fbpx

Gepubliceerd op: 13 november 2023

NFT's maken en verkopen: Stap-voor-stap masterclass voor beginners.

Lijkt het je ingewikkeld om zelf NFT’s te maken en te verkopen? NFT’s, of non-fungible tokens, veranderen de manier waarop digitale kunst wordt gewaardeerd en verhandeld en biedt grote kansen! 

In dit blog leer je stap voor stap hoe je van start kunt gaan met het creëren en verkopen van je eigen NFT’s en krijg je alle info over een gratis masterclass die jij nu (ook) als beginner kan volgen. Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van NFT’s!

p.s. Als je eerst helemaal terug naar de basis wil kan je terecht op onze webpagina wat is een NFT. Note: in dit blog staan partnerlinks waarover jij een korting en ik een kleine commissie ontvang.

Wat zijn NFT's en hoe werken ze ook alweer?

NFT’s, of non-fungible tokens, zijn unieke digitale bezittingen die worden opgeslagen op een blockchain. Ze kunnen verschillende vormen aannemen, zoals kunstwerken, foto’s verzamelobjecten, muziek of video’s.

NFT’s werken door middel van smart contracts die de authenticiteit en eigendom van het digitale activum vastleggen en uniek maken. 

Alle kennis in huis met nu tijdelijk extra 50,- euro korting met de code “Financieelvrij50” te gebruiken voor alle betaalde producten! 

Soorten NFT's

Digitale kunstwerken zijn nu nog het bekendste type NFT. Maar, en dat is een van de redenen dat ik dit blog zo graag wil schrijven, er is veel meer. Verzamelobjecten zoals digitale (toegangs)kaarten, investeringsproposities of unieke virtuele items uit games vormen ook een groot deel van de markt.

Wat minder functioneel maar zelfs tweets en blogposts kunnen als NFT worden verkocht, waardoor bijna elk type digitaal eigendom een specifieke waarde kan krijgen op de blockchain.

Van exclusieve muziektracks tot zeldzame video’s, artiesten en makers experimenteren met allerlei digitale goederen. Trends laten zien dat ook ‘virtueel vastgoed’ in digitale werelden en ‘utility tokens’ die toegang geven tot speciale diensten of voordelen snel groeien in populariteit.

NFT hebben ieder hun eigen unieke kenmerken en waarde, afhankelijk van de zeldzaamheid en het gewenste gebruik door de gebruikers (NFT-community).

De basics van NFT's

NFT’s, of niet-vervangbare tokens, zijn digitale activa die uniek zijn en niet kunnen worden vervangen door iets anders. Ze worden opgeslagen in een blockchain, waardoor ze veilig en transparant zijn.

De waarde van een NFT wordt bepaald door de marktvraag, en ze worden vaak verhandeld op gespecialiseerde platforms.

Als je een NFT bezit, betekent dit dat je het eigendom hebt van een digitaal item dat te traceren is in de blockchain. Het proces van kopen en verkopen gebeurt op NFT-platforms, waar gebruikers transacties veilig kunnen uitvoeren. Meer info vind je op onze webpagina over NFT’s.

Het proces van het kopen en verkopen van NFT's

Bij het kopen van NFT’s moet je eerst een digitale wallet opzetten. Vervolgens moet je een platform kiezen waar je NFT’s kunt kopen en verkopen. Daarna moet je beslissen welke NFT je wilt kopen en controleren of het uniek is.

Als je de juiste NFT hebt gevonden, kun je het kopen en toevoegen aan je wallet. Bij het verkopen van NFT’s moet je de gewenste marktplaats kiezen, je NFT daar plaatsen, en de transactie voltooien zodra een koper gevonden is.

De NFT index

De NFT-index is een verzameling van NFT’s die worden gebruikt om de waarde en trends van de NFT-markt te volgen. Het stelt investeerders en kunstenaars in staat om de prestaties van specifieke NFT’s en de markt als geheel te begrijpen.

De index biedt inzicht in prijsschommelingen, populariteit van bepaalde projecten en helpt bij het identificeren van kansen voor NFT-handel en investeringen. Met behulp van de NFT-index kunnen gebruikers trends analyseren en geïnformeerde beslissingen nemen over het kopen, verkopen of maken van hun eigen NFT-project.

Wat is NFT kunst?

NFT-kunst is digitale kunst die wordt gecreëerd en verkocht met behulp van blockchain-technologie. 

Kunstenaars kunnen hun illustraties, animaties, muziek of video’s als NFT’s uitbrengen, waardoor ze een nieuwe manier hebben om hun creatieve werk te tonen en verkopen aan verzamelaars.

Deze opkomende kunstvorm opent nieuwe mogelijkheden en heeft de potentie om de traditionele kunstwereld te transformeren.

NFT-kunst biedt een platform voor zowel gevestigde als opkomende kunstenaars om hun werk rechtstreeks aan een wereldwijd publiek te verkopen, zonder de tussenkomst van traditionele galerijen of veilinghuizen.

Zoals NFT’s in de wereld van geld en vastgoed de optie bieden om banken en notarissen buiten spel te zetten zo hebben ze ook voor de wereld van de kunst de potentie tussenpersonen te elimineren. 

Note: een grappig voorbeeld van laatsgenoemden kan je lezen in onze blogreeks over ons land in de metaverse. Een stuk land in een game waar we hoewel we het in een niet zo gunstige tijd kochten nog steeds een mooie cashflow aan verdienen.

Wat is blur nft?

Blur is een grote NFT marktplaats hoofdzakelijk bedoeld voor professionele traders. Kenners beweren dat BLUR het potentieel om zich tot de ideale NFT-marktplaats in Web 3.0 te ontwikkelen. 
 

Blur is vaak gekoppeld aan kunstwerken, muziek of andere creatieve uitingen. Net als een handtekening van een kunstenaar, bewijst een NFT zoals gezegd de echtheid en het exclusieve eigendom van het digitale item.

Kunstenaars en makers gebruiken NFT’s om hun werk te verifiëren en er winst mee te maken.

Bij blur NFT draait alles om zichtbaarheid en aandacht voor detail. Het platform biedt speciale functies waardoor kunstenaars en handelaren hun NFT’s kunnen uitlichten en promoten.

Dit zorgt voor een goede positie op de kunstmarkt, die hier nu grotendeels online afspeelt.

Wat is de duurste NFT?

‘The First 5000 Days’ van digitale kunstenaar Beeple werd geveild voor een verbazingwekkend bedrag van 69,3 miljoen dollar en maakte hiermee geschiedenis in de wereld van cryptovaluta en digitale kunst.

Kopers gebruiken vaak een cryptoportemonnee om dit soort hoge bedragen te betalen en de transactie wordt vastgelegd op een blockchain, wat zorgt voor authenticiteit en eigendomsrechten.

Wat is het verhaal van de Postnl NFT?

Ik verzamelde als nerdy puber vroeger een tijdje postzegels. Ja echt! Daarom vind ik nu stiekem het verhaal van de PostNL NFT nogal cool.

Het verhaal begint met de uitgifte van een unieke serie digitale postzegels op de blockchain. Deze NFT’s zijn ontworpen in samenwerking met Nederlandse kunstenaars. 

De PostNL NFT’s bieden de potentie om een blijvende impact te maken op zowel de NFT-markt als op de nieuwe wereld van postzegelverzamelaars.

Alle kennis in huis met nu tijdelijk extra 50,- euro korting met de code “Financieelvrij50” te gebruiken voor alle betaalde producten! 

Wat zijn de voordelen van zelf NFT's maken?

Zelf NFT’s maken:

  • Biedt potentiële winst en kansen om geld te verdienen.
  • Is toegankelijk voor beginners en biedt verschillende manieren om geld te verdienen met NFT’s.
  • Geeft de optie zelf NFT’s te maken, de kunstwereld te betreden en je eigen creativiteit tonen.

Potentiële winst

Een van de leuke dingen van het zelf maken van NFT’s is de potentiele winst. Als NFT-kunstenaar heb je de mogelijkheid om je kunstwerken te verkopen voor een aanzienlijk bedrag, zeker als je bekendheid begint te verwerven in de NFT-community.

Het biedt een kans om eenvoudig een grote groep geïnteresseerden te bereiken en geld te verdienen met jouw eigen creatieve werk. 

Met de groeiende interesse in NFT’s als investering, zijn er ook kansen om je eigen investeringen uit te breiden en potentiële winsten te realiseren door middel van strategische investeringen en flipping doorverkopen.

Toegankelijk voor beginners

NFT’s maken en verkopen is toegankelijk voor beginners, zelfs zonder eerdere ervaring in digitale kunst of cryptocurrency. Met gebruiksvriendelijke platforms en online tutorials kunnen nieuwkomers snel aan de slag. Als je alle basics snel en overzichtelijk wil leren kennen is er een gratis en een betaalde training (met korting) te vinden bij onze partner van NFT-Wegwijs. 

Alle kennis in huis met nu tijdelijk extra 50,- euro korting met de code “Financieelvrij50” te gebruiken voor alle betaalde producten! 

Verschillende manieren om geld te verdienen met NFT's

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met NFT’s, waaronder dus het maken en verkopen van digitale kunstwerken, het creëren van verzamelobjecten en unieke digitale items.

Bovendien kunnen NFT’s dienen als een manier om toegang te geven of krijgen tot exclusieve content of evenementen, wat kan leiden tot aanzien en waardevermeerdering in de toekomst.

Klik op de afbeelding om naar de gratis masterclass te gaan

De "NFT-masterclass Maak en verkoop jouw eigen NFT"

Leer hoe je je eigen NFT’s kunt maken en verkopen in de NFTmasterclass. Maak kennis met verschillende soorten NFT art en ontdek de mogelijkheden van deze opkomende digitale markt.

NFT's maken

Zelf jouw NFT’s maken is een creatief en spannend proces dat jou in staat stelt om unieke digitale kunstwerken te produceren. Door verschillende soorten NFT-kunst te creëren, kun je als kunstenaars je eigen stijl en verhaal tot leven brengen in de digitale wereld.

Van illustraties en animaties tot muziek en video’s, de mogelijkheden zijn eindeloos. Door het gebruik van NFT-platforms kun je jouw werken tentoonstellen en direct aan geïnteresseerde kopers verkopen.

Met de opkomst van NFT’s kun je jouw creativiteit verkennen, een grote doelgroep bereiken en tegelijkertijd potentieel financieel succes behalen.

Door de stap-voor-stap masterclass te volgen, zul je als beginners leren hoe je jouw eigen NFT’s kan maken en verkopen.

Verschillende soorten NFT art

NFT art komt in verschillende vormen voor. Denk aan: 

  • Digitale tekeningen
  • animaties
  • muziek
  • virtuele stukken grond.

Je gebruikt technologie om jouw unieke digitale kunst te maken en op de blockchain te registreren.

Hierdoor worden ze waardevol als verzamelobjecten. Jouw NFT’s kunnen ook interactieve elementen bevatten, 3D-afbeeldingen of augmented reality-functies. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor jou als kunstenaar.

meer over NFT Wegwijs

NFT Wegwijs is een platform dat beginners en gevorderden begeleidt bij het maken en verkopen van NFT’s. Lisanne Drost is de oprichter van NFT Wegwijs en biedt een gratis en een betaalde masterclass met community aan voor iedereen die geïnteresseerd is in NFT’s.

Wie is Lisanne Drost

Lisanne Drost is een ervaren NFT-kunstenaar en een toonaangevende expert in de wereld van NFT’s. Met haar diepgaande kennis en expertise heeft ze een reputatie opgebouwd als een betrouwbare gids voor beginners die willen leren over NFT’s en hoe ze hun eigen NFT’s kunnen maken en verkopen.

Ze is de oprichter van de “NFT-masterclass Maak en verkoop jouw eigen NFT”, waarin ze haar kennis deelt en beginners begeleidt bij elke stap van het proces. Haar passie voor NFT-kunst en haar missie om anderen te helpen slagen in deze opkomende markt maken haar een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het betreden van de wereld van NFT’s.

Alle kennis in huis met nu tijdelijk extra 50,- euro korting met de code “Financieelvrij50” te gebruiken voor alle betaalde producten! 

Gratis NFT-masterclass Maak en verkoop jouw eigen NFT

Ontvang gratis toegang tot de NFT-masterclass en leer hoe je je eigen NFT’s kunt maken en verkopen. Krijg stap-voor-stap begeleiding van een ervaren NFT-kunstenaar en ontdek de geheimen van het creëren van waardevolle digitale kunstwerken.

Leer hoe je jouw kunst kunt omzetten in NFT’s en deze op de markt kunt brengen om potentiële winst te genereren.

Neem deel aan de gratis NFT-masterclass en leer over jouw creatieve mogelijkheden in de NFT-wereld. Onderzoek verschillende manieren om geld te verdienen met je eigen NFT’s.

Conclusie

Als beginnende NFT-kunstenaar heb je nu toegang tot de kennis en tools om jouw eigen NFT’s te maken en te verkopen. Met de stap-voor-stap masterclass heb je ontdekt hoe je potentieel geld kunt verdienen.

Je krijgt de vaardigheden om mee te doen in deze creatieve wereld van digitale kunst en investeringen. Ga ervoor en laat jouw stempel achter in de NFT-markt!

Woorden om op gevonden te worden:

Postnl nft, nft maken en verkopen, NFT Wegwijs & natuurlijk onze toffe vriendin Lisanne Drost

Blogs
Janneke van den Brink

De beste 5 boeken over persoonlijke financiën die je móét lezen

Ontdek de top 5 boeken die een transformatie kunnen teweegbrengen in je financiële leven. Dit blog onthult de meest diverse en waardevolle boeken over persoonlijke financiën die je niet mag missen. Leer van experts en neem de controle over je geldzaken met deze must-read boeken zoals Financieel Vrij.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

Vind Vrijheid en Zelfregie met Tanja Noteborn: Jouw Gids in Ademcoaching

Ontdek de kracht van ademcoaching met onze vrinedin Tanja Noteborn: Haal diep adem en transformeer je leven. In dit artikel vertellen we je over de impact van ademcoaching (ook op ons) door de deskundige begeleiding van Tanja Noteborn. Ontdek hoe bewust ademen kan helpen stress te verminderen, meer energie te krijgen en innerlijke rust te vinden. Leer over de holistische benadering van ademcoaching en de positieve veranderingen die het kan brengen in je welzijn en levenskwaliteit.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: