fbpx

Vind Vrijheid en Zelfregie met Tanja Noteborn: Jouw Gids in Ademcoaching

Gepubliceerd op: 8 november 2023

Ben ook jij op zoek naar vrijheid en zelfregie in je leven? Soms is het onduidelijk waar je moet beginnen. Vaak denken we in eerste aanleg aan praktische zaken, maar net zoals met veel dingen in het leven begint een doorbraak bij jezelf. Ik, Jacco, leerde ademcoach Tanja Noteborn kennen bij Operatie Doorbraak van Tibor (wat dan wel weer toepasselijk is) Afgelopen maand was Tanja bij ons op visite in Portugal. Over mijn doorbraak die ik binnen anderhalf uur bij Tanja bereikte straks meer!

In dit artikel beschrijf ik voor je hoe Tanja’s unieke methoden en benadering van o.a. ademwerk jou kunnen helpen jouw doelen te bereiken. Ontdek je hoe meer controle over je leven kunt nemen met Tanja’s begeleiding en geef ik antwoord op alle algemene vragen over wat een ademcoach is en hoe een ademcoach opleiding (van Tanja) eruit ziet.

opleiding.ademcoach
Tanja was afgelopen maand bij ons op visite in Portugal

Hoe Tanja’s ademsessie mij een wezenlijk inzicht gaf: zoals je een ding doet, doe je alles!

Tanja Noteborn heeft met haar bijzondere benadering van ademwerk een diepgaand inzicht onthuld. De wijze waarom je een aspect van je leven benadert, weerspiegelt hoe je alles aanpakt; dit principe vindt zijn echo in de manier waarop je ademt. Tanja weet dat jouw adem niet slechts een reflex is, maar een krachtig middel. Jouw adem verdient aandacht, omdat het een sleutel kan zijn tot meer bewustzijn en een rijker leven.  

Tijdens mijn ademsessie met Tanja voelde ik al binnen enkele minuten – terwijl ik intensief ademde op de tonen van begeleidende muziek – dat mijn lichaam me iets probeerde te vertellen. Door ons drukke bestaan vol prikkels zijn wij als mensen vaak zo afgeleid, dat we niet meer weten hoe we goed kunnen luisteren naar wat ons lichaam ons probeert te signaleren.

Hoe het exact werkt, weet ik zelf nog steeds niet, maar het ademwerk bij Tanja maakte dat er een hyperfocus kwam te liggen op deze signalen. Luisteren naar wat er in je lichaam gebeurt en dat toelaten was ook de enige opdracht die Tanja mij had gegeven.

Al snel voelde ik een tinteling vanuit mijn gezicht die zich verspreidde over mijn hele lichaam en deze werd omgezet in een drukkende pijn die ik niet eerder had ervaren. Het was een pijn waartegen ik, hoewel de opdracht was alles te accepteren, een sterke neiging voelde om deze met alle kracht die ik in mij had, te willen bestrijden. Ik voelde een sterke drang tot actie.

Actie ondernemen is een kracht en methode die ik in alle crisissituaties in mijn leven toepas. Hoewel deze strategie en manier van handelen bij de politie vaak tot positieve resultaten hebben geleid, zijn ze in veel andere situaties onhandig gebleken. In vele situaties is het immers beter om eerst te analyseren, aan te voelen of hulp te vragen aan anderen.

Maar wat bracht mij de doorbraak in mijn leven?

Het meest bijzondere aan deze ervaring was het feit dat vanuit het ademwerk mijn lichaam een signaal gaf waarin het voor mij 100% duidelijk was waar mijn gedragspatroon (zoals je een ding doet, doe je alles) was ontstaan. Mijn lichaam bracht mij overduidelijk terug naar die dag waarop ik voor het eerst als kind naar de lom-school moest en mij tussen zeer zwakbegaafde kinderen bevond. Iets dat, hoewel ik mij daar nooit bewust van was geweest, kennelijk toch als een trauma in mijn lichaam is opgeslagen en van waaruit de drang om in actie te komen was ontstaan. Doordat ik nu bewuster ben, heb ik geleerd om deze drang, wanneer deze mij niet dient, los te laten. Op deze manier kan ik meer echte zelfregie over mijn leven nemen.

Door samen te werken met Tanja als jouw ademcoach, sta je jezelf toe om vrijheid en zelfregie te vinden via de kracht van jouw eigen adem. Haar Masterclass-serie Word Je Eigen Ademcoach stelt je in staat om binnen vijf weken, niet alleen je eigen ademcoach te worden, maar leer je dit ook toe te passen op anderen. Je hebt dan ook zelf een volwaardige opleiding tot ademcoach genoten (herover later meer).

50,- euro korting: “Word Je Eigen Ademcoach“

Gebruik de code “korting50” om een korting van € 50,- te ontvangen op de masterclass-serie “Word Je Eigen Ademcoach“ van Tanja Noteborn. Ontdek jouw innerlijke kracht en leer hoe je jezelf kunt ontladen van ongezonde stress. 

Het is een kans om een wereld van zelfinzicht, nieuwe mogelijkheden en een energieboost te verkennen. Klik hier om je korting te gebruiken.

ademcoach

Tanja’s missie: zelfzorgtechnieken toegankelijk voor iedereen

Tanja is niet alleen een goede vriendin van ons geworden, maar ook een ambassadeur geworden voor het toegankelijk maken van zelfzorgtechnieken voor iederen. Ze heeft haar werk ook al uitgevoerd op verschillende van onze events wat altijd tot buitengewone enthousiaste reacties heeft geleid. Tanja ziet sterk het belang van ademhalingstechnieken bij haar klanten en is actief haar kennis aan het spreiden. Zelfzorg is een van de fundamentele sleutels tot vrijheid, zelfkennis en zelfregie, iets waar ook financiele vrijheid start.

Tanja is ervan overtuigd dat iedereen de mogelijkheid tot helen/ transformeren in zich heeft en dat goed voor onszelf zorgen een vereiste is voor een vitaal en gelukkig bestaan. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om innerlijke rust en emotioneel evenwicht. Aangezien ik met mijn ervaring ook overtuigd ben geraakt van Tanja haar missie draag ik deze graag uit vanuit onze partnerlink in dit artikel die jou een mooie korting bezorgt (zie disclaimer).

Haar oversteigende passie is er een die wij delen! Mensen empoweren en ze de nodige tools aanreiken die ze nodig hebben om controle te nemen over hun leven in een wereld waar dit een uitdaging kan zijn. Tanja traint mensen in ademhalingstechnieken, mindfulness en zelfkennis – stuk voor stuk cruciale elementen voor persoonlijke groei.

Tanja als ademcoach en energetisch therapeut

Tanja Noteborn werkt als ademcoach en energetisch therapeut. Ze beschikt over diepgaande expertise en ervaring in het begeleiden van mensen, wat ze uitvoert met intense passie en een rijke dosis humor. Ademwerk is een krachtige tool die ze inzet en die zelfhelend is maar ook meer zelfinzicht geeft.

Op haar website https://www.innergy.online/lees je meer over hoe Tanja ademcoaching met energetische therapie combineert. Dit kan helpen om blokkades in het lichaam op te heffen en energie vrij te laten stromen, waardoor je meer innerlijke rust en evenwicht in je leven kunt ervaren.

Wij merkten in haar sessies die ze voor onze events verzorgde, dat Tanja een empathische benadering heeft die maakt dat je je veilig en gesteund voelt tijdens het proces van zelfontdekking en heling. Dit was vooral bijzonder omdat het zowel in groepen als een op een het geval bleek. Ongeacht de samenstelling van de groepen, vrouwelijk of gemengd, maakte geen verschil.  

Wat doet een ademcoach en hoe kies je een goede

Wij zijn vooral bekend met Tanja Noteborn als ademcoach maar er zijn er natuurlijk meer in dit vakgebied. Een ademcoach is een professional die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen door de diepten van ademwerk. Ademcoaching omvat specifieke technieken gericht op het vergroten van bewustzijn van en het verbeteren van de ademhalingspatronen, en helpt individueen ook om eventuele onderliggende belemmeringen te identificeren en te begrijpen waar deze vandaan komen.

Een ademcoach leert je hoe je met je eigen ademhaling stress in je lichaam kunt verminderen, je energie zelf kunt verhogen en een staat van innerlijke rust kunt bereiken.

Het kiezen van een geschikte ademcoach kan lastig zijn, hierbij een aantal belangrijke aspecten waar je op kunt letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de ervaring en opleiding van de ademcoach.

Zorg ervoor dat ze gecertificeerd zijn en gespecialiseerd zijn in ademcoaching. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de aanpak van de ademcoach. Past deze bij jou? Voel je een klik? Het is ook verstandig om referenties te checken, kijk bijvoorbeeld naar de google reviews of vraag referenten op. Indien mogelijk, kun je ook een kennismakingsgesprek plannen om te beoordelen of de ademcoach bij jou past.

Het kiezen van de juiste ademcoach kan voor velen een belangrijke stap zijn in de zoektocht naar vrijheid en zelfregie. Met de juiste begeleiding kun je leren om je ademhaling doelbewust in te zetten als een krachtig instrument voor je welzijn.

Mocht je meer informatie over Tanja willen lees dan ook het interview met ademcoach Tanja Noteborn dat we al een tijd geleden met haar deden: 

Welke ademcoach past bij jou?

Het is essentieel om na te gaan wat je wilt bereiken met ademwerk en welke benadering het beste bij jou past. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik helemaal geen idee had wat mij overkwam en was het voor mij misschien ook wel het meest zinvol om het eerst zelf te ervaren.

Er bestaan diverse ademcoaches, elk met hun eigen expertise en stijl. Zoek als je dat wil naar een coach die ervaring heeft met jouw specifieke behoeften, zoals het verminderen van stress, het vergroten van zelfvertrouwen of het verhelpen van fysieke klachten (ik had nog niet genoemd dat het ook daarvoor goed kan werken).

Uiteindelijk draait het er vooral om dat je een ademcoach hebt waarmee je een goede klik hebt. Als je een sterke persoonlijke connectie voelt, zal het makkelijker voor je zijn om dieper te gaan tijdens de sessies. Dus neem vooral je intuitie mee in deze besluitvorming en kies voor de ademcoach die het meest bij jou resoneert.

Hoe ziet een ademcoach opleiding eruit?

Hoewel ik hier persoonlijk geen ervaring mee heb, heb ik, vanwege de interesse die sommigen hebben getoond, het volgende uitgezocht:

“ Een ademcoach opleiding is een uitgebreide training voor als je geïnteresseerd bent in het begeleiden van anderen op het gebied van ademwerk. Tijdens de opleiding leer je verschillende ademhalingstechnieken en hoe je deze kunt gebruiken om anderen te helpen ontspannen, stress te verminderen en meer in contact te komen met hun lichaam en geest.

Daarnaast leer je ook over de fysiologie van de ademhaling en de invloed ervan op het welzijn. De opleiding heeft zowel theoretische als praktische oefeningen, waarbij je de technieken zelf ervaart en leert hoe je ze effectief kunt overbrengen aan anderen.”

Als je geinteresseerd bent, kan Tanja je alles vertellen over hoe een opleiding tot ademcoach eruit ziet en hoe haar masterclass-serie je kan opleiden tot ademcoach, aangezien deze alle essentiele elementen van zo’n opleiding omvat.

Hoe Tanja jou kan helpen bij het vinden van vrijheid en zelfregie

Vrijheid en zelfregie zijn onderwerpen waar Tanja Noteborn zich op verschillende manieren heeft toegewijd in haar leven. Ik ben ervan overtuigd dat ze met haar kennis en expertise als ademcoach ook jou kan ondersteunen bij het vinden van meer vrijheid en zelfregie. Al meerdere mensen uit ons netwerk zijn erg enthousiast bij haar vandaan gekomen.

Door bewust met je ademhaling om te gaan, kun je spanning en stress verminderen, je energieniveau verhogen en innerlijke rust vinden. Tanja biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning, aangepast aan jouw specifieke behoeften en doelstellingen. Daarnaast biedt ze ook een gratis ontspanningsoefeningen online aan via haar website.

Met haar begeleiding kun je ontdekken hoe ademcoaching je in staat stelt om je leven meer in eigen hand te nemen, een diepgaand gevoel van vrijheid en zelfregie te ervaren en te cultiveren.

Dankzij haar ervaring als energetisch therapeut biedt Tanja een holistische benadering, die zowel de fysieke als de emotionele aspecten van welzijn harmoniseren.

Het belang van stress release coaching en zelfzorgtechnieken voor innerlijke rust en meer energie.

Stress is een veelvoorkomend probleem in onze drukke levensstijl, vaak resulterend in een scala aan fysieke en mentale klachten, zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en concentratieproblemen. Ik heb zelf in 1 sessie met Tanja al kunnen ervaren hoe dit verlichting en inzichten kan bieden.

Zelfs tijdens mijn tijd bij de politie kregen we technieken aangeleerd die hielpen bij het loslaten van stress. Stress release coaching was net uitgevonden als een effectieve manier om stress te verminderen en meer energie te krijgen. Handig tijdens spannende maar ook tijdens de saaie nachtdiensten.

Het bestond uit verschillende ademhalingstechnieken en oefeningen om stress te herkennen en loslaten maar uiteraard ook om beter om te gaan met stressvolle situaties tijdens bijvoorbeeld het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten.

Naast stress release coaching zijn er verschillende technieken die bijdragen aan innerlijke rust en meer energie. Denk aan het nemen van voldoende rust, gezond eten, regelmatig bewegen en tijd nemen voor ontspanning. Bewust aandacht besteden aan je behoeften en grenzen stellen zijn ook essentieel om te voorkomen dat stress zich opstapelt.

Nu 50,- euro korting voor jou
Van Financieel Vrije Vent
code “korting50”


Gebruik de code “korting50” om een korting van € 50,- te ontvangen op de masterclass-serie “Word Je Eigen Ademcoach“ van Tanja Noteborn. Ontdek jouw innerlijke kracht en leer hoe je jezelf kunt ontladen van ongezonde stress. Dit is je kans om een wereld van zelfinzicht, nieuwe mogelijkheden en een energieboost te verkennen. Klik hier

Of knip en plak de volgende link (https://www.innergy.online/masterclass-serie/) om je korting te gebruiken.

Blogs
Janneke van den Brink

De beste 5 boeken over persoonlijke financiën die je móét lezen

Ontdek de top 5 boeken die een transformatie kunnen teweegbrengen in je financiële leven. Dit blog onthult de meest diverse en waardevolle boeken over persoonlijke financiën die je niet mag missen. Leer van experts en neem de controle over je geldzaken met deze must-read boeken zoals Financieel Vrij.

Read More »
money mindset blog fire financieel vrij beleggen
Blogs
Janneke van den Brink

Blog rich dad, poor dad 2

Lees in dit blog meer over de gedachtegang en motivatie van iemand die vermogend is en iemand die niet vermogend is. Waarin verschillen ze?

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis liveshow - Jouw waar(den) leren verkopen met sales specialist Andy de closer

Ontdek en benut jouw kwaliteiten, vergroot jouw waarde voor anderen en leer deals te sluiten die jouw leven veranderen.

Sales kwaliteiten zijn niet alleen van groot belang als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt waar je producten of diensten moet verkopen.

Het vermogen om de behoeften van anderen te begrijpen en de waarde die jij kunt bieden met jouw talenten op waarde te schatten, is iets wat je in alle mogelijke situaties in jouw leven wilt kunnen toepassen. 

Meld je hieronder aan:

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: