fbpx

Gepubliceerd op: 13 november 2023

De Beste Vastgoedcursussen in 2023 en 2024

Welke Vastgoedcursus is voor jou de Beste Keuze?

Overweeg je in het vastgoed te beleggen? Ben je overweldigd door de hoeveelheid on-line informatie en keuzes aan vastgoedcursussen? Garageboxen, transformatiepanden vastgoed in Spanje of Dubai?

Weet je niet zeker welke vastgoedtraining in 2023 en 2024 de beste keuze zal zijn?

Uit ervaring weet ik dat een goede vastgoedcursus een cruciale rol kan spelen in het succesvol navigeren op de vastgoedmarkt in zowel binnen als buitenland. Zeker nu de ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen is het fijn een trainer en community of netwerk om je heen te hebben waar je jouw vragen kan stellen en kennis kan vergroten.  

Loop nooit achter het succes van een ander aan maar start ermee om te bepalen welke vorm van investeren bij jou past. Waar vliegt je hart van in de fik?

In dit artikel de meest populaire cursussen, ervaringen en reviews die ik ken en die jou hier mogelijk bij kunnen inspireren.

Note: op deze site staan partnerlinks waarover ik een kleine commissie verdien.

Verschillende types vastgoed cursussen van trainers die wij kennen​

1. Thierry Stokkink biedt de Cashflowboost van thuiz-hypotheken aan.
2. Nikki Koppedraaijer en Priscilla Jansma geven de bnbverhuurcursus. Investeren in Vakantiewoningen.
3. Martijn van den Berg heeft het Vrijheid Vastgoed lidmaatschap.
4 Sandra Aagenborg presenteert De Cashflow Box. (ook wel de cursus Passiefinkomenmetgarageboxen)
5 Chantalle Noordermeer en Marijn Noordermeer verzorgen ibacoaching.
6. Lisette Kortland van Your Destinations biedt aankoopbegeleiding voor Spaans vastgoed.

Hieronder zal ik deze vastgoedtrainingen en trainers uitgebreid beschrijven. Nu eerst antwoord op de vraag of je een vastgoed cursus überhaupt nodig hebt.

Kortingen op vastgoed cursussen?​

Je hoeft via mijn links nooit meer te betalen maar wel mag ik regelmatig een korting op onderstaande trainingen of begeleiding aanbieden. Laat de trainers weten dat je ze via mij gevonden hebt voor jouw beste resultaat.

Is een vastgoed training nodig?

In deze tijd is er overvloedige informatie beschikbaar in boeken en op het internet. Er zijn mensen die succesvol in vastgoed hebben geïnvesteerd zonder een specifieke vastgoedcursus te volgen.

Een veelvoorkomende vraag wanneer je kennis op intnet opdoet is: hoe vind ik de juiste informatie, zorg ik ervoor dat ik alle benodigde kennis vergaar, en hoe weet ik of de informatie up-to-date is?

Of je een vastgoedcursus nodig hebt, is een persoonlijke kwestie die verder gaat dan alleen toegang tot de juiste informatie. Naar mijn mening biedt een cursus niet alleen kennisverrijking, maar ook waardevolle netwerkmogelijkheden en een positieve invloed op je mindset.

Uit het boek Financieel Vrij

Er hangt nog steeds een negatieve lading over geld. Wanneer je mensen zult vertellen over jouw reis naar financiële vrijheid, zal je merken dat hier weinig begrip voor is. De meeste mensen om je heen vinden dat je je niet te veel bezig zou moeten houden met het begrijpen van geld. Dat heeft alles te maken met de programmering die in hoofdstuk 2 van het boek Financieel Vrij besproken wordt. Maar deze belemmerende gedachten kunnen enorme obstakels vormen op je reis naar financiële vrijheid.

Daarom vertel ik je nu alvast: verwacht geen begrip van familie, kennissen en vrienden en laat je ondersteunen door gelijkgestemden. Er zijn steeds groter wordende groepen mensen die deze reis ook nu maken. Sluit je hierbij aan! Je zult zien hoe motiverend dit is.

Geld zou je kunnen zien als neutrale energie. Geld an sich is niet slecht, maar neutraal. Wanneer geld in verkeerde handen terechtkomt, dan kunnen hier slechte dingen mee worden gedaan en wanneer geld in goede handen terecht komt, vice versa.

Als ik iets heb geleerd tijdens mijn FIRE-reis, dan is het wel hoe belangrijk het is om een goed netwerk op te bouwen, waarmee je kunt groeien op alle levels in je leven.

“Je bent het gemiddelde van de vijf personen met wie je het meeste omgaat –  Jim Rohn

Financieel Vrij - Janneke van den Brink
Financieel Vrij

Wil je graag verandering zien in je leven? Dan is jouw allereerste zet om je te gaan omgeven met mensen die jou hierin steunen. Mensen die jou graag zien groeien, eenzelfde doel nastreven en ook zeker mensen die veel verder zijn dan jij. Je zult zien dat wanneer je dit gaat toepassen, je veel sneller je doelen bereikt. Het is niet niks om jezelf volledig uit je eigen comfortzone te halen. Als je je dan ook omgeeft met mensen die jou ontmoedigen, dan is het nog lastiger om jouw doelen te bereiken.

Toen ik zelf net begon, leek ik wel de enige op de wereld die hiermee bezig was. Mensen om me heen gaven me het idee dat ik een fout maakte. Misschien herken je het wel; het moment dat je zelf een gigantisch “Eureka-momentje” hebt en het gevoel hebt dat je al die tijd in een diepe coma hebt gelegen en nu eindelijk het licht hebt gezien. Om vervolgens hele teleurstellende reacties te krijgen. Reacties zoals:

 • Beleggen in vastgoed? Nooit doen joh, dit is toch enorm risicovol?
 • Wie denk je eigenlijk wel niet wie je bent, Grant Cardone?
 • Wat weet jij nou? Je komt net kijken!
 • Oh, word je zo’n huisjesmelker?
 • Ik wist helemaal niet dat je zo kapitalistisch was.
 • Wat als iedereen dit zou nastreven? Dan zou niemand meer werken.
 • Oh, aan vastgoed zou ik zeker niet beginnen. Dan moet je midden in de nacht wc-potten repareren.
 • Beleggen? Mijn oom heeft letterlijk alles verloren tijdens de laatste bankencrisis.
 • Niet aan beginnen! Met jouw minimale kennis, zal je enkel verliezen.

Kan je het je voorstellen? Je bent zelf mega enthousiast en dit zijn dan de gemiddelde vijf personen die jou ongevraagd goedbedoelde adviezen gaan geven.

Wat ik hier vooral van geleerd heb is om jouw grootse plannen niet te delen met mensen die niet op dezelfde golflengte liggen, omdat ze je pas zullen geloven als je je doelen hebt bereikt. Velen bedoelen het natuurlijk alleen maar goed, maar je kunt niet verwachten dat alle mensen met wie je jouw doelstellingen en dromen deelt, jou ook volledig zullen begrijpen.

Iedereen spreekt vanuit een eigen blauwdruk. Wil je dus graag advies waar je echt iets aan hebt, deel jouw dromen en doelstellingen dan enkel met mensen die eenzelfde traject doorlopen.

Zit degene aan wie jij advies vraagt of met wie je jouw dromen deelt op een positie die jij ook nastreeft? Dan kun je dit advies in de meeste gevallen ter harte nemen. Zo niet, dan kan je beter iemand anders om advies vragen.

Bedenk dat de meeste mensen om je heen – mede door jarenlange conditionering – hebben gekozen voor de weg van de minste weerstand. Hier hoorde ik zes jaar geleden natuurlijk zelf ook bij. Opgesloten in een veilig lijkende, gouden kooi, waarin je nauwelijks nog tot bloei kunt komen maar te angstig bent voor de consequenties die het met zich meebrengt om je leven volledig om te gooien.

1. Cashflowboost van thuiz-hypotheken - Thierry stokkink

Thierry Stokkink’s laat met zijn vele events en interviews zien dat hij zijn volgers van kennis wil voorzien om zoals hij dat zelf omschrijft pandemiebestendig te investeren. 

Zijn community en netwerk zijn door zijn transparante karakter, lange termijn visie en het altijd streven naar letterlijk en figuurlijk het hoogst haalbare in zowel kwaliteit als omvang gegroeid tot een waardevolle groep. 

Wij hebben Thierry door de jaren heen leren kennen als een fijn en behulpzaam persoon. 

Zijn training de “Cashflowboost van thuiz-hypotheken” is een uitstekende vastgoedcursus voor mensen die hun inkomsten willen verhogen door te investeren in onroerend goed. Met deze cursus leert u hoe u uw huishypotheek kunt gebruiken om extra cashflow te genereren.

Het toont aan hoe het mogelijk is om geld te verdienen vanuit het comfort van uw eigen huis. Thierry Stokkink, een ervaren vastgoedinvesteerder, deelt zijn bewezen strategieën en technieken, die hij zelf heeft gebruikt om succesvol te zijn in de vastgoedsector.

Of het nu gaat om het kopen van uw eerste onroerend goed of het uitbreiden van uw vastgoedportfolio, deze cursus biedt waardevolle inzichten en tools die u zullen helpen bij het maken van slimme investeringsbeslissingen.

Thierry stokkink (links) en Harm van Wijk (rechts) bij ons event op het strand

2. BNB verhuurcursus van Nikki Koppedraaijer en Priscilla Jansma (Vakantiewoningen)

Nikki Koppedraaijer & Priscilla Jansma hebben een unieke bnbverhuurcursus ontwikkeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verhuren van vastgoed via platforms als Airbnb. Zij zijn zelf investeerders en hadden een bedrijf in het beheren van vakantiewoningen. Ze delen hun jarenlange ervaring en kennis over dit type vastgoedinvestering.

Deze cursus is niet alleen informatief, maar ook heel praktisch. Het begeleidt je stap voor stap door het hele proces van een succesvolle verhuur via Airbnb.

In deze bnbverhuurcursus leer je hoe je de perfecte verhuuradvertentie kunt maken, hoe je je pand kunt optimaliseren voor maximale huurinkomsten en hoe je problemen kunt voorkomen.

Ook krijg je waardevolle tips over het omgaan met huurders en het onderhoud van je woning. Met de vaardigheden die je in deze cursus opdoet, ben je beter uitgerust om zelf met succes een woning aan te kopen en te verhuren via bijvoorbeeld Airbnb. De training is een gat in de markt en met het omvangrijke netwerk van Nikki Koppedraaijer & Priscilla Jansma richten zij zich zowel op binnen als het buitenland. 

De kennis en ervaring van Nikki Koppedraaijer & Priscilla Jansma maakt hen in een veranderende markt zeer flexibel.  Een niet te missen hulpmiddel voor als je overweegt te starten met de verhuur van vastgoed via Airbnb.

Leuk weetje: Nikkie en Priscilla hebben wij leren kennen in hun Egmond aan zee waar we direct tot mooie diepgaande gesprekken kwamen over de echt belangrijke zaken in het leven. Binnenkort mogen we ze hier in Portugal verwelkomen. 

3. Vrijheid Vastgoed lidmaatschap - Martijn en Helena van den Berg

Martijn van den Berg heeft een unieke aanpak met zijn Vrijheid Vastgoed lidmaatschap. Over Vrijheid Vastgoed en Martijn zijn achtergrond kan je op verschillende plaatsen op deze website al veel vinden. 

Zijn relatief nieuwe programma biedt begeleiding voor vastgoedinvesteerders die financiële vrijheid nastreven door middel van onroerend goed. Net als veel andere vastgoed beleggers hebben zowel Martijn als zijn team ervaring opgedaan in zowel binnen als buitenland.  

Martijn biedt uitgebreide trainingen, coaching en toegang tot een netwerk van professionals om in de vastgoedwereld succesvol te zijn. Hij helpt navigeren door complexe wetten en voorschriften, en is creatief in onderhandelingstechnieken waardoor hij altijd laag in heeft kunnen kopen. 

4. De Cashflow Box (ook wel de cursus Passief inkomen met garageboxen - Sandra Aagenborg

De Cashflow Box, ontwikkeld door Sandra Aagenborg, is een vastgoedcursus die gericht is op het vergroten van je passieve inkomen. Met deze cursus leer je hoe je financieel vrij kunt worden door middel van het investeren in Garageboxen.

Lees hier ook ons uitgebreide blog “Van terugkerende Kosten naar Financiële Vrijheid? Investeren in Garageboxen en Activabeheer“.

5. IBA coaching van Chantalle en Marijn Noordermeer

Onderzoek ook de waardevolle vastgoedcursus van ibacoaching, opgericht door Chantalle en Marijn Noordermeer, ervaren professionals in de vastgoedsector. De cursus is ontworpen voor ambitieuze mensen die streven naar financiële vrijheid door slimme vastgoedinvesteringen. Met hun jarenlange ervaring delen Chantalle en Marijn praktische tips en strategieën om winstgevende investeringsmogelijkheden te vinden, markten te analyseren en je rendement te maximaliseren.

De ibacoaching-cursus biedt levenslange toegang tot online lesmateriaal en een exclusief 12 maanden durend IBA Membership. Hiermee kun je onbeperkt casussen screenen en privé contact hebben met Chantalle en Marijn. Gedurende een periode van 6 maanden ontvang je maandelijkse begeleiding, accountability-sessies en WhatsApp-contact met de oprichters. Hiernaast is een extra privé-sessie beschikbaar indien nodig.

De cursus omvat ook modules over investeren in het buitenland, crowdfunden (exclusief voor dit traject), deal sourcen en geeft toegang tot live events via inbegrepen tickets (indien van toepassing). Met ibacoaching ben je volledig uitgerust om je vastgoedinvesteringsdoelen te realiseren.

6. Aankoopbegeleiding voor Spaans vastgoed van Your Destinations

Ontdek de exclusieve Aankoopbegeleiding Spaans Vastgoed van Your Destinations, ontworpen voor vastgoedbeleggers en tweede woningzoekers die willen investeren in Spaans vastgoed.

Tijdens de module deel je de passie en ervaring van experts zoals Lisette Kortland, makelaar en vastgoedinvesteerder, mede-eigenaar van Your Ibiza en Your Destinations Real Estate. Met haar indrukwekkende staat van dienst begeleidt Lisette je van A tot Z, gericht op hoog rendement en waardestijging.

Je krijgt dus toegang tot het enorme Spaanse netwerk en de specialisten maar leert zelf ook alles over op welke manier je de hoogste bezettingsgraad kunt realiseren in de verschillende regio’s en alle kennis over rendementsberekeningen (BAR en NAR).

Rachel Boschma, medeoprichter van ‘Your Ibiza,’ voegt haar kennis toe, met name gericht op verhuur en bemiddeling in Spanje. Samen met Mirjam de Bok, gecertificeerd API Agente Inmobiliaria en mede-eigenaar van Your Destinations Real Estate, bieden ze inzicht in rendementsberekeningen, waardestijging en onderscheidend vastgoed voor verhuur.

Laat je leiden door experts met diepgaande kennis van de Spaanse markt en ontdek de perfecte woning voor eigen gebruik of als investering.

Gebruik de code FVV voor een mooie korting. 

Lisette Kortland

De Beste Vastgoed Cursus in 2023

De beste vastgoedcursus in 2023 kan een cruciale keuze zijn wanneer je financiële vrijheid nastreeft. Met zoveel cursussen op de markt, is het belangrijk om de beste optie te vinden die past bij jouw huidige mogelijkheden, behoeften en doelen.

Een goede vastgoedcursus biedt sowieso waardevolle kennis en liefst ook persoonlijke begeleiding bij het investeren in vastgoed, zodat je vaardigheden en vertrouwen kunt ontwikkelen. Het kan helpend zijn de basis te leren zoals hoe je rendement kunt berekenen, de juiste locaties kunt bepalen, en strategieën kunt gebruiken om specifieke huurders aan te trekken. Ook het succesvol vastgoed aan- en verkopen of de keuze maken te verhuren zijn onderdeel.

Kies een cursus die wordt gegeven door ervaren professionals met bewezen resultaten. Een met positieve recensies van mensen die je hier over kan benaderen. Een van mijn grootste lessen binnen het vastgoed is geweest om mij over alles door meerdere mensen te laten informeren. 

Ervaringen en Reviews van Vastgoed Cursussen

Natuurlijk kun je ook zelf rustig door reviews lezen op Google of trustpilot. Maar om het jou makkelijk te maken en inzicht te geven van wat je per training kan verwachten hebben we hier een samenvatting gemaakt van de zaken die veel genoemd worden.  

1. Recensies over de Cashflowboost van thuiz-hypotheken

Een samenvatting van recensies over De Cashflowboost geven de volgende zaken weer:

Uitstekende training, absoluut aan te bevelen! De hoeveelheid kennis die is opgedaan is enorm en aan iedereen wordt aangeraden om met deze partij samen te werken.

Thierry biedt in zijn training op een onbaatzuchtige wijze veel waarde voor nieuwkomers in de vastgoedmarkt. De vele interviews met specialisten zijn zeer informatief en bieden een geheel nieuwe kijk op de vastgoedwereld

2. Recensies over de BNB verhuurcursus van Nikki Koppedraaijer en Priscilla Jansma (Vakantiewoningen)

Recensies over BNBverhuurders benadrukken positieve aspecten:

 1. Professionele Opzet: De cursus wordt als zeer professioneel beschouwd, met een indrukwekkende opzet.
 2. Ondersteunende Community: Deelnemers worden direct lid van een ondersteunende community. De leden zijn positief ingesteld, behulpzaam en vriendelijk. De gemeenschap biedt levenslange ondersteuning en wordt als geruststellend ervaren, vooral bij de uitdagingen van iets nieuws starten.
 3. Motiverend en Besmettelijk Positief Gedrag: Het lidmaatschap van de groep wordt als motiverend beschouwd. Positief gedrag binnen de community werkt inspirerend en wordt als besmettelijk ervaren.
 4. Gedetailleerde Uitleg: De cursus behandelt gedetailleerd alle aspecten van het verhuren van vastgoed, zowel nationaal als internationaal. De lessen zijn makkelijk te begrijpen.
 5. Actieve Eigenaren: Nikki en Priscilla, de eigenaren, worden als zeer actief beschouwd. Ze bieden persoonlijke hulp bij alle vragen.
 6. Duidelijke, Uitgebreide en Inspirerende Informatie: De cursus biedt duidelijke, uitgebreide en inspirerende informatie. Het wordt aanbevolen voor iedereen met de juiste mentaliteit.

Over het algemeen worden de professionaliteit van de cursus, de ondersteunende community, gedetailleerde uitleg en actieve betrokkenheid van de eigenaren als positieve aspecten benadrukt.

3. Recensies over Vrijheid Vastgoed lidmaatschap - Martijn en Helena van den Berg

Vrijheid vastgoed organiseert verschillende trainingen en events. Over een eerdere training schreven we zelf al een eigen review maar ook online zijn veel beoordelingen te vinden waarvan we de volgende samenvatting kunnen maken:  

 1. Uitstekende Structuur: De Vastgoed Expert-cursus wordt geprezen vanwege de uitstekende structuur, diepgaande inzichten en inspirerende inhoud over de Nederlandse vastgoedwereld.
 2. Inspirerende Live Praktijk Dag: De Live Praktijk Dag van de Vastgoed Expert-cursus wordt als inspirerend en kennisrijk ervaren. De cursus biedt diepgaande kennis over effectieve strategieën, verschillende rollen in vastgoedmanagement en praktische toepasbaarheid.
 3. Betrokken Eigenaren en Coaches: De eigenaren en coaches van Vrijheid Vastgoed worden geprezen voor hun betrokkenheid en uitgebreide ervaring in het vastgoed.
 4. Down-to-Earth Houding: Vrijheid Vastgoed wordt gewaardeerd voor hun down-to-earth houding en realistische verwachtingen. Ze beloven geen gouden bergen en benadrukken dat succes in vastgoed hard werken vereist.
 5. Zeer Waardevolle Informatie: De Transformatie-cursus wordt beschouwd als zeer waardevol, met praktische informatie die direct toepasbaar is. Cursisten zijn tevreden over de cursus en over Vrijheid Vastgoed als organisatie.
 6. Persoonlijke Dank: Specifieke dank wordt uitgesproken aan Dennis, Martijn en de cursusleider Michiel voor hun bijdrage aan het leerzame traject.

Over het algemeen waarderen cursisten de structuur, diepgang, praktische toepasbaarheid, betrokkenheid van het team en realistische benadering van Vrijheid Vastgoed.

4. Recensies over De Cashflow Box. (ook wel de cursus Passief inkomen met garageboxen - Sandra Aagenborg

Zelf hebben we ook positieve reactie gekregen van mensen uit ons netwerk die na het volgen van onze liveshow met Sandra haar training hebben gevolgd. Online zijn ook veel positieve reacties te vinden waarvan wij een samenvatting hebben gemaakt: 

 1. Waardvolle Informatie voor Beginners: De Cashflowbox-cursus wordt als super waardevol beschouwd voor beginnende vastgoedbeleggers.
 2. Duidelijk, Compleet en Leerzaam: De cursus van Sandra wordt geprezen vanwege zijn duidelijkheid, volledigheid, leerzaamheid en gestructureerde aanpak.
 3. Tijdsbesparing: De cursus biedt een volledig overzicht van wat nodig is om te starten met investeren in garageboxen, wat tijd bespaart in vergelijking met zelf alles opzoeken en uitklaren.
 4. Aanrader voor een Bescheiden Prijs: De cursus wordt aanbevolen als een echte aanrader, vooral gezien de bescheiden prijs in verhouding tot de waarde die wordt geboden.
 5. Complimenten voor de Volledigheid: Complimenten worden gegeven voor de volledigheid van de cursus. Cursisten vinden alles wat ze moeten weten over investeren in garageboxen, waaronder waardevolle informatie over rendement in de huidige huizenmarkt.
 6. Geruststellend voor Ervaren Beleggers: Voor ervaren beleggers is de cursus geruststellend omdat alles wat behandeld wordt al bekend is, wat aangeeft dat ze zich goed hebben verdiept in de materie.
 7. Goede Investeringen in Garageboxen: Cursisten benadrukken dat, ondanks de uitdagingen op de huizenmarkt, investeren in garageboxen goede rendementen oplevert.

Over het algemeen ervaren cursisten de trainingen als waardevol, compleet en efficiënt. Ze zijn positieve over de prijs-kwaliteitverhouding en de praktische toepasbaarheid.

5. Recensies over IBA coaching van Chantalle en Marijn Noordermeer

Hieronder een video van een interview die Chantalle Noordermeer met mij deed en die ook een indruk van haar kan geven. Uiteraard hebben we ook een samenvatting gemaakt van de punten die we in recensies over hun lezen: 

 1. Gemeenschapsgevoel: Cursisten benadrukken het waardevolle contact met gelijkgezinde mensen die dezelfde doelen nastreven. Ze ervaren de community als een plek waar waardevolle informatie wordt gedeeld, niet alleen over het vinden van huizen maar ook over belastingtechnische aspecten.
 2. Praktische Informatieavond: De informatieavond wordt als geweldig ervaren, met niet alleen besprekingen over het vinden van huizen, maar ook over belastingtechnische aspecten. Cursisten beschrijven de avond als geweldig.
 3. Veel Leerzame Informatie: Cursisten hebben veel geleerd van de cursus, waarbij de aankoopprijs als een goede investering wordt beschouwd in ruil voor waardevolle informatie die elders niet eenvoudig verkrijgbaar is. Tijdens bijeenkomsten met medecursisten werd waardevolle kennis gedeeld, inclusief inzichten van Chantalle.
 4. Duidelijk Beeld voor Starters: De cursussen bieden een duidelijk beeld van waar startende vastgoedbeleggers op moeten letten. De basisinformatie die wordt geleerd, helpt beginnersfouten te voorkomen. Het wordt als waardevol beschouwd om zelf te communiceren met anderen om zaken voor elkaar te krijgen.
 5. Toegankelijke Cursus: Cursisten prijzen de toegankelijkheid, helderheid en informativiteit van de video’s. Ze ervaren de cursus als heel compleet en waarderen de snelle respons op vragen in de community, zowel van Marijn en Chantalle als mede-cursisten.
 6. Inspirerend Begin van Vastgoed Avontuur: Het gratis boek ‘Zonder eigen vermogen’ en de cursus van IBA Coaching worden beschreven als het inspirerende begin van een vastgoedavontuur. Cursisten zijn enthousiast over het geleerde en plannen hun eerste aankoop binnenkort, met het vertrouwen om op de langere termijn in de vaste verhuur te stappen.

6. Recensies over aankoopbegeleiding in Spaans vastgoed van Your Destinations

Your Destinations is een relatief jong bedrijf waardoor we nog niet heel veel reviews hebben kunnen vinden. Wel werken veel mensen uit ons netwerk naar tevredenheid samen met Lisette Kortland die wij als een echte bouwer en doorzetter kennen. 

Op de website van Your Destinations worden de volgende redenen beschreven waarom je met hen zou willen samenwerken:

 • Onderscheidend Aanbod: Your Destinations onderscheidt zich in Spaans investeringsvastgoed, werkt samen met gespecialiseerde projectontwikkelaars en voert een grondige voorselectie uit met behulp van advocaten.
 • API Gecertificeerd: API gecertificeerd in zowel Nederland als Spanje, voldoet aan de nieuwe regelgeving ter bescherming van consumenten die vastgoed in Spanje aankopen.
 • Kansen Uit Fase 1 Objecten: Biedt kansen met teruggekomen objecten, vaak uit eerste fasen van projecten, tegen aantrekkelijkere prijzen en direct verhuurbaar voor snelle cashflow.
 • Groot Netwerk van Specialistische Partners: Brengt in contact met Nederlandssprekende specialisten met scherpe tarieven voor o.a. hypotheken, advocaten, notarissen, en beheerpartijen.
 • Kennis en Ervaring: Put uit eigen vastgoedportefeuilles in Nederland en Spanje, biedt inzicht in waarde, rendement, en vergelijking van objecten.
 • Rendementsverhoging: Verhoogt het gemiddelde netto rendement van 4% door goede aftersales, online positionering, en stijlvolle interieur styling.
 • Up to Date Financiële Kennis: Biedt kennis over welke bank op het moment van passeren de beste voorwaarden heeft voor hypotheekfinanciering.
 • Joint Venture Expertise: Adviseert over financieringsopties, inclusief Joint Venture contracten, met ervaring in contact brengen met notarissen en fiscalisten.
 • Online Community en Jarenlange Service: Biedt een online community met actuele informatie, wet- en regelgeving, updates over bouwprojecten en tips voor rendementsverhoging. Onderhoudt een lange relatie met klanten voor maximaal rendement uit hun beleggingen.

Mocht je concreet geïnteresseerd zijn in aankoopbegeleiding van Your Destinations dan kunnen wij je naast een vrijblijvend gesprek met hen zelf ook in contact brengen met mensen die zich eerder door Your Destinantions hebben laten begeleiden. 

Checklist voor het Kiezen van een Vastgoed Cursus

Beoordeel de markt en locatie, bereken het rendement, zoek de perfecte huurder, betaal niet te veel en start met voldoende kapitaal. Lees verder om erachter te komen welke vastgoedcursus het beste bij jou past!

Ken de markt en locatie

Ondernemen in vastgoed vereist een goed begrip van de markt en de juiste locatie. Het is belangrijk om te weten welke gebieden groeipotentieel hebben en welke gebieden mogelijk minder aantrekkelijk zijn voor investeringen. Dit kan per doelgroep aan wie je wil verhuren natuurlijk verschillen. (denk aan verschillen bij studenten, zorgvastgoed en arbeidsmigranten)

Een onderzoek naar de lokale economie, demografie en vraag en aanbod van vastgoed kan je helpen bij het nemen van beslissingen. Je kan hier zelf veel over leren en uitzoeken of je netwerk versterken met mensen die er verstand van hebben.

Bereken je rendement vooraf

Voordat je in vastgoed gaat investeren, is het belangrijk je rendement vooraf te berekenen. Dit houdt in dat je kijkt naar hoeveel winst die je kunt maken met je investering.

Door het berekenen van je rendement voordat je begint, kun je beter inschatten of de investering de moeite waard is. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de verwachte huurinkomsten en de kosten die je hebt, zoals hypotheeklasten en onderhoudskosten.

In mijn boek Financieel Vrij vertel ik hier ook over maar dit is een van de belangrijkste onderdelen van iedere vastgoedtraining. Er zijn verschillende manieren om rendement te berekenen en het is belangrijk hier een goed begrip van te hebben. 

Zoek de perfecte huurder

Zoek de perfecte huurder voor je vastgoedinvestering. Het is goed om meerdere scenario’s te onderzoeken over het soort huurder dat het beste bij jouw panden (of transformatie) past.   

Zorg ervoor dat je een grondige screening uitvoert, inclusief achtergrond- en kredietcontroles, om ervoor te zorgen dat de huurder betrouwbaar is en kan betalen.

In goede vastgoedtrainingen leer je ook veel over het opmaken van een huurcontract en de termijn van verhuur.

Als je bijvoorbeeld een vakantiewoning hebt, zoek dan naar huurders die geïnteresseerd zijn in korte termijn verhuur.

Begin met voldoende startkapitaal

Beginnen met voldoende startkapitaal is essentieel als je een vastgoedcursus wilt volgen omdat je financiële zekerheid nastreeft. Het hebben van voldoende geld om te investeren in vastgoed stelt je in staat om de nodige aanbetalingen te doen, renovaties uit te voeren en onvoorziene kosten op te vangen.

Maak een realistisch budget en neem financieel verantwoordelijkheid voor je begint met investeren in vastgoed. 

Wat is een beleggingshypotheek met overwaarde?

Een beleggingshypotheek met overwaarde is een hypotheekvorm waarbij de waarde van je vastgoedbeleggingen wordt gebruikt als extra onderpand voor je lening. Dit betekent dat je, naast het financieren van je vastgoed, ook nog eens extra geld kunt lenen op basis van de overwaarde die je hebt opgebouwd.

We hebben een uitgebreid blog geschreven om de Kosten van een vastgoed beleggingshypotheek weer te geven. 

Veelgestelde Vragen over Vastgoed Cursussen

De meest gestelde vragen over vastgoed cursussen zijn:

 • Wat is het doel van de cursus? Elke cursus biedt verschillende leermogelijkheden, of je nu wilt leren over beleggen in vastgoed, het verhuren van woningen, garageboxen of het kopen en verkopen ervan. Vastgoed in het binnen en buitenland? Ook transformaties van vastgoed kunnen aan de orde komen.
 • Hoeveel tijd en geld kost het om de cursus te voltooien. Is de cursus flexibel en past hij bij jouw drukke schema.
 • Is de prijs van de cursus redelijk is in vergelijking met wat er wordt aangeboden. Hierbij is het als investeerder in mijn ogen belangrijker na te denken over wat iets oplevert dan wat iets kost. Denk bij deze keuzes altijd na over de langere termijn.
 • Steeds belangrijker is de vraag of de cursus worden aangepast aan persoonlijke behoeften? Sommige cursussen zijn alleen gericht op beginners, terwijl andere meer gevorderde informatie bieden.

Conclusie: De Beste Vastgoed Cursus in 2023

Om te bepalen wat de beste vastgoedcursus in 2023 en 2024 is, is het eerst van belang je specifieke behoeften en doelen te bepalen. 

Wat is nu jouw financiële situatie en investeringsstijl en waar wil je naartoe? 

Doe je eigen onderzoek, vergelijk de verschillende opties en kies degene die het beste aansluit bij jouw wensen en ambities.

Ik ken  natuurlijk nog meer boeken die je kunt lezen voor waardevolle inzichten en strategieën over persoonlijke financiën. hieronder een paar voor als je echt los wil! 

Blogs
Janneke van den Brink

De beste 5 boeken over persoonlijke financiën die je móét lezen

Ontdek de top 5 boeken die een transformatie kunnen teweegbrengen in je financiële leven. Dit blog onthult de meest diverse en waardevolle boeken over persoonlijke financiën die je niet mag missen. Leer van experts en neem de controle over je geldzaken met deze must-read boeken zoals Financieel Vrij.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

Vind Vrijheid en Zelfregie met Tanja Noteborn: Jouw Gids in Ademcoaching

Ontdek de kracht van ademcoaching met onze vrinedin Tanja Noteborn: Haal diep adem en transformeer je leven. In dit artikel vertellen we je over de impact van ademcoaching (ook op ons) door de deskundige begeleiding van Tanja Noteborn. Ontdek hoe bewust ademen kan helpen stress te verminderen, meer energie te krijgen en innerlijke rust te vinden. Leer over de holistische benadering van ademcoaching en de positieve veranderingen die het kan brengen in je welzijn en levenskwaliteit.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis liveshow - Jouw waar(den) leren verkopen met sales specialist Andy de closer

Ontdek en benut jouw kwaliteiten, vergroot jouw waarde voor anderen en leer deals te sluiten die jouw leven veranderen.

Sales kwaliteiten zijn niet alleen van groot belang als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt waar je producten of diensten moet verkopen.

Het vermogen om de behoeften van anderen te begrijpen en de waarde die jij kunt bieden met jouw talenten op waarde te schatten, is iets wat je in alle mogelijke situaties in jouw leven wilt kunnen toepassen. 

Meld je hieronder aan:

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: