fbpx

Gepubliceerd op: 13 november 2023

NFT Masterclass: Leer stap voor stap geld verdienen met NFT's bij NFT Wegwijs en ontdek de betekenis van NFT

Note: op deze site staan partnerlinks waarover ik een kleine commissie verdien.

Over Lisanne Drost en haar masterclass

Lisanne Drost is een voormalig ambtenaar die op haar 40e iets nieuws wilde en op zoek ging naar mogelijkheden naast haar baan. Door de verschillende bijeenkomsten die we met Lisanne bezochten, de live shows (zie hieronder) die we met haar maakten en de fijne samenwerking die wij met haar hebben, zijn we enthousiast geraakt om dit speciale blog over haar en haar missie te maken.

Dit is verre van liefdadigheid, want Lisanne groeide inmiddels uit tot een gerespecteerde naam in de NFT-wereld en was recentelijk zelfs spreker bij NFT New York. Daar deelde ze hoe ze, naast de al geïnteresseerden mannen, ook de vrouwelijke NFT-community heeft laten groeien.

Even naar de basis? Eerder schreven wij ook het blog: Wat is een NFT

Wil je nu meer weten over Lisanne haar masterclass en hoe je geld kunt verdienen met NFT’s? Lees verder!

Hieronder een oudere maar veel bekeken liveshow die we op 8 maart 2022 met Lisanne maakten. 

Om twee inkomens te behouden, zocht Lisanne mogelijkheden naast haar baan.

Op haar veertigste besloot voormalige ambtenaar Lisanne Drost dat het tijd was voor verandering. Ze wilde haar financiële zekerheid niet opgeven en ging daarom op zoek naar nieuwe mogelijkheden om naast haar reguliere werk inkomen te genereren.

Dit leidde haar naar de wereld van digitale activa en NFT’s, een markt vol potentieel. Een markt die kansen kan bieden voor wie financiële vrijheid nastreeft. Maar ook een markt die wanneer je hem zonder het opdoen van kennis over een gedegen fundamentele analyse risico’s met zich mee brengt. 

Lisanne ontdekte al snel dat NFT-investeringen niet enkel voor technische experts en snelle crypto-jongens zijn weggelegd. Met de juiste begeleiding van experts of een masterclass zoals haar eigen bedrijf NFT Wegwijs die ondertussen geeft kan je stap voor stap leren hoe je op strategische en doordachte wijze geld kunt verdienen met NFT’s.

Klik op de afbeelding om naar de gratis masterclass te gaan

Als geschoold analytisch persoon lag de focus op het ontwikkelen van een grondige kennis van NFT-technologie, blockchain, en vooral de principes van NFT-handel zonder daarbij overspoeld te raken door jargon of complexe concepten. Deze Jip en Janneke stijl heeft Lisanne zelf ook doorgevoerd in haar trainingen. Op deze manier verlies je geen onnodige energie! 

Haar eigen ervaring en succes in de NFT-markt maakte van haar een inspirerende spreker die zelfs bij evenementen als NFT New York haar inzichten deelde. Met groot enthousiasme, toewijding en een immers leerzame instelling kon Lisanne groeien. 

Nu ze zelf heeft ervaren dat iedereen, ongeacht zijn achtergrond, kan beginnen met het opbouwen van inkomsten uit een waardevolle NFT-portefeuille, wil ze dit ook graag anderen leren! 

Er bestaat bijna geen socialere beleggers community dan die van de beleggers in NFT’s. Lees verder om hier meer over te weten of start direct met korting met de Stoomcursus van Lisanne.

Spreker bij NFT New York, het grootste NFT-evenement ter wereld over hoe ze de vrouwelijke NFT-community liet groeien?

Na haar zoektocht naar nieuwe uitdagingen naast haar ambtenarenwerk, vond Lisanne Drost haar roeping in de wereld van NFT’s. Haar inspanningen bleven niet onopgemerkt; ze werd een bekend gezicht in de community.

Met haar heldere visie en vrolijke stemgeluid wist ze een belangrijke positie in te nemen en werd ze uitgenodigd als spreker op NFT New York. Hier deelde ze haar ervaring over het stimuleren van groei binnen de vrouwelijke NFT-community.

Ze benadrukte het belang van inclusiviteit in de NFT-markt en inspireerde anderen met haar successen.

Haar presentatie op het grootste NFT-evenement ter wereld liet veel indruk achter. Met praktische tips en persoonlijke anekdotes gaf Lisanne concrete handvaten die ook willen investeren in NFT’s.

Ze legde uit hoe de NFT-technologie kansen biedt voor iedereen, ongeacht achtergrond of ervaring. Ook omdat je met kleinere bedragen kan beginnen. Haar impact reikt verder dan alleen inspiratie; ze bouwt actief aan haar platform (NFT-Wegwijs) waar naast mannen (jullie zijn meer dan welkom) ook vrouwen zich kunnen ontwikkelen in de wereld van digitale kunst en cryptocurrency. (zie ook de webpagina Financiele spreiding aanbrengen met crypto handelen)

De waarde van geld daalt; daarom is investeren in je financiële en persoonlijke groei essentieel.

Inflatie eet aan de koopkracht van je geld. Wat je vandaag kunt kopen voor een euro, is morgen misschien niet meer mogelijk.

Investeren in NFT’s kan een van de oplossingen zijn om geld te spreiden of meer zekerheid te krijgen door het verwerven van een extra inkomstenstroom.

NFT’s zijn digitale bezittingen, vastgelegd op een blockchain, die los van euro’s of dollars hun unieke waarde kunnen behouden of in waarde kunnen stijgen. Wel zijn de waardeschommelingen natuurlijk extremer dan bij veel valuta. Investeren met voldoende kennis en met geld dat je kan missen lijkt dan ook wel verstandig.  

Het is een kans om je financiële horizon te verbreden en je vermogen te laten groeien. Je persoonlijke groei gaat hand in hand met financiële ontwikkeling. Kennis vergaren over NFT-technologie, trends en de markt zorgt voor een sterke basis bij het investeren. Zo krijg je meer grip op je financiën en maak je doordachte keuzes in een wereld waar geld minder waard wordt.

Het bijblijven met NFT-ontwikkeling helpt niet alleen je portemonnee, maar ook je kijk op een nieuwe wereld. Je verrijkt jezelf door te leren over nieuwe technologieën.

Training die geschikt is als je wilt ontdekken of NFT's iets voor je zijn

Maar geen stereotype trainer van een snelle jongen met een dure auto die met geld strooit wilt.

Investeren in je eigen groei is cruciaal, vooral nu de waarde van geld onder druk staat. Zo’n investering hoeft niet intimiderend te zijn. De NFT Masterclass bij NFT Wegwijs bewijst dat dit kan zonder de typische bling van snelle jongens met dure auto’s.

Hier vind je geen over-the-top succesverhalen, maar betrouwbare informatie en praktische tips om verstandig met NFT investeren aan de slag te gaan.

De training helpt je niet alleen de betekenis van NFT te begrijpen, maar ook hoe je kan starten met het kopen en verkopen ervan. Steeds meer mensen zien het potentieel van NFT kunst en NFT-handel als manieren om de wereld verder te helpen en simpeler en veiliger te maken. 

Ben jij klaar om op een nuchtere en transparante manier met een vrolijk stemgeluid te leren over jouw mogelijkheden binnen de NFT markt? Dan is deze NFT Masterclass jouw volgende stap.

De NFT- en cryptomarkt is momenteel aantrekkelijk omdat de prijzen laag liggen en de markt rustig is, waardoor je in alle rust je eerste beslissingen kunt nemen.

Het beste moment om te starten met (leren over) beleggen is sowieso altijd nu. Maar in het geval zijn er aanleidingen die specialisten aanhalen om aan te geven dat dit voor NFT’s het moment kan zijn om te starten
om in de NFT- en cryptomarkt te stappen.

Met de huidige lage prijzen en een rustige markt, kun je op je gemak je eerste investeringsbeslissingen nemen. Dit creëert een ideale omgeving om waardevolle kennis op te doen en strategieën te ontwikkelen om geld te verdienen met NFT’s. Bijvoorbeeld met hulp van NFT Wegwijs.

Je hebt alle tijd en ruimte om de markt te verkennen en een weloverwogen start te maken met je NFT-investeringen.

Wat is een NFT, ook alweer

Een NFT, ofwel een uniek digitaal eigendomscertificaat, vertegenwoordigt een specifiek digitaal object of kunstwerk. Het is vastgelegd op de Blockchain, wat betekent dat de echtheid en eigenaarschap ervan veilig en onweerlegbaar zijn vastgelegd. Ze kunnen ook niet gekopieerd worden. 

De waarde van een NFT kan variëren, afhankelijk van factoren zoals populariteit, schaarste en artistieke of culturele relevantie. Hierdoor biedt het kansen voor zowel verzamelaars als investeerders om waarde te creëren en te verhandelen binnen de NFT-markt.

NFT’s kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder digitale kunst, muziek, video’s, verzamelobjecten en zelfs virtueel onroerend goed. Hierdoor hebben ze de potentie om diverse sectoren te transformeren en nieuwe mogelijkheden te bieden voor creatieve expressie en financiële groei.

Wil jij zelf een NFT leren maken of weten waarom je dit zou willen doen? Klik op de onderstaande knop! (en vergeet eventueel de korting niet) 

Basisinformatie: NFT’S staan op de Blockchain

NFT’S worden op de Blockchain geplaatst, een veilige en unieke openbare databank die transacties voor digitale activa vastlegt. Dit biedt een hoger niveau van beveiliging en transparantie, waardoor de echtheid en eigendom van NFT’s gegarandeerd zijn.

Dankzij de Blockchain-technologie kunnen NFT’s niet worden gekopieerd of vervalst, waardoor ze als unieke digitale activa worden erkend in de wereld van digitaal verzamelobjecten en kunst.

Het feit dat NFT’s onveranderlijke zijn op de Blockchain en omdat de geschiedenis van elke NFT-transactie openbaar toegankelijk is, wat zorgt voor meer vertrouwen en traceerbaarheid binnen de NFT-markt.

De duurste NFT (69 miljoen) was van Digital Artist Beeple.

Naast het feit dat NFT’s op de Blockchain staan, is het interessant om te weten dat de duurste NFT ooit in handen was van Digital Artist Beeple. Deze NFT was maar liefst 69 miljoen waard.

Dit toont niet alleen aan dat er een enorme markt is voor digitale kunst. Het laat ook zien dat er voldoende vertrouwen in de technologie is. Deze technologie opent dus deuren voor kunstenaars om op een nieuwe en innovatieve manier te gedijen. Met de groeiende populariteit en waarde van NFT’s, wordt het duidelijk dat er aanzienlijke kansen zijn om financiële vrijheid te bereiken door actief deel te nemen aan deze opwindende digitale ruimte.

Voordelen van NFT's?

Voor eigenaars zijn het o.a. statussymbolen, verdienmodellen en toegang tot community’s.

 1. De duurste NFT was dus van Digital Artist Beeple. Maar wat zijn redenen voor kopers om deze NFT’s te willen bezitten?
 2. NFT’s bieden eigenaars de mogelijkheid om statussymbolen te bezitten, wat kan bijdragen aan hun persoonlijke branding.
 3. Bovendien dienen NFT’s als verdienmodellen, aangezien mensen ze kunnen kopen en verkopen op NFT-veilingen of platforms.
 4. Een ander voordeel is dat het eigenaars toegang geeft tot diverse community’s, waar ze kunnen netwerken en ervaringen delen met gelijkgestemden.
 5. Hieronder beschrijven ik nog het voordeel van gezamenlijk bezit.. Lees verder

Deze voordelen maken NFT’s ook aantrekkelijk voor mensen die financiële vrijheid nastreven.

Er zijn NFT's die gezamenlijke financiering mogelijk maken.

NFT’s kunnen ook een manier zijn om gezamenlijke financiering mogelijk te maken. Voor investeerders die wellicht niet het volledige bedrag voor een bepaalde investering, zoals een vastgoedproject, te kunnen betalen, biedt dit de mogelijkheid om samen te werken en collectief te investeren.

Op deze manier wordt het voor meer mensen haalbaar om deel uit te maken van een project en te profiteren van de potentiële waardegroei of cashflow.

Bij gezamenlijke financiering kunnen mensen met verschillende budgetten en interesses samen komen omdat alle soorten regels makkelijk vast te leggen zijn op de blockchain.

Waarom hebben NFT’s een toekomst?

NFT’s hebben een toekomst door hun rol in Web3, de betrokkenheid van grote merken en de mogelijkheden voor muzikanten en kunstenaars. Ontdek meer en lees verder of volg het gratis webinar! 

Web3 en hoe NFT’s hierin betrokken zijn

Web3 is de volgende fase van het internet, waarbij gedecentraliseerde netwerken voorop staan. In dit nieuwe tijdperk spelen NFT’s een belangrijke rol door het creëren van digitale waarde en eigendom.

De betrokkenheid van NFT’s in Web3 belooft een verschuiving naar een meer gedecentraliseerd en inclusief internetlandschap.

Grote merken en bedrijven, zoals Apple en zelfs de Efteling, omarmen ook de kracht van NFT’s binnen Web3. Dit laat zien dat NFT’s niet alleen een modegril zijn, maar een blijvende impact zullen hebben op hoe we digitale activa waarderen en verhandelen.

De Apple's Vision Pro-bril en NFT’s

De Apple’s Vision Pro-bril integreert NFT’s in zijn AR-technologie, waardoor gebruikers unieke digitale ervaringen kunnen beleven. Met de NFT-functionaliteit kunnen gebruikers exclusieve digitale content bezitten en verhandelen, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor creatieve industrieën en individuele gebruikers.

Door de integratie van NFT’s in AR-brillen opent Apple een innovatief ecosysteem dat de weg opent naar nieuwe vormen van digitale interactie en waardecreatie die door de bril zichtbaar wordt en dus dichter bij komt in onze belevingswereld.

De integratie van NFT’s in producten zoals de Apple’s Vision Pro-bril laat zien dat er een groeiende impact en toekomst is voor digitale bezittingen.

Andere grote merken die actief bezig zijn met NFT’s

Grote wereldwijde merken zoals Nike, Coca-Cola en Louis Vuitton hebben de mogelijkheden van NFT’s omarmd en experimenteren met de invoering ervan. Deze merken gebruiken NFT’s als een nieuwe manier om met hun klanten te communiceren en waarde te creëren.

Nike heeft bijvoorbeeld patent aangevraagd voor digitale sneakers op de blockchain, terwijl Coca-Cola een virtuele frisdrankautomaat heeft gelanceerd waar consumenten digitale verzamelobjecten kopen.

Louis Vuitton heeft een reeks NFT’s uitgebracht die het erfgoed en de exclusiviteit van het merk benadrukken.

Andere grote merken zoals Taco Bell en Pringles hebben ook NFT’s uitgebracht als onderdeel van marketingcampagnes of om betrokkenheid van fans te bevorderen. Dit laat zien dat NFT’s niet alleen beperkt zijn tot kunst en verzamelobjecten, maar ook worden gebruikt door verschillende bedrijven en sectoren om “waarde” te creëren en de relatie met consumenten te versterken.

De betrokkenheid van deze merken bij NFT’s weerspiegelt de groeiende acceptatie en integratie van deze technologie in de mainstream cultuur en economie.

Een NFT van de Efteling, de postnl NFT en die op auto van Max Verstappen.

Naast grote merken die actief bezig zijn met NFT’s, zien we ook steeds meer unieke toepassingen van NFT’s in andere sectoren. Zo heeft de Efteling een NFT uitgebracht van een van hun meest iconische attracties.

Dit unieke digitale verzamelobject biedt fans de kans om een stukje van de magie van de Efteling daadwerkelijk te bezitten.

Ook PostNL heeft zich op de NFT-markt begeven. Ze shebben peciale digitale postzegels uitgebracht als verzamelobjecten.

Ook de wereld van sport is niet achtergebleven, aangezien er NFT’s zijn uitgebracht van Max Verstappen’s auto, waarmee fans de mogelijkheid krijgen om een digitaal bezit te hebben van deze populaire coureur.

NFT’s en nadelen voor de samenleving?

NFT’s hebben potentiële nadelen, zoals het feit dat ze ons kunnen wegtrekken uit de echte wereld. Ook is er een risico op oplichting bij NFT-projecten. Interessant om te weten hoe deze nadelen worden aangepakt in de wereld van NFT’s? Lees verder…

Trekken ons weg uit de echte wereld?

NFT’s hebben de potentie om mensen weg te trekken uit de fysieke wereld, aangezien ze zich voornamelijk in de digitale ruimte bevinden. Dit kan leiden tot een verschuiving in de manier waarop we waarde toekennen aan bezittingen en interacties.

De opkomst van NFT’s heeft al een impact gehad op de kunst- en entertainmentindustrie, waarbij unieke digitale items steeds meer worden gewaardeerd en verhandeld. Het is belangrijk om te overwegen hoe deze evolutie invloed kan hebben op onze perceptie van echte versus virtuele ervaringen en hoe we waarde hechten aan materiële zaken.

Het is significant om bewust te blijven van de balans tussen onze aanwezigheid in de fysieke wereld en onze betrokkenheid bij NFT’s en andere digitale activa, met name in termen van financiële investeringen en persoonlijke betrokkenheid.

Hoe voorkom je oplichting bij NFT-projecten?

Binnen de trainingen van NFT-Wegwijs en ook binnen de community van Lisanne Drost wordt hier veel aandacht aan besteed. Over de exacte wijze hoe je dit doet valt ook erg veel te vertellen maar hier vanuit ons een paar punten om op te letten: 

 1. Het is essentieel om grondig onderzoek te doen voordat je investeert. Controleer de achtergrond van het NFT-project en de makers ervan.
 2. Analyseer de roadmap en toekomstplannen van het project om te beoordelen of ze haalbaar en realistisch zijn.
 3. Ook is het slim om de online reputatie van het project en de betrokken partijen te controleren.

Kan je beginnen met een klein budget of weinig kennis?

Ja, het is mogelijk om geld te verdienen met NFT’s zonder hele uitgebreide kennis van d techniek achter crypto. Met een kleiner bedrag starten kan zeker maar dan hangt het wel af en samen met jouw strategie en de tijd die je bereid bent te investeren. Voor een paar Tientjes kan je al een goede NFT kopen!

Je strategie en hoeveel tijd je wil investeren.

Je kunt beginnen met een klein budget en weinig kennis over NFT’s, als je bereid bent om tijd te investeren in het onderzoeken van winstgevende NFT’s en het leren van de markttrends.

Met de juiste strategie kun je geld verdienen met NFT’s zonder uitgebreide kennis van crypto. Het is belangrijk om te begrijpen dat NFT’s waarde kunnen hebben, vooral in de muziek- en kunstwereld, en dat er mogelijkheden zijn om te profiteren van deze digitale activa.

Het is mogelijk om geld te verdienen met NFT’s zonder diepgaande kennis over cryptovaluta, maar het vereist wel toewijding en een doordachte aanpak. Je kunt kleine stappen zetten binnen je eigen financiële mogelijkheden en investeren in NFT’s die passen bij je strategie.

NFT’s zijn waardevol voor de muziekwereld en kunstenaars

NFT’s bieden waardevolle kansen voor muzikanten en kunstenaars om hun werk op een unieke manier te waarderen en te verkopen. Door NFT’s kunnen artiesten rechtstreeks contact maken met hun fans en hen exclusieve digitale inhoud aanbieden, wat een nieuwe inkomstenstroom en creatieve vrijheid biedt.

Kunstenaars kunnen ook profiteren van de mogelijkheid om royalties te ontvangen wanneer hun NFT’s worden doorverkocht op de secundaire markt, waardoor ze blijvend beloond worden voor hun talent en inspanningen. Deze regels kunnen in de blockchain worden ingevoerd om aan NFT’s te worden toegevoegd.  

Ook opent de transparantie van blockchain-technologie nieuwe mogelijkheden voor artiesten om hun authenticiteit te bewijzen en de waarde van hun creaties te verzekeren.

Door NFT’s kunnen muzikanten directere relaties opbouwen met hun fans en exclusieve inhoud aanbieden die waarde toevoegt aan de algehele ervaring van het bezitten van muziek en kunstwerken.

Dit heeft de potentie om traditionele distributiemodellen zoals Spotify in de muziek- en kunstindustrie te veranderen. Het zorgt dat artiesten meer controle krijgen over hun werk.

Lees ook het blog: De blockchain kan zijn eigen succes niet aan​.

In het volgende blog:

In ons volgende blog over NFT’s gaan we het hebben over:

 • Waar exact je winstgevende NFT’s kunt vinden.
 • Hoe je kunt voorkomen dat je een slechte NFT aankoopt
 • Welke elementen je in een NFT-checklist moet opnemen. (heel fijn om te weten)
 • Welke community’s en trainingen je kunnen helpen bij het selecteren van NFT-projecten. 

In het volgende blog dat ik schrijf kan je voorzien van hele praktische tips en inzichten om succesvol te worden in de wereld van NFT’s.

Blogs
Janneke van den Brink

De beste 5 boeken over persoonlijke financiën die je móét lezen

Ontdek de top 5 boeken die een transformatie kunnen teweegbrengen in je financiële leven. Dit blog onthult de meest diverse en waardevolle boeken over persoonlijke financiën die je niet mag missen. Leer van experts en neem de controle over je geldzaken met deze must-read boeken zoals Financieel Vrij.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

Vind Vrijheid en Zelfregie met Tanja Noteborn: Jouw Gids in Ademcoaching

Ontdek de kracht van ademcoaching met onze vrinedin Tanja Noteborn: Haal diep adem en transformeer je leven. In dit artikel vertellen we je over de impact van ademcoaching (ook op ons) door de deskundige begeleiding van Tanja Noteborn. Ontdek hoe bewust ademen kan helpen stress te verminderen, meer energie te krijgen en innerlijke rust te vinden. Leer over de holistische benadering van ademcoaching en de positieve veranderingen die het kan brengen in je welzijn en levenskwaliteit.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: