
Fundamentele en technische analyse combineren
Lees in deze blog hoe jij een fundamentele analyse kan combineren met een technische voor het beste rendement.
bekend van:
Geen hoofdpijn in waar je nu weer eens je zuurverdiende centjes in moet stoppen
Bij veel brokers heb je geen of weinig transactiekosten bij ETF's
Geen uitschieters, maar ook geen grote dalingen. Rendement tot wel 10% per jaar
Jaarlijks rendement tot wel 10%
Steeds meer mensen kiezen voor indexbeleggen, dé manier om jouw vermogen verantwoord te laten groeien. Toch kan het grote aantal beleggingsfondsen overweldigend zijn. Zeker voor beleggers die pas net gestart zijn. Weten hoe je het beste geld opzij kunt zetten voor later? Ik help je bij het maken van de juiste keuzes voor financiële onafhankelijkheid.
Bekende voorbeelden van beursindexen zijn:
Ken jij ze?
Bepaal je eigen risico en rendement door trends wel/niet te volgen
Het belangrijkste is om de kosten laag te houden voor meer rendement op de lange termijn
Met behulp van ETF’s (Exchange Traded Funds) kun je de index één op één volgen. Je belegt dus niet in een bedrijf, maar in de index als geheel. Net als een indexfonds heeft een ETF als hoofdtaak om hetzelfde risico en rendement als de beursindex te maken. Het verschil tussen een indexfonds en een ETF zit in de handelssystematiek. Een indexfonds kan één keer per dag worden verhandeld voor de intrinsieke waarde (NAV). Een ETF daarentegen kan de hele dag worden verhandeld en de waarde wordt bepaald door een bied- en laatkoers.
Voordelen van ETF
Met een ETF kun je diverse soorten indices volgen, zoals de AEX of DJUA, én indices van diverse aandelen, obligaties en grondstoffen. Een ander voordeel zijn de lage beheerkosten in vergelijking met beleggingsfondsen. Je loopt dus weinig risico met een ETF.
In één enkel fonds kun je beleggen in de aandelen van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Als één van de bedrijven het wat minder doet, heeft dit weinig invloed op het gemiddelde. Door wereldwijd te beleggen minimaliseer je jouw beleggingsrisico’s aanzienlijk.
Het beleggingsfonds volgt de index ‘passief’. Je hebt dus geen kennis nodig van de markt of de bedrijven om te kunnen beleggen. En goed nieuws: al voor een paar tientjes kun jij starten met beleggen!
Hoe minder de kosten, des te hoger het rendement. Dankzij het passieve karakter van de ‘index trackers’ vallen de hoge kosten aan dure analisten en fondsbeheerders weg. Dit scheelt op lange termijn een aanzienlijk bedrag.
Het rentepercentage op de spaarrekening is historisch laag. Met behulp van systematisch indexbeleggen wordt gemiddeld zo’n 6-10% rendement per jaar behaald.
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de actieve beleggingsfondsen slechter presteren dan het marktgemiddelde. Met ‘passief’ beleggen haal je gemiddeld een hoger rendement dan actief beleggen.
Hét grote voordeel ten opzichte van vastgoed: door de groeiende populariteit zijn er ontzettend veel aanbieders en kun je eenvoudig je indexfonds verhandelen. Heb je dringend geld nodig, dan kun je jouw indexfondsen probleemloos verhandelen.
Systematisch indexbeleggen betekent dat je iedere maand automatisch een order plaatst in het door jou gekozen fonds. Je koopt dus structureel voor een vast bedrag aandelen in. Waarom maandelijks en niet in één keer al je spaargeld beleggen? Omdat de strategie inspeelt op de beweeglijkheid van de koers (volatiliteit). De markt beweegt over het algemeen op en neer. Bij systematisch beleggen hoef je je aankoop niet te timen of te wachten op het perfecte instapmoment. Je koopt de aandelen iedere maand op een vast moment, zowel bij stijgingen als dalingen. En omdat de index op de langere termijn omhoog beweegt ga je uit van de gemiddelde trend, welke ieder jaar zo’n 6-10 % rendement oplevert.
Bij systematisch beleggen word je dus niet beïnvloed door het beurssentiment als gevolg van koersstijgingen of -dalingen. Als een soort robot plaats je maandelijks een order in de door jou gekozen fondsen zonder hier in de komende tijd naar om te kijken. Deze langetermijnstrategie is perfect om op een passieve manier je geld te laten renderen. Je kunt geautomatiseerde orders eenvoudig instellen in jouw broker-account.
Strategieën voor structureel indexbeleggen
Voor een vast bedrag per maand wordt en passief belegd in een wereldwijd indexfonds met een ETF tracker van Vanguard, ’s werelds grootste indexfondshuis ter wereld. Daarnaast wordt er belegd in Duitse staatsobligaties met de ETF tracker: XTrackers II Global Gov. Bond. Door te spreiden in aandelen én obligaties verlaag je het risico, omdat de waarde van staatsobligaties stabiel blijven. Klik hier voor de volledige omschrijving van de strategie of start direct met passief indexbeleggen.
Bij deze optie wordt er belegd in drie actief beheerde beleggingsfondsen, namelijk Fidelity European Growth Fund Acc. Fidelity Asian Special Situations Acc en Vanguard US Opportunities Fund Acc.
In tegenstelling tot een passief beheerd fonds proberen fondsmanagers en analisten, bij een actief beheerd beleggingsfonds, de markt te verslaan. Om deze mensen te voorzien van een salaris, betaal je dus meer beheerkosten dan voor een passief beheerd beleggingsfonds. Voor een vast bedrag worden er bij (bv Saxo Bank iedere maand drie nieuwe orders geplaatst op specifiek gekozen fondsen. Dit gaat volledig automatisch, dus je hoeft geen rekening te houden met het beurssentiment.
Beleggen via indexen (ETF"s) van VanEck heeft ons al hele mooie rendementen opgeleverd. Het gaat niet zo snel als bij andere beleggingsvormen maar het laat wel een gedegen groei zien.
Jacco - Financieel Vrije Vent
Samen met Martijn Rozemuller van VanEck hebben we een Masterclass georganiseerd om winstgevender te beleggen in ETF’s. In deze masterclass focussen we ons op Economische factoren, Technologische voorsprong en Politieke en maatschappelijke kansen.
Je leert:
Hoe sneller je start hoe meer rendement je zult behalen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk kennis te vergaren. Krijg nu onbeperkt toegang!
VanEck is een partij waarbij de roots in Nederland ligt. Van Eck is een asset manager met kantoren over de hele wereld en ook in Nederland. Ze zijn gedreven door het aanbieden van innovatie beleggingsstrategieën die het rendement en risico van beleggingen verder kunnen optimaliseren. Via toekomstgerichte en intelligent ontworpen ETF-oplossingen & actieve fondsen maken ze het betreden van opkomende sectoren extra aantrekkelijk.
Wanneer je bezig bent met spreiding van je portefeuille zijn ETF’s niet meer weg te denken en zouden ze, zeker wanneer je een groot investeringsmandje hebt die je geleidelijk wilt laten renderen. Ze zijn immers heel eenvoudig en zonder veel kennis te hebben te kopen en selecteren.
In Nederland is de AEX de bekendste ETF. Je volgt dan de bedrijven die hun oorsprong in Nederland hebben. Wereldwijd is de S&P 500 een veel gevolgde ETF met de top 500 bedrijven uit de USA.
Lees in deze blog hoe jij een fundamentele analyse kan combineren met een technische voor het beste rendement.
Beleggen in Aandelen Gepubliceerd op: 15 november 2021 Over het kopen van aandelen, onze portefeuille, strategie & ontwikkeling. ja! ik doe mee aan het gratis webinar starten met aandelen RESULTAAT Onze aandelenportefeuille doet het goed! We hebben het rendement op onze aandelen niet netjes jaarlijks bijgehouden, maar sinds onze voorzichtige eerste aankoop in maart 2019,
8 mrt 2021 – Saska van Engen is al vier jaar fanatiek belegger op de beurs. Over al haar ervaringen en lessen blogt zij op youtube en op haar platform FinanceMonkey.nl
Over
Persoonlijk blog waarin ik mijn manier omschrijf om passieve inkomsten te genereren; ook naast je huidige baan.
Mijn persoonlijke doel is om volledig financieel vrij te zijn voor mijn veertigste en zodoende te ontsnappen uit de ratrace.
Contact
Volg je me al?
Disclaimer:
Ik ben géén financieel adviseur. Je bent zelf eindverantwoordelijk voor eventueel geleden schade. Op deze website vertel ik wat mijn manieren zijn om passief inkomen te genereren, echter kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Beleggen kan leiden tot verlies van je geld; beleg daarom nooit met geld dat je niet kunt missen. Alle meningen, nieuws, onderzoek, analyses, prijzen of andere informatie op deze website of gerelateerd aan deze website worden verstrekt als algemeen commentaar op de markt en vormen géén beleggingsadvies. Alle financiële producten die met een hefboomeffect worden verhandeld, houden een grote mate van risico in voor jouw kapitaal. Ik raad je aan onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen met betrekking tot de handel in financiële instrumenten. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links, dit houdt in dat ik een vergoeding krijg op het moment dat jij gebruik maakt van de dienst of product via die link. Er staan alleen links en producten waar ik zelf achter sta en/of ervaring mee heb.
Copyright © 2022 | Financieel Vrije Vrouw.nl |
Privacyverklaring | Links | Gemaakt door Financieel Vrije Vrouw.nl