fbpx
land in de metaverse

Ons land in de metaverse deel 2

Gepubliceerd op: 15 augustus 2021

Een serie blogs over deep crypto & NFT's

Is een investering van vijf getallen te verantwoorden voor iets dat niet “echt” bestaat, Is staken op een stable-coin veilig & kan een project een rendement van 3% per dag opleveren. Wat zijn hier de rode vlaggen en onze strategieën? Zo maar wat vragen waarop we in deze serie blogs antwoorden proberen te vinden.

Wij nemen jou mee in onze overwegingen. We hopen dat jij tijdens het lezen voor jezelf probeert antwoord te geven op de vragen die wij onszelf ook stellen en ons helpen ze te beantwoorden. In de gevallen waarin we linkjes gebruiken die een affiliate partnership betreffen zullen wij dit erbij vermelden. Wij schrijven transparant over ervaringen met producten die we zelf gebruiken. We willen transparant zijn over producten waar een verdienmodel aan zit. Mocht je zelf in NFT’s willen beleggen dan hebben wij een stappenplan gemaakt over hoe je ze aan kan kopen.

Disclaimer

* Let op: hou er rekening mee dat de teksten uit onze blogs over Crypto en NFT’s evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je beleggingen wil doen liggen geheel bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Termen

Onderaan onze Crypto- & NFT-blogs staan lijstjes met termen van de basisbegrippen.

metaverse 2

In het vorige blog vertelde we jou over onze NFT aankoop. Een stukje land in een spelletje in de Metaverse dat slechts een pixel groot is en verhoudingsgewijs dus nogal duur. In deze tweede blog nemen we je mee in wat dit spel is en wat het zo interessant maakt.

Axie infinity (Pokémon 2.0)

Ons land zal onderdeel worden van een spel dat genaamd Axie Infinity dat veel gelijkenissen vertoond met Pokémon. Het ziet er niet hoogwaardig uit maar zit heel ingenieus in elkaar. Gezien een complete uitleg van het spel een blog op zich vergt, hier een zeer eenvoudige uitleg van het spel:

Er zijn veel verschillende Axies (afbeelding hieronder) die opdrachten kunnen uitvoeren in drietallen en tegen andere teams van Axies kunnen vechten. Ook kunnen Axies gefokt worden. Ons land is een perceel van de in totaal 90.601 verschillende percelen. Het kan fungeren als thuis- en uitvalsbasis voor teams. Het kan worden opgewaardeerd met items die tijdens het spelen van het spel gevonden of gekocht worden. Al interesse in land als het onze?

metaverse ether

Tijdens ons onderzoekje naar NFT’s hebben we inmiddels geleerd het idee los te laten dat iets van grote waarde er ook goed uit moet zien.

Play-to-earn & cashflow uit jouw NFT

We kunnen ons voorstellen dat wanneer je nooit hebt gehoord van Axie Infinity en van de zogenoemde play-to-earn spellen je heel sceptisch zal zijn. We gaan beiden hieronder toelichten.

De blockchain techniek heeft een verandering in de gaming industrie teweeggebracht. Hoe dit komt? Sinds je een spel kan spelen dat op de blockchain draait, kun je zelf eigenaar worden van delen van dit spel. Er zijn zelfs spellen, zoals Axie Infinity, die onderdelen van het bestuur over het spel aan zijn spelers weg geeft. Maar de allerbelangrijkste veranderingen t.o.v. eerdere spelvormen is het play-to-earn (P2E) concept. Naast de eigenaren van een spel, kan nu ook jij als spelers geld verdienen door er aan deel te nemen. Spelers doen dit door met hun teams van Axies bepaalde taken in het spel uit te voeren of gevechten tegen andere teams te winnen.

managers, cashflow & tokens omzetten naar geld

Er zijn ook eigenaren van teams met goede Axies die deze uitlenen aan spelers en daarvoor een percentage van hun opbrengst vragen. Zo kunnen ze met hun teams op vrij passieve wijze cashflow genereren. Deze vorm van het als manager aanbieden van teams in het spel noemt men scholarships. Hierover in een later blog meer.

Ook over land (zoals dat van ons) kan je cashflow verdiensten maken. Naast dat je ze later voor meer geld kan verhandelen, is het straks namelijk mogelijk om betaald te krijgen wanneer je erop laat vechten of door er gebruik van te laten maken met nog te realiseren items (zolang je ze in bezit hebt). Items gaan b.v. zorgen voor extra energie, sneller transport of andere zaken voor de Axies. Het schijnt dat je zelfs hotels kan gaan bouwen op jouw land waarop je verdiensten kan genereren.

Noot: we schrijven dat er geld verdiend kan worden, maar het betaalsysteem van het spel vindt plaats in twee verschillende tokens: te weten SLP en AXS. Verdiensten zorgen ervoor dat nieuwe tokens op de blockchain worden aangemaakt. Er zijn ingenieuze systemen bedacht binnen het spel waardoor de inflatie van deze tokens niet te snel toeneemt. Zo moet je b.v. voor het (breaden) creëren van nieuwe Axies tokens verbranden waardoor er weer minder in omloop raken. Jij kan verdiende coins omzetten in b.v. de crypto valuta ethereum. Die kan je desgewenst weer om zetten naar euro’s of dollars. Zo heeft dit spel dus een echt verdienmode

NFT stoomcursus of startersgids.

Geld verdienen aan NFT’s? Wij zijn erg enthousiast over de stoomcursus NFT van NFTWegWijs (affiliate kortingslink).

Eerst een beter beeld van de cursus krijgen aan de hand van een gratis startersgids en een paar waardevolle video’s? 

NFT naar ethereum

Is dit toekomstbestendig?

Langetermijnvisie van de makers

De makers van het spel (het bedrijf) verdienen door o.a. in-game sales van Axies, land en Items, het rekenen van kosten voor het grootbrengen van Axies en een fee van 4,25% wanneer Axies, land of items op de marktplaats worden verkocht. De makers storten maar liefst 95% van hun opbrengsten terug in het spel waar wat ons betreft een langetermijnvisie uit spreekt. 

De makers hebben naast het tot stand brengen van virtueel land nog verschillende andere updates gepland. Hoewel het spel al een enorme omvang heeft is de verwachting dat het nu slechts op 10% van zijn te verwachte capaciteit zit. Doordat het spel waarschijnlijk dus nog 90% groeit maar ook omdat ons land nog “echt” moet worden in het spel hopen wij op een waardestijging ervan. Ook de optie er straks maandelijks (cashflow) over te kunnen ontvangen geeft ons de verwachting dat onze investering zal gaan renderen.

Hoe denk jij over de verschillende manieren waarop onze belegging kan renderen? In ons derde blog gaan we in op de omvang en marktwaarde van Axie en vertellen we over de manier waarop er gezorgd wordt dat tokens hun waarde behouden. Ook stellen en beantwoorden we vragen over hoe ethisch deze belegging is.  

Blijf up to date

Wij houden je desgewenst via onze nieuwsbrief en blogs op de hoogte van onze resultaten. Ook kan je onze bevindingen lezen via Instaram op Financieel Vrije Vent en/ of Financieel Vrije Vrouw.

Begrippenlijst

Blockchain: Een systeem voor het opslaan van data in een keten van datablokken, waarbij blokken niet gewijzigd kunnen worden. Blokken kunnen alleen aan het einde van de keten worden toegevoegd.
Crypto / Cryptocurrency: Cryptocurrencies zijn digitale valuta’s.
Wallet / Cryptocurrency wallet een apparaat, [1] fysiek medium, [2] programma of een service die de openbare en/of privésleutels [3] voor cryptocurrency- transacties opslaat
NFT/ Non-fungible token een koppeling op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract. NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten.
Crypto tokens & Altcoins Tokens, cryptocurrencies en andere soorten digitale activa die geen bitcoin zijn, staan gezamenlijk bekend als alternatieve cryptocurrencies, meestal afgekort tot “altcoins” of “alt coins”,
Swap / Tokens Swap het omwisselen van verschillende coins zonder dat je ze eerst tegen valuta ruilt. (kan via platformen als: MetaMask of PancakeSwap)
Staken Staking Staking is niets anders dan het vasthouden van cryptomunten voor een onbepaalde periode in je cryptocurrency wallet. Hiermee ondersteun je de veiligheid en operaties van een bepaald blockchainnetwerk.

Jacco succesvol

Lees ook:

Blogs
Janneke van den Brink

Psychologie van de Marktcyclus

Ontdek de psychologie achter de marktcyclus in cryptovaluta en leer de verschillende stadia kennen die investeerders doormaken. Begrijp hoe emoties en economische factoren de markt beïnvloeden en leer waardevolle strategieën om succesvol te navigeren door de volatiliteit van de crypto-wereld.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

NFT’s maken en verkopen

Ontdek stapsgewijs hoe je als beginner NFT’s kunt maken en verkopen met een meeslepende masterclass. Leer van de grondbeginselen tot het vermarkten van je digitale creaties en ontdek de lucratieve wereld van non-fungible tokens (NFT’s) onder begeleiding van een ervaren expert.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis liveshow - Jouw waar(den) leren verkopen met sales specialist Andy de closer

Ontdek en benut jouw kwaliteiten, vergroot jouw waarde voor anderen en leer deals te sluiten die jouw leven veranderen.

Sales kwaliteiten zijn niet alleen van groot belang als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt waar je producten of diensten moet verkopen.

Het vermogen om de behoeften van anderen te begrijpen en de waarde die jij kunt bieden met jouw talenten op waarde te schatten, is iets wat je in alle mogelijke situaties in jouw leven wilt kunnen toepassen. 

Meld je hieronder aan:

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: