fbpx

Gepubliceerd op: 13 november 2023

Hoe vind je winstgevende NFT's: Een blog voor succesvolle investeringen

Je kunt winstgevende NFT’s o.a. vinden door te letten op de grootte van de collectie, de floor price en het aantal eigenaren, en door te kijken naar het percentage NFT’s dat te koop staat. Natuurlijk zijn er meer tips en je kunt hier zelfs een ware studie op loslaten. Lees verder voor meer tips en inzichten. 

p.s. dit blog is een vervolg op een vorige week gepubliceerde blog genaamd: “NFT Masterclass: Leer stap voor stap geld verdienen met NFT’s.” Als je helemaal terug naar de basis wil kan je terecht op onze webpagina wat is een NFT. Note: in dit blog staan partnerlinks waarover jij een korting en ik een kleine commissie ontvang.

Vraag 1: Waar vind je uberhaupt een NFT-project (OpenSea is de grootste en veiligste plek)

Op OpenSea, de grootste marktplaats voor NFT’s, ontdek je talloze projecten. Dit platform is als een gigantische online galerij waar NFT’s voor games, digitale kunst en verzamelobjecten worden aangeboden.

Voor het vinden van een interessant NFT-project is het essentieel dat je of zeer goed onderzoek doet of vertrouwt op veilige en bekende websites zoals OpenSea. Het bied een extreem breed scala aan NFT’s die je kunt bekijken, kopen of verkopen.

Let op: Voordat je investeert, controleer altijd of de URL overeenkomt met de echte OpenSea website. Dit voorkomt dat je op een nepwebsite terechtkomt en mogelijks slachtoffer wordt van oplichting.

Op OpenSea zie je heel eenvoudig verschillende kenmerken om jouw zoekproces te vergemakkelijken, zoals de floor price, het aantal eigenaren en de totale collectiegrootte. Deze informatie helpt bij de eerste stappen in het proces van het inschatten van de waarde van het NFT-project.

Kwaliteitsprojecten hebben vaak een niet al te groot aantal NFT’s beschikbaar, wat exclusiviteit suggereert en daardoor potentieel meer waarde heeft voor investeerders. Het is net zoals met iedere vorm van handel uiteindelijk toch een kwestie van vraag en aanbod natuurlijk. 

Het platform geeft ook inzicht in hoeveel procent van de NFT’s nog te koop staat. Een laag percentage kan duiden op een sterke houding onder huidige eigenaren, wat een teken kan zijn voor potentiële waardegroei. Bekijk niet alleen de huidige situatie maar hou de trend hierbij in de gaten in combinatie met wat er door de community over het project wordt gedeeld.

Zorg dat je alle informatie en de trends goed analyseert voordat je besluit te investeren in NFT’s op platforms zoals OpenSea.

Goed leren snappen waar informatie te vinden, naar welke informatie je moet kijken en welke netwerken jou hierbij kunnen helpen? Volg de gratis Masterclass van Lisanne Drost.

Controleer of je de juiste URL hebt: bijvoorbeeld .io of .com. Anders kan het een scam zijn.

Dubbelcheck altijd de URL van het platform waarop jij jezelf bevind voordat je een NFT koopt. Een verkeerde letter of domeinextensie, zoals .io in plaats van .com, kan betekenen dat je op een vervalste website zit. Zelf heb ik veel ervaring met oplichters die kopieën maken van mijn Instagram account en deze voorzien van een kleine aanpassing in de naam. Ze benaderen jou vervolgens via dm en proberen jou om crypto over te laten maken in ruil voor grote investeringskansen (die er helemaal niet zijn). 

Net zo ongeveer maken oplichters vaak kopieën van legitieme NFT handelsplatforms om investeerders te misleiden en hun crypto’s te stelen.

Zorg er dus voor dat je de adresbalk controleert voor je persoonlijke informatie invult of een investering doet.

Een betrouwbare URL is de eerste stap naar een veilige investering in digitale kunst en NFT’s. Je kan ook kijken naar bladwijzers of beveiligde verbindingssymbolen in je browser om extra zeker te zijn.

Ook in community’s zoals die van NFT Wegwijs leer je veel over potentiële gevaren van scam in de NFT handel.

Note: op de NFT Stoomcursus van NFT Wegwijs zit 50,- euro korting met onze code financieelvrij50

Controleer of je de juiste URL hebt: bijvoorbeeld .io of .com. Anders kan het een scam zijn.

Nadat je de echtheid van de NFT website hebt bevestigd, is het belangrijk om de collectie-grootte te bekijken. Een grote collectie kan duiden op populariteit, maar kleinere sets zijn soms zeldzamer en kunnen in waarde stijgen. Wederom is het hier een kwestie van vraag en aanbod die op elkaar aan moeten sluiten. 

Zorg ervoor dat je investeert in een project met een optimale balans tussen exclusiviteit en gemeenschapssteun.

De floor price geeft aan wat het minimale bedrag is dat je moet betalen om een NFT binnen die collectie te bemachtigen. Een stabiele of stijgende floor price kan, zeker als dit langere tijd het geval is of tegen de algemene markt in beweegt, wijzen op een gezonde vraag, terwijl plotselinge dalingen een teken kunnen zijn van afnemend vertrouwen of verzadiging in de markt.

Analyseer prijstrends zorgvuldig voordat en onderzoek wat de emotie in de community is voor je beslist om te investeren.

Het aantal eigenaren van de NFT’s in een project vertelt je iets over de spreiding en het eigendom. Een hoger aantal eigenaren ten opzichte van het aantal NFT’s kan wijzen op een gediversifieerde en robuuste community.

Projecten waar één persoon of een kleine groep veel tokens bezit, kunnen riskanter zijn omdat de marktwaarde sterk beïnvloed kan worden door hun keuzes.

Klinkt dit technisch? Al deze informatie kan je vrij snel en eenvoudig leren opzoeken en beoordelen! 

Waarom het aantal NFT’s in een project constant blijft.

Klik op de afbeelding om naar de gratis masterclass te gaan

Het aantal NFT’s in een project blijft vaak gelijk omdat elke NFT uniek is en niet kan worden bijgemaakt of verwijderd zonder de regels van de blockchain te overschrijden. Dit zorgt bij een goede vraag voor schaarste, wat een belangrijke factor is voor de grote waarde van NFT’s.

Als investeerders weten dat er maar een bepaald aantal beschikbaar zijn, kunnen zij ervan uitgaan dat de waarde over tijd toeneemt als de vraag groeit.

Ontwikkelaars van een NFT project bepalen vooraf hoeveel tokens er maximaal worden uitgegeven. Deze limiet is vaak geprogrammeerd in het smart contract dat op de blockchain draait. Wanneer je een project hebt met ervaren ontwikkelaars is de kans groot dat zij een realistische inschatting kunnen maken van wat het aanbod moet zijn om op vraag in te kunnen spelen. 

Wijzigingen aanbrengen zou het vertrouwen in het project direct ondermijnen en investeerders afschrikken. Dit betekent dat de hoeveelheid kunst, virtuele goederen, of andere digitale activa die vertegenwoordigd worden door NFT’s, vastligt en niet kan fluctueren zoals bij andere cryptocurrency’s.

Een constant aantal NFT’s zorgt voor duidelijkheid en vertrouwen bij investeerders. Dit is essentieel voor het succes van een project. Handelaars en verzamelaars baseren altijd hun investeringsstrategie op de beschikbare informatie over de oplagegrootte om potentieel winstgevende beslissingen te maken.

In een markt die snel verandert, biedt deze constantheid een mate van stabiliteit en voorspelbaarheid binnen het NFT-investeringslandschap.

Het percentage NFT’s dat te koop staat en waarom een laag percentage gunstig is

Nu je begrijpt waarom het aantal NFT’s in een project constant blijft, is het belangrijk om het percentage NFT’s dat te koop staat te bekijken. Een laag percentage is gunstig omdat het, zeker als er voldoende eigenaren zijn, kan wijzen op een sterke community die vasthoudt aan hun tokens.

Dit duidt vaak ook op een hogere waarde van de NFT’s, aangezien een lage verkoopbereidheid de vraag naar de tokens vergroot en daardoor de prijzen stabiel houdt. Het duidt ook op een betrokken en toegewijde gemeenschap die bereid is om te wachten op de beste biedingen, waardoor de kans op groei en een winstgevendere investeringen toeneemt.

Een laag percentage van NFT’s te koop hebben kan ook wijzen op de waarde die aan de tokens wordt gehecht. Doorgaans blijven deze NFT’s in handen van enthousiaste en overtuigde eigenaren die eerder geneigd zijn om ze voor hogere prijzen te verkopen.

Hoe ontdek je een NFT airdrop en wat houdt het in?

Wanneer je op zoek bent naar potentiële winstgevende NFT’s, kan het belangrijk zijn om op de hoogte te zijn van mogelijke NFT airdrops.

Een NFT airdrop is een strategie die door NFT-projecten wordt gebruikt om de bekendheid te vergroten en communitybetrokkenheid op te bouwen of te stimuleren.

Het houdt in dat projecten gratis NFT’s uitdelen aan deelnemers, meestal in ruil voor een vorm van activiteit of interactie binnen de community, zoals het delen van sociale media-inhoud, deelname aan discussies of het uitvoeren van bepaalde taken.

Door zelf actief betrokken te zijn bij de juiste communities en projecten, kun je mogelijk deel uitmaken van airdrops en waardevolle NFT’s bemachtigen zonder zelf kosten te maken.

Om een NFT airdrop te ontdekken, is het essentieel om lid te worden van relevante NFT-community’s en op de hoogte te blijven van aankondigingen en updates. Ook is het raadzaam om regelmatig sociale-mediaplatforms te volgen waar NFT-projecten actief zijn en informatie over airdrops delen.

Hoe voorkom je de aankoop van een slechte NFT?

Onderzoek bij een project: Het team er achter, het handelsvolume en de activiteit, de community, de functionaliteit van het project, de roadmap en maak een oordeel over de artiesten en last but not least de afbeeldingen van het project zelf.

Creëer je eigen NFT-checklist en/ of gebruik die van NFT Wegwijs. 

Ontdek voor jezelf in ieder geval welke onderzoeksvragen je kunt opnemen in een NFT-checklist zodat je met een goede onderbouwing keuzes kan maken voor je een NFT koopt en dus de kans op grote winsten kan vergroten?

Note: op de NFT Stoomcursus van NFT Wegwijs zit 50,- euro korting met onze code financieelvrij50

Onderzoek bij een project: Het team achter, het handelsvolume en de activiteit, de community, de functionaliteit van het project, de roadmap en maak een oordeel over de artiesten en afbeeldingen.

Even kort maar krachtig de belangrijkste punten terug halen bij het onderzoeken van een NFT-project:

 1. Het is cruciaal om het team erachter te analyseren. Bekijk hun ervaring, eerdere projecten en betrokkenheid in de community.
 2. Het handelsvolume en de activiteit van een project bieden inzicht in de interesse en betrokkenheid van investeerders, wat de waarde van de NFT’s kan beïnvloeden.
 3. De community rondom een project kan veel zeggen over de potentiële groei en acceptatie ervan.
 4. Verder is het belangrijk om naar de functionaliteit van het project en de geplande ontwikkelingen in de roadmap te kijken. Probeer te onderzoeken hoe de community hierop reageert maar vraag je hierbij wel af wat hun mogelijke belangen zijn.
 5. Ten slotte is het beoordelen van de artiesten en afbeeldingen zelf goed voor het begrijpen van de aantrekkingskracht en waarde van de NFT’s. Eerlijkheidshalve moeten we concluderen dat deze laatste niet altijd even makkelijk zijn. De ene aap is de andere niet 😉

Het onderzoeken van een NFT-project betekent grondig analyseren van alle aspecten.

Creëer je eigen NFT-checklist en/ of gebruik die van NFT Wegwijs.

Om slechte aankopen te voorkomen, is het slim om een kritische checklist te hanteren bij het onderzoeken van potentiële NFT-projecten. De mindset hebben dit stelselmatig te blijven doen is belangrijk. Het samenstellen en blijven updaten van jouw eigen persoonlijke lijst biedt een garantie voor het grondig afwegen van alle onderdeen die bijdragen aan een succesvolle investering.

Daarnaast kan het raadplegen van checklist van een waardevolle toevoeging zijn. Het gebruikmaken van een reeds samengestelde checklist zal helpen bij het vergezellen van je eigen bevindingen en zorgt voor de volledigheid van je onderzoek, waardoor je met meer zekerheid kunt handelen in NFT’s. Andere zullen misschien op andere plaatsen hun informatie zoeken of daar meer tijd dan jij voor hebben gehad? 

Het opstellen van een individuele lijst biedt de mogelijkheid om specifieke onderzoeksvragen te integreren die belangrijk zijn voor jouw strategie.

Door de verschillen in projecten en het grote aantal hiervan is het erg belangrijk om een checklist te creëren.

Welke onderzoeksvragen kun je opnemen in een NFT-checklist?

In een NFT-checklist kunnen onderzoeksvragen worden opgenomen over aspecten als:

 • Het trackrecord en de achtergrond van het team achter een project
 • De roadmap en de functionaliteit van het NFT-project.
 • Trends in communicatie van en over het project.
 • Trends binnen de floorprice en het handelsvolume binnen het project
 • De activiteit en grote van de community en positiviteit ervan.
 • De bekendheid van de artiesten en afbeeldingen.

Door nog meer vragen als deze op te leren nemen in je NFT-checklist kan een grondige beoordeling worden gemaakt voordat er wordt geïnvesteerd in een NFT-project. Het is cruciaal veel aspecten zorgvuldig te onderzoeken (het liefst samen met een team ervaren investeerders) om succesvolle investeringen te realiseren.

community's en trainingen kunnen helpen bij het selecteren van NFT-projecten, om hierna gezamenlijk diepgaander onderzoek te doen.

Communities en trainingen geven je inzichten en ondersteuning bij het selecteren van NFT-projecten. Samen diepgaand onderzoek kunnen doen en het delen van kennis en ervaring binnen communities helpen bij het sneller en beter identificeren van winstgevende NFT’s.

Note: NFT-wegwijs bied een grote community die ook toegang heeft tot een aantal waardevolle andere netwerken. Op de NFT Stoomcursus van NFT Wegwijs zit 50,- euro korting met onze code financieelvrij50

Er zijn bewezen winstgevende community's waarvan je de selecties kunt benutten.

Sommige community’s hebben langere tijd bewezen winstgevend te zijn voor investeerders van NFT’s. Deze community’s bieden waardevolle selecties van lucratieve NFT-projecten die je kunt benutten. Ook hierover kun je meer informatie krijgen via de gratis training van NFT-Wegwijs

Door deel te nemen aan deze community’s krijg je toegang tot diepgaand onderzoek en waardevolle inzichten van gelijkgestemden. Dit stelt je in staat om betere investeringsbeslissingen te nemen en winstgevende NFT’s te vinden.

Door zelf gebruik te maken van speciaal aangemaakte Discord- en LinkedIn-profielen voor deze community’s, kun je profiteren van waardevolle connecties en inzichten.

Gebruikeen NFT-Community die niet slechts één project belicht.

Gebruik een NFT-community die verschillende projecten belicht en niet alleen gefocust is op één project. Dit laatste kan minder betrouwbaar zijn omdat leden in de community er een sterk belang bij kunnen hebben de opinie zowel positief als negatief te beïnvloeden.

Zoek dus naar een diverse community die actief verschillende NFT-projecten bespreekt en analyseert. Door lid te worden van zo’n community krijg je toegang tot een breed scala aan informatie over potentieel winstgevende NFT’s en kun je ervaringen uitwisselen met gelijkgestemde investeerders.

Het gebruik van speciaal aangemaakte Discord- en LinkedIn-profielen voor deze groepen kan je helpen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en kansen.

Gebruik zelf speciaal aangemaakte Discord- en LinkedIn-profielen voor deze groepen.​

Eenmaal lid van waardevolle NFT-community’s, is het essentieel om verder betrokken te raken. Doe dit door zelf speciaal aangemaakte Discord- en LinkedIn-profielen te gebruiken. Hiermee kun je actief deelnemen aan discussies en netwerken met gelijkgestemden en inzichten delen en ontvangen over winstgevende NFT-projecten en strategieën.

Met speciale Discord- en LinkedIn-profielen kun je op een meer exclusieve manier betrokken worden bij community’s zonder dat al (potentieel) toekomstig collega’s of zakenpartners hierover mee delen. Dit hoeft niet altijd handig te zijn. 

De Alpha community van NFT Wegwijs, gestart in september vorig jaar, heeft een buitengewoon hoge succesrate.

Tijdens de gratis masterclass kun je ontdekken hoe NFT Wegwijs’ Alpha community een opmerkelijk hoog slagingspercentage heeft behaald sinds de start in september vorig jaar. Tijdens de masterclass krijg je inzicht in de strategie die heeft bijgedragen aan het succes van de community in NFT’s.

De Alpha community biedt een unieke kans om te leren van gelijkgestemden die heel veel van hun tijd in verschillende projecten hebben gestoken, de toegang tot maandelijkse verdiepende sessies, het 24/7 vragen stellen en deel nemen aan evenementen, NFT-uitdagingen en kennis over airdrops.

Door deel te nemen aan de trainingen en evenementen van NFT Wegwijs krijg je waardevolle kennis en inzichten die je kunnen helpen bij het maken van overwogen beslissingen en het maximaliseren van je succes op de NFT-markt.

Note: op de NFT Stoomcursus van NFT Wegwijs zit 50,- euro korting met onze code financieelvrij50

conclusies

Het vinden van winstgevende NFT’s vereist goed onderzoek en gebruik van de juiste tools. Het controleren van de echtheid en potentiële waarde van een NFT is belangrijk voor je investeert.

Het benutten van bewezen winstgevende community’s en trainingen kan helpen bij het selecteren van lucratieve NFT-projecten. NFT’s zijn niet de meest zekere investering en kunnen ook ernstig in waarde dalen. Investeer dus verstandig (na goed onderzoek en met geld dat je kan missen) en bouw succesvolle investeringen op in de wereld van NFT’s.

Blogs
Janneke van den Brink

Op het randje van de afgrond… We must jump!

Ontdek hoe Jacco en ik streven naar financiële vrijheid door diversiteit in investeringen, van vastgoed tot Bitcoin. Lees over onze uitdagingen, successen en waarom we gekozen hebben voor een leven van creatief ondernemen.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: