fbpx

Besparen & Verdienen

Besparen

Bij besparen is het per persoon verschillend waar er de meeste winst te behalen is. Lang niet iedereen vindt besparen een leuk onderwerp om mee bezig te zijn.

Tip hiervoor: vul na het berekenen van jouw maandelijkse bespaarbedrag HIER eens de hoogte van dit bespaarbedrag in op de rente op rente-formule en bekijk welk bedrag het je over 20 jaar op kan leveren, met een rendement van 7% (erg realistisch!).

De gemiddelde Nederlander schijnt relatief gemakkelijk 60 euro per maand te kunnen besparen. Dit investeren levert na 20 jaar 30.624 euro op. Met dit geld kan een gemiddeld huishouden (geeft 1750 euro per maand uit) dus in zijn geheel 1 jaar en meer dan 5 maanden eerder met pensioen. Het bedrijf Dyme heeft een app ontwikkeld waarmee je slim overzicht kan ontwikkelen en besparingen kan doen.

Misschien kan jij wel meer besparen en relatief gemakkelijk bijverdienen? Doe met deze uitkomst eens de rekensom.

Begint besparen al leuker te worden of heb jij het gevoel dat er weinig meer is waar jij op kan besparen? Neem eens een kijkje op deze pagina van het Nibud.

geld

Android

Dyme

iOS

dyme

Schulden, abonnementen & vaste lasten

Heb jij wel eens eerder gekeken op de website van het Nibud?

Zelf had ik nog nooit een blik geworpen op de website, totdat ik mijn reis begon naar financiële vrijheid. De afkorting Nibud staat voor Nationaal Instituut voor Budgetverlichting en is een stichting die jou alle informatie verschaft die je nodig hebt om grip te krijgen op je geld.

Dus als je al een idee had dat jij wist hoeveel geld je uitgaf, kijk dan eens voor de grap op de website van het Nibud en je zult zien dat je nog steeds kan worden verrast. Je hebt ook handige gratis rekentools, e-books en boekjes over verschillende financiële onderwerpen die voor jou van belang zijn.

Over het algemeen kun je zeggen dat het vooral zinvol is te kijken naar deze terugkerende kosten:

Schulden

Los de schulden die niet van essentieel belang zijn voor je beleggingen, zo snel mogelijk af. Uiteindelijk zorgen schulden ervoor dat je afhankelijk bent van derden en dit beperkt jou in je financiële vrijheid.

Abonnementen

Kijk nog eens goed naar al je abonnementen. Denk niet alleen aan het bedrag dat je bespaart met het schrappen van abonnementen maar bereken wat het jou zou kunnen opleveren als je dit bedrag zou beleggen. Ontneem jezelf niet alle lol, maar verzin iets creatiefs dat in de plaats kan komen van dit abonnement.

Volgens het Nibud weet het overgrote deel van de Nederlanders niet hoeveel abonnementen ze hebben en zit 30% van ons langer aan abonnementen vast dan we willen. Er zijn verschillende websites die helpen met opzeggen.

Vaste lasten (energieleveranciers, verzekeringen, etc)

Welke vaste lasten heb jij? Bekijk eens of er goedkopere aanbieders zijn. Een overstap is vaak makkelijker dan je denkt. Vaak is alleen dreigen met overstappen al voldoende om kosten omlaag te krijgen. Je kunt dus altijd je huidige leverancier contacten en vragen wat er mogelijk is.

Nadat je bovenstaande stappen hebt doorlopen, bepaal dan direct waarin te investeren en zet vrijgekomen geld direct voor jou aan het werk.

Verdienen

Verdienen en renderen

Als je bij dit stuk bent aangeland dan hoop ik stiekem dat je het gedeelte ‘besparen’ niet hebt overgeslagen, want sparen is feitelijk ook verdienen. Dat vergeet men nog wel eens. Alles wat je kunt besparen en niet uitgeeft, kun je aan het werk zetten en aan verdienen.

Maar naast besparen als ‘verdienmodel’ zijn er nog tal van andere mogelijkheden waar je aan kunt verdienen. Het is goed om te bedenken wat de opbrengsten hieruit voor jou kunnen betekenen wanneer je deze voor een bepaalde periode belegd. Bereken dat bij voorbaat alvast hier, zodat je doelgericht te werk kunt gaan!

Producten testen, schrijven & foto's verkopen

Producten testen

Een product testen is iets wat iedereen op ieder moment kan. Je kunt dit dus gemakkelijk naast je huidige job doen. Wellicht zelfs leuk om hier jouw vrienden en familie bij te betrekken?

We hebben er voor het gemak drie op een rijtje gezet. 

Een paar voorbeelden zijn:
Panelclix NL, Toluna NL of Opinieland NL.

Schrijf een e-book

Informatieproducten zoals e-books, video’s en online trainingen zijn enorm interessant omdat je deze maar één keer hoeft te maken om vervolgens te kunnen profiteren van de onbeperkte passieve inkomsten die hieruit kunnen komen.

Daarnaast gaan mensen jou ook zien als dé expert in jouw vakgebied (je hebt immers een boek geschreven!). Ook voor de media een goede reden om jou te willen uitnodigen om te praten over jouw boek: free publicity!

opinieland

Verkoop jouw foto's

We zijn tegenwoordig allemaal wel bezig met foto’s. Zeker nu onze telefoons steeds meer zijn uitgerust met professionele camera’s met allerlei functies. Het mooie is dat jij jouw foto’s kunt uploaden naar een beeldbank om het daar te verkopen aan personen/bedrijven die deze foto’s nodig hebben als beeldmateriaal voor commerciële doeleinden.

En denk nu niet: mijn foto’s zijn hier niet goed genoeg voor, want er zijn ongelooflijk veel amateurfotografen die hier een heel leuk centje mee bijverdienen. Zeker omdat je één enkele foto ook meerdere keren kunt verkopen. Hier zit dus geen limiet op. Je zou via zoekfuncties op Google op zoek kunnen gaan naar veelgebruikte foto’s, producten of onderwerpen en hier jouw nichemarkt in vinden?

Zijn de vrijgekomen verdiensten over? Zet het geld hiervan dan direct aan het werk om hier passieve inkomsten van te maken!

Maak een plan

Leveren bovenstaande zaken jou onvoldoende op of is het voor jouw plan nodig om sneller over financiën te beschikken? Denk dan vooral in mogelijkheden.

Er zijn wanneer jij een goed plan maakt, voldoende manieren om dit te creatief te financieren. Denk aan vermogende mensen in jouw netwerk, investeringsbanken of crowdfunding.

Alleen in Nederland al staat er ongeveer 3,3 miljard euro te ‘verdampen’ op spaarrekeningen. Je kunt dus simpelweg nooit zeggen dat er geen geld beschikbaar is.

Wij kijken thuis graag naar het TV programma Dragons’ Den. Dit programma kan jou wellicht ook de inspiratie en inzichten geven die je nodig hebt. Ook over hoe je zelf een pitch zou kunnen voorbereiden.

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.

Affiliates kunnen dit voor elkaar krijgen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden.

Wil je hier meer over leren om dit toe te passen op jouw website? Klik dan op onderstaande button.

Netwerk bouwen

Het leukste aan affiliate marketing vinden wij het aangaan van samenwerkingsverbanden. Wanneer je enthousiast bent over een product of dienst waarvan je gebruik van maakt dan kan je hier makkelijk een samenwerking mee aan gaan door affiliate marketing voor hun te starten en klanten aan te brengen. 

Maakt een bedrijf nog geen gebruik van affiliate marketing? Breng ze dan op het idee en laat zien hoe simpel het is een eigen linkje aan te maken.

Tip: Bedenk vooraf welk percentage jij hiervoor aan commissie wil vragen zodat je met een concreet voorstel kan komen.

In alles zit affiliate marketing

Gisteren liep ik bij mijn hardlooptraining rondjes om een voetbalveld. Daar stonden drie ‘hippe’ jonge gasten elkaar te filmen terwijl ze om beurten voetbal-oefeningen uitvoerden. Na mijn training vroeg ik hen of mijn bezwete harses hun mooie opnames niet had verpest.

We raakten in een gesprek waarbij mij duidelijk werd dat hun opnames op YouTube en Instagram vele views opleverden. Ze maakten beelden van leuke trainingsvormen die je tijdens Covid-19 op veilige afstand kunt uitvoeren en waarbij je je techniek en kracht kunt verbeteren.

Ik vroeg ze hoe het kwam dat ze zo onwaarschijnlijk veel views en bekendheid online hadden verkregen op deze filmpjes. Ze vertelden mij dat ze eerst alleen mensen uit hun omgeving als kijker hadden, maar dat ze vervolgens bekende voetballers gingen taggen die b.v. dezelfde technieken uitvoerden. Ook gebruikten ze hashtags van kledingmerken die ze droegen, de clubs waar ze speelden en eigenlijk alles waar ze van hielden of waar ze gebruik van maakten. Dit leverde naast hun mooie video’s een snelgroeiend netwerk op.

Dit is dus een voorbeeld van één van de vele manieren om aan een snelgroeiend netwerk te komen.

Verdienen met affiliate marketing

Mijn volgende vraag aan hen was: verdienen jullie iets aan deze video’s? Ze keken mij waterig aan en vertelden dat ze het gewoon cool vonden dit te doen en dat het een leuke bijkomstigheid was dat veel mensen hun trucjes en trainingen willen nadoen. Ze gaven aan dat ze geen video’s wilden plaatsen waarvoor je zou moeten betalen omdat het juist hun doel was om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Het volgende gesprek ontstond:

Ik: “Jullie laatste video, voor hoeveel bedrijven hebben jullie hierin reclame gemaakt?”. 
Reactie: “Ehh geen”.
De jongen die gefilmd werd voor de video: “Nouja, de hashtags leiden natuurlijk wel naar de bedrijven ook”.

Ik: “Dat is inderdaad één. Hoeveel mensen hebben jouw laatste video gezien?”.
De jongen (trots): “Meer dan vijfduizend”.

Ik: “Heb je speciaal bepaalde kleding aangetrokken voor het maken van deze video?”.
Antwoord: “Jazeker, net nieuw! Het moet er natuurlijk wel een beetje uit zien… Oh, wacht bedoel je? Oké dat is ook reclame inderdaad”.

Ik: “Dus nogmaals, voor hoeveel bedrijven hebben jullie reclame gemaakt?”.
Antwoord jongens: “Oké dan veel, Nike kleding, voetbal Adidas, Decathlon, de pionnen, de hashtags naar voetbalsites, de voetbalvereniging, naar profclubs… we kunnen nog wel even door gaan”.

Ik: “Misschien moeten jullie ook nog maar even doorgaan en dit vooral ook opschrijven. Thuis even achter je laptop bekijken of die merken een partner-programma hebben om vervolgens een volgende keer een affiliate-link te kunnen plaatsen onder de video. Wanneer één van de vijfduizend kijkers die jullie hebben na het kijken van jullie video toch doorklikt om het shirt te kopen dat je draagt, dan vangen jullie er ook wat voor. De vraag hierin is nl. vooral: waarom niet?”.

 

Wat zegt dit jou?

Iedereen weet van iets wel meer dan gemiddeld of vind een onderwerp meer dan leuk om over te praten, te schrijven of een video over te maken.

Welke onderwerpen zijn dit voor jou?

Ook van deze onderwerpen zijn er vrijwel zeker producten of diensten op de markt die verkocht kunnen worden. Als jij met iets wat je zelf te gek vindt, anderen kunt motiveren hier ook aan te beginnen, dan is dit natuurlijk een hele spontane en leuke manier om hier iets aan te kunnen verdienen. 

Zelf ben ik niet zo’n goede verkoper wanneer het gaat om producten waar ik zelf geen ervaring mee heb of waar ik niet achter sta. Ik heb dat ooit wel gedaan maar als ik niet achter het product sta, dan levert het mij geen enkele energie op en dat werkt simpelweg niet.

Eigenlijk ben ik ook niet goed in dingen verkopen waar ik wél achter sta, maar ik zal hierbij toch een poging wagen een product te promoten waar ik zelf gebruik van heb gemaakt en waar ik niet alleen achter sta, maar op basis van mijn verkregen inzicht uit deze cursus, deze website heb gebouwd.

Dankzij affiliate marketing heeft het voor mij nl. ook zin om tijd en moeite te steken in het delen van al mijn verkregen kennis.

Money Mindset event

Transparantie

Wanneer je op onderstaande knop klikt kun je de cursus AFR (Affiliate Marketing Revolution) van Jacko Meijaard bestellen die ikzelf ook heb gedaan. Dit kost jou dus geen cent extra en ik verkrijg met het delen van mijn kennis een kleine commissie wanneer jij deze aanschaft. Een voorbeeld dus van toegepaste affiliate marketing!

Zoals met alles op deze website deel ik alleen cursussen en producten waar ik zelf gebruik van heb gemaakt en/of waar ik oprecht enthousiast over ben.

Blogs, Nieuwsbrieven & Boeken

BLOG OVER AFFILIATE MARKETING

BOEK OVER
AFFILIATE MARKETING

Vergroot jouw bereik!

Er zijn verschillende mogelijkheden die jij nu al kan toepassen om jouw bereik te vergroten. Wat  voor jou misschien van meerwaarden zou kunnen zijn: 

Online money making

Als je een digitaal product of leeromgeving hebt dan kun je er ook voor kiezen om zelf een affiliate linkje aan te laten maken en deze uit te zetten bij partners die voor jou reclame kunnen gaan maken in ruil voor commissie.

Wanneer je al beschikt over een website die zich op een specifieke niche richt, zou je ook vanaf nu nog kunnen beslissen om hier affiliate marketing op toe te passen. Dit maakt het voor de bedrijven en partijen met wie jij een samenwerking aangaat juist extra interessant omdat hun product op een duidelijk platform terecht komt waarbij jij al kunt aantonen wat de bezoekersresultaten zijn.

Zelf heb ik een website gebouwd en zijn wij nu bezig met het opzetten van een digitale leeromgeving waar we video’s van onszelf maar ook van onze partners zullen delen. Hier zit soms een affiliate samenwerkingsverband in.

Vóór deze cursus had ik nog nooit in mijn leven een website gebouwd. Het was een leerzaam proces en ik moest er zeker wel hard aan werken, maar zonder deze cursus had ik simpelweg niet geweten waar ik had moeten beginnen. Oprecht een aanrader dus!

Volgens Financieel Vrije Vrouw

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: