fbpx

Gepubliceerd op: 13 november 2023

Tips en stappenplan voor het kopen van een huis in Spanje als investering

Droom je van een eigen huis in Spanje als slimme belegging? Spanje staat bekend om zijn aantrekkelijke vastgoedmarkt met groeipotentieel. In dit artikel geven we je vanuit onze partners praktische tips en een stappenplan om veiliger en rendabeler in Spaans vastgoed te investeren.

Naast dat dit blog je kan helpen bij het goedkoper aankopen van jouw huis of het winstgevender maken van dit huis als investering geeft het een inzicht op de velen verschillen die er zijn met vastgoed in Nederland. 

Duik in de wereld van zon, zee en succesvol beleggen! Je kunt nu ook mooi starten met het kijken van onderstaande video waarin ik met duik in de verschillen, gevaren en kansen.

Waarom Investeren in Vastgoed in Spanje?

Investeren in Spaans vastgoed is momenteel aantrekkelijk vanwege het rente-op-rente effect en het hefboomeffect. Het biedt op lange termijn aanzienlijke rendementen, en vastgoed is door de jaren heen een betrouwbare beleggingsvorm gebleken. (Zie de volgende video voor uitleg.) Op toplocaties in Spanje beginnen de aankoopprijzen vanaf 1,5 ton, wat lager is dan in Nederland, met veel waarde voor je geld.

De huidige prijzen zijn gunstig en vooral de waardestijging (vooral bij nog te bouwen vastgoed) is veelbelovend. De vraag is hoog, er is veel kapitaal beschikbaar en het klimaat maakt vastgoedverhuur aantrekkelijk, met veel zonnige dagen in vergelijking met Nederland.

Er bestaan diverse investeringsmogelijkheden, zoals vakantiewoningen, nieuwbouwprojecten en renovaties.

Inspiratie

Droom je van een plek onder de Spaanse zon? Vastgoed kopen in Spanje of Portugal kan zoals wij hier om ons heen zien dé stap zijn naar een mooie woonplek en/ of naar financiële vrijheid. Laat jij je net als ons inspireren door het warme klimaat, de rijke cultuur en het aantrekkelijke levensritme die landen als Spanje en Portugal te bieden hebben.

Veel mensen hebben hun hart verloren aan de prachtige kustlijnen, het eten en de historische steden. Zie jij jezelf al zitten op je eigen terras met uitzicht op zee of een bruisende binnenstad?

Ontdek de voordelen van investeren in vastgoed in een land waar toerisme bloeit en de vastgoedmarkt groeit. Spanje biedt uitstekende kansen voor investeerders die slim en strategisch te werk gaan en trekt steeds meer Nederlandse ondernemers aan wat het netwerken gemakkelijker maakt.

Voordelen van investeren in vastgoed

Ons geld wordt minder waard en hoewel er sprake zou zijn van een opwarming van de aarden zoeken toch veel Nederlanders het een groot deel van het jaar zuidelijker op. Hoe zeker ben jij ervan dat jouw inkomen over 10 jaar nog steeds volstaat met de vrijheid die jij nastreeft? Hoe zeker ben jij ervan dat hetgeen waar jij je geld mee verdiend nog wel aan sluit bij jouw wensen? 

Lisette kan als geen ander de voordelen benoemen maar hieronder nog even een opsomming van zaken waar je misschien nog niet aan dacht? Investeren in vastgoed biedt veel mogelijkheden voor financiële groei.

 1. Stabiele inkomstenbron: Huurinkomsten uit vastgoed zorgen voor een regelmatige cashflow.
 2. Meerwaarde bij verkoop: Vastgoed kan in waarde stijgen, wat leidt tot winst bij doorverkoop.
 3. Inflatiebescherming: Vastgoedprijzen en huurinkomsten neigen te stijgen met inflatie, wat je investering beschermt.
 4. Fiscale voordelen: Vaak zijn er fiscale aftrekposten en voordelen verbonden aan vastgoedinvesteringen. Hierover kan je als het gaat om Spaans vastgoed in een strategiegesprek met your-destinations veel leren. 
 5. Benutten van hefboomfinanciering: Door een hypotheek te gebruiken kun je grotere investeringen doen met minder eigen kapitaal.
 6. Creëren van vermogen op lange termijn en voor jouw kinderen: Compounding returns helpen bij het bouwen aan een robuust vermogensportfolio.

Waarom is beleggen in Spanje momenteel interessant?

Investeer je nu in Spaans vastgoed en ontdek een aantrekkelijke combinatie van lagere vierkante meter prijzen (zelfs in Madrid en Barcelona, die slechts de helft van die in Amsterdam zijn), waardestijgingen in nieuwbouw, stabiele cashflow uit huur, en de mogelijkheid om zelf te genieten van een prachtige locatie en klimaat. Door vroegtijdig in te kunnen stappen (lees hieronder verder), vergroot je het groeipotentieel van je investering.

Wat zijn de bestaande redenen te beleggen in vastgoed in Spanje?

Naast de vele voordelen van vastgoedbeleggingen, blinkt Spanje uit als een bijzonder aantrekkelijke markt. De vraag naar woningen, vooral in toeristische gebieden, zit in de lift. Dit biedt kansen voor zowel kortetermijnverhuur als langetermijnwaardestijging.

Lage rentetarieven maken het financieren van een huis kopen in Spanje nu extra interessant. Bovendien stimuleren regionale ontwikkelingsplannen de economie, wat positieve effecten heeft op de vastgoedmarkt.

Investeren in vastgoed in Spanje kan een zet zijn voor wie financiële vrijheid zoekt. De combinatie van het potentieel voor hoge huurinkomsten en de optie tot waardevermeerdering maakt het al tijden een interessante keuze.

Met desgewenst de hulp bij de berekening van BAR en NAR kun je een goed geïnformeerde investeringsbeslissing nemen. Door te kiezen voor strategische locaties en types vastgoed, zoals nieuwbouwprojecten of vakantiewoningen, kan jouw Spaanse belegging een waardevol onderdeel van jouw FIRE-plan worden.

Het rente-op-rente effect

Het rente-op-rente effect zorgt ervoor dat je niet alleen rendement verdient op je initiële investering, maar ook op de gegenereerde rente. Dit betekent dat je in de loop van de tijd meer geld verdient door rente te ontvangen over je oorspronkelijke investering én over het rendement dat je daarop hebt verdiend. Hiervoor zal je deze uiteraard wel moeten gebruiken voor een eventueel nieuwe investering. Of dit nu is in nieuw vastgoed of in een andere investering.

Zelf zijn we om het rente-op-rente effect te creëren ooit gestart met het stelselmatig beleggen in ETF’s en lossen aandelen op de beurs.   

Hierdoor groeit je vermogen exponentieel, waardoor het een krachtig mechanisme is om financiële groei te realiseren. Dit effect is vooral gunstig voor langetermijninvesteringen, zoals het kopen van vastgoed in Spanje, waarbij je profiteert van zowel de waardestijging van het onroerend goed als het rente-op-rente effect.

Het rente-op-rente effect is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het plannen van je investeringsstrategie in Spanje. Door vroeg te beginnen met investeren en regelmatig bij te dragen aan je investeringen, kun je profiteren van dit effect en je vermogen op een slimme manier laten groeien.

Het hefboomeffect

Naast het rente-op-rente effect is er nog een krachtige factor die van belang is bij investeringen in vastgoed, namelijk het hefboomeffect. Met het hefboomeffect kun je met een relatief klein bedrag een groot vermogen beheren.

Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van geleend geld om een investering te financieren. Op deze manier maximaliseer je jouw potentiële rendement en behaal je meer winst dan wanneer je alleen met eigen vermogen zou investeren.

Het hefboomeffect kan dus aanzienlijke voordelen opleveren bij het investeren in vastgoed in Spanje, waardoor het een belangrijke factor is om te overwegen bij het nastreven van financiële vrijheid.

Verschillende soorten investeringen

Er zijn verschillende soorten investeringen waar je aan kunt denken bij het kopen van vastgoed in Spanje. Hieronder de meest voorkomende opties:

 1. Vakantiewoningen
 2. Nieuwbouwprojecten
 3. Renovaties of Bouwen

Om hierin keuzes te maken die het best bij jouw situatie en gewenste toekomst aansluiten kan het zinvol zijn een strategiegesprek voor een langetermijnplan te houden met een van de dames van Your Destinations. 

De dames van Your Destinations

Gevaren van investeren in Spaans vastgoed

Het is belangrijk om bewust te zijn van de potentiële gevaren die gepaard gaan met investeren in Spaans vastgoed. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van mogelijke juridische valkuilen en lokale regelgeving die van invloed kunnen zijn op je investering. In de Masterclass van your-destinations wordt hier ook veel aandacht aan besteed. 

Daarnaast moeten investeerders alert zijn op schommelingen in de vastgoedmarkt en zich bewust zijn van de risico’s die verbonden zijn aan economische veranderingen en onverwachte gebeurtenissen, zoals natuurrampen.

Het grondig onderzoeken van de markt en het inwinnen van professioneel advies kan helpen om deze potentiële gevaren te minimaliseren.

Investeerders moeten ook voorzichtig zijn met mogelijke valkuilen met betrekking tot belastingen, onderhoudskosten en verhuurbeheer. Deze aspecten kunnen een aanzienlijke impact hebben op de algehele winst en rendement van de investering. Via Your-Destinations zou je desgewenst alles van A tot Z uit kunnen laten besteden. 

Your Destinations Masterclass

In dit blog vind je drie video’s uit de Masterclass van Your Destinations. Deze masterclass vormden een onderdeel van het Entire FIRE pakket bestaande uit 19 video’s en 10 bonus video’s die wij in januari hebben aangeboden.

Bij Your Destinations krijg je professionele hulp bij de aankoop van vastgoed in Spanje, inclusief berekening van BAR en NAR en toegang tot kortingen op rente bij banken. In de video hieronder stellen de vrouwen van Your Destinations zich aan je voor. Plan een vrijblijvend gesprek met ze in en/ of lees verder om te ontdekken hoe zij je kunnen helpen bij het investeren in vastgoed in Spanje.

Mocht je de hele masterclass willen bekijken maak dan ook even contact met Your Destinations. 

Wat is Your Destinations

De hele masterclass van Your Destinations biedt naast een bak aan essentiële informatie ook inzicht in hoe je begeleid en ontzorgd kan worden kan worden bij elke stap van het investeringsproces in vastgoed in Spanje. Wil je professionele hulp, bij het berekeningen van BAR en NAR, kortingen op rentetarieven bij banken of toegang tot exclusieve investeringskansen bij te realiseren vastgoedprojecten? Deze hebben, omdat je eerder en dus goedkoper instapt, meer groeipotentie. 

Het biedt dus voorrang bij nog te bouwen projecten die uit hun uitgebreide netwerk komen en waarvan jij gebruik kan maken i.v.m. het onderling vertrouwen dat er tussen de ontwikkelaars en Your Destination is ontstaan. Iets dat zich heeft kunnen ontwikkelen door de goede screening van zowel investeerders als de ontwikkelaars. 

Bij Your Destinations ontvang je desgewenst volledige begeleiding en ondersteuning van een api gecertificeerde makelaar! Waarom het belangrijk is om te kiezen en werken met een makelaar met api-certificering bij de aankoop van vastgoed in Spanje lees je hieronder!

Waarom je moet kiezen voor een makelaar met API certificaat bij aanschaf van vastgoed in Spanje?

Met welke partij je ook gaat samenwerken om jouw droom van Spaans vastgoed werkelijk te maken een ding is heel belangrijk.

Kies voor een makelaar met een API-certificaat bij de aanschaf van vastgoed in Spanje om deskundige begeleiding te krijgen gedurende het hele aankoopproces. Heel belangrijk omdat in landen als Spanje ook geregeld vastgoed wordt aangeboden door mensen die helemaal de eigenaar niet zijn.

Een makelaar met een API-certificaat (Agente de la Propiedad Inmobiliaria) in Spanje heeft specifieke kennis en accreditatie die hem in staat stelt om vastgoedtransacties op een professionele en vooral legale manier te beheren. Hier zijn een paar redenen waarom het belangrijk kan zijn om te kiezen voor een makelaar met dit certificaat bij het kopen van vastgoed in Spanje:

 1. Een API-gecertificeerde makelaar heeft een grondige kennis van de vastgoedmarkt in Spanje. Ze hebben de juiste opleiding gevolgd en zijn gekwalificeerd om vastgoedtransacties te beheren volgens de wettelijke voorschriften en ethische normen.

 2. Juridische kennis: Ze zijn goed op de hoogte van de lokale wetten en procedures met betrekking tot vastgoedtransacties in Spanje. Dit kan zeker in landen als Spanje en Portugal van groot belang zijn om ervoor te zorgen dat de aankoop van onroerend goed juridisch correct verloopt en problemen in de toekomst te voorkomen.

 3. Het hebben van een API-certificaat duidt op professionaliteit en toewijding aan ethische standaarden. Het is geruststellend voor kopers maar ook zeker voor verkopers om met een makelaar te werken die deze erkenning heeft gekregen. Sommige verkopers zullen hun pand niets eens aan jouw willen verkopen als je niet met een gecertificeerde makelaar en goede advocaat de aankoop wil verrichten.

 4. Een API-gecertificeerde makelaar zoals Your Destinations heeft vaak toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals in de vastgoedsector, zoals advocaten, notarissen en andere experts, wat de het aankoopproces soepeler kan laten verlopen.

Professionele hulp van A tot Z bij de aankoop

Bij Your Destinations krijg je professionele begeleiding bij elke stap van het aankoopproces. Dit omvat:

 1. Advies en begeleiding bij het zoeken naar vastgoed dat aan jouw criteria voldoet.
 2. Ondersteuning bij de onderhandelingen en het opstellen van koopcontracten.
 3. Hulp bij juridische en financiële aspecten, waaronder advies over belastingen en financieringsopties.
 4. Begeleiding bij de voltooiing van de aankoop en de afhandeling van alle vereiste documentatie.
 5. Toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals zoals advocaten, financieel adviseurs en bouwkundigen voor een soepele afhandeling.
 6. Nog meer? Bekijk de Services van Your Destinations.

Krijg hulp bij de berekening van BAR en NAR

Naast professionele hulp van Your Destinations kan je als starter met vastgoed in Spanje ook rekenen op ondersteuning bij het begrijpen en berekenen van de Bruto Aanvangsrendement (BAR) en Netto Aanvangsrendement (NAR) van jouw investering.

Deze berekeningen helpen je om de winstgevendheid van je investering beter te begrijpen en de juiste financiële beslissingen te nemen. De dames van Your Destinations (zie video’s) staan klaar om je te assisteren bij het begrijpen en toepassen van deze belangrijke financiële berekeningen, zodat je vol vertrouwen kunt investeren in vastgoed in Spanje.

Krijg korting op dit rente bij banken

Bij het aanschaffen van vastgoed in Spanje kan het verkrijgen van een korting op de rente, zeker op lange termijn, aanzienlijk helpen bij het financieren van je investering. Het kan een verschil maken in de maandelijkse kosten en uiteindelijk het rendement op je investering vergroten.

Het is belangrijk om te onderzoeken welke banken gunstige voorwaarden bieden en om te profiteren van eventuele kortingen die zij aanbieden voor hypotheken op vastgoed in Spanje. Your Destinations heeft hier een constante en zeer scherpe monitor op en weten vaak meer dan andere partijen. Ze zullen je hier in hun masterclass meer over kunnen vertellen. 

Krijg voorrang bij nog te bouwen opbjecten uit het netwerk van Your Destinations

Bij Your Destinations krijg je voorrang bij nog te bouwen objecten. Dit betekent dat je als investeerder als eerste de mogelijkheid hebt om te investeren in nieuwbouwprojecten voordat deze beschikbaar zijn voor het grote publiek.

Hierdoor heb je een voorsprong en meer keuzemogelijkheden bij het selecteren van vastgoed dat past bij jouw investeringsdoelen. Dit is een waardevol voordeel, in een een toch steeds competitievere markt.

Waar moet ik aan denken bij een huis kopen in spanje

In de uitgebreide masterclass wordt ook uitgebreid ingegaan op vragen als:

– Waarom heb ik in Spanje een advocaat nodig tijdens het aankoop proces?
– Hoe kom ik door de woonlasten toets?
– Waarom betaal je een reserveringsbedrag voor het vastgoed dat je wil hebben?

Waarom heb ik in Spanje een advocaat nodig tijdens het aankoop proces?

Een advocaat is erg belangrijk, onder andere omdat in landen zoals Spanje vaak vastgoed wordt aangeboden door personen die eigenlijk niet de echte eigenaar zijn. Ook wordt er veel aanbod op Idealista geplaatst dat niet meer beschikbaar is of waarvan de prijs niet klopt, of zelfs vastgoed dat nooit is afgebouwd.

Er zijn heel veel makelaars die niet gecertificeerd zijn en zich niet goed houden aan de regelgeving en verzekeringen. Hierdoor kun je in de problemen komen, zeker omdat de regelgeving in Spanje per gebied of regio kan verschillen.

Een advocaat kan ook assisteren bij het opstellen en controleren van de koopovereenkomst, om ervoor te zorgen dat jouw belangen worden beschermd gedurende het hele aankoopproces.

In Spanje heeft een advocaat een andere rol, zoals het controleren of vastgoed vrij is van schulden, of de ontwikkelaar zijn papieren op orde heeft en kapitaalkrachtig genoeg is.

Zelfs bij het overzetten van de NUTS-voorzieningen en het regelen van internet en elektra speelt de advocaat een rol. Het kan dan ook een overweging zijn om de advocaat een volmacht te geven voor deze praktische zaken (hierover in de video meer). 

Door een advocaat in te schakelen, kun je mogelijke valkuilen vermijden en ervoor zorgen dat de aankoop van jouw vastgoed in Spanje soepel en juridisch correct verloopt.

Hoe kom ik door de woonlasten toets?

Als je de woonlasten toets ondergaat, zal de geldverstrekker in Spanje kijken naar je inkomen, vaste lasten en financiële verplichtingen. Het doel is om vast te stellen of je in staat bent om de maandelijkse hypotheeklasten te dragen.

Een goede voorbereiding en het aanleveren van alle vereiste documentatie kan helpen om soepel door deze toetsing te komen. Deze voorbereiding kan desgewenst onderdeel zijn van de A tot Z aankoop begeleiding.

Waarom betaal je een reserveringsbedrag voor het vastgoed dat je wil hebben?

Een reserveringsbedrag wordt betaald om de verkoper te verzekeren dat je serieus bent over de aankoop van het vastgoed. Het toont aan dat je bereid bent om het pand van de markt te halen terwijl je de financiering en andere details regelt.

Bovendien kan het reserveringsbedrag helpen bij het vastleggen van gunstige voorwaarden en voorkomt het dat anderen het vastgoed kopen terwijl jij nog in onderhandeling bent. Het is een manier om jouw interesse en toewijding aan de aankoop te tonen, en kan je een voorsprong geven in het aankoopproces.

Een reserveringsbedrag kan ook helpen bij het opstellen van een officiële overeenkomst en de verkoopvoorwaarden. Dit kan jouw positie als potentiële koper versterken en ervoor zorgen dat de verkoper serieus met jouw bod omgaat.

Als je in Spanje economische activiteiten zoals het verhuren van vastgoed wil verrichten moet ik dan een Spaanse SL (BV) opzetten?

Een SL is niet verplicht en is afhankelijk van de lange termijn doelstelling of het interessant is om op te zetten (maatwerk i.v.m. jouw persoonlijke situatie) maar aankopen vanuit privé komt het meest voor en b.v. Your Destinations werkt met fiscalisten die kunnen berekenen of het voor jou interessant is.

Een Spaanse SL biedt vaak een uitstekende rechtspersoonlijke structuur voor vastgoedinvesteringen en -activiteiten en beschermt ook je persoonlijke vermogen tegen juridische aansprakelijkheid en schuldeisers.

Verschillende Opties voor Investeren in Spanje

Investeerders hebben verschillende opties, waaronder vakantiewoningen, nieuwbouwprojecten en renovaties of bouwen. De specialisatie van Your Destonations ligt omdat hier de grootste groeipotentie zit en ze hier een uitstekend netwerk in hebben opgebouwd bij nieuwbouwprojecten maar ze kunnen jou bij alle verschillende opties begeleiden.  

Vakantiewoningen

Vakantiewoningen zijn een populaire optie voor investeerders die willen profiteren van de groeiende toeristenmarkt in Spanje. 

Dit kan op zowel korte als lange termijn, afhankelijk van je voorkeuren en doelen. De vraag naar vakantiewoningen blijft stijgen, vooral in populaire toeristische bestemmingen, waardoor het een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid kan zijn.

Het is echter belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de locatie en de potentiële huurinkomsten voordat je investeert in een vakantiewoning. Verdiep je breed zodat je kennis hebt over de bezettingsgraad en de demografische ontwikkelingen. 

Met de stijgende populariteit van platforms zoals Airbnb en Booking.com, bieden vakantiewoningen een aantrekkelijk rendement op investeringen. Zeker wanneer je strategisch te werk gaat en de prijs langzaam opvoert. Dit zou kunnen betekenen dat je de eerste drie maanden genoegen neemt met wat minder rendement.

Door te profiteren van de groeiende toeristenindustrie in Spanje, kunnen investeerders een strategisch inkomen genereren uit hun vastgoedinvesteringen.

Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouwprojecten in Spanje bieden vaak aantrekkelijke investeringsmogelijkheden. Het is interessanter dan reeds opgeleverde nieuwbouw vanwege de potentiële waardestijging en modernere voorzieningen.

Het is niet eenvoudig er als investeerder tussen te komen maar door te investeren in nieuwbouw, profiteer je van een grotere kans op hogere rendementen op lange termijn.

Nieuwbouw biedt ook de mogelijkheid om het vastgoed aan te passen aan de laatste marktvereisten en trends, waardoor het aantrekkelijk blijft voor huurders of kopers.

Bij het investeren in nieuwbouwprojecten is het extra belangrijk om de groeipotentie van de locatie, de kwaliteit en financiële gezondheid van de ontwikkelaar en daarnaast de potentiële vraag van potentiële huurders of kopers zorgvuldig te overwegen.

Renovaties of Bouwen

Naast nieuwbouwprojecten is het ook mogelijk om te investeren in renovaties of bouwen. Renovatieprojecten kunnen een interessante optie zijn, omdat ze in aanschaf vaak goedkoper zijn dan nieuwbouw en toch de mogelijkheid bieden om waarde toe te voegen aan een woning.

Door een bestaande woning te renoveren, kun je het pand aanpassen aan de huidige marktvraag en zo een aantrekkelijke investering creëren. Daarnaast kan het bouwen van een woning op een stuk grond ook aantrekkelijk zijn, vooral als je op zoek bent naar een meer gepersonaliseerde optie of als er weinig beschikbare woningen zijn in het gebied dat je interesseert.

Dit kan uiteindelijk leiden tot een waardevolle investering voor de toekomst.

Rendement Uit Toeristische Verhuur​

Verhuur op korte en lange termijn kan een aantrekkelijke bron van passief inkomen zijn. Ontdek de mogelijkheden en voordelen van het investeren in vastgoed in Spanje voor toeristische verhuur.

Verhuur op korte en lange termijn​

Je kunt ervoor kiezen om je Spaanse vastgoedinvestering te verhuren op korte termijn aan toeristen. Dit kan hogere inkomsten genereren, vooral in populaire toeristische gebieden. Op lange termijn verhuur is een stabielere optie, waarbij je een maandelijks inkomen ontvangt van vaste huurders.

Het is belangrijk om de regels en voorschriften voor beide soorten verhuur goed te begrijpen om financieel succes te behalen met je investering.

Waardebehoud van Vastgoed Investeringen in Spanje

Investeer in een goede locatie locatie locatie ;). De manier waarop beleggers dit belang altijd benadrukken is niet voor niets. Om dit ook in Spanje te garanderen is een grote tijdsinvestering of een goed ervaren netwerk belangrijk. 

Locatie en Differentiatie​

Ook bij het investeren in vastgoed in Spanje is locatie van cruciaal belang. De waarde van een woning wordt sterk beïnvloed door de omgeving en het potentieel voor groei in die specifieke regio.

Verschillende locaties kunnen ook verschillende types huurders aanspreken, wat een direct effect heeft op je rendement. Het is belangrijk om te differentiëren tussen de diverse regio’s en precies te begrijpen welke factoren de waarde van vastgoed beïnvloeden.

Je moet niet alleen rekening houden met de huidige staat van de locatie, maar ook met toekomstige ontwikkelingen. Factoren zoals infrastructuur, economische groei en nieuwe investeringen zijn allemaal van invloed op de waarde van je vastgoed.

Dingen die een potentiële waardestijging kunnen voorspellen zijn de aanleg van nieuwe wegen, realisatie van supermarkten en grote hotelketens en nieuwe scholen. Bekijk altijd de demografische ontwikkelingen en voorspellingen als dat kan.

Scherpe Aankoop en Investeringstijd

Na het zorgvuldig selecteren van de juiste locatie en differentiatie, is het vervolgens essentieel om te focussen op een scherpe aankoop en investeringstijd. Your Destinations heeft hiervoor verschillende strategieën die je kan leren kennen in hun masterclass.

Hulp van de ervaring en het grote netwerk van Your Destinations

Your Destinations biedt professionele begeleiding en ondersteuning bij elke stap van het aankoopproces in Spanje. Ze hebben een uitgebreid netwerk van professionals om te helpen bij het vinden van het vastgoed dat perfect bij jou past en om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt.

Of het nu gaat om het regelen van de nodige documenten, het uitvoeren van financiële berekeningen of het verkrijgen van speciale kortingen, Your Destinations gaat voor een persoonlijke en goede aanpak.

Dankzij hun uitgebreide netwerk, kennis van de lokale markt en trackrecord kan Your Destinations je toegang bieden tot nieuwbouwprojecten van ontwikkelaars met wie ze een vertrouwelijke relatie hebben opgebouwd.

Conclusie: Waar te Beginnen met Investeren in Vastgoed in Spanje?

 • Het vinden van een betrouwbare makelaar met API-certificaat is essentieel.
 • Een advocaat kan je helpen bij alle juridische aspecten van het koopproces in Spanje.
 • Overweeg de verschillende opties voor investeren, zoals vakantiewoningen, nieuwbouwprojecten of renovaties.
 • Zorg voor een scherpe aankoop en investeringstijd om waardebehoud te maximaliseren.
 • Het rendement uit toeristische verhuur kan een aanzienlijke bron van inkomsten zijn.

Belangrijkste onderwerpen in dit blog

Onderwerpen in deze blog: huis kopen Spanje, investeren in vastgoed in Spanje, vastgoed kopen in spanje, Your Destinations Masterclass, het rente-op-rente effect, het hefboomeffect, Hulp bij de berekening van BAR en NAR, Waarom is investeren in nieuwbouw in aanbouw vaak interessanter dan reeds opgeleverde nieuwbouw? Waarom is beleggen in Spanje momenteel interessant? |
Waarom heb ik in Spanje een advocaat nodig tijdens het aankoop proces
Als je in Spanje economische activiteiten zoals het verhuren van vastgoed wil verrichten moet ik dan een Spaanse SL (BV) opzetten?

Blogs
Janneke van den Brink

De beste 5 boeken over persoonlijke financiën die je móét lezen

Ontdek de top 5 boeken die een transformatie kunnen teweegbrengen in je financiële leven. Dit blog onthult de meest diverse en waardevolle boeken over persoonlijke financiën die je niet mag missen. Leer van experts en neem de controle over je geldzaken met deze must-read boeken zoals Financieel Vrij.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

Vind Vrijheid en Zelfregie met Tanja Noteborn: Jouw Gids in Ademcoaching

Ontdek de kracht van ademcoaching met onze vrinedin Tanja Noteborn: Haal diep adem en transformeer je leven. In dit artikel vertellen we je over de impact van ademcoaching (ook op ons) door de deskundige begeleiding van Tanja Noteborn. Ontdek hoe bewust ademen kan helpen stress te verminderen, meer energie te krijgen en innerlijke rust te vinden. Leer over de holistische benadering van ademcoaching en de positieve veranderingen die het kan brengen in je welzijn en levenskwaliteit.

Read More »

1 gedachte over “Stappenplan voor het kopen van een huis in Spanje als investering”

 1. Pingback: FIRE Masterclass - your-destinations.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: