fbpx
michele du parand

Interview met vastgoedbelegger Michèle Du Parand

Interview met vastgoedbelegger Michèle Du Parand

Gepubliceerd op: 6 november 2020

Een totale fysieke, emotionele en mentale meltdown veranderde op 1 maart 2011 de koers van mijn leven.

Ik voel oneindig veel dankbaarheid voor dat moment, het heeft mij zoveel gebracht.

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Zielsreiziger, vrouw, trotse moeder van twee prachtige, krachtige, zelfbewuste en ondernemende kids. Tim; 18 jaar en Romée; 15 jaar. Partner van Edwin, dochter, zus, tante, vriendin and so on..

Na veel omzwervingen ben ik nu vanaf het jaar 2000 woonachtig in Nieuw-Vennep, Noord-Holland. Sinds 2017 bezield onderneemster van ‘Soul Practice’, alwaar ik vanuit een holistische zienswijze als energetisch begeleider, intuïtief coach & mentor; vrouwen inspireer, begeleid en motiveer.

Speciaal voor vrouwen die een disbalans ervaren en een hartsverlangen voelen naar een lichter, vitaler en authentieker leven op persoonlijk of professioneel vlak, alleen nog niet zo goed weten hoe.

Ik ben verliefd op de stilte en heb een passie voor gezondheid, natuur, zelf helend vermogen, bewustzijn, balans en bezieling. In alles wat ik doe, creëer ik daarmee mijn eigen leven, dat van mijn gezin, de mensen om mij heen en maak ik de wereld graag elke dag een stukje mooier!

Beleven, geven, ervaring delen, dienstbaar zijn en waarde toevoegen maakt integraal onderdeel uit van mijn leven, elke dag weer!

Samen met mijn partner Edwin zijn wij in 2019 gestart met vastgoed in de UK. In Nederland heb ik vanuit privé perspectief, ambitie op transformatiegebied om vanuit meaning & empathy een bijdrage te leveren aan de kwantitatieve en kwalitatieve woonbeleving van mijn mede-mens.

De teller staat dit jaar op 51 kalenderjaren. Ik ben geboren en getogen in Dordrecht op 26 februari 1969 als tweede in de rij en kom uit een gezin van vier kinderen. Mijn ouders werkten aan hun eigen onderneming, hadden huizen en tuingrond in de verhuur, handelden in aandelen en bezaten goud & zilver. Je zou dus zeggen dat ‘multiple sources of income’ en financiële vrijheid met de paplepel ingegoten is…

Michèle Du Parand

Mijn lagere en middelbare schoolperiode heb ik doorlopen in Dordrecht. Mijn passie en uitlaatklep in mijn jeugd: sporten! Het liefst 7 dagen per week, zelfs mijn schoolprestaties vielen eraan ten deel.

Helaas heb ik de droom van een tenniscarrière moeten laten varen i.v.m. een hardnekkige knieblessure aan beide benen. Ik heb een winnersmentaliteit en dankzij deze tegenslag heb ik een ander pad moeten kiezen.

Michèle Du Parand tennis

De hotelschool (richting: commercieel/economisch) en op kamers gaan in Den Haag volgde, net als een geweldige stageplek gedurende een jaar in Parijs en 3 pittige (7 dagen per week bikkelen voor weinig) en fantastische jaren in Grenoble.

De afstand tot Nederland en de financiële problemen aldaar vielen me zwaar en ik ben weggegaan van deze geweldige plek en mijn toenmalige partner. Ik heb de liefde voor het leven, de Franse taal en mijn passie voor koken, gezond en lekker eten eraan te danken.

Michèle Du Parand

Na een aantal jaren in Nederland werkzaam te zijn geweest in de hotellerie en een totaal  onverwachts ontslag eind februari 1997, ben ik 1 april (is geen grap) gestart in de uitzendbranche alwaar ik diverse functies heb mogen bekleden.

Samen met mijn collega’s heb ik portefeuilles met miljoenenomzet mogen beheren en uitbouwen en met fantastische klanten mogen samenwerken. Zakelijk successen gevierd en veel bereikt, en toch…

Michèle Du Parand

Op 1 maart 2011 was de koek op. Na jaren van veel werken in de hotellerie en uitzendbranche in combinatie met een gezin, perfectionisme, prestatiedrang en intense gebeurtenissen (een ernstig paardrijd-ongeluk, een bijna-doodervaring in Peru, een miskraam, het plotseling overlijden van mijn vader vlak na de geboorte van mijn dochter) eisten deze inspanningen zijn tol.

Vooral niet teveel voelen; maar denken, doen en doorgaan maakten deel uit van mijn toen nog onbewuste overlevingsstrategie.  

Door het altijd maar doorgaan, het ontkennen van mijn persoonlijke grenzen, de reguliere medische wereld die niet wist wat er met mij en mijn lijf aan de hand was en ik onbewust besloot dit dan maar te negeren, niet te luisteren naar en acteren op de signalen van mijn lichaam, viel uiteindelijk het doek.

Die bewuste 1 maart 2011 veranderde de koers van mijn leven. Daar ligt de oorsprong van hetgeen ik nu met zoveel passie doe als bezield onderneemster van ‘Soul Practice

Vrouwen inspireren, begeleiden en motiveren naar een leven vanuit bewustZIJN, in balans en met bezieling, zodat elke vrouw bewust vanuit haar unieke krachtplek haar pure potentieel kan beleven, geven en delen.

Met welk doel ben je gaan beleggen in vastgoed?

De jaren na 2011 hebben met vallen en weer opstaan in het teken gestaan van revalidatie,  natuurlijke gezondheidstherapieën, leren voor mezelf te zorgen, mezelf dieper leren kennen en liefdevol omarmen.

Er volgden opleidingen, cursussen, workshops, heel veel boeken, een eigen onderneming en meer. Ik ontdekte ongeziene passies, verborgen talenten, volgde de weg van mijn hoofd naar mijn hart en er kwamen heel veel mooie en inspirerende mensen op mijn pad.

Ik werd er naarmate mijn gezondheid zich stukje bij beetje verbeterde, zielsblij van! Zowel fysiek, emotioneel, mentaal, creatief, sociaal en spiritueel ontstond er meer en meer balans. En ondanks een blijvende beperking, is elke dag een feestje!

Financieel; toen ik nog werkte en met de baan van mijn partner Edwin, hebben we het altijd goed gehad. En toch, na het besluit van mijn partner om zijn baan op te zeggen bij Hewlett Packard begin 2018, het onverwachte en snelle verlies in mei 2018 van een zeer dierbaar familielid en de hel in de zomer van 2018 in het AMC waar onze oudste tot twee keer toe op het randje van de dood heeft gelegen, werden we wakker geschud.

Het werd ons cristal clear dat er nog iets anders nodig was om voluit van het leven te mogen genieten en uit de welbekende ratrace te stappen. Financiële vrijheid!

Afscheid nemen van zaken die je niet meer dienen betekent veelal dat er ruimte ontstaat voor iets anders

Vanaf begin 2019 is voornamelijk mijn partner Edwin zich gaan verdiepen in de mogelijkheden van vastgoed. Het moment waarop Elsbeth Rispens en haar man Robin op het podium gehaald werden begin november 2019 en hun vastgoed-verhaal in een notendop vertelden bij Maximum Potential van Michael Pilarczyk, gaf de doorslag. Ik zei tegen Edwin: “Als zij het kunnen, kunnen wij het ook, nu gaan we er voor!”.  

Faiza deed er tijdens de breaks voor ons nog een schepje bovenop met haar  persoonlijke verhaal en positief overdonderend enthousiasme. 

Michèle Du Parand

Ons doel was helder, we kochten ons imaginary vastgoedticket en zijn ingestapt. De trein is gaan rijden en we zitten nu middenin ons vastgoedavontuur, aan het stuur van ons eigen leven.

Bestemming: een gezonde balans op alle gebieden, ook op financieel gebied; financiële vrijheid!  

En waarom vastgoed?

Mijn ultieme doel is volledige onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

Autonomie is één van mijn persoonlijke kernwaarden. En ik wil me graag verbonden, vitaal en vrij voelen. Meer specifiek vertaalt dit zich in: 

 

  • Financiële vrijheid creëren voor mijn gezin en mijzelf op 26 juli 2021, dan zijn mijn partner Edwin en ik 25 jaar bij elkaar. Een mooie symbolische datum, toch?


  • Het doorgeven van de mogelijkheden en de kennis over financiële vrijheid aan ‘The next generation’, hetgeen tijdens mijn jeugd niet zo evident was en wat ik nu in alle transparantie deel met mijn kids en anderen;

     

  • Mijn ultieme droom: een plek ergens op moeder aarde, waar een ecologisch huis staat, we zelfvoorzienend zijn, met bos, strand en zee dichtbij, een eigen moestuin. Een plek waar je de stilte kan horen, de deur openstaat en iedereen altijd welkom is. Waar geven, SAMEN en liefdevol delen en groeien geen vraag is, wel een vanzelfsprekendheid;

     

  • En een overvloed aan financiële middelen om te werken aan datgene waar ik passie voor voel, wanneer ik dat wil, met wie ik dat wil, waarbij ik kan geven en mag delen. Niet omdat het moet, wel omdat het kan en mag!

Hoe ben je begonnen?

Wij zijn eind 2019 gestart ons te oriënteren in Nederland. De eerste maanden hebben we onze energie, aandacht en tijd gestoken in het onderzoeken en ervaren wat bij ons past en wat niet.  

Ik zal je zeggen: ik was af en toe behoorlijk de weg kwijt. 

In maart 2020 zijn we de mogelijkheden gaan onderzoeken in de UK en dat heeft ons doen besluiten te starten in Zuid Wales.

In juni was de eerste aankoop een feit. We zijn gestart met een flip-pand (aankopen, opknappen, verkopen met winst), to increase the pot. Deze staat sinds 3 weken in de verkoop, spannend! 

 

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Mijn partner Edwin is een week na MaxPot gestart met het bijwonen van ‘Investeren is te Leren’ van ‘Great Property Experience’. Al snel volgde een 3-daagse training eind november/begin december.

De maandag na deze 3-daagse training en een ochtend samen aan het strand, hebben we besloten ons volgende vastgoed-ticket te kopen. Het jaarprogramma van Great Property Experience, het Black Badge programma.

Michèle Du Parand

We zijn de afgelopen maanden gecoacht door Job Gutteling. man van Melanie Gutteling, zelf succesvol vastgoedbelegger in de UK en breiden heden ten dage ons netwerk dagelijks uit met andere vastgoedbeleggers en investeerders.  

Had je al startkapitaal?

Ja, startkapitaal in de vorm van cash en door de verkoop van een gedeelte van onze aandelenportefeuille.  

Hoe heb je dit aangepakt?

We hebben een groot deel van ons aandelenpakket verkocht en van een deel van dat geld hebben we ons eerste pand in de UK aangekocht. 

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

Het is niet mijn werk. Mijn eigen onderneming ‘Soul Practice’ is mijn werk. Mijn passie ligt bij het leveren van toegevoegde waarde op basis van mijn kennis en kunde en delen van mijn levenservaring  aan vrouwen die disbalans ervaren. Als ervaringswerker!

Een lichter, vitaler en authentieker leven is mogelijk voor elke vrouw. In verbinding met je zielskern, vanuit je krachtplek! 

Hoeveel (verschillende) panden heb je in bezit?

We hebben nu vier panden. We zijn in juni 2020 gestart met een flip-pand, welke nu sinds drie weken op de markt is voor de verkoop. Daarna volgde een HMO (Home Multiple Occupancy) welke in het proces zit voor transformatie en vervolgens verhuur.

Vervolgens kochten we een ‘Buy to Let’ (aankopen en aanhouden voor de verhuur), welke nu sinds 2 weken verhuurd is. Daarna volgde wederom een flip, waarvan in week 43 – 2020 de overdracht is geweest en de werkzaamheden zijn gestart. Een pand wat reeds 40 jaar onbewoond is geweest en liefdevolle aandacht nodig heeft.  

Doelstelling voor 2020 is nog 3 panden aan te kopen en te verhuren.  

Vastgoed Michèle Du Parand

In welke markt beleg je?

Op dit moment ligt onze focus op Zuid Wales. We richten ons op flip-panden (aankopen van panden in (zeer) slechte staat, verbouwen en waarde toevoegen, en verkopen) en op Buy to Let’s, HMO’s en Self-contained flats. Ook voor de Buy to Let, de HMO’s en de Self-contained flats geldt; aankopen, verbouwen, waarde toevoegen en verbouwen, verhuren.

De flips dragen bij aan het creëren van geld voor de aankoop van de andere panden. De overige panden voorzien ons van cashflow in de opbouw naar ons gewenste passief inkomen en we dragen tevens bij aan de het tekort aan woningen en kwalitatieve woonbeleving van onze mede-mens.

Rendement, een bijdrage aan de well-being van onze mede-mens en de wereld elke dag een stukje mooier maken gaan zo hand in hand.

Wat is het gemiddelde bruto jaarrendement?

Voor de Buy to Let geldt > 10%. Voor de HMO > 15% en voor de Flips een rendement van > 20%.

Heb je wel eens problemen gehad met huurders?

Nee, niet met huurders. De huurder van ons eerste Buy to Let pand viel wel in de prijzen en daarmee wij ook. Twee dagen na oplevering en onze eerste verhuur, viel de boiler uit. 

Hoe ben je hiermee omgegaan?

Eerlijk gezegd zijn dit zaken die mijn partner Edwin voor zijn rekening neemt. In ons vastgoed-avontuur hebben wij een verdeling op basis van ieders talent. Edwin is ‘de analist’ en spreadsheet-koning, ik ben meer ‘de ideeën machine’.

Ik leef altijd in oplossingen, kansen en mogelijkheden en ben ‘de ondersteuner’. Samen zetten we ‘het resultaat’ neer. En zo behoud ik mijn balans.

Door samen te werken met een solide en betrouwbare ‘letting agent’ en door de communicatielijnen kort te houden, was het probleem met de boiler met één belletje geregeld. Daarna volgde een factuur en een tevreden huurder. 

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

Op dit moment 40%. Doelstelling is dit door te trekken naar 80%.  

Zijn er dingen die je verkeerd hebt aangepakt en hoe ben je hier uit gekomen?

Verkeerd aangepakt? Dat zou kunnen impliceren dat er een goed en een fout is. Hmmm… door op avontuur te gaan doe je ervaringen op. Sommige zijn fijn en nice, anderen zijn minder prettig. Elke ervaring staat garant voor lerend vermogen.

Door te reizen kom je erachter wat bij je past en wat niet. Ik heb inmiddels mogen leren dromen, voelen, denken, durven, doen en doorzetten.

Voor mij bestaat iets zoals ‘verkeerd aanpakken’ niet meer. Toen ik eenmaal in de tijd van mijn total meltdown besloot alleen nog maar mijn hart te volgen en mijn gevoel nooit meer te verloochenen, is er magie in mijn leven ontstaan. 

Keuzes maak je op basis van de op dat moment beschikbare situatie, gevoelens en gegevens. Als het op dat specifieke moment een goede keuze is en achteraf blijkt het anders uit te pakken, heb je altijd opnieuw een keuze. 

Wat voor mij tijdens dit vastgoed-avontuur het verschil heeft gemaakt is de vraag van iemand tijdens een VastgoedVrouwen Mastermind: “Wie wil je zijn als vastgoedbelegger?”.

Totdat die vraag mij werd gesteld liep ik best wel te stoeien. Dat veranderde toen ik mij diep van binnen besefte en heel bewust werd vanuit welke persoonlijke waarden IK deze vastgoed-reis wil bewandelen.

Inmiddels heb ik mijn weg gevonden en maak keuzes voor datgene wat en wie bij mij past, waar ik mij prettig bij voel en blij van wordt. De kracht van ‘samen’ en ‘delen’ wordt voor mij ook hier eens te meer bevestigd.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Succes? Wat is de definitie van succes? Laat ik zeggen dat ik mijn succes ervaarde op het moment dat ik met de komst van ons vastgoed-avontuur trouw ben gebleven aan mijn persoonlijke waarden en ook daar mijn balans in vond. 

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Ik bewandel inmiddels het pad richting financiële vrijheid mede mogelijk gemaakt door middel van vastgoed. En dit avontuur brengt zoveel meer dan alleen vastgoed en financiële vrijheid.

Het is een ware verdieping in mijn persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij inmiddels een ‘must do, can not live without’.  

De hele vastgoed-reis heeft mij ook een helder inzicht gegeven in en voor een enorme transformatie gezorgd in mijn ‘Monkey Money Mindset’.  

Ik gaf er een Webinar over in de besloten Facebookgroep Vastgoedvrouwen: een diepe energetische duik in jouw geldverhaal en filosofie. In 2021 staat er in samenwerkingsverband een vervolgafspraak op de agenda. Super gaaf!

Mijn financiële kennis is enorm toegenomen, mijn blikveld heeft zich verbreed, ik heb fantastisch leuke & inspirerende mensen ontmoet (en ook minder fijne), mijn mensenkennis heeft zich verstevigd, mijn intuïtie laat me nimmer in de steek en in bepaal zelf mijn koers. 

Eind november heb ik mijzelf in het kader van persoonlijke ontwikkeling een ticket gegund voor The A-factor van Joseph McClendon III.

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Jazeker, de komende jaren herinvesteren wij het passieve inkomen in vastgoed door nieuwe aankopen en het toepassen van de BRRRR strategie: Buy, Renovate, Rent, Re-finance, Repeat.  

Mijn wens en ambitie is om in 2021 transformatieprojecten te realiseren in mijn huidige woonomgeving.

Op dit moment bouw ik gestaag aan mijn powerteam en heb ik op regelmatige basis contact met andere vastgoedvrouwen die ook deze ambitie en doelstelling hebben. Super inspirerend!

Waar krijg je de meeste energie van kijkend naar de weg die je nu hebt afgelegd?

De dankbaarheid voor de Low’s en de Flow’s en al het moois wat hier uit voortgekomen is. Alle kennis, kunde, talenten, kwaliteiten en uitdagingen die ik daardoor heb kunnen ontdekken, ontmoeten en ontwikkelen.

De kansen die er elke dag zijn voor persoonlijke groei, de  samenwerkingen die er ontstaan en de mogelijkheid mijn kennis en levenservaring te delen. Delen = helen! 

Michèle Du Parand

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Phhoooeeee, in alle jaren die nu ‘achter’ mij liggen en in alle gesprekken die ik heb gevoerd waar dezelfde vraag werd gesteld; waar sta je over 1, 3, 5, 10 jaar, vond ik dit altijd al een vraag die nog niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Ergens was er dan altijd een piepklein stemmetje wat zei: ‘Hoe kan je dat nou weten?’. 

Want laten we eerlijk zijn, het leven heeft soms geweldige en soms minder geweldige momenten voor ons petto, so you never know.  

Wat je wel kan doen is je koers bepalen, je interne kompas inzetten en gerichte actie ondernemen op weg naar je doel. Je bewust zijn van het feit dat de meest mooie opportunity’s zich vermomd aan je tonen. 

Mijn spiritueel leraar Karin Groot zegt altijd: ‘Verwacht altijd het onverwachte” 

Voor nu is dat de route richting mijn droomplek, in een huis vol liefde, want waar liefde woont, is het veilig thuiskomen.

Alwaar ik geniet van financiële vrijheid en nog steeds mijn bijdrage aan de wereld kan leveren met datgene wat ik het allerliefste doe. De rest laat ik open. Want alles in dit leven heeft een divine timing!

Michèle Du Parand

Heb je nog tips?

* Know Theyself! Investeer in jezelf, in jouw persoonlijke ontwikkeling, ken je talenten en uitdagingen and be your unique beautiful self. Ook tijdens je vastgoed-reis is dit van grote waarde. 

* Leef je leven vanuit jouw unieke krachtplek, blijf trouw aan je zielsverlangens en persoonlijke waarden. Je ziel zal je dankbaar zijn en op deze manier ben je van de grootst mogelijke toegevoegde waarde voor de wereld. 

* Wees lief voor jezelf en dankbaar. Dankbaarheid is de herinnering van je hart, het geeft je vleugels. 

* Geef altijd meer dan je ontvangt, en realiseer je tegelijkertijd: ‘You can’t poor from an empty cup’.  

* Wees blij met wie je bent, wat je doet en wat je hebt EN blijf dromen!

Michèle Du Parand

* Jouw levensgebeurtenissen en lessen uit jouw (verre) verleden zijn je parels in het heden.

* Mindset en de wijsheid van je lichaam gaan hand in hand.

* Vertrouw je intuïtie.

* Je hebt elke dag, elke uur, elke minuut en elke seconde een keuze. Dus kies HAPPINESS!

Michèle Du Parand

* Beleef, geef en deel met de aller- allerleukste en liefste mensen die ook het beste in jou naar boven halen, altijd en overal. 

De Stilte – Luisteren naar fluisteren 

“Luister naar de wind 

Hij praat 

Luister naar de Stilte 

Ze spreekt 

Luister naar je Hart 

Het weet 

Luister naar je Ziel 

Ze fluistert … in de Stilte” 

Sharing = caring = growing = flowing, make it a Win-Win-Win. Always.  

Een warmte hart-e groet, 

Michèle Du Parand

Lieve Janneke,
Dankjewel voor de uitnodiging voor dit interview!
De drempel die ik had om zichtbaar te durven zijn, ben ik hierbij overgestapt. Dat betekent veel voor mij!
Ik heb er met plezier aan gewerkt en genoten van  ‘sweet memories’. Super thanks!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: