fbpx
Passieve inkomsten opbouwen

Passieve inkomsten opbouwen

Gepubliceerd op: 17 maart 2020

Een onzekere periode als deze is bij uitstek een goed moment om je eens te oriënteren op passieve inkomstenstromen die je kunt opbouwen naast je huidige baan. Het grote nadeel van afhankelijk zijn van één inkomen is dat je in tijden als deze in de problemen kunt raken.

Ook in het boek Rijke pa, arme pa wordt benoemd dat “rijken” vaak meerdere inkomstenstromen naast elkaar hebben, om niet afhankelijk te zijn van één enkele inkomstenstroom en daardoor een grotere kans hebben failliet te gaan.

Daarom wil ik in deze blogpost een paar mogelijkheden voor je op een rijtje zetten om je bewust te maken welke opties je hebt.

Wat is passief inkomen?

Dit is inkomen waar je niet continu voor aan het werk hoeft te zijn. Je zet iets op waar je ook inkomen uit genereert als je er niet voor aan het werk bent.

Bij actief inkomen ruil je jouw tijd in voor geld. Dit betekent dus dat je alleen betaald krijgt voor de uren dat jij actief bent met werken en de uren erbuiten genereer je dus geen inkomen.

Hieronder zal ik een aantal voorbeelden noemen van mogelijke passieve inkomsten naast je huidige job.

Affiliate marketing

Laat ik dit keer eens beginnen met affiliate marketing. Dit is een hele mooie manier om te starten met het genereren van passieve inkomsten.

Waarom? Het is heel laagdrempelig, je hebt geen vermogen nodig om te starten en als je het leuk vindt om te schrijven over dingen die jou inspireren, waarom niet gelijk ambassadeur worden van de producten en/of diensten waar je toch al over wilde schrijven? Win-win.

De Affiliate Marketing Revolution (A.M.R.)– cursus van Jacko Meijaard heeft mij enorm geholpen om hier een start mee te maken. Niet alleen met affiliate marketing, maar überhaupt met het maken van een website en alles wat hierbij komt kijken.

Jacko zelf verdient met 1 a 2 twee uur ‘werk’ per dag, zo’n 10.000 euro per maand. Ik vond dit zelf eerlijk gezegd maar moeilijk te geloven, maar naast de cursus heb je ook toegang tot een waardevol forum met andere affiliate marketeers, die hun successen maar al te graag delen.

Dit was voor mij hét bewijs dat het wel mogelijk is. Dit lukt jou ook, zolang je maar niet opgeeft door de verwachting dat je binnen één maandje al een volledig maandsalaris verdiend.

Het is dus een eenmalige aankoop (van slechts 47 euro) met onbeperkt toegang tot zowel de cursus zelf als het actieve forum. Enorm handig als je vastloopt en vragen hebt, want je hebt op het forum binnen een aantal minuten vaak al antwoord. De onmiskenbare kracht van Masterminds.

Kortom, absoluut de moeite waard!

Affiliate Marketing Revolution Jacko Meijaard

Vastgoed

Het aankopen van een beleggingspand om deze vervolgens te verhuren levert je een stabiele, passieve inkomstenstroom op.

Uiteraard is het wel belangrijk om van tevoren de juiste kennis op te doen voor je hier aan begint, maar je zult zien dat dit meer dan de moeite waard is.

Klik hier >>  om meer te lezen over hoe te investeren in vastgoed en andere beleggingsvormen.

Overige beleggingen

Je kunt denken aan aandelen, obligaties, Forex maar natuurlijk ook aan crypto.

De meeste mensen hebben wel gehoord van de Bitcoin en haar opmars in 2017, waarbij de waarde van de munt van een paar honderd euro omhoogschoot naar 20.000 euro. Uiteraard zijn hier een aantal personen heel rijk van geworden. Zeker wanneer ze deze op tijd hebben verkocht, aangezien de munt daarna wel weer enorm is gezakt.

Een investeringsfonds waarin ik zelf beleg, betaalde me onlangs uit in Bitcoin. Ik heb dit bedrag veilig op een stickje gezet voor later; spreiding kan nooit kwaad.

Persoonlijk ben ik niet van het korte termijn beleggen en steek ik mijn geld liever in vastgoed, mooie projecten of wereldwijde index-fondsen. Het mooie van index-fondsen is vooral dat je wereldwijd gespreid belegt, waardoor je dus minder risico loopt. Daarnaast kan er ook dividend worden uitgekeerd, wat je weer voorziet van een passief inkomsten.

Ik geef een online Masterclass Index-beleggen.

Als jij hier ook graag bij wilt zijn, klik dan hier of op onderstaande afbeelding om je aan te melden!

Schrijf een e-book

Hou je toch al van schrijven over je passie en wil je graag mensen helpen met jouw expertise? Waarom zou je deze informatie dan niet gewoon bundelen tot een e-book?

Dit is één van de vele tips die ik heb meegenomen uit het boek ‘Een werkweek van 4 uur’ van Timothy Ferris:

Informatieproducten zoals e-books, video’s en online trainingen zijn enorm interessant omdat je deze maar één keer hoeft te maken om vervolgens te kunnen profiteren van de onbeperkte passieve inkomsten die hieruit kunnen komen.

Daarnaast gaan mensen jou ook zien als dé expert in jouw vakgebied (je hebt immers een boek geschreven!). Ook voor de media een goede reden om jou te willen uitnodigen om te praten over jouw boek: free publicity!

Waarom zijn e-books zo populair?

 • Je kunt direct beginnen
 • Het is makkelijk om te doen
 • Een digitaal boek kun je uitgeven zonder uitgeverij
 • Klanten kunnen je product direct downloaden en lezen
 • Lage kosten/ hoge winstmarges
 • Er zijn geen regels, jij bepaalt hoe jouw e-book wordt gepubliceerd

Foto's verkopen

Foto's verkopen passieve inkomsten

We zijn tegenwoordig allemaal wel bezig met foto’s. Zeker nu onze telefoons steeds meer zijn uitgerust met professionele camera’s met allerlei functies. Het mooie is dat jij jouw foto’s kunt uploaden naar een beeldbank om het daar te verkopen aan personen/bedrijven die deze foto’s nodig hebben als beeldmateriaal voor commerciële doeleinden.

En denk nu niet: mijn foto’s zijn hier niet goed genoeg voor, want er zijn ongelooflijk veel amateurfotografen die hier een heel leuk centje mee bijverdienen. Zeker omdat je één enkele foto ook meerdere keren kunt verkopen. Hier zit dus geen limiet op.

Spullen verkopen

En last but not least  wat dacht je ervan om nu – helemaal nu je thuis bent – je zolder gewoon eens helemaal leeg te ruimen en te bekijken wat je kunt verkopen? Er zijn ongetwijfeld mensen die graag jouw spullen overnemen en dit levert je vaak meer op dan je in eerste instantie zou denken. Je hebt tegenwoordig ook de Vinted app om je oude kleding mee te verkopen: ik zeg doen!

Rommelmarkt

1 gedachte over “Passieve inkomsten opbouwen”

 1. Heel goed Janneke,
  Nu we gedwongen thuis zitten ,kunnen
  We uitzoeken wat voor ons geschikt is.
  Dank je voor je rijke informatie.
  Ursula Smit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: