fbpx
land in de metaverse

Gepubliceerd op: 5 februari 2022

Een serie blogs over Deep Crypto & NFT's

Is een investering van vijf getallen te verantwoorden voor iets dat niet “echt” bestaat, Is staken op een stable-coin veilig & kan een project een rendement van 3% per dag opleveren. Wat zijn hier de rode vlaggen en onze strategieën? Zo maar wat vragen waarop we in deze serie blogs antwoorden proberen te vinden.

Wij nemen jou mee in onze overwegingen. We hopen dat jij tijdens het lezen voor jezelf probeert antwoord te geven op de vragen die wij onszelf ook stellen en ons helpen ze te beantwoorden. In de gevallen waarin we linkjes gebruiken die een affiliate partnership betreffen zullen wij dit erbij vermelden. Wij schrijven transparant over ervaringen met producten die we zelf gebruiken. We willen transparant zijn over producten waar een verdienmodel aan zit. Mocht je zelf in NFT’s willen beleggen, dan hebben wij een stappenplan gemaakt over hoe je ze aan kan kopen. Ook staat er op deze pagina een linkje naar een cursus die we zelf volgden om over NFT’s te leren en om betere inschattingen te kunnen maken over de potentie van een aankoop. 

Disclaimer

* Let op: hou er rekening mee dat de teksten uit onze blogs over Crypto en NFT’s evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je beleggingen wil doen liggen geheel bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Ons land in de metaverse

In het vorige blog vertelden we jou over wat Axie Infinty is. Welke verdienmodellen er zijn en iets over de groeipotentie. In dit blog brengen we wat cijfers en proberen we de ethiek van het model te doorgronden.

Axie Infinity, toekomst of Hype?

Om onze gedachten erover te onderbouwen, volgen hier wat cijfers om een beeld te krijgen van de omvang en marktpositie van Axie Infinity:

  • Axie heeft meer dan 1 miljoen dagelijkse gebruikers en elke dag worden 50.000 Axie-NFTs verkocht. Een dagelijkse omzet van 25 miljoen is de laatste maanden geen uitzondering.
  • Axie is marktleider onder de play2earn spellen. In juli 2021 werd $90 miljoen verdient. De andere top tien genoteerde play2earn spellen brachten gezamenlijk $41 miljoen op.
  • De AXS-token heeft een market cap van $4,570,608,165 en staat op de 36ste plaats in de token ranking. SLP heeft een market cap van $63,964,754 en staat op de 530ste plaats in de token ranking. We hebben de afgelopen maanden wel een daling gezien van met name SLP. Wij vinden dat niet direct verontrustend. Reden hiervoor is dat er in het spel de komende maanden een paar wijzigingen zullen worden doorgevoerd, waardoor er meer SLP verbrand zal worden bij acties in het spel. Dit zal de waarde ervan weer doen toenemen.
  • Vanuit ons netwerk begrepen wij dat de makers van Axie Infinity binnen de community een positieve naam hebben opgebouwd met hun eerdere projecten.

Geven deze cijfers jou iets meer beeld bij onze belegging?

Ons land in de metaverse

Is belegging in Axie Infinity ethisch?

Deze vraag zal door eenieder vanuit een ander perspectief bekeken worden. Er hoeft in het spel bij een vermogen van 100.000,- of 5.000,- euro geen negatieve rente van 1% betaald te worden aan een bank of broker. Er is geen overheid in de metaverse die belastingen heft ten bate van de gemeenschap, geen notaris of makelaar die een deel van je opbrengst nemen. Wel dragen spelers door het spelen van het spel, dat op de blockchain draait, bij aan de groei en ontwikkeling. Ook kunnen ze d.m.v. het verwerven van AXS-tokens eigenaar worden van delen van het spel en in een later stadia mogelijk meebeslissen. De kosten die je als speler wel hebt zijn de eerder beschreven gas fees die dus nagenoeg in zijn geheel weer terugvloeien in het spel. 

Ons land in de metaverse

Een token met een zelfde model als Bitcoin

De SLP-token is decentraal. De SLP-token is gemint door Axie Infity spelers zelf. Dit betekent dat hij wordt verdiend, in het bezit is en wordt bestuurd door de gemeenschap zelf. Iedereen doet op gelijke voet mee. Voordat ze publiekelijk verkocht worden, is er geen mogelijkheid om het token in een privé sale te kopen. Het is een vrij ongebruikelijke en zeldzame manier om een token op de markt te zetten, maar b.v. Bitcoin is een ander goed voorbeeld hiervan. Ook betekent dit dat 100% van alle hoeveelheid SLP die bestaat in omloop is.

Opbrengsten van het spel

Een gemiddelde speler van Axie infinity kan, tegen de huidige koersen, per dag ongeveer 1.500,- dollar verdienen met het spel. Dit kost afhankelijk van hoe goed de speler is ongeveer 1,5 uur tot 2 uur per dag. Dat is in veel lage lonen landen natuurlijk een fors salaris. Er zijn bovendien een hoop landen waar de valuta zoveel inflatie kent dat spelers meer waarde toekennen aan de SLP die ze bij Axie kunnen verdienen dan aan hun eigen munt.

Scolarships

Nu hebben de meeste mensen in de lage lonen landen niet genoeg vermogen om een heel team Axies te kopen. Maar deze spelers kunnen wel gebruik maken van Scolarships. Ze melden zich aan bij managers die teams hebben gekocht of opgeleid en kunnen deze tegen een percentage van hun opbrengsten huren. Er zijn twee redenen waarom dit een maatschappelijke te verantwoorden win-win situatie oplevert. Enerzijds is er vanuit de makers van het spel een toezicht op de managers en hun gedrag, anderzijds lijkt er sprake te zijn van een gezonde marktwerking aangezien er voldoende van deze managers zijn waardoor opbrengsten tegen redelijke verhoudingen worden gedeeld

Note: bovenstaande informatie hebben wij van een manager. Iemand die dus goed geïnformeerd is en die wij vertrouwen. Uiteraard wel iemand die het vanuit zijn positieve kant bekijkt. Voor het aan gaan van een Scolarships is een vertrouwensrelatie met een manager noodzakelijk aangezien deze toegang tot jouw Ronin Wallet (EEN account dat je nodig hebt voor betalingen van coins binnen dit spel).  

Risico's?

Een van de gevaren die wij zien voor deze belegging, is die van reguleringen door overheden. Deze zien in het decentrale karakter van het verdienmodel en de opbrengsten uiteraard een gevaar. Helemaal nu vandaag de dag rentes negatief zijn en inflaties wereldwijd de pan uit reizen.

Ons land in de metaverse

Een ander gevaar is dat de marktwaarde van de tokens AXE of SLP toch ernstig gaat dalen en hier niet adequaat op geacteerd kan worden.

Een laatste gevaar is dat een andere game Axie zal gaan verslaan en veel spelers en beleggers over stappen. Je zou misschien denken dat een spel dat er beter uit ziet met b.v. betere graphics een kans kan maken? Op dit moment heeft Axie in onze ogen echter een ruime economische gracht (zoals je dat bij fundamentele analyse noemt). Ze hebben een uniek model met de twee tokens, een veilig eigen, naast ethereum draaiend tokens systeem dat de nodige snelheid aan kan en een extreem groot segment van alle play-to-earn spelers en beleggers. Ze hebben hiernaast in heel veel landen een grote aanhang van fans die vertrouwen in de makers hebben. Er is veel slimheid en hele diepe zakken nodig om Axie in te halen.

Wij zijn erg nieuwsgierig. Wat zijn jouw overdenkingen en eindconclusie over deze belegging? We zijn zelf inmiddels ook gestart met het laten managen van enkele Axie teams en zullen je via een volgend blog, nieuwsbrief en/ of Instagram(s) op de hoogte houden van onze bevindingen en resultaten.

Cursus NFT's

Wil je geld gaan verdienen met NFT’s. Wij zijn zelf erg enthousiast over de stoomcursus NFT’s van NFTWegWijs (affiliate korting link). 

Je kant ook eerste de gratis startersgids met een paar waardevolle video’s bekijken.  

Blijf up to date

Wij houden je desgewenst via onze nieuwsbrief en blogs op de hoogte van onze resultaten. Ook kan je onze bevindingen lezen via Instaram op Financieel Vrije Vent en/ of Financieel Vrije Vrouw.

Begrippenlijst

Blockchain:
Een systeem voor het opslaan van data in een keten van datablokken, waarbij blokken niet gewijzigd kunnen worden. Blokken kunnen alleen aan het einde van de keten worden toegevoegd.

Crypto / Cryptocurrency:
Cryptocurrencies zijn digitale valuta’s.

Wallet / Cryptocurrency wallet
Een apparaat, [1] fysiek medium, [2] programma of een service die de openbare en/of privésleutels [3] voor cryptocurrency- transacties opslaat.

NFT/ Non-fungible token
Een koppeling op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract. NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten.

Crypto tokens & Altcoins
Tokens, cryptocurrencies en andere soorten digitale activa die geen bitcoin zijn, staan gezamenlijk bekend als alternatieve cryptocurrencies, meestal afgekort tot “altcoins” of “alt coins”.

Swap / Tokens swap
Het omwisselen van verschillende coins zonder dat je ze eerst tegen valuta ruilt. (kan via platformen als: MetaMask of PancakeSwap).

Staken / Staking
Staking is niets anders dan het vasthouden van cryptomunten voor een onbepaalde periode in je cryptocurrency wallet. Hiermee ondersteun je de veiligheid en operaties van een bepaald blockchainnetwerk.

Vastgoed kopen

PS. Voel je vrij op- of aanmerkingen onder dit blog te plaatsen. Het is ons doel samen te leren en groeien dus als je ergens iets meer van weet ben je van harte welkom! Meer informatie van ons verschijnt snel in een nieuw blog! 

Lees ook:

Blogs
Janneke van den Brink

Psychologie van de Marktcyclus

Ontdek de psychologie achter de marktcyclus in cryptovaluta en leer de verschillende stadia kennen die investeerders doormaken. Begrijp hoe emoties en economische factoren de markt beïnvloeden en leer waardevolle strategieën om succesvol te navigeren door de volatiliteit van de crypto-wereld.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

NFT’s maken en verkopen

Ontdek stapsgewijs hoe je als beginner NFT’s kunt maken en verkopen met een meeslepende masterclass. Leer van de grondbeginselen tot het vermarkten van je digitale creaties en ontdek de lucratieve wereld van non-fungible tokens (NFT’s) onder begeleiding van een ervaren expert.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: