en economische factoren de markt beïnvloeden en leer waardevolle strategieën om succesvol te navigeren door de volatiliteit van de crypto-wereld.

Lees verder »

NFT’s maken en verkopen

Ontdek stapsgewijs hoe je als beginner NFT’s kunt maken en verkopen met een meeslepende masterclass. Leer van de grondbeginselen tot het vermarkten van je digitale creaties en ontdek de lucratieve wereld van non-fungible tokens (NFT’s) onder begeleiding van een ervaren expert.

Lees verder »

Hoe vind je winstgevende NFT’s

Ontdek hoe je waardevolle NFT’s kunt vinden door te letten op collectiegrootte, floor price en eigenaarsaantallen. Leer de rol van platforms zoals OpenSea kennen en vermijd suboptimale NFT’s door grondig onderzoek en gebruik van checklists. Ontwikkel je vaardigheden met NFT-gemeenschappen en trainingen voor slimme investeringen in deze boeiende markt.

Lees verder »

Veel succes en plezier met geld verdienen

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: