fbpx
Karvan & Ingrid

Interview met ‘woning-flippers’ Ingrid & Karvan

Gepubliceerd op: 16 juni 2020

Dit power-koppel zijn we per toeval tegengekomen in ons vastgoednetwerk en mee in gesprek geraakt.

Een stel dat een BV heeft opgestart om zodoende ieder jaar meerdere woningen te kunnen flippen. Hiernaast zijn ze ook nog een eigen aannemersbedrijf begonnen.

Enorm interessant verhaal!

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Mijn naam is Karvan en ik ben 36 jaar. Samen met mijn partner; Ingrid, begeven we ons in de wereld van het ‘huizen flippen’. We zijn geïnspireerd door het Amerikaanse programma ‘Flip or Flop’.

In 2018 zijn we gestart met slechts één pand en nauwelijks ervaring op gebied van vastgoed. De intentie was om vooral met de eerste paar flips ervaring op te doen, om hier later pas de vruchten van te plukken. Toch bleek het flippen vanaf onze eerste woning ook al enorm interessant te zijn op financieel gebied.

Inmiddels zijn we bezig met ons zevende project en zijn we hard op zoek naar aankoop nummer acht én negen.

Sinds dit jaar (2020) zijn we gestopt met werken voor een baas en is het flippen van huizen, naast onze fulltime job, ook een passie geworden.

Aan de ene kant zijn we bezig met het renoveren van oude huizen door deze nieuw leven in te blazen, hetgeen zo’n woning ook verdient en aan de andere kant om woningzoekenden aan een volledig gerenoveerde woning te helpen. De waardering voor ons werk is zó groot, dat het niet meer weg te denken valt uit ons dagelijks leven.

flippen

Met welk doel ben je begonnen in het vastgoed?

Belangrijkste doel voor ons was om te gaan ondernemen en op den duur niet meer voor een baas te werken. Hiernaast hadden wij een tweede doel en dat was om financieel onafhankelijk te worden.

Hoe ben je begonnen?

Met nul ervaring maar wel boerenverstand. Geïnspireerd door TV-programma`s, hebben wij de stap durven zetten en ons gewaagd in de wereld van het flippen. Het zag er simpel uit: een woning kopen met potentie, renoveren naar een nieuwe staat en vervolgens met winst verkopen. Simple, but not easy!

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Zowel Ingrid als ik hadden beiden helemaal geen ervaring in vastgoed, in welk vorm dan ook. Bij elk project hebben we daarom ook heel veel moeten leren. Vaak met tijdelijk financiële verliezen en grote frustraties als gevolg. Toch zijn nu juist dit dé lessen geweest die ons sterker hebben gemaakt voor een volgende project.

Had je al startkapitaal?

Amper. We hadden startkapitaal om net de kosten koper mee te kunnen betalen.

Hoe heb je dit aangepakt zonder startkapitaal?

Wij zijn gestart met alleen kapitaal ter hoogte van de kosten koper. Wat ons verder heeft geholpen in de beginfase, was vooral de maandelijkste besparingen uit de salarissen die we beiden kregen. Zo hebben wij ook heel veel luxe moeten opgeven om geld vrij te maken voor renovatiekosten.

Daarna hebben wij beiden elke dag na werktijd en alle weekenden door moeten werken om de kosten zo laag mogelijk te houden om de renovaties te kunnen bekostigen. Vaak genoeg hebben wij op het randje van ons ‘financieel kunnen’ geleefd. We moesten om rond te komen leunen op leningen en creditcards.

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

We beleggen op dit moment niet, maar het is wel het doel om met ons verkregen vermogen uit ‘flippen’, ons te richten op de ‘buy and hold’ strategie in vastgoed.

Hoeveel (verschillende) panden heb je in bezit?

Op dit moment hebben wij er twee die bijna overgedragen gaan worden aan de nieuwe kopers. Omdat we aan flippen doen, hebben we een woning maximaal 6 maanden in bezit. Wel is het ons doel om steeds meer woningen tegelijk te kunnen flippen.

Welke markt boor je aan?

Residentieel vastgoed in Eindhoven en omgeving. We zijn wel aan het uitwijken naar meerdere locaties in Brabant.

Wat is het gemiddelde bruto jaarrendement?

Over de afgelopen 12 maanden is ons rendement ca. 58% over eigen vermogen geweest.

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

We hebben inmiddels alles al in vastgoed gestopt. Zelfs de kleine aandelen die we hadden, vakantiegelden en indirecte opbrengsten zoals bijvoorbeeld uit de verkoop van onze auto.

Zijn er dingen die je verkeerd hebt aangepakt en hoe ben je hier uit gekomen?

Bij elk project hebben wij grote leermomenten gehad. Zo zijn wij wel eens grotere winsten misgelopen door bijvoorbeeld het niet benutten van de potentie om vierkante meter toe te voegen aan een woning, terwijl dit vrij gemakkelijk te realiseren viel. Of hebben wij hoge kosten gemaakt door vooruitbetalingen aan een aannemer, die op een gegeven moment zelf in problemen kwam en daardoor failliet ging.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Ons eerste succes heeft ca. zes maanden geduurd. Dit is de doorlooptijd geweest van onze eerste woning; van aankoop tot en met overdracht.

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Financieel gezien staan we er veel comfortabeler voor. Momenteel zijn we allebei gestopt met voor een baas te werken. Verder kunnen wij nu gemakkelijk investeren in twee woningen tegelijk en de kosten van de renovaties financieren.

Maar het allerbelangrijkste is toch wel onze mindset en de ‘can do’-mentaliteit die we verder ontwikkeld hebben. We zijn ook steeds meer op zoek naar coaching en lezen veel educatieve boeken.

De mindset en de ervaring die wij nu hebben is de échte asset. Als we nu weer vanaf scratch zouden beginnen zonder financiële middelen, zou het minder dan de helft van de tijd en moeite kosten die het ons gekost heeft om te komen waar we nu zijn.

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Ja, we herinvesteren bijna alles in het aankopen van nieuwe panden om op te knappen.

Heb je nog tips?

Om woningen te flippen heb je echt een flink doorzettingsvermogen nodig. Jezelf hier actief op ontwikkelen kan hier enorm bij helpen.

Het flippen van woningen is spannend en daarom hebben mensen er hun eigen mening over, maar wanneer je een sterke mindset hebt, kom je heel ver!

Negeer de noise, de negatieve geluiden uit je omgeving. Gebruik je gezond verstand.

Masterclass Woning Flippen

Wij gaven op donderdag 25 juni om 20:00 uur een online Masterclass over het flippen van woningen. Hier hebben we al onze lessen en opgedane kennis vanuit onze diverse projecten gedeeld met aan het einde een Q & A waarbij de vragen zo goed mogelijk zijn beantwoord.

De Beste Vastgoedcursussen in 2023

Ontdek de top vastgoedcursussen van 2023 en vind de perfecte fit voor jouw leerdoelen. Dit blog gidst je door de beste opties die ik ken, zodat je de juiste vastgoedcursus kunt kiezen en je kennis en netwerk naar een hoger niveau kunt tillen. Investeer in je vastgoedopleiding en bereid je voor op succes in 2023!

Lees verder »
vastgoed lessen

Cursus Vastgoed

Lees in deze blog welke vastgoed lessen wij geleerd hebben tijdens de opbouw van onze portefeuille en tijdens de cursus vastgoed hadden.

Lees verder »

10 gedachten over “Interview met ‘woning-flippers’ Ingrid & Karvan”

  1. Hi Dio, wat leuk om je reactie te lezen. Het klopt helemaal, we zijn het gewoon gaan doen ! 🙂
   En ik ben superblij dat we dit gedaan hebben. Ons leven ziet er nu zo anders uit.

   1. Super gaaf om dit zo te lezen. Zonder ervaring, een grote schatkist gewoon begonnen. Waren jullie al echte klussers? Of heb je jezelf daar ook veel moeten bijleren?

    1. Hi Nay, we waren geen echte klussers. We hebben voor de 1ste Flip veel hulp gehad van een familielid. Verder hebben we onszelf heel veel aangeleerd. Google en gewoon advies vragen heeft ons goed geholpen !

 1. Erg interessant. Dank voor het interview.
  Zelf heb ik met mijn vriendin ons huidige huis flink verbouwd en dat smaakt naar meer. Wij wonen echter nu in ons verbouwde huis en zitten vast aan die hypotheek. In mijn familie heb ik wel handige familieleden, maar we lopen nog vast op een startkapitaal. Hebben jullie wellicht tips hoe we een eerste huisje kunnen financieren als iedereen al een eigen hypotheek en vaste lasten heeft?
  Groeten, Tom

 2. Hi Tom,
  we krijgen heel veel vragen over het fix&flippen van een woning. Daarom hebben we besloten om samen met Martijn van den Berg een online cursus opzetten voor fix&flip.
  Hierin zullen we het hele traject van fix&flip doorlopen en er zal ook nog coaching calls/begeleiding bij zitten voor overige vragen of hulp. 1 Van de modules gaat over het financieren van je eerste pand.
  Misschien iets voor jullie om te volgen ?

  Grtjs, Ingrid

   1. Hi Tom,

    Eind november gaan we deze online training opnemen en dan gaat deze live !
    Je kunt deze volgen via de Vastgoed Academy van Martijn van den Berg.
    Of je stuurt ons een mailtje; ikvisievastgoed@gmail.com en dan houden wij je op de hoogte !

    Grtjs, Ingrid

 3. Superleuk om te lezen…ook wij (echtpaar van 45 en 47) willen met het eigen vermogen wat we hebben hier in Duitsland onze stap in het flippen maken. Ik ben makelaar, Homestager en interieur designer en mijn man is helemaal thuis in het renoveren. Al met al denk ik een een sterke combi. We proberen ons te richten op de niche die voor ons interessant is en willen daarnaast ook wat woningen voor de verhuur gaan aanhouden.
  Superleuk om te lezen en zien dat er meerdere echtparen dit avontuur samen aangaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: