fbpx
metaverse land

Ons land in de Metaverse deel 1

Gepubliceerd op: 14 januari 2022

Een serie blogs over deep crypto & NFT's

Is een investering van vijf getallen te verantwoorden voor iets dat niet echt bestaat? Is staken op een stable-coin veilig & kan een project een rendement van 3% per dag opleveren? Wat zijn hier de rode vlaggen en onze strategieën?

Zo maar wat vragen waarop we in deze serie blogs antwoorden proberen te vinden.

Wij nemen jou mee in onze overwegingen. We hopen dat jij tijdens het lezen, voor jezelf antwoord probeert te geven op de vragen die wij onszelf ook stellen. Help jij ons ze te beantwoorden?

De start van het je verdiepen in de wereld van crypto en NFT’s kan aanvoelen zoals een eerste dag op een school in een land waar je de taal niet kent. Zelf kom ik van het speciaal onderwijs en ik kan je zeggen dat mijn stress uit die tijd mij bij iedere nieuwe term weer even om het lijf slaat. De crypto-wereld heeft vaak zijn eigen taaltje, maar rek a.u.b. jouw comfort-zone een beetje op. Een mogelijk geweldig nieuwe wereld ligt aan jouw voeten!

Jacco & Janneke-taal

metaverse land

Zelf gaan we alles dat we zijn gaan begrijpen in simpele Jacco & Janneke-taal vertolken en onderaan onze crypto- & NFT-blogs staat steevast een lijstjes met termen van de basisbegrippen.

In de gevallen waarin we linkjes gebruiken die een affiliate partnership betreffen, zullen wij dit erbij vermelden. Wij schrijven transparant over ervaringen met producten die we zelf gebruiken. We willen transparant zijn over producten waar een verdienmodel aan zit. Mocht je zelf in NFT’s willen beleggen dan hebben wij een stappenplan gemaakt over hoe je ze aan kan kopen.

Disclaimer

Let op: houd er rekening mee dat de teksten uit onze blogs over crypto en NFT’s evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je beleggingen wil doen liggen geheel bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Video met uitleg van wat basisbegrippen zoals NFT,s, Blockchain

Video 1: Cryptocurrency, Blockchain, NFT’s & meer.

Video 2: De metaverse:

Ons land in de metaverse

Een paar dagen terug hebben wij gepost over onze laatste investering. Een stukje land van niet meer dan een pixel waar wij desalniettemin een bedrag van vijf getallen voor over hadden. Ons land is één van de kleine vierkantjes op onderstaande afbeelding. Klinkt dit kleine stukje land (een NFT) als een slechte investering voor jou?

metaverse beleggingen

Uitleg: in video 2 heb je gezien dat er allerlei digitale werelden zijn die verschillende functies kunnen hebben. Deze werelden heten samen de metaverse.

In deze werelden is het mogelijk allerlei soorten dingen te bezitten; kunstwerken, kleding, onderdelen van een spel etc. Deze bezittingen worden aan jou toegeschreven op de blockchain (ketting-blok).

Lees voor meer informatie ook de pagina over crypto.

Aangezien de blockchain nooit gewijzigd kan worden en er alleen achteraan de chain (ketting) zaken kunnen worden bijgeschreven, zijn de zaken die erop staan onvervangbaar en uniek. De bezittingen die op de blockchain worden geschreven worden Niet (Non) Vervangbare (Fungible) Tokens (NFT‘s) genoemd. Hierbij staat token voor het eigendomsrecht/contract. 

Hoe zit het dan ook alweer?

Omdat de blockchain (ketting-blok) door veel gezamenlijke computers geschreven wordt en overal identiek is, kan het niet eenzijdig worden aangepast. Zodra een van de computers of eigenaar ervan dat zou doen zou direct opvallen dat zijn script niet overeenkomt.

Er kan alleen achteraan de chain (ketting) iets worden bijgeschreven. Hierdoor is ieder stukje van de blockchain uniek. Ons land vormt zo’n uniek stukje op de blockchain en wordt een NFT genoemd. Mochten wij ons land verkopen dan wordt het contract van de verkoop achteraan de blockchain bijgeschreven door alle computers. Ons tijdelijke bezit ervan kan dus nooit worden uitgewist. 

NFT stoomcursus of startersgids.

Wil jij geld verdienen aan NFT’s? Deze NFT stoomcursus van NFTWegWijs kunnen wij van harte aanbevelen (affiliate +korting link)

Eerst even een beter beeld van wat de cursus en NFTWegWijs is? Vraag haar startersgids aan met waardevolle video’s.

handshake

Locatie, locatie & locatie

Wij hebben geleerd dat één van de belangrijkste pijlers van vastgoed de locatie ervan is. Wij nemen je graag mee in de redenen waarom wij verwachten dat dit land op een perfecte locatie in de Metaverse zal gaan liggen.

De Metaverse zeg je? Ja, dit land bestaat niet in onze “echte” wereld, maar zal onderdeel worden van een bestaand digitaal spel dat zich in een virtuele wereld bevindt. Het land wordt bovendien pas ergens aan het eind van dit jaar aan dat spel toegevoegd. Op dit moment bestaat ons land dus zelfs in de virtuele wereld nog niet “echt”. De enige plaats waar het land “echt” bestaat is op de digitale marktplaats die onderdeel is van het spel (hierover later meer).

Klinkt dit stukje land en de locatie al als een goede investering voor jou?

financieel vrij

Hoe “echt” is de Metaverse

De razendsnelle wereld van NFT’s en de Metaverse doen bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Astronomisch bedragen voor vreemd ogende kunstwerken die niet eens “echt” in eigen bezit zijn, vliegen in de rondte.

Veel mensen verwachten dat NFT’s een hype zullen zijn. Ze vergelijken deze met de gekte rond tulpenmania.

Hoewel wij niet uitsluiten dat deze mensen gelijk krijgen toch een paar redenen die voor ons op iets anders wijzen.

 • De gemiddelde mens zit meer dan de helft van zijn wakkere uren achter verlichte schermpjes op internet, in ruimtes die allen onderdeel zijn van een digitale wereld, welke gezamenlijk gezien kan worden als de Metaverse. De Metaverse is niet, zoals sommige denken, alleen een spel met een wereld waarin jij een avatar kan laten rondlopen
 • Naast een spel in een virtuele wereld zal de Metaverse veel verschillende toepassingen in ons leven krijgen. Het kan financiële processen versnellen zodat schakels als banken en notarissen overbodig worden
 • Het kan processen veiliger maken door het gebruik van blockchain. (eerder uitgelegd)
 • Naast augmented reality (het toevoegen van digitale beelden over werkelijke beelden), zijn er nog veel meer toepassingen die een groeiende invloed op jouw leven hebben
 • Online digitale platformen, RPA (computers handelingen die vaak herhaald moeten worden versneld laten uitvoeren), Micor local concepten (energiesysteem die zichzelf van nieuwe energie kan voorzien), lesmethoden (zie video 2) en meer. Zo kan jij je voorstellen dat het tijdens een operatie voor een chirurg handig kan zijn een digitaal geprojecteerd beeld te hebben van de binnenkant van de patient, welke hij aan het opereren is
 • Veel toepassingen maken – zonder dat je er bewust van bent – ook nu al een enorme invloed op ons leven. De omvang waarmee dit straks gaat gebeuren is in onze ogen moeilijk te stoppen
 • Facebook (waar ook whats-app en Instagram onder vallen), veranderde zijn naam recent in Meta en de eigenaar wil van zijn bedrijf een Metaverse bedrijf maken. Er zijn nu zelfs mensen die denken dat de Metaverse door Facebook gemaakt is. In mijn beleving is Facebook juist rijkelijk laat met de adoptie van de Metaverse
 • Naast Facebook zijn veel grote bedrijven zoals Google, Adidas, Microsoft en Fortnite grote investeringen aan het doen om meer onderdeel te zijn van de Metaverse.
metaverse

Ik denk dat bedrijven als Facebook een grote inhaalslag te maken hebben om populair te worden binnen de metaverse-community. Niet technologisch maar vooral wat betreft bedrijfsvoering heb ik grote vraagtekens of ze de inhaalslag kunnen maken. De community is overwegend anarchistisch van aard. Ze streven naar een situatie waarin mensen zonder een hogere macht of autoriteit leven. Ook wordt er veelal gebruik gemaakt van gedecentraliseerde financiering. (uitleg hiervan komt later).

Het uit handen geven van delen van de bedrijfsvoering, het openlaten wie eraan mogen verdienen en het transparant laten meekijken naar bedrijfsinformatie zijn niet bepaald zaken die in de bedrijfsprofielen van Facebook en consorten zitten.

Als mensen nu al meer tijd van hun wakkere leven in de Metaverse verblijven dan in de “echte” wereld, hoe bepaal je dan welke wereld echt of nep is?

Klinkt ons land in de Metaverse voor jou hierdoor interessanter of ben je er nog niet over uit? Lees dan snel ons tweede blog waarin we ingaan op waarom het spel waarin ons land ligt, zo’n goede voedingsbodem voor een belegging is en hoe je eraan kan verdienen.

Affiliate linkje Binance

Wij maakten voor de aankoop van o.a. ons land gebruik van het Crypto Exchange Binance om te kopen en te verwisselen. Wij gebruiken het omdat Binance in deze tak van sport de grootste van de wereld is en wij het snappen.
 
Net als alles in dit blog is dat geen advies. Wij hebben in onze beschrijving een
linkje naar Binance waarop wij een commissie ontvangen wanneer je er gebruik van maakt (kost jou niks). Voel je vrij om van een andere exchange gebruik te maken.

Metaverse binance

Stappenplan aankopen NFT's

Blijf up to date

Wij houden je desgewenst via onze nieuwsbrief en blogs op de hoogte van onze resultaten. Ook kan je onze bevindingen lezen via Instaram op Financieel Vrije Vent en/ of Financieel Vrije Vrouw.

Begrippenlijst

Blockchain:
Een systeem voor het opslaan van data in een keten van datablokken, waarbij blokken niet gewijzigd kunnen worden. Blokken kunnen alleen aan het einde van de keten worden toegevoegd.

Crypto / Cryptocurrency:
Cryptocurrencies zijn digitale valuta’s.

Wallet / Cryptocurrency wallet
Een apparaat, [1] fysiek medium, [2] programma of een service die de openbare en/of privésleutels [3] voor cryptocurrency- transacties opslaat.

NFT/ Non-fungible token
Een koppeling op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract. NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten.

Crypto tokens & Altcoins
Tokens, cryptocurrencies en andere soorten digitale activa die geen bitcoin zijn, staan gezamenlijk bekend als alternatieve cryptocurrencies, meestal afgekort tot “altcoins” of “alt coins”.

Swap / Tokens swap
Het omwisselen van verschillende coins zonder dat je ze eerst tegen valuta ruilt. (kan via platformen als: MetaMask of PancakeSwap).

Staken / Staking
Staking is niets anders dan het vasthouden van cryptomunten voor een onbepaalde periode in je cryptocurrency wallet. Hiermee ondersteun je de veiligheid en operaties van een bepaald blockchainnetwerk.

Jacco succesvol

PS. Voel je vrij op- of aanmerkingen onder dit blog te plaatsen. Het is ons doel samen te leren en groeien dus als je ergens iets meer van weet ben je van harte welkom! Meer informatie van ons verschijnt snel in een nieuw blog! 

Lees ook:

Blogs
Janneke van den Brink

Psychologie van de Marktcyclus

Ontdek de psychologie achter de marktcyclus in cryptovaluta en leer de verschillende stadia kennen die investeerders doormaken. Begrijp hoe emoties en economische factoren de markt beïnvloeden en leer waardevolle strategieën om succesvol te navigeren door de volatiliteit van de crypto-wereld.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

NFT’s maken en verkopen

Ontdek stapsgewijs hoe je als beginner NFT’s kunt maken en verkopen met een meeslepende masterclass. Leer van de grondbeginselen tot het vermarkten van je digitale creaties en ontdek de lucratieve wereld van non-fungible tokens (NFT’s) onder begeleiding van een ervaren expert.

Read More »

2 gedachten over “Deel 1: Ons land in de metaverse”

 1. Hoi Janneke en Jacco,
  Bedankt voor deze Blog. Allereerst super gaaf om de foto’s die we gemaakt hebben terug te zien komen in de Blog, super leuk.
  Jacco, jij vroeg mij de blog te lezen en feedback te geven. Bij deze: voor een echte echte beginner in de crypto-nft wereld is dit zeker een goede start. Het filmpje over NFT is heel duidelijk en een prima start punt.
  Het filmpje van de metaverse is nog wat minder duidelijk voor mij. Aan het eind heb ik geen idee waar ik naar gekeken heb.
  Wat de metaverse opzich is, is ook nog niet heel duidelijk. Is dit expendable, het wordt immers gecreerd dus kan het ‘land’ oneindig groter gemaakt worden, toch? Wat is er dan zo waardevol aan en wie bepaald wat de metaverse is hoe groot het is? Wat is het concreet? Het duizeld mij nog wat, maar zoals gezegd: een prima begin om mij in deze wereld te verdiepen.

  Waar ik verder nog geïnteresseerd in ben, misschien voor mij als fotograaf heel interessant, gaan jullie het ook hebben over het verkopen van NFT’s ipv alleen het kopen ervan.

  Dat was het even voor nu! Keep up the good work!
  Liefs, Daisy (vonDutch)

 2. Hoi Daisy

  Super bedankt voor jouw waardevolle reactie en vragen. Ik zal, zo goed als ik het zelf snap, uitleggen hoe ik heb begrepen hoe het zit.

  De metaverse is het totaal aan digitale platfromen dat er bestaat waarvan mensen gebruik maken. Dat kan uiteraard groeien en er zullen zelfs steeds nieuwe platformen/ werelden worden gecreerd.

  Maar niet ieder platform of token is zo opgebouwd dat het oneindig groeit. Denk aan Bitcoin. Veel beleggers in Bitcoin vinden deze coin zo waardevol omdat het niet (zoals geld) kan wordt bijgedrukt. De hoeveelheid blijft dus gelijk.
  Dit geld ook voor de hoeveelheid land in de Axie Infinity. Het verkopen staat nu nog niet gepland maar zal zeker naar voren komen! Als je naar ons land kijkt. Dat zouden we nu op https://marketplace.axieinfinity.com/ te koop kunnen zetten. Daardoor creeeren we een soort take profit. We hebben dit nu nog niet gedaan omdat we eerst willen zien wat er gebeurd wanneer het land in het spel wordt opgenomen.

  Groet,
  Jacco

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: