fbpx
stappenplan NFT's

Stappenplan – hoe koop ik een NFT aan?

Gepubliceerd op: 14 januari 2022

Disclaimer

Let op: hou er rekening mee dat de teksten uit onze blogs over crypto/NFT’s evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. Wij zijn geen financieel adviseur en de keuze voor, óf en op welke manier je wil gaan beleggen, ligt geheel bij jou en bij jou alléén. 

Termen

Onderaan onze crypto- & NFT-blogs staan lijstjes met termen van de basisbegrippen.

non fungible token

Ingewikkeld of onveilig?

Ingewikkeld
In onze beleving is de wereld van crypto’s & NFT’s een vrij technische. Het aanmaken van accounts, gebruiken van een ledger, bewaren van verschillende wachtwoorden is al een ding. Het swappen en transporteren van crypto-tokens en de verschillende extensies en platformen die je nodig hebt zijn ook even nieuw. En net als je het denkt te snappen vliegen er weer nieuwe termen om je oren. 

Onveilig
Dit in combinatie met het feit dat er wederom binnen deze wereld criminelen actief zijn die jouw gegevens en dus vermogen proberen te stelen. Soms word je benaderd met zo’n mail waarin ze vertellen dat jij “jouw” crypto nu moet opnemen. Ook worden er websites opgetuigd waarin men zich als een partij voordoen die jij nodig denkt te hebben. Alles met als doel jou je gegevens te laten achterlaten waarmee zij je kunnen beroven.

Er zijn verschillende redenen niet te willen starten met crypto of NFT’s, maar techniek en veiligheid zouden daar wat ons betreft niet één van moeten zijn. Daarom proberen we duidelijke stappenplannen te gaan maken over hoe je zou kunnen starten.

Zelf hebben we een gedeelte van onze crypto portefeuille verhandeld om een start te maken met het staken van een coin, farming en het aanschaffen van NFT’s. Onze kennis en resultaten hiervan zullen we delen. 

Affiliate

Wij maken zelf gebruik van crypto exchange Binance om crypto aan te kopen en te verwisselen (swappen). Wij gebruiken deze exchange omdat Binance in deze tak van sport de grootste van de wereld is en wij hiermee bekend zijn. Net als alles in dit blog is ook dat geen advies.

Wij hebben in onze beschrijving een
linkje naar Binance waarop wij een commissie ontvangen wanneer je hier gebruik van maakt (dit kost jou niks). Maar voel je uiteraard ook vrij om een andere crypto exchange te gebruiken.

Het stappenplan

NFT kopen

1 Koop Crypto aan (b.v. bij Binance)

Ga naar Binance en maak hier een account aan. Door deze stappen word je heel makkelijk heen geloodst en via jouw telefoon en e-mail kun je een dubbele beveiliging instellen om bij je account te komen. 

2 Koop Ethereum

Dit doe je in de volgende simpelen stappen:

 1. Allereerst is het zaak dat je een account aanmaakt en deze is geverifieerd
 2. Klik boven op ‘buy crypto’
 3. Vul het bedrag in euro’s in en selecteer Ethereum
 4. Selecteer de gewenste betaalmogelijkheid
 5. Active Fiat Service | Afronding

3 Installeer MetaMask

Installeer jouw software crypto-portemonnee genaamd MetaMask (afbeelding) niet op de app maar de browser extensie. Deze is om transacties te kunnen uitvoeren en opslaan. B.v. tussen Ethereum en de tokens voor jouw NFT’s.

Procesvoortgang
NFT aankopen 42%

4. Open MetaMask & create wallet

Door te klikken op het logo van de vos in jouw browser (rechtsboven in je scherm) en accepteer daar de voorwaarden. Vul jouw wachtwoord in en klik op Create your wallet.

5. Seed Phrase (de 12 woorden)

Nu zie jij jouw seed phrase (12 woorden). Het is EXTREEM BELANGRIJK dat je deze ergens opschrijft en op een hele goede plaats bewaard!

NOOIT DOEN: Iemand jouw seed phrase vertellen, ze ergens online uploaden of opslaan of er foto’s van maken. Het is jouw enige wachtwoord tot jouw portefeuille.

Procesvoortgang
NFT aankopen 71%

6. Ethereum naar Metamask portefeuille brengen

Verplaats jouw gekochte Ethereum naar je MetaMask Portefeuille. Kopieer hiervoor jouw adres vanuit wallet (zie afbeelding). Stuur jouw Ethereum naar dit adres. Raak niet in paniek wanneer het een paar minuten duurt voordat dit erop staat: dit is normaal.

NFT aankopen

7. Minten of kopen

Er zijn twee manieren om vervolgens aan een NFT te komen. Minten en kopen op OpenSea. Minten is het creëren van een NFT (het schrijven van de data, op de blockchain). Hierover later meer; voor nu concentreren we ons op het kopen!

Kopen kun je op verschillende marktplaatsen voor NFT’s. Op websites van NFT-kunsthandelaren en die van NFT-spellen. Aangezien wij niet weten wat voor soort en welke NFT je wilt, kunnen we je daar niet bij verder helpen. Althans, niet in dit stappenplan.

Procesvoortgang
NFT aankopen 95%

Meer informatie
Wel kun je verder lezen op onze andere blogs op de website en kijken naar Webinars en video’s die we komende tijd over dit onderwerp gaan maken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Financieel Vrije Vrouw / Financieel Vrije Vent

Basisbegrippen

Blockchain:
Een systeem voor het opslaan van data in een keten van datablokken, waarbij blokken niet gewijzigd kunnen worden. Blokken kunnen alleen aan het einde van de keten worden toegevoegd.

Crypto / Cryptocurrency:
Cryptocurrencies zijn digitale valuta’s.

Wallet / Cryptocurrency wallet
Een apparaat, [1] fysiek medium, [2] programma of een service die de openbare en/of privésleutels [3] voor cryptocurrency- transacties opslaat.

NFT/ Non-fungible token
Een koppeling op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract. NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten.

Crypto tokens & Altcoins
Tokens, cryptocurrencies en andere soorten digitale activa die geen bitcoin zijn, staan gezamenlijk bekend als alternatieve cryptocurrencies, meestal afgekort tot “altcoins” of “alt coins”.

Swap / Tokens swap
Het omwisselen van verschillende coins zonder dat je ze eerst tegen valuta ruilt. (kan via platformen als: MetaMask of PancakeSwap).

Staken / Staking
Staking is niets anders dan het vasthouden van cryptomunten voor een onbepaalde periode in je cryptocurrency wallet. Hiermee ondersteun je de veiligheid en operaties van een bepaald blockchainnetwerk.

Lees ook:

Blogs
Janneke van den Brink

Psychologie van de Marktcyclus

Ontdek de psychologie achter de marktcyclus in cryptovaluta en leer de verschillende stadia kennen die investeerders doormaken. Begrijp hoe emoties en economische factoren de markt beïnvloeden en leer waardevolle strategieën om succesvol te navigeren door de volatiliteit van de crypto-wereld.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

NFT’s maken en verkopen

Ontdek stapsgewijs hoe je als beginner NFT’s kunt maken en verkopen met een meeslepende masterclass. Leer van de grondbeginselen tot het vermarkten van je digitale creaties en ontdek de lucratieve wereld van non-fungible tokens (NFT’s) onder begeleiding van een ervaren expert.

Read More »

2 gedachten over “Stappenplan NFT’s aankopen”

 1. Hey! Waarom hebben jullie voor een stukje land gekozen? En waar koop je dat? Wil me er graag verder in verdiepen na het lezen van dit uitgebreide blog!

  1. Hi Leonie,

   Leuk dat je (ook) nieuwsgierig bent naar NFT’s. In de blogs legt Jacco het allemaal uit, dus je krijgt zeker je antwoorden door de blogs te lezen. Alvast veel plezier!

   Groetjes,
   Team FVV

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: