fbpx
Wiolotta Medalion

Interview met vastgoedbelegger Wioletta Medalion

Note: op deze site staan partnerlinks waarover ik een kleine commissie verdien.

Gepubliceerd op: 6 januari 2021

Wioletta had ik al een paar keer eerder willen benaderen voor haar geweldig, inspirerende verhaal, maar stond niet per definitie te juichen om in de spotlights te staan. Na een heel fijn gesprek te hebben gehad, liet ze toch doorschemeren ervoor open te staan.

Daarom ben ik ongelooflijk trots dat deze powervrouw toch de stap heeft durven nemen om haar verhaal hier te vertellen om jou te inspireren!

Een indrukwekkende reis van een vrouw, die ondanks flinke tegenslagen ervoor koos om haar dromen werkelijkheid te laten worden.

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Ten eerste, dankjewel Janneke, dat jij mij hebt gevraagd voor dit interview.

Ik vind het heel spannend om mijn persoonlijke verhaal zo openbaar te delen. Aan de andere kant hoop ik dat ik hiermee andere mensen kan inspireren. 

Ik ben Wioletta Medalion, zakenvrouw en ondernemer.

Sinds 16 jaar werk ik bij een grote Health Tech company en sinds 2 jaar run ik mijn eigen bedrijf Medalion Real Estate B.V. gericht op met impact investeren in Nederlands vastgoed.

Sinds 2006 woon ik in Nederland, samen met mijn man Yörg (Nederlands) en 2 kinderen. 

Met welk doel ben je gaan beleggen in vastgoed?

Ik ben begonnen met beleggen om in eerste instantie mijn oude schulden zo snel mogelijk af te lossen. Het tweede doel, die tot stand is gekomen tijdens mijn burn-out, was iets doen waar ik al lang van droomde – ondernemerschap en financiële vrijheid creëren voor mijzelf en mijn familie. 

Mijn burn-out (in 2017) heeft mij geholpen om te beseffen dat ik niet meer wilde wachten. Zo is Medalion Real Estate B.V. tot stand gekomen. 

Maar laten we even naar het begin gaan.

Ik ben van Poolse afkomst, maar eigenlijk in mijn core een wereldvrouw.

Mijn moeder was boekhouder en vader is ondernemer. Het leven was niet altijd gemakkelijk, dus ik leerde snel om op eigen benen te staan en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen leven. Ik kom hier nog op terug.

Op mijn tweeëntwintigste heb ik mijn eerste appartement gekocht. Vervolgens een ander, oud appartement in een grote stad op een toplocatie. Daar heb ik zelf gewoond, business master gedaan en begon ik mijn internationale carrière bij een groot bedrijf.

Vastgoed zat altijd in mijn hart. Helemaal als ik dan door de stad liep en veel oude huizen en voormalige fabrieksgebouwen zag die omgetoverd werden tot prachtige lofts om de unieke sfeer van de stad te onthullen. Diep in mijn hart droomde ik over dergelijke transformaties.

Het bleef bij dromen vanwege mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel naar mijn moeder toe. Ze was weduwe met een tweeling (van haar tweede huwelijk) en kreeg kanker toen ze 41 werd. Haar ondersteunen was mijn enige prioriteit.

In deze moeilijke periode heb ik mijn man, Yörg, ontmoet en we wilden samen gaan wonen en ons gezin starten in Nederland. Toen hebben we ook besloten om mijn familie naar Nederland te halen, want mocht het slechter gaan met mijn moeder, dan kon ik de voogdij nemen over mijn minderjarige halfzusje en halfbroertje.

De aankoop en daarna verkoop van het huis voor mijn familie was onze eerste vastgoed-ervaring in Nederland. Dit huis hebben we later, tijdens de crisis, verkocht met verlies. Dat, in combinatie met het verlies van mijn moeder, zelf moeder worden van twee kinderen en de voogdij nemen over de tweeling, was een hele pittige periode.

En soms moet je diepe dalen kennen om meer uit jezelf te kunnen halen. Zo werd mijn burn-out net voor mijn 39e verjaardag een mooi begin van een prachtige, persoonlijke reis om het leven te vormen waarvan ik droomde.

Ik ben dankbaar dat mijn man, mijn familie en vrienden in mijn droom geloofden en me daarbij hielpen.

Hoe ben je begonnen?

In 2018 begon ik weer energie te krijgen.

Ik heb veel persoonlijke vragen kunnen beantwoorden, veel boeken gelezen over mindset van T. Robbins, R. Sharma, mogelijkheden van investeren in vastgoed van R. Moore and M. Homer, V. Wong and J. Lee, financiële vrijheid van B. Tracy en R. Kyosaki.

Vastgoed leek me de perfecte sector waar ik mijn “oude” passie, netwerk in o.a. de bouwsector en werkervaring met grote turn-key, innovatieve projecten kon bundelen.

Ik heb me verdiept in de vastgoedmarkt (Eindhoven en regio), begon mijn netwerk uit te breiden, de spelers in de vastgoedsector in kaart te brengen, verdiepte me in Funda, makelaars, leveranciers, partners, klanten, concurrentie, van kleine tot grote investeerders, enzovoort.

De eerste twee renovatieprojecten heb ik in 2018 gedaan, samen met mijn man en twee bevriende investeerders (OPM). Het tweede renovatieproject met een andere investeerder.

De renovaties waren door mijn bevriende buurman en broer uitgevoerd, die beiden bouwbedrijven hebben.

En dat was alleen al het begin!

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Ik heb vele jaren werkervaring opgedaan met grote turn-key projecten, business transformaties, project- en programma management, supply chain, strategische inkoop (sourcing), onderhandeling, etc. 

Puur vastgoed-trainingen heb ik uiteraard ook gedaan. Ik vind het erg belangrijk om te leren en mezelf te ontwikkelen.

Dat waren o.a.: 

 • 2018, Deal-Maker Intensive, Vincent Wong
 • 2019, Brand & Marketing, Progressieve Property
 • 2020, Masterclass, ANDERS KIJKEN, van Lia de Bruyn

En zoals eerder gezegd, veel boeken gelezen.

Had je al startkapitaal?

Ik had schulden, dus geen extra geld om te starten. 

Mijn man en ik hadden wel overwaarde op ons huis en vrienden die wilden mee investeren.

Hoe heb je dit aangepakt?

Paulo Coelho zegt: “Als je iets wilt, spant het hele universum samen om je te helpen het te bereiken”.

De eerste twee projecten waren moeilijk, stressvol en zeer leerzaam. Het rendement was minimaal en niet genoeg om de schulden volledig af te lossen. Pas bij het 3e huis is het gelukt.

Geloof me, dat was een geweldig moment. Niet alleen financieel maar ook op persoonlijk vlak gaf dit zoveel voldoening.  

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

Onroerend goed is mijn passie – naast mijn vaste baan.

Met Medalion Real Estate B.V. werk ik aan mijn droom om financiële vrijheid te creëren.

Hoeveel (verschillende) panden heb je in bezit?

Mijn core business zijn totale renovaties, maar ik heb samen met mijn man inmiddels een eerste pand aangekocht voor de verhuur.

Mijn ambitie is om meer mensen te verbinden, werken aan het woningtekort door woningen te creëren en fabrieken en kantoorpanden te transformeren.

Klik op foto voor scherper beeld.

In welke markt beleg je?

In het starters en midden segment. 

Wat is het gemiddelde bruto jaarrendement?

Ik investeer zakelijk met eigen middelen van privé investeerders (OPM). Het is >15 % bruto per jaar

Heb je wel eens problemen gehad met huurders?

Met de huurders nog niet, met de verbouwingen zeker.

Ik kijk ernaar uit om meer uitgebreid hierover te vertellen tijdens de vastgoed-vrouwen webinars op 12 januari 2021. 

Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik beschouw mijn problemen altijd als een kans om te leren en ik zie ze nooit als een hindernis. Door zelfreflectie en reflectie met de teams werken we aan het continu verbeteren van elk project.

Hiermee heb ik in de afgelopen periode:

 • Budget calculaties voor projecten verbeterd, waardoor budget overruns gereduceerd zijn van 30% naar 5%;

 • De projectplanning aangepast en verbeterd, waardoor de totale doorlooptijd van een project is teruggebracht van 9 maanden tot iets meer dan 5 maanden (aankoop, renovatie, verkoop, overdracht);

 • De renovatie-tijd is verkort van bijna 4 maanden tot iets meer dan 2 maanden voor een vergelijkbaar huis en vergelijkbare werkzaamheden.

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

Tussen 65-75%

Zijn er dingen die je verkeerd hebt aangepakt en hoe ben je hier uit gekomen?

Zeker, ik hou van hoge kwaliteit en dat houdt in dat ik soms niet gebalanceerde keuzes maak, waardoor het rendement onder druk komt te staan. Het is erg belangrijk om de impact die je wilt maken, in balans is met een gezond rendement op een project.

Deelnemen aan interview vastgoedbelegger

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Het kostte me slechts twee jaar sinds de start van het bedrijf om mijn schulden af te betalen en winst te maken. 

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Op gebied van renovaties ben ik een ervaren investeerder. Ik heb vaste bouwteams, leveranciers, partners en steeds meer hands-free investeerders (OPM), die op deze manier hun spaargeld in Nederlands vastgoed willen investeren.

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Elke euro wordt door mij en mijn man geherinvesteerd in een nieuw renovatieproject.  

Waar krijg je de meeste energie van kijkend naar de weg die je nu hebt afgelegd?

Visie op de toekomst hebben en deze te mogen realiseren, zonder me belemmerd te voelen.

Er zijn meerdere dingen waar ik energie van krijg. Voorbeelden zijn ook mijn familie en vrienden die mij veel inspiratie geven, vrijheid om te doen wat ik wil. Werken, ondernemen, ontwikkelen en ontdekken.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Ik zie mezelf als een succesvolle moeder, echtgenote, en zakenvrouw die verbindt en andere mensen inspireert om hun dromen na te jagen.

Heb je nog tips?

Happiness is made up of those tiny successes”

 1. Durf te dromen. Als je ergens in geloofd, is alles mogelijk!
 2. Elk succes begint met de eerste stap.
 3. Never give up. Iets opbouwen kost tijd en energie. 
 4. Goede voorbereiding en een goed team is de helft van je succes
 5. Respecteer jezelf en anderen en zorg voor een win-win situatie.

Wil je meer leren over hoe je renovatieprojecten met impact en gezond rendement kan doen? Sluit aan bij mijn eerste webinar op 12 januari 2021 en zie mijn projectenoverzicht op www.medalion.nl.

Wil je meer leren over investeren in vastgoed of inspiratie krijgen van andere vastgoedvrouwen, sluit aan bij de Nationale Vastgoed Vrouwen Dag in maart 2021. 

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: