fbpx
Chantalle Noordermeer

Interview met vastgoedbelegger Chantalle Noordermeer

Gepubliceerd op: 7 dec 2020

Deze week heb ik de eer om welbekende vastgoedvrouw; Chantalle Noordermeer te mogen interviewen!

Chantalle en haar man zijn een groot voorbeeld in hoe je al je dromen waar kunt maken door het stellen van doelen, keihard werken en vooral ook Massive Action. 

Toen ik een poosje geleden de vastgoed-module van The Millionairsclub bekeek, met een opname waarbij Chantalle en Marijn live spreken over hun vastgoed-verhaal op het podium, kwam ik erachter wat een bijzonder koppel dit was.

Hoe zij zonder startkapitaal, enkel met grote dromen en een gigantische ’to do’-werkmentaliteit een mooi imperium wisten op te bouwen met zijn tweeën.

Veel leesplezier en laat vooral een reactie achter!

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Ik ben moeder van twee prachtige kinderen (Sunny en Jordan). Mijn eerste jeugdvriend is zowel mijn levenspartner als zakenpartner en dat vind ik fantastisch! Verder ben ik ondernemer en investeerder.

Op dit moment heb ik drie pizzeria-vestigingen en drie ondernemingen in het vastgoed. Ik investeer naast vastgoed ook in crypto, goud, sieraden en aandelen.

Verder hou ik van reizen en heb ik bijna de hele wereld al gezien. Nu wil ik dit aan mijn man en kinderen laten zien en natuurlijk zelf ook nog meer ontdekken.

Merijn & Chantalle Noordermeer

Met welk doel ben je gaan beleggen in vastgoed?

In eerste instantie om een pensioen op te bouwen. Als ondernemer zul je in tegenstelling tot wanneer je in loondienst bent, je eigen pensioen moeten opbouwen.

Later omdat het een passie is geworden en ik met deze passie ook het leven kan leiden dat ik wil. Ik kan doen wat ik wil, waar ik wil, wanneer ik wil en met wie ik wil.

Hoe ben je begonnen?

Het eerste appartement kocht ik aan om zelf te gaan wonen, maar ik ben vervolgens verhuisd naar een andere woning. Ik heb dit appartement toen opzettelijk voor zo’n hoge prijs op de markt gezet, dat er geen biedingen binnen kwamen.

Vervolgens ben ik na een half jaar naar de bank gegaan om toestemming te vragen het appartement dan maar te verhuren, want ik had immers dubbele woonlasten. Op deze manier kon ik één van deze lasten afdekken (en stiekem ook de tweede ;)).

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Ik heb verschillende cursussen in het binnenland en buitenland gevolgd; Samuel Leeds, Tony Robbins en Marcus Di Maria. Maar de meest creatieve manieren heb ik geleerd door het gewoon te doen. Door die MASSIVE ACTION (zoals wij dat altijd zeggen).

Ik geloof zeker dat het ondernemerschap en de persoon die ik ben hier ook aan heeft bijgedragen.

Had je al startkapitaal?

Ik had geen startkapitaal.

Hoe heb je dit aangepakt?

Door dus eerst een woning te kopen waarin ik zelf ging wonen met een box 1 hypotheek. Deze hypotheek kon je toentertijd nog voor meer dan 100% krijgen.

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

Ik was al ondernemer en heb er nu ook mijn werk van gemaakt. Naast het passief inkomen door het verhuren van woningen, heb ik nu ook andere bedrijven:

  • Noordermeer Vastgoed: hierin beheren wij objecten en zoeken wij objecten als deal sourcers;

  • IBA Coaching: hierin leren we anderen hoe zijzelf kunnen investeren in vastgoed;

  • Noordermeer Investments: pas opgericht om ook te gaan flippen en transformeren.

Hoeveel (verschillende) panden heb je in bezit?

Op dit moment heb ik 19 objecten.

In welke markt beleg je?

Residentieel vastgoed en wij richten ons op stelletjes en gezinnen.

Chantalle & Merijn Noordermeer

Wat is het gemiddelde bruto jaarrendement?

De BAR is gemiddeld 10%.

Heb je wel eens problemen gehad met huurders?

Een huurder die niet betaalde en één die overlast veroorzaakte.

Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik ben met ze in gesprek gegaan om te bekijken hoe we dit konden oplossen. Helaas was deze persoon niet van plan om te betalen en om rekening te houden met zijn omgeving. Om deze reden hebben we dus een procedure moeten starten om deze persoon uiteindelijk via een uitzettingsbevel eruit te krijgen. Helaas kun je nooit je huurders 100% screenen.

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

Op dit moment 90%

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Dat ligt eraan wat je met je eerste succes bedoelt en op welk vlak. Ik heb zoveel momenten waarop ik echt trots was!

Zoals bijvoorbeeld toen we onze 3e pizzeria-vestiging openden. Daar was ik echt trots op, want dit is een succes als groeiende ondernemer om meer áán je bedrijf te werken dan in je bedrijf.

Of toen we ons eerste beleggingsobject hadden aangekocht, want dit was een eerste stap naar financiële onafhankelijkheid.

Maar ook toen we voor de allereerste keer bij geldvoorelkaar.nl d.m.v. crowdfunding vastgoed hadden gefinancierd. Dit was de eerste keer dat we met vreemd vermogen een object hadden aangekocht.

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Ik heb nu duidelijker in beeld waar ik naartoe wil gaan en belangrijker nog, ik kan in de tussentijd ook genieten en mezelf belonen. Dat kon ik 4 jaar geleden niet. Toen moest alles geherinvesteerd worden.

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Ja, in vastgoed, ondernemingen en overige beleggingen zoals aandelen, crypto en goud.

Waar krijg je de meeste energie van kijkend naar de weg die je nu hebt afgelegd?

Dat ik andere mensen kan inspireren en het zien van hun succes.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Ik heb precies uitgeschreven hoe ik over 10 jaar mijn leven leid, hoe ik eruit zie, hoe mijn omgeving eruit ziet, wat ik doe als ondernemer, in het vastgoed etc.

Ieder jaar schrijf ik mijn doelen voor over 1 jaar, 5 jaar en 10 jaar.

Wat ik sowieso kan meegeven is dat er ergens in Nederland een Noordermeer Tower staat.

Verder ga ik iedere maand op reis/vakantie. Ik investeer nog steeds in vastgoed, maar ook in ondernemingen zodat mijn vermogen wat meer gespreid is.

Verder draag ik ook bij aan een goed doel. Nu doe ik dat al regelmatig, maar dan zou ik er op jaarlijkse basis een grote bijdrage aan willen geven.

Mijn focus ligt op het financieel vrij maken van anderen. Bijvoorbeeld door mensen in Afrika te helpen om zelfstandig hun geld te kunnen verdienen zodat ze financieel niet meer afhankelijk zijn van donaties.

Een soortgelijk goed doel bestaat er al: Stichting Imikaaa. Hierbij helpen ze weeshuizen met op de eerste plaats een eigen woning waarin ze de kinderen kunnen opvangen. Vervolgens aan zonnepanelen zodat ze elektriciteit hebben in de woningen.

De ‘mama’s’ van de weeshuizen maken namelijk zelf yoghurt en met elektriciteit is deze langer houdbaar, kunnen ze ook meer maken en dus meer verkopen. Op die manier hoeven ze niet meer te leunen op het goede doel en kunnen ze voor zichzelf zorgen.

Stichting Imikaaa kan dan weer een nieuwe woning ergens anders bouwen en alles herhalen.

Heb je nog tips?

Investeer om te kunnen implementeren. Ik zie zoveel (beginnende) investeerders om mij heen die denken dat ze het allemaal weten en daardoor grote fouten maken.

Als je een keer hebt geïnvesteerd in kennis zal dat jou voor die fouten behoeden en jou zo geld besparen i.p.v. kosten.

En zorg dat je er 1000% voor gaat. Want het verschil tussen succes en falen is alleen maar het doen!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: