fbpx
Janneke van Financieel Vrije Vrouw

2020 – het vreemdste jaar ooit om voor jezelf te beginnen

2020 - het vreemdste jaar ooit om voor jezelf te beginnen

Gepubliceerd op: 25 december 2020 |
Foto: Daisy von Dutch

Zonder enig idee van wat ik zou moeten doen met mijn leven, ben ik na de aankoop van twee beleggingspanden op 1 oktober 2019 gestopt met werken voor een “paycheck”.

Mijn passieve inkomstenstroom was nog niet toereikend om echt van te leven, maar ik voelde aan alles dat ik dit ging bereiken in 2020.

Mijn huisarts gaf me (n.a.v. mijn burn-out gevoeligheid) nog het laatste zetje door te zeggen dat ik écht een deur moest sluiten alvorens er deuren voor me open zouden gaan.

De beste beslissing ooit!

Mijn grootste passie en doel was financiële vrijheid. Een onafhankelijk bestaan leiden in de toekomst, waarbij werken niet meer moet, maar mag.

Hoe kon ik nou een bedrijf gaan opzetten waarbij ik nooit het gevoel zou hebben aan het werk te zijn, maar wat in lijn zou liggen met wie ik ben?

Van werk naar passie

Een platform opzetten voor vrouwen zoals ikzelf, voor wie ik mijn reis naar financiële vrijheid zou vastleggen; dat leek me wel wat!

Financieel Vrije Vrouw werd geboren.

Al snel merkte ik dat de interesse voor de blogs die ik schreef, gigantisch was! Ik kreeg steeds meer mailtjes binnen van mensen die dolgraag wilden leren wat ik tot nu toe had gedaan.

Inschrijven bij de KVK

In maart schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en werd FVV officieel. Nooit had ik verwacht dat ik ondernemer zou worden, want ik had nog niet eerder een passie gevonden die me iedere dag bezighield.

Ja, vroeger misschien. Ik was altijd dol op paarden en reed wedstrijden (springen en dressuur) en ik was die-hard fan van Johnny Depp. Mijn kamer hing volledig vol, zelfs het plafond. Maarja, dat waren tienerpassies.

Deze passie was duidelijk voor de lange termijn. Een passie die mij mijn hele leven zal bezighouden.

Er kwamen meerdere FIRE (Financial Independence, Retire Early) -collega’s op mijn pad en mijn wereld werd steeds groter op het gebied van beleggen. Steeds meer beleggingsvormen passeerden de revue en meer diversiteit aan blogs verschenen op mijn website.

Prachtige samenwerkingen kwamen tot stand met verschillende (FIRE) collega’s voor het maken van blogs, online cursussen en events.

Diversiteit in beleggingen

Het begon allemaal met vastgoed, maar mijn kennis en ervaring werden rijker op diverse fronten.

In april kwam de eerste corona-golf met bijbehorende paniek. De beurzen kwamen flink in het rood te staan en ik vond dit – buiten het virus om – stiekem enorm interessant.

Dit voelde als grote kans om volop in te stappen op de beurs en dit hebben we dan ook gedaan.

Allereerste cursus online

Mijn allereerste online Masterclass Index-beleggen werd een feit. Een Masterclass om vrouwen te leren hoe je moet beleggen op de beurs met minimaal risico, dankzij maximale spreiding.

Vanaf dat moment wist ik dat ik me op de goede weg bevond, want ondanks de paniek in de wereld – groeide het platform van Financieel Vrije Vrouw enorm.

Beleggen was ‘hot topic’ geworden, want mensen waren massaal op zoek naar (passieve) inkomsten om meer veiligheid te creëren naast de huidige baan.

Ik bereikte Financiële vrijheid!

In april kwam ik erachter dat het door mij vooraf bepaalde passieve inkomen om mezelf financieel vrij te verklaren, was bereikt. Mijn droom was feitelijk uitgekomen! Maar once you’re hooked… 

Samenwerkingen met FIRE-collega's

Voor het uitbreiden van mijn netwerk werd ik lid van The MillionairsClub Diamond, waar ik o.a. in contact kwam (event-) fotograaf en belegger; Silvia Hidding.

We raakten maar niet uitgepraat over Forex en besloten samen een platform op te starten, genaamd Botgirls – alwaar we diverse EA’s (Forex-robots) testen met ons eigen vermogen om zodoende een transparant beeld te geven over de valutamarkt.

Mijn businesscoach Saskia van Wolferen stelde voor om vastgoedvrouwen interviews af te nemen voor de website.

De allermooiste bijkomstigheid van het feit dat ik deze interviews ging afnemen was, dat ik zoveel geweldige vrouwen heb ontmoet. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat er zoveel vrouwen actief waren in vastgoed!

Er kwamen mooie samenwerkingen uit voort met vastgoed-vrouwen als Elsbeth Rispens (de grondlegger van VastgoedVrouwen.com), Marlous Overschie en Lia de Bruyn. Ik was zo ontroerd door de verhalen die achter deze vrouwen schuil gingen.

Stuk voor stuk verhalen van vrouwen die me diep van binnen raakten.

Onze eigen vastgoedportefeuille

Ook wat onze eigen vastgoedportefeuille betreft bleven we dit jaar niet stilstaan.

Faiza en Lia de Bruyn leerden ons om veel groter te denken op het gebied van vastgoed.  

We deden een derde herfinanciering, hebben deze maand één van onze beleggingspanden met flinke winst kunnen verkopen en onder begeleiding van Lia de Bruyn (en onder voorbehoud van vergunning); een fantastisch object aangekocht. Deze wordt aankomend jaar ontwikkeld naar 7 appartementen.

Het Money Mastermind Event

In september heb ik samen met oud-collega/vriendin Debby Hartman – van Maanen van HEX Global het Money Mastermind Event georganiseerd, speciaal voor vrouwen.

Dit was zo ongelooflijk bijzonder, want Financieel Vrije Vrouw begon nu echt een gezicht te krijgen en tastbaar te worden. Ook overwon ik hier mijn spreekangst op het podium.

Fotograaf en botgirls-partner Silvia Hidding, werd uiteraard mijn vaste fotograaf en de sprekers op het event werden de bijzondere vrouwen die ik had ontmoet tijdens mijn reis.

Alles begon als een puzzel in elkaar te vallen.

Media

Ook de Media wist Financieel Vrije Vrouw steeds meer te vinden.

Een leuk artikel op EvaJinek.nl, de Telegraaf, de podcast van Rowan Nijboer, Fashion Potluck for Women, een interview bij Great Property Experience en Business Women Nederland en ik werd uitgenodigd bij een bijeenkomst voor vastgoed-cursisten van collega vastgoedbelegger/trainer; Martijn van den Berg.

UPW van Tony Robbins!

Mijn interview bij GPE werd opgemerkt door een netwerkcontact van TMC; Tanja Noteborn (van Innergy) en zij besloot om n.a.v. mijn uitgesproken droom om naar Tony Robbins te gaan, deze te laten uitkomen door mij kaartjes te geven voor het virual UPW event van Tony Robbins.

Mijn blog hierover zal duidelijk maken waarom het zo ongelooflijk bijzonder en life changing was!

UPW Tony Robbins

Angst & kansen

2020 was misschien wel een enorm vreemd jaar (het zoom-call jaar van de eeuw), maar tegelijkertijd heb ik nog niet eerder zóveel kansen voor mijn neus zien liggen en zoveel mensen ontmoet (mede online).

Het was heus niet zo gemakkelijk allemaal als dat het nu lijkt, maar de persoon die ik door het afgelopen jaar ben geworden maakt dat dit nu wel zo aanvoelt.

Angstige en minder leuke gebeurtenissen, maar tegelijkertijd zoveel verbinding en winst (op alle fronten) behaald in het jaar 2020.

Voor mij absoluut een jaar om nooit te vergeten!

Grootste les

Veruit de allergrootste les die ik uit dit jaar heb gehaald – is er eentje die ik al vaak voorbij heb horen komen, maar welke nu volledig is bevestigd uit eigen ervaring.

Je wordt het gemiddelde van de 5 mensen met wie je het meest omgaat.

Kies zorgvuldig en bewust met welke mensen je je omringt en je leven verandert voorgoed.

Jacco en Janneke van den Brink

Volg je me al op Social?

Lees ook:

Blogs
Janneke van den Brink

Op het randje van de afgrond… We must jump!

Ontdek hoe Jacco en ik streven naar financiële vrijheid door diversiteit in investeringen, van vastgoed tot Bitcoin. Lees over onze uitdagingen, successen en waarom we gekozen hebben voor een leven van creatief ondernemen.

Read More »

5 gedachten over “2020 – het vreemdste jaar ooit om voor jezelf te beginnen”

  1. Is er eigenlijk een maximaal aantal woorden die je voor zo’n blog mag gebruiken. Ik zat mij even zorgen te maken over de blog van 2021 wanneer deze progressie zich door zet 😉

  2. R.E.S.P.E.C.T.
    Ik bewonder hoe je het podium durft te pakken! Wat een jaar. Voor mij was 2020 ook onvoorstelbaar. 11 panden in 6 maanden waarvan 3 doorverkocht. Begonnen met geld voor 1 pand en daarna door met partners. En dat terwijl het woord vastgoed niet eens in mijn jaardoelen stond. Wel in lijn met mijn WHY: onafhankelijkheid. Nu word ik langzaamaan nieuwsgierig naar andere manieren van beleggen, the UK en grotere projecten. Voor een groot deel dankzij het vrouwennetwerk waarvan jij een van de kartrekkers bent. Dank je wel!

  3. Wat een energie en optimisme straalt hier van uit en wat heb je veel bereikt in een jaar. Klasse! Voor mij ook een bijzonder jaar met wat diepe dalen maar ook veel moois vooral dankzij mijn vastgoed netwerk! Heerlijk om zoveel gelijkstemde vrouwen te ontmoeten! Wat een kracht geeft dat. Ik kijk uit naar weer veel groei in 2021 en wil je bedanken voor jouw inspirerende content!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: