fbpx
Wat is financiele vrijheid

Wat is financiële onafhankelijkheid?

Wanneer de rente op jouw vermogen groter is dan je totale uitgaven, dan ben je financieel onafhankelijk. Je hebt dan geen inkomsten meer nodig vanuit arbeid.

Hoe bereik je dit?

Financiële onafhankelijkheid is voor ieder mens verschillend. De één komt gemakkelijk rond met 30.000 euro per jaar en de ander heeft aan 100.000 euro per jaar pas genoeg.

Heb jij je wel eens afgevraagd hoeveel maanden jij het vol zou kunnen houden als je nu stopt met werken? Als je 15.000 euro aan spaargeld op de bank hebt staan en je een vast uitgave-patroon hebt van 30.000 euro per jaar, dan zou je in theorie dus een half jaar financieel vrij kunnen zijn.

Wat dus interessant kan zijn is om een rekensom te maken waaruit duidelijk wordt hoeveel je nu daadwerkelijk nodig hebt om volledig financieel onafhankelijk te zijn.

Besparen is verdienen.

Vaak zit het hem in kleine dingen. Zeker met besparen kun je al een heel eind komen! Veel mensen beseffen niet wat het kost als je iedere dag een cappuccino haalt bij het pompstation. Die 3 euro op dat moment lijkt weinig, maar als je dit vijf dagen in de week doet dan kost dit je 65 euro in de maand.

Herbeleggen.

Als je uitgaven zoals hierboven genoemd zoveel mogelijk achterwege laat en dit geld in plaats daarvan slim belegt, dan krijg je langzamerhand door hoe het systeem werkt. De bedoeling is namelijk ook zeker om alléén te beleggen met geld dat je kunt missen. 

Neem een thermoskan koffie mee en smeer broodjes om mee te nemen naar werk. Alles wat je overhoudt doe je in je beleggingspotje.

Misschien denk je op dit moment wel; dit gaat mij niet lukken. Maar ik kan je vertellen; alles is mindset! Als jij goed beseft wat het geld voor jou kan doen, dan zal je hier langzaam maar zeker naartoe groeien en bovenal de lol van inzien.

Heb jij al een financieel plan voor jezelf gemaakt?

Zelf beleg ik zo eenvoudig en passief mogelijk, op de volgende zeven manieren:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: