fbpx
Nadine Mathys

Interview met vastgoedbelegger Nadine Mathys

Note: op deze site staan partnerlinks waarover ik een kleine commissie verdien.

Gepubliceerd op: 14 januari 2021

Nadine Mathys heb ik leren kennen vanuit het VastgoedVrouwen netwerk.

Ook Nadine had ik al eerder gevraagd of ze geïnterviewd wilde worden voor Financieel Vrije Vrouw. Ze heeft dit toch een tijdje afgehouden en nu ik eindelijk haar prachtige verhaal heb mogen lezen, snap ik waarom.

Helemaal daarom ben ik enorm dankbaar voor dit enorm waardevolle, inspirerende verhaal van een powervrouw die naast haar baan en moederschap, financiële vrijheid wist te behalen met vastgoed.

Dankzij de vechtlust om niet te verzanden in een slachtofferrol, maar keihard te gaan voor haar dromen, heeft ze bereikt waar ze nu is belandt en coacht ze hier ook mensen bij. 

Bedankt Nadine, voor je mooie verhaal.

Heel veel leesplezier en laat vooral een reactie achter!

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Ik ben Nadine Mathys (1976) geboren in Reet, een prachtig Antwerps dorp waar ik mijn kind- en jeugdjaren heb doorgebracht. Ik kom uit een arbeidersgezin waarbij hard werken, ziektes en depressies op de voorgrond aanwezig waren.

In het jaar 2000 ben ik geëmigreerd naar Nederland waar ik sinds 2004 ben neergestreken in Wouw, een rustig dorpje gelegen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Ik heb twee zonen (2007 – 2012) en een dochter (2009) die ik opvoed in co-ouderschap.  

Ik heb twintig jaar gewerkt als klinisch verloskundige in Nederland. Vele jaren heb ik het verloskundig vak met passie uitgevoerd. Ik heb ontzettend veel mooie vrouwen mogen begeleiden in hun zwangerschap en hun bevalling. Toch heb ik het gevoel dat ik meer te bieden heb in mijn leven dan enkel verloskundige zijn.

Ik had een geheim! Naast verloskundige zijn investeerde ik in vastgoed wat maar een handje vol mensen van mij wisten. Mijn eerste pand kocht ik in 1998 en heb ik volledig gerenoveerd en verhuurd.

Sinds 2013 kwam persoonlijke ontwikkeling op mijn pad via de management studie die ik op dat moment aan het afronden was. Ik schreef mijn levensloop en toen is het balletje gaan rollen. Mijn vader werd ziek en overleed. Mijn huwelijk liep op de klippen.

Klap na klap kreeg ik te verwerken waardoor ik in een dieptepunt van mijn leven terecht kwam. Mijn rouwproces was in volle gang. Eerst ging ik aan de slag met mezelf. Ik kon in de spiegel kijken en zag een prachtige vrouw met een rugzak die dringend geleegd moest worden.

Hoe kom je uit een diep dal?

Ik ging een coachings jaarprogramma volgen, 365 dagen succesvol genaamd. Het kon niet slechter, dus werk aan de winkel. Ik kreeg de nodige inzichten waarvan ik nu nog steeds de vruchten pluk.

Iedere week doe ik de circle of life. Ik geef scores op de vier gebieden in mijn leven. De gebieden zijn gezondheid, relaties, werk en financiën. Daar waar ik de laagste score haal, ga ik mee aan de slag. Aan de hand van die scores ga ik doelen formuleren en een actieplan opstellen. Ook leerde ik het cashflow kwadrant kennen en ging me verder verdiepen in de investerings- en bedrijfsmogelijkheden.

Naast persoonlijke ontwikkeling ging ik kennis uitbreiden over investeren in vastgoed. Ik had al wel vastgoed voor de verhuur sinds 1998 en ik investeerde puur op intuïtie en ik haalde er een mooie cashflow uit. Dit gaf me financiële zekerheid en ik kreeg ruimte om mijn leven anders in te vullen. Willen kwam steeds meer op de voorgrond staan. Wat wil ik dagelijks doen? Waar krijg ik energie van en hoe ga ik dat invullen in mijn dagelijks leven?

Ik wilde meer voelen en vertragen, alleen ik wist niet hoe? Zo ben ik allerlei energetische modules gaan volgen en ben ik afgestudeerd als energetisch therapeut. Dit alles stond in het teken van het leven in het hier en nu. Ik leerde mezelf steeds beter kennen en mijn kleine ik kwam weer tot leven.

Ik ga sindsdien op paardrijlessen met mijn dochter. Ik volg naailessen en ga bootcampen omdat ik hier mijn ontspanning in vind. Inmiddels ben ik NLP gecertificeerd coach. Ik heb nu nog meer tools ontwikkeld om mensen verder te helpen in hun reis, genaamd “Het leven!”

Wat is de rode draad door je leven?

De rode draad door mijn leven is persoonlijke groei en vastgoed ontwikkeling. Of is het persoonlijke ontwikkeling en vastgoed groei? 😉

Met welk doel ben je gaan beleggen in vastgoed?

Mijn doel om te beleggen in vastgoed is het creëren van financiële rust en zekerheid. Om vastgoed als middel in te zetten om financieel zelfstandig en onafhankelijk door het leven stappen.

Er zijn fases geweest in mijn leven waarin ik letterlijk zei: “oh, wat ben ik blij dat ik vastgoed heb, aangezien in het anders financieel niet zou redden om mezelf en mijn drie kinderen te kunnen voorzien in hun basisbehoeften.” 

Door het verhuren van vastgoed ben ik in eerste instantie zelfvoorzienend in mijn levensonderhoud en dat van mijn kinderen. In tweede instantie wil ik een rolmodel zijn voor anderen.

Hoe diep je soms ook zit in het leven, er is een weg om eruit te komen en weer naar boven te krabbelen. Investeer in jezelf, in de juiste mensen om je heen, in vastgoed en aandelen en in het leven vanuit je eigen kernwaarden.

Klik op foto voor scherper beeld

Hoe ben je begonnen?

Onbewust zijn er sinds mijn kinderjaren al zaadjes geplant om met vastgoed bezig te zijn.

Als klein tienjarig meisje ging ik met mijn vader mee naar een Belgisch café waar onroerend goed openbaar werd verkocht. Ik stelde toen veel vragen aan mijn vader over het proces en wie die mensen aan de tafel en in de zaal waren.

Een man met een hamer bleek de notaris te zijn. Veel kijklustigen, nieuwsgierige mensen, vastgoedhandelaren en bieders waren de mensen in de zaal. Veel geroezemoes, panden werden voorgesteld door de notaris en bedragen vlogen per opbod om de oren. Het ging in een rap tempo. Eenmaal, andermaal… BAM… het inzet-bedrag werd bepaald.

Daarna werd er in snel tempo afgeteld en riep iemand “MIJN”. Verkocht! Wauw… dat vond ik indrukwekkend, uitdagend en hmmm… daar valt toch veel geld mee te verdienen waren mijn gedachten.

Voor mij is het vastgoed een uitdagende, avontuurlijke en ondernemende bezigheid.

Sinds 1998 heb ik mijn eerste pand aangekocht in een dorpje ten zuiden van Antwerpen. Dit was een krotwoning en heb ik volledig verbouwd, gerenoveerd en verhuurd.

Na verloop van jaren ben ik verder gegaan met het investeren in Belgisch en daarna in Nederlands residentieel vastgoed.

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Cursussen en trainingen waren er in de tijd dat ik begon nog niet. Toch had ik al sinds mijn kinderjaren de overtuiging ontwikkeld dat onroerend goed altijd in waarde stijgt. Dit heb ik mee gekregen van mijn vader. Hij zei: “Stenen blijven waardevast en laat de tijd zijn werk doen.” Ik had geen idee wat je met onroerend goed allemaal kon bereiken of hoe het werkte. Wel wist ik dat “tijd” een hele belangrijke factor is. 

Toen kwam het moment dat ik vastliep met mijn vastgoed investeringen. Ik had ondertussen al aardig wat vermogen opgebouwd en wilde verder groeien. Om dit te realiseren ben ik cursussen gaan volgen, deel gaan nemen aan netwerkbijeenkomsten en boeken gaan lezen. Daarna groeide mijn vastgoedportfolio in stijgende lijn verder.  

Had je al startkapitaal?

Sinds mijn 14de begon ik met vakantie- en bijbaantjes in de horeca, de logistiek en de zorg. Hard werken en studeren was op dat moment mijn leven. Ik had alles bij elkaar zo’n 850.000,- Belgische Frank bij elkaar gespaard. Hiermee deed ik op mijn 21ste mijn eerste aankoop. 

Ik kan me nog herinneren dat ik een fax stuurde met de aan- en verkoopbelofte vanaf mijn stageplaats in het ziekenhuis. Daarna was ik eigenaar van mijn eerste woning voor € 21.000,-. Dat was toen veel geld.

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

Ik heb altijd mijn investeringen gedaan naast mijn baan als verloskundige. Begin 2020 heb ik de keuze gemaakt om financieel onafhankelijk te leven en ben ik mijn onderneming gestart Vast Goed REAL Estate genaamd. 

Op dit moment geef ik vastgoed coaching en -training om anderen stap voor stap opweg te helpen met het investeren in vastgoed. Ik zet interessante panden door naar mijn klanten en begeleid hen in het volledige aankoop -en verhuurproces. 

Hoeveel (verschillende) panden heb je in bezit?

Ik heb diverse eengezinswoningen en appartementen in België en Nederland in mijn bezit. Het aantal is een variabele factor is. Het gaat er meer om wat ik ermee wil bereiken in welke fase van het leven. 

In welke markt beleg je?

Ik beleg hoofdzakelijk in residentieel vastgoed.  Een kleiner deel beleg ik in aandelen, ETF’s en grondstoffen. 

Klik op foto voor scherper beeld

Heb je wel eens problemen gehad met huurders?

Jazeker. Jammer genoeg loopt het verhuren niet altijd van een leien dakje. Ik heb twee keer een dossier opgebouwd tegen mijn huurders wegens betalingsachterstanden en geluidsoverlast. 

De huurders werden gedagvaard en ik werd uitgenodigd om mijn verhaal te doen in de rechtbank. Ik was toen 24 jaar en daar stond ik voor de rechter. Ik vond het een imposante gebeurtenis. 

Gelukkig was mijn dossier ijzersterk en werd ik in mijn gelijk gesteld. De huurders werden door de gerechtsdeurwaarder, slotenmaker en de politie uit het huis gezet. Dit zijn indrukwekkende gebeurtenissen die niet in mijn koude kleren gingen zitten. 

Ik werd voorzichtiger en twijfelde regelmatig of ik wel wilde doorgaan met verhuren. Toch heb ik doorgezet want “tijd” is mijn  beste vriend. Ik heb er mijn lessen uitgetrokken en ik ben met meer wijsheid verder gegaan met het verhuren. 

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

Ik houd het niet zo bij in percentages. Ik kan wel zeggen dat het overgrote deel van mijn vermogen in onroerend goed zit. 

Zijn er dingen die je verkeerd hebt aangepakt en hoe ben je hier uit gekomen?

Ik handel naar mijn beste kunnen en naar de kennis die ik op dat moment voor handen heb. Natuurlijk heb ik wel de nodige lessen geleerd door de jaren heen.

In mijn beginjaren heb ik de huur niet geïndexeerd. Ik was blij dat ik een huurder in de woning had die maandelijks de huur betaalde. Ter compensatie dacht ik: “Ik ga niet indexeren, dan heb ik zo min mogelijk huurwisselingen en ben ik er zeker van dat hij/zij maandelijks de huur blijft betalen.” 

Ik heb geleerd om bij verbouwingen dagelijks zelf te gaan kijken naar de vorderingen, te checken hoe de verbouwingen lopen. Ik heb geleerd om kort op de bal af te stemmen met de aannemer of de klusjesmannen qua planning en uitvoering. 

Ook wat betreft de screening van de huurders houd ik graag een vinger aan de pols. Ik ben veel zakelijker en strikter geworden op dat gebied. Ook met de verhuurmakelaar maak ik duidelijke afspraken.

Deelnemen aan interview vastgoedbelegger

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Succes heeft voor mij persoonlijk te maken met voldoening. Ik voel me succesvol omdat ik persoonlijke ontwikkeling kan combineren met vastgoed en nu zover ben om ook anderen hiermee op weg of te helpen. Daar ligt mijn passie! 

Het investeren in vastgoed is 80% mindset, doelen stellen en focus op datgene wat je wil bereiken. De weg ernaartoe komt vanzelf op je pad nadat je actie onderneemt. Het is ook de juiste kennis verzamelen, je netwerk opbouwen en onderhouden.

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Ik sta veel relaxter in het leven. Ik ben zichtbaarder geworden als vastgoedondernemer. Ik heb de juiste mensen om me heen en ik ben zelfverzekerd in wat ik doe. Ik ben een echte doorzetter en ik reflecteer graag.

Ik zit niet meer in een sneltrein, maar ik stap regelmatig uit de trein om een pauze te nemen en te evalueren of ik nog op de juiste spoor zit. Op deze manier krijgen anderen de gelegenheid om mee op de trein te stappen.

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Ik herinvesteer mijn passieve inkomsten in mezelf, vastgoed, aandelen en ETF’s. Vanaf volgend jaar wil ik investeren in start-ups.

Waar krijg je de meeste energie van kijkend naar de weg die je nu hebt afgelegd?

Het meeste energie krijg ik van de mensen om me heen die positief, uitdagend, avontuurlijk en ambitieus in het leven staan. De afgelopen tijd krijg ik complimenten waar ik stil van word en mijn ogen van gaan glinsteren. Enkele dagen geleden zei mijn vriendin: “Sinds ik jou heb leren kennen is mijn leven zo hard veranderd in de positieve zin. Het is zo veel beter geworden.

Jij bent mijn leermeester op alle gebieden in het leven (Circle of life). Als ik nu terugkijk op waar ik drie jaar geleden stond, dan is de transformatie onvoorstelbaar. Door jou ben ik ongelofelijk gegroeid en sta ik waar ik nu sta. Ik ben je hier ontzettend dankbaar voor.”

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Ik gun iedereen een leven in vrijheid en een financieel onafhankelijk leven waarbij je als middel vastgoed kan gebruiken om je leven in te vullen zoals jij dat wilt. De eerstkomende jaren zie ik een enorme ontwikkeling in mijn onderneming als vastgoedcoaching -en training in combinatie met persoonlijke ontwikkeling en groei! Neem alvast een kijkje op mijn website www.vastgoedrealestate.nl.|

Er worden nu al verbindingen tot stand gebracht die voor een geweldig resultaat gaan zorgen. Zo ben ik met een aantal inspirerende en motiverende vrouwen o.a. bezig met het hosten van masterminds en het organiseren van de Nationale Vastgoed Vrouwendag. Dat gaat echt overweldigend worden.

Over tien jaar ben ik 55 jaar en wil ik mijn missie vervult hebben. Dan zijn mijn kinderen meerderjarig en krijg ik nog meer vrijheid. Ik wil gezond blijven door goed voor mijn lichaam en geest te blijven zorgen. Ik roep al vanaf mijn jeugdjaren dat ik graag naar Afrika wil om daar op non-profit basis mensen te helpen.

Dit zal in de vorm van verloskundige zorg en vastgoed zijn, dat zijn mijn passies. Ik wil graag meewerken aan het bouwen van een hut of waterputten. En het summum zou zijn dat ik een bevalling kan begeleiden in de hut. Dat lijkt me echt zo gaaf om te doen en om nu al naartoe te werken.

Heb je nog tips?

Investeer eerst in jezelf, in kennis en in wat je wil bereiken in het leven. Daarna gaan de ballen rollen na het nemen van actie.

Leer je eigen waarden en normen goed kennen, handel ernaar dan blijft je mind, je hart en je gevoel kloppen zoals het nog nooit heeft gedaan.

Circle of life. 

Doe wekelijks de circle of life. Geef een cijfer van nul tot tien op de vier gebieden. Dit geeft je zo veel inzicht. Wees eerlijk en stel jezelf de juiste vragen. Merk op wat er in je hoofd gebeurt. Welke gedachten passeren de revue. Aan welke gedachten geef je aandacht en welke houden je tegen? Maak het onderbewuste zichtbaar en kom uit je comfortzone. Daar liggen je cadeaus van het leven. Schrijf het op, reflecteer, leer en onderneem actie en have fun!

Dit is waar mijn leven o.a. voor bedoeld is. Vrijheid!

Vrijheid Nadine Mathys

Lees ook:

Blogs
Janneke van den Brink

Op het randje van de afgrond… We must jump!

Ontdek hoe Jacco en ik streven naar financiële vrijheid door diversiteit in investeringen, van vastgoed tot Bitcoin. Lees over onze uitdagingen, successen en waarom we gekozen hebben voor een leven van creatief ondernemen.

Read More »

2 gedachten over “Interview met vastgoedbelegger Nadine Mathys”

  1. Ik herken zo veel in je verhaal Nadine: de persoonlijke en professionele reis die je beschrijft (circle of live is voor mij ook een belangrijk uitgangspunt), je ontwikkeling in het verzamelen, verfraaien en verhuren van vastgoed (kort op de bal, plezierig & duidelijk samenwerken).

    En zó mooi dat je hierin nu ook anderen op weg helpt! Well done & mooie plannen voor de toekomst nog 🙂 heel veel succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: