fbpx
starten met aandelen

Onze aandelenportefeuille

Beleggen in Aandelen

Gepubliceerd op: 15 november 2021

Over het kopen van aandelen, onze portefeuille, strategie & ontwikkeling.

RESULTAAT

Onze aandelenportefeuille doet het goed!

We hebben het rendement op onze aandelen niet netjes jaarlijks bijgehouden, maar sinds onze voorzichtige eerste aankoop in maart 2019, hebben we ruim 26% winst geboekt. Zowel onze 4 ETF’s als 19 van de 25 aandelen staan er mooi groen bij. O.a. Alphabet inc, Novo Nordisk, Adidas en Epiroc zorgen voor positieve resultaten.

aandelenportefeuille Jacco

GELUK OF KUNDE

We hebben door werk en vastgoedprojecten weinig tijd gehad zelf uitvoerig gebruik te maken van onze cursus analyseren in 1 uur en realiseren ons dat ons eigen resultaat van een te grote geluk-factor heeft afgehangen, groeiende markten en het feit dat we diep in de corona-dip flink bij hebben gekocht. Dat laatste is deels strategie (kopen als het bloed door de straten loopt) maar ook geluk. Niemand wist natuurlijk echt wanneer de koersen weer zouden stijgen.

STRATEGIE

We maakten door tijdgebrek dus nog te weinig gebruik van de strategie uit de masterclass. Wel volgden we een live masterclass bij Rowan Nijboer, luisterden podcasts en lazen boeken als The Five Rules for Successful Stock Investing, Blondjes beleggen beter en Van spaarvarken naar beurswolf (dikke tip!).

We voerden hiernaast gesprekken met twee ervaren analisten van waaruit we tot onderstaande start-strategieën kwamen.

 • We kochten aandelen van grote gevestigde bedrijven voor de lange termijn. Bedrijven en producten waarvan we zeker (denken te) weten dat deze het over 10 jaar nog goed doen.
 • We gokten niet op groeibedrijven die misschien x100 zouden gaan en evenzogoed in de soep hadden kunnen draaien.
 • We kochten aandelen van bedrijven met een competitief voordeel ten opzichte van hun concurrenten. Waaruit te concluderen viel dat het product niet eenvoudig en/of goedkoper na te maken zou zijn.
 • We kochten aandelen van bedrijven die hun merknaam, distributienetwerk en marktpositie dusdanig op orde hebben dat ze niet snel kunnen worden ingehaald door concurrentie. Het liefst met langlopende contracten bij hun klanten of met klanten die langdurig zijn opgeleid in het gebruik of onderhoud van hun producten. Zo is overstappen naar een concurrent lastig.
 • We kochten aandelen van bedrijven die niet te kapitaalintensief zijn. Omdat ze geen hoge afschrijvingen of onderhoudskosten hebben, kunnen ze zich in slechte tijden makkelijker aanpassen.
 • We kochten geen aandelen van bedrijven met een gevaarlijke schuldenlast of van bedrijven die in 2008 plotseling geen dividend meer konden uitbetalen.
 • We leerden veel van Tim Nijsmans, Rowan Nijboer en Luc Kroeze.

De blog van Luc over beleggen in kwaliteit, bracht ons op het idee om via Data-roma af te kijken wat de echte grote jongens die over snelle computers en complete data beschikken deden.

Hier volgden we o.a. kwaliteitsbelegger Terry Smith. Als Terry Smith twee kwartalen op rij aandelen kocht van een bedrijf dat in deze periode niet in prijs steeg en wij hadden na eigen onderzoek zelf ook interesse, dan kochten wij deze aan. Op deze wijze zijn o.a. Zoetis en Marriott in onze portefeuille terecht gekomen. 

DOELEN

 1. We gaan nu ik (Jacco) gestopt ben met werken in loondienst, meer tijd besteden aan het zelf grondiger analyseren van onze aandelen via de cursus aandelen analyseren in 1 uur en onze Excel Tool. In deze masterclass word je in vijf video’s aan de hand genomen en kun je in slechts 1 uur zelf een analyse uitvoeren (prijs is nu tijdelijk 45,- euro ipv 180 euro)
 2. We gaan live-shows met specialisten opnemen en alles vragen over hun visie en strategie. We delen onze complete portefeuille, zowel met hen als met jullie (zie hieronder).

  In de show vragen we de specialisten om commentaar op een van onze aandelen of de complete portefeuille te geven. Dit zodat wij, en jullie, daar van kunnen leren. Wordt dit gênant of pijnlijk? Misschien! Wordt het van waarde? Dat zeker!

LIVE SHOWS

Op de hoogte gehouden worden voor onze live shows? Volg Financieel Vrije Vrouw en Financieel Vrije Vent op Instagram en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

ONZE PORTEFEUILLE

Daar is hij, onze portefeuille (-Baidu die er niet op paste).

Onze aandelenportefeuille
Onze aandelenportefeuille

P.S. reacties zijn meer dan welkom!

Lees ook:

Aandelen
Janneke van den Brink

Moet jij aandelen Shell kopen

Moet je aandelen Shell kopen? Dit artikel biedt een helder antwoord op deze prangende vraag. Ontdek waarom het antwoord niet eenvoudig is en waarom een grondige analyse van fundamentele en technische factoren cruciaal is. Leer hoe erkende beleggingsexpert Rowan Nijboer praktische strategieën aanbiedt, speciaal ontworpen voor beginners. Ontdek hoe zijn trainingen, live sessies en enthousiasme in zijn lidmaatschap je kunnen helpen om beter geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen. Krijg de kwaliteiten om zelfstandig een antwoord te geven op de vraag of je aandelen Shell moet kopen.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis liveshow - Jouw waar(den) leren verkopen met sales specialist Andy de closer

Ontdek en benut jouw kwaliteiten, vergroot jouw waarde voor anderen en leer deals te sluiten die jouw leven veranderen.

Sales kwaliteiten zijn niet alleen van groot belang als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt waar je producten of diensten moet verkopen.

Het vermogen om de behoeften van anderen te begrijpen en de waarde die jij kunt bieden met jouw talenten op waarde te schatten, is iets wat je in alle mogelijke situaties in jouw leven wilt kunnen toepassen. 

Meld je hieronder aan:

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: