fbpx
Jennifer Wessels Boer Barelds

Interview met vastgoedbelegger Jennifer Barelds

Note: op deze site staan partnerlinks waarover ik een kleine commissie verdien.

Gepubliceerd op: 8 januari 2021

In de VastgoedVrouwen community kwam ik Jennifer tegen en ik stond zo versteld van de grote stappen die zij had gemaakt in korte tijd.

Ik moest gewoon meer van haar weten en heb daarom Jennifer gevraagd voor dit interview.

Heel blij dat ze ja heeft gezegd en veel leesplezier met dit wederom inspirerende verhaal van een vrouw die in mogelijkheden denkt.

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Ik ben Jennifer, 40 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 10 en dochter van 11. Beiden sinds kort ook investeerders.

We wonen in De Schiphorst in een woonboerderij die we huren van Drents Landschap. Echt mijn droomhuis. Tot mijn 23e was ik fulltime springamazone.

Daarna ben ik het onderwijs ingegaan en ben ik docent, teamleider en directeur geweest. Het kostte me meer energie dan dat het me opleverde, met name door de bureaucratie en lange lijnen die ontstonden doordat de scholen steeds groter worden.

Drie jaar geleden besloot ik om voor mezelf te beginnen. Inmiddels werk ik voor verschillende mbo-scholen als adviseur, ben ik auteur van het boek ‘Ultiem beroepsonderwijs’, schrijf ik columns en verhuur ik met mijn bedrijf PraktijkExperts vakspecialisten aan scholen zodat studenten les krijgen van experts.

Met welk doel ben je gaan beleggen in vastgoed?

Ik vind keuzevrijheid belangrijk en om van niemand financieel afhankelijk te zijn.Onafhankelijkheid’, ‘zorgzaamheid’ en ‘leren’ zijn mijn kernwaarden.

Ik heb de laatste tien jaar steeds beter geleerd om mijn intuïtie te volgen. Ik merk dat daaruit automatisch volgt dat waar je aan werkt ook goed past bij wat je belangrijk vindt en wie je bent.

Je richten op waar je nieuwsgierig naar bent levert veel voldoening en energie op. Een andere reden waarom ik ben gaan beleggen zijn mijn ondernemerschap en mijn kinderen. Ik heb een eenmanszaak en twee BV’s en ik zie mijn beleggingen ook als mijn pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

En waarom je kinderen?

Mijn dochter vroeg of ze ook mag investeren in een huis. Dit was aanleiding om een deel van hun spaargeld te investeren in een woning. Ik geloof dat wanneer kinderen denken dat ze iets kunnen, ze het ook écht kunnen. Ik wil ze niet onderschatten.

We geven beide kinderen een maandelijks rendement van 10%. Dus geen zakgeld, want zakgeld is afhankelijk van de gever.

Mijn kinderen hebben nu rendement op hun eigen geïnvesteerde vermogen en zien hun eigen betaalrekening iedere maand groeien met €50.

Ik vind het superbelangrijk dat ze leren dat er verschillende manieren zijn om geld te verdienen. En dat ze dit leren door zelf te ervaren.

Hoe ben je begonnen?

Twee jaar na de opstart van PraktijkExperts en Wessels Boer Advies, stond er een bedrag op de spaarrekening.

Niet veel geld, maar genoeg om na te denken over mogelijkheden die passief inkomen genereren. Ik koos voor vastgoed, omdat ik daar het meest nieuwsgierig naar was.

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Geen training, wel gesprekken gevoerd met experts uit mijn omgeving. Twee ervaren vastgoedinvesteerders en twee makelaars. Zij hebben niet alleen hun kennis met mij gedeeld, maar ook hun netwerk. Echt geweldig!

En na de aankoop van mijn eerste appartement in juli heb ik de vakantietijd benut door te lezen en YouTube-filmpjes te bekijken over vastgoed.

O ja, en wél een middag naar Imed Baatout in augustus. Het liefst leer ik door te ervaren en ik schrijf mijn vastgoed-avonturen nu ook op. Ieder huisnummer is een hoofdstuk.

Geen idee nog of ik dit ga delen, maar er zijn zoveel bijzondere dingen gebeurd de laatste maanden dat ik het niet wil vergeten. Ieder pand heeft zijn eigen verhaal en lessen.

Had je al startkapitaal?

Zoals gezegd een beetje. Bijna genoeg om de 20% eigen vermogen in te leggen die nodig was om mijn eerste appartement te financieren. Tegen de tijd dat ik het echt moest overmaken had ik genoeg. Vanaf dat moment ben ik samenwerkingen aangegaan.

Hoe heb je dit aangepakt?

Mensen opgezocht die wél de financiële middelen hebben maar niet de mogelijkheid of wil om panden te zoeken en dingen te organiseren. Ik heb er twee gevonden.

Eén ervan is samen met een vrouw die ik heb ontmoet in de ‘VastgoedVrouwen community’. Ik ben heel dankbaar dat ik hier onderdeel van uitmaak!

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

Ik werk met veel plezier aan mijn bedrijven. Het is wel de bedoeling dat het ‘moeten’ eraf gaat maar ik zie mezelf niet snel stoppen. Dat komt ook omdat ik mijn werk belangrijk vind. Mijn missie is dat een veel groter deel van het beroepsonderwijs zal gaan plaatsvinden in het bedrijfsleven zelf, in de praktijk en door experts.

Niet tussen vier witte muren in een klaslokaal zoals nu nog te vaak wel zo is. Daar gaat mijn boek ook over.

In welke markt beleg je?

Tot nu toe residentieel vastgoed; een aantal appartementen en een huis. In het huis wonen studenten en de appartementen worden bewoond door expats en door particuliere huurders. Alle appartementen bevinden zich in de vrije sector.

Qua regio bevindt mijn portefeuille zich tot ongeveer een uur autorijden van mijn huis. Verder zou ook prima kunnen, maar is nog niet voorgekomen. Ik bevind me in een goed gebied om te investeren en heb in deze regio een groot netwerk.

Eerste appartement Jennifer
Ons eerste appartement

Wat is het gemiddelde bruto jaarrendement?

Daar heb ik echt geen idee van, ik reken niet met bruto bedragen. Ik weet wel precies per object wat de kosten en inkomsten zijn en heb mede dankzij Susanna Thakoeri een goed totaaloverzicht.

Heb je wel eens problemen gehad met huurders?

Nog niet.

Wel dat ik geen hypotheek kreeg, omdat ik een huurovereenkomst met de werkgever van de huurder was aangegaan. Dat vond de bank geen optie.

Toen heb ik de huurovereenkomst beëindigd en ben met de bewoner zelf een overeenkomst aangegaan. Dat proces duurde lang en dit gebeurde bij mijn eerste pand. Best vervelend.   

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

Bijna alles. Ik heb nu wel weer een buffer, maar heb natuurlijk ook nog de leningen bij mijn twee partners.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Tussen het moment dat ik besloot in vastgoed te investeren en mijn eerste aankoop zat drie weken.

Mijn eerste appartement is op 1 juli beschreven. Kijkend naar 2020 voelt dat qua vastgoed als mijn grootste succes. Mijn omgeving stond er niet achter en ik heb toch mijn eigen pad bewandeld. Dat vond ik toen lastig maar ik ben er nu trots op.

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Ieder jaar schrijf ik mijn doelen op, zowel zakelijk als privé. Ik kijk naar mijn rollen en per rol bepaal ik mijn ambities. Een doel van 2020 was om een start te maken met het opbouwen van passief inkomen. Dat het zo’n vliegende start zou zijn had ik niet durven dromen!

Dit komt ook door alle nuttige informatie die online gedeeld wordt. En bovenal de VastgoedVrouwen community.

Elsbeth Rispens (financielevrijheidmetvastgoed.nl) voegde me toe nadat ik haar e-boek gelezen had. Binnen de community heb ik zowel een partner ontmoet als een appartement doorverkocht. Ook dit interview komt voort uit de community.

Een geweldige groep ambitieuze vrouwen met eenzelfde interesse die elkaar het beste gunt. Dat voel je gewoon. Voor 2021 is er dus een nieuwe rol bijgekomen. Die van vastgoedinvesteerder.

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Mijn rendement gaat voor een groot deel naar mijn investeringspartners, want ik wil zo snel mogelijk gelijkwaardig partner zijn.

De afspraak is dat ik in drie jaar de leningen aflos, maar ik verwacht dat me dit veel eerder gaat lukken. Zeker als ik nog een paar keer een mooie flip kan doen, zoals onlangs in november twee keer gelukt is.

Ik wil niet alles herinvesteren. Ik leef nu en wil ook graag nu genieten met de mensen die belangrijk voor me zijn. Zo ga ik ieder jaar een keer met mijn zoon en een keer met mijn dochter op minivakantie en doe ik vaak gezellige dingen met vriendinnen.

Waar krijg je de meeste energie van kijkend naar de weg die je nu hebt afgelegd?

De groei die ik doormaak en het perspectief dat het me biedt.

Wanneer ik gelijkwaardig partner ben levert mijn huidige portefeuille me een maandelijks passief inkomen op waar ik in loondienst drie dagen voor zou werken. Maand na maand, na maand! Ik kan er soms nog niet over uit dat het echt mogelijk is. En ik ga natuurlijk door.

Ik ben nu twee transformatie-objecten aan het onderzoeken. Daar heb ik veel zin in. Dit wil ik zelfstandig doen met behulp van private leningen.

Dus mocht iemand willen investeren, neem gerust contact met me op! 😊

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

In ieder geval financieel vrij. En ik hoop dan meer mooie reizen te maken.  De minivakanties met de kinderen wil ik ook graag blijven doen. En ik denk dat ik dan nog wel schrijf.

Misschien heb ik tegen die tijd verstand van buitenlands vastgoed en grotere Nederlandse transformatie-objecten.

Heb je nog tips?

Ga onderweg. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid. Soms loopt een weg dood, soms ontstaan nieuwe inzichten en vertakt de weg zich, soms komt de weg in een stroomversnelling en wordt het een groot succes.

De enige manier om hierachter te komen is door in actie te komen. Blijf niet te lang ‘consumeren’ (lezen, kijken, denken) maar ga ‘creëren’ (pak de telefoon, stap in de auto, bouw een netwerk op).

In mei 2020 begon ik na te denken over beleggen. Nu is het januari 2021, heb ik een vastgoedportefeuille en ben ik bezig met transformaties. Ik kan het zelf soms niet geloven.

Meiden, de wereld ligt aan onze voeten! Groot denken, iedere dag kleine stappen zetten is mijn tip.

Jennifer Wessels Boer

www.PraktijkExperts.nl
info@praktijkexperts.nl

Lees ook:

Blogs
Janneke van den Brink

Op het randje van de afgrond… We must jump!

Ontdek hoe Jacco en ik streven naar financiële vrijheid door diversiteit in investeringen, van vastgoed tot Bitcoin. Lees over onze uitdagingen, successen en waarom we gekozen hebben voor een leven van creatief ondernemen.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: