fbpx
Tanja Noteborn Nikolic

Interview met vastgoedbelegger Tanja Noteborn Nikolic

Gepubliceerd op: 15 november 2020

Vandaag heb ik de eer om vastgoedvrouw Tanja Noteborn Nikolic aan jou voor te stellen.

We kennen elkaar vanuit het netwerk van de The Millionairs Club Diamond van Vasco Rouw. Tanja is bezig met investeren in vastgoed en zodoende raakten we aan de praat.

Er bleken meerdere raakvlakken te zijn tussen ons, want ook Tanja richt zich net als ik op meerdere beleggingsvormen en is een groot fan van Tony Robbins!

Zoals je wellicht in mijn vorige blog hebt gelezen, kreeg ik van Tanja dan ook de online tickets voor het waanzinnige UPW event van Tony Robbins, welke mijn leven gigantisch heeft verreikt.

Hier ben ik enorm dankbaar voor!

P.s. mocht je na het lezen van dit blog of de website van Tanja interesse hebben om haar training te volgen dan kun je via onze kortingscode “korting50” 50 euro korting krijgen.

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Met welk doel ben je gaan beleggen in vastgoed?

Mijn doel is een fantastisch leven leiden, het beste uit mezelf halen. Hier hoort vermogensgroei en financiële vrijheid bij om zo alles te kunnen doen wat ik zou willen doen en een zo groot mogelijke impact te hebben in de wereld.

Ik gebruik bewust de woorden passief inkomen niet.. Wie wil er nou iets passiefs? Een passieve film kijken, een passieve relatie of passieve seks?

Ik ga liever voor het fantastische creëren. Verder vind ik het ook belangrijk om spreiding te hebben, naast beleggingen in aandelen/ crypto.

Hoe ben je begonnen?

Het is begonnen met een appartement in Hoofddorp, vlak waar wij wonen. Dit heb ik helemaal zelf verbouwd, opgeknapt en verhuurd. Dit was een project an sich en ik had hier enorm veel lol in.

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Nee, ik heb ook fouten gemaakt en veel van mijn eerste project geleerd.

Ik zit wel in het VastgoedVrouwen netwerk van Elsbeth Rispens en ben ik lid van The Millionaires Club van Vasco Rouw.

Dit vind ik vooral leuk vanwege de mensen, ik begeef me graag met like-minded people.

Had je al startkapitaal?

Yes.

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

Ik beleg en heb Innergy opgericht. Mijn doel is ook niet stoppen met werken, want mijn werk is mijn passie, mijn missie, mijn leven. Dit zal ik blijven doen, ongeacht hoeveel geld ik heb.

Het is alleen wel heel lekker als er geld in overvloed is, niets meer moet, alles mag om van daaruit impact te maken…

Hoeveel (verschillende) panden heb je in bezit?

As we speak zijn we bezig met de aankoop van ons 3e en 4e pand, het zou fantastisch zijn als we dit nog rond kunnen krijgen voor het einde van 2020.

In welke markt beleg je?

Buy to let, dus als lange termijn investeringen die we aan particulieren verhuren.

Ondertussen wordt de hypotheek afgelost, hebben we maandelijkse huurinkomsten en stijgen de huizenprijzen.

Vastgoed financieel vrije vrouw

Wat is het gemiddelde bruto jaarrendement?

Dat is 12% op eigen vermogen.

Heb je wel eens problemen gehad met huurders?

Nee, ik ben ontzettend dankbaar voor de fijne huurders die we nu hebben en ik hoop dat ze er nog vele jaren met plezier er zullen wonen.

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

ca. 80% van mijn vermogen steekt in onroerend goed.

Zijn er dingen die je verkeerd hebt aangepakt en hoe ben je hier uit gekomen?

Zeker, relatief kleine dingen, maar toch. Ik ben erachter gekomen dat het me een hoop geld, tijd en troep had gescheeld als ik tegel over tegel had geplakt i.p.v. alles eruit te slopen en opnieuw maken.

Ook heb ik geleerd niet vanuit een plattegrond tegels en meubels te bestellen. Meet altijd alles zelf na zodat je zeker weet dat iets past. 😉

Verder heb ik vanuit de artist in mij onnodig geld gestopt in details mooier maken zoals stucken, plafond verlagen, terwijl dit geen extra huurpunten oplevert.

Het is natuurlijk wel mooier, maar een volgende keer zal ik misschien dat geld investeren in een inbouw-magnetron of -koelkast ipv stucken.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Ik zie de successen in fases. Het succes van het kopen was spannend. De appartementen in dat gebouw gingen als warme broodjes over de toonbank en ons eerste bod werd overboden.

Gelukkig hadden we bij de tweede keer meer geluk. Dus de aankoop reken ik als succes nummer 1. Dit duurde een paar maanden.

Dan de verbouwing ook een paar maanden, ik was zo blij en trots toen het af was.

De verhuur reken ik tot het 3e succes, onze verhuurmakelaar heeft terwijl wij in Italië met vakantie waren de huurders gevonden. Vanaf dat we huurders zochten is alles met een paar weken geregeld.

Dus… I count my blessings.

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Grappig dat ik bij deze vraag nog steeds het gevoel heb dat ik aan het begin sta. Dat komt ook omdat ik mezelf dan vergelijk met mensen in deze club, die 40+ panden bezitten.

Uiteraard is dit wel fantastisch, dat andere mensen laten zien dat het mogelijk is en deze weg vrij maken!

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Zeker, wij hebben een gedeelte van ons vermogen in aandelen (ETF’s/ goud), een gedeelte in crypto en sinds kort ook met Forex-bots aan het experimenteren.

Waar krijg je de meeste energie van kijkend naar de weg die je nu hebt afgelegd?

De meeste energie krijg ik als me iets lukt. Of dat nu een appartement kopen/verbouwen is of herinvesteren in crypto.

Ik laat mezelf eigenlijk steeds opnieuw zien dat er meer mogelijk is dan ik dacht.

 

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Ik zie mezelf en mijn gezin genietend van het leven in een prachtig huis in de natuur (met bos en strand) waar we dit zelf feng shui proof (met Mary Rose van Fengshui) gebouwd hebben.

Heb je nog tips?

Als je een investering wilt doen, maar je vindt het spannend, doe dan de helft (uitspraak van goede vriend Bram Polak).

Ik wilde graag nog 4 panden kopen, mijn man wilde niet meteen zo ‘hard van stapel lopen’ dus hebben we besloten er nog 2 bij te kopen..

P.s. mocht je na het lezen van dit blog of de website van Tanja interesse hebben om haar training te volgen dan kun je via onze kortingscode “korting50” 50 euro korting krijgen.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis liveshow - Jouw waar(den) leren verkopen met sales specialist Andy de closer

Ontdek en benut jouw kwaliteiten, vergroot jouw waarde voor anderen en leer deals te sluiten die jouw leven veranderen.

Sales kwaliteiten zijn niet alleen van groot belang als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt waar je producten of diensten moet verkopen.

Het vermogen om de behoeften van anderen te begrijpen en de waarde die jij kunt bieden met jouw talenten op waarde te schatten, is iets wat je in alle mogelijke situaties in jouw leven wilt kunnen toepassen. 

Meld je hieronder aan:

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: