fbpx
Myrthe de Groot

Interview met vastgoedbelegger en ondernemer Myrthe de Groot

Note: op deze site staan partnerlinks waarover ik een kleine commissie verdien.

Gepubliceerd op: 20 januari 2021

Deze week heb ik de eer om een welbekende naam in vastgoedland te mogen interviewen; ondernemer en vastgoedbelegger Myrthe de Groot!

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Ik ben Myrthe de Groot, vastgoedbelegger en eigenaar van Actief.

Met welk doel ben je gaan beleggen in vastgoed?

Het was al mijn werk voor ik zelf ging beleggen. Het was dan ook een logische stap voor me. Mijn doel was om op mijn 40e niet meer te hoeven werken. En daarmee bedoel ik niet dat ik ‘stinkend rijk’ wil worden (hoewel dat best mag haha) maar dat ik minimaal mijn salaris/inkomen wil verdienen uit de huuropbrengst.

Hoe ben je begonnen?

Bij Actief hielp ik al diverse ervaren vastgoedbeleggers waar ik heel veel van heb geleerd over wat slim is en wat niet. Met die tips en tricks in m’n achterhoofd ben ik begonnen.

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Nee. Toen ik een paar jaar geleden met Actief begon, wist ik precies niks van vastgoed dus ik heb alles in de praktijk geleerd. Ik heb wel veel geluk gehad met mijn eerste klanten en netwerk, waardoor ik van de crème de la crème in ‘vastgoedland’ heb kunnen leren.

Had je al startkapitaal?

Een klein beetje maar voor onze eerste aankoop (m’n vriend en ik hebben het meeste vastgoed samen) hebben wij ook een deel van ons benodigd eigen vermogen geleend.

Hoe heb je dit aangepakt?

We hebben onze eerste aankoop gefinancierd bij een grootbank en het eigen vermogen deels geleend bij een andere belegger tegen 8%(!) rente. Maar omdat deze aankoop zo goed was, kwamen we prima uit.

Later hebben we dit weer kunnen herfinancieren, waardoor we betere voorwaarden konden realiseren en door zijn gegroeid.

Myrthe de Groot

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

Het was al mijn werk en dat is het nog steeds.

Hoeveel (verschillende) panden heb je in bezit?

Ik vind getallen noemen nooit zo leuk want dat kan ook demotiverend werken en mijn doel is juist andere mensen te laten zien dat iedereen vastgoedbelegger kan worden! Maar verdeeld over onze bv’s en privé hebben we inmiddels genoeg vastgoed dat ik mijn doel al heb behaald.

In welke markt beleg je?

Met name winkels. Sindskort ook een chalet op een recreatiepark, speciaal gekocht zodat ik een training over het aankopen van vastgoed kon opnemen.

Heb je wel eens problemen gehad met huurders?

Omdat wij met name winkels verhuren heb je niet per se de standaard ‘huurder-problemen’, dus het is vooral leegstand wat het lastigste is.

Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik vind het belangrijk om een prettige verhuurder te zijn dus met onderling overleg en een beetje gunning, kom je een heel eind.

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

Op €1.000,- aandelen (om eens te proberen haha) na, zit alles in vastgoed.

Zijn er dingen die je verkeerd hebt aangepakt en hoe ben je hier uit gekomen?

Ik zie dingen eigenlijk nooit als ‘verkeerd’. Er zijn wel dingen die ik achteraf anders had gedaan, maar kennelijk waren die dingen nodig om van te leren!

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Ik denk dat het echte succes nu pas een beetje begint te komen. We hebben al veel afgelost en de overige opbrengsten beleggen we meteen weer, zodat we rendement op rendement maken.

Als je de logica van rendement op rendement een beetje kent, dan weet je dat het echte succes pas na jaren zichtbaar wordt. Vastgoed is voor mij dan ook echt een lange termijn belegging.

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Ik heb onwijs veel geleerd en vind het heel leuk dat ik nu anderen kan leren wat ik weet. Ik ben inmiddels veel zekerder en kan heel snel inschatten of ik iets een goede aankoop vind of niet. Zo wordt het steeds makkelijker en gaat het steeds beter. Mijn netwerk is natuurlijk ook enorm gegroeid en een goed netwerk is toch ook wel heel handig in vastgoedland.

Myrthe de Groot

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Ja nagenoeg alles. Zie 2 vragen terug.

Waar krijg je de meeste energie van kijkend naar de weg die je nu hebt afgelegd?

Dat ik nu anderen mag helpen met beleggen in vastgoed. Ik vind het onwijs leuk om te laten zien dat vastgoed voor iedereen is en dat het lang niet zo spannend is als je denkt. Ook als je vrouw, jong, in loondienst of whatever bent, kun je nog steeds beleggen in vastgoed!

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Dan is Actief het grootste netwerk van vastgoedbeleggers in Nederland, woon ik minimaal 3 maanden per jaar op Bonaire of een ander warm oord en help ik nog steeds andere beleggers!

Heb je nog tips?

Ik heb eigenlijk maar 1 tip en dat is: gewoon doen! Ik hoor minimaal 10x per week “och was ik maar jaren geleden begonnen” en zo is het echt. Dus lees je in, omring je met mensen die dezelfde interesses hebben en ga er gewoon voor.

Daarnaast vind ik het nog wel goed om te benoemen dat voor mij vastgoed niet alleen om passief inkomen of geld gaat maar met name om vrijheid. Omdat je inkomen passief is, heb je meer rust en tijd om het leven te leiden wat jij graag wilt leiden.

In mijn geval betekent dat bijvoorbeeld ook dat ik de Voedselbank help samen met alle collega’s bij Actief. Vaak is het beeld bij een vastgoedbelegger een ‘gladde jongen met een Lamborghini/Porsche die de markt voor starters verpest zodat arme studenten in een uitgewoond hok voor €500,- per maand kunnen wonen’ maar dat is echt lang niet altijd zo.

Wellicht is bovenstaand wel iets overdreven maar je snapt wat ik bedoel 😉

Lees ook:

1 gedachte over “Interview met vastgoedbelegger en ondernemer Myrthe de Groot”

  1. Lonneke Kemper

    Mooi interview.
    Ik probeer altijd de voor mij belangrijkste zin eruit te halen. Dit keer was dat:
    Ik heb eigenlijk maar 1 tip en dat is: gewoon doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis liveshow - Jouw waar(den) leren verkopen met sales specialist Andy de closer

Ontdek en benut jouw kwaliteiten, vergroot jouw waarde voor anderen en leer deals te sluiten die jouw leven veranderen.

Sales kwaliteiten zijn niet alleen van groot belang als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt waar je producten of diensten moet verkopen.

Het vermogen om de behoeften van anderen te begrijpen en de waarde die jij kunt bieden met jouw talenten op waarde te schatten, is iets wat je in alle mogelijke situaties in jouw leven wilt kunnen toepassen. 

Meld je hieronder aan:

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: