fbpx
Monika Guys Driessen

Interview met vastgoedbelegger Monika Guys – Driessen

Gepubliceerd op: 17 maart 2020

Daar is ie dan eindelijk! Het allereerste interview met een inspirerende, vrouwelijke vastgoedbelegger.

Heel gaaf om te mogen openen met Monika Guys-Driessen!

Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Mijn naam is Monika Guys – Driessen en ik ben 34 jaar. Ik ben half Japans/half Nederlands en woon in Amsterdam. Ik ben twee jaar geleden getrouwd met Caesar Driessen, de liefde van mijn leven en mijn investeringspartner ;).

Als accountmanager bij een reclamebureau ben ik dagelijks bezig met deals sluiten en opdrachtgevers blij maken. Naast investeren in vastgoed, is reizen mijn allergrootste passie en wil ik graag in de toekomst met mijn gezin een jaar lang de wereld rond reizen.

Monika Guys Driessen

Met welk doel ben je gaan beleggen in vastgoed?

Twee jaar geleden las ik Rich Dad, Poor Dad en ging er een wereld voor mij open! Het concept van financieel vrij zijn en uit de rat race ontsnappen?! Ik had hier nog nooit van gehoord en dit was mind blowing voor me.

Hoe super is dat? Één keer tijd en energie stoppen in een project en vervolgens de komende twintig jaar voorzien zijn van passieve inkomsten. Ik heb niets te verliezen en ga dit gewoon proberen te behalen!

Hoe ben je begonnen?

Afgelopen december 2019 hebben mijn man en ik onze eerste aankoop gedaan. Een appartement van 82 m² in Den Haag.

In maart en april gaan we verbouwingen doen om met de huurpunten in de vrije sector te komen. We brengen het pand van energielabel F naar C en plaatsen een muur in de grote woonkamer van 35m², zodat we daar twee kamers van kunnen maken. Het doel is om gemeubileerd te verhuren aan internationale studenten.

Heb je hier een opleiding/training voor gevolgd?

Zeker, een 3-daagse cursus bij Stephan. Ik merkte dat door enkel zelf erover te lezen, ik niet heel veel verder kwam en nog wat onzeker was over de te nemen stappen. Door deze cursus werd alles helder in kaart gebracht en wist ik precies welke stappen ik allemaal moest nemen om tot een eerste aankoop over te gaan.

Had je al startkapitaal?

We hebben in 2017 een nieuwbouwwoning in Amsterdam Noord gekocht bij de NDSM werf. Daar zit inmiddels een gigantische overwaarde op en dit hebben wij kunnen inzetten als startkapitaal.

Beleg je naast het werken in loondienst of is beleggen (inmiddels) je werk?

Ik werk nog fulltime, maar ik vind het zó gaaf om me hier mee bezig te houden, dat het zomaar zou kunnen dat ik me hier in de toekomst fulltime op ga richten.

Hoeveel (verschillende) panden heb je in bezit?

Naast onze eigen woning in Amsterdam, dus één appartement in Den Haag. Het doel is om het volgende pand in 2020 aan te kopen in Rotterdam.

In welke markt beleg je?

Op dit moment in studentenwoningen.

Vastgoed financieel vrije vrouw

Wat is je gemiddeld jaarrendement op eigen vermogen?

17% rendement op eigen vermogen.

Heb je wel eens problemen gehad met huurders?

De eerste huurders gaan er in mei in, dus nog niet. Maar problemen verwacht ik sowieso wel, dat zie ik een beetje als part of the deal. Gelukkig maken wij gebruik van een vastgoedbeheerder die als tussenpersoon zal fungeren, dus direct contact met huurders zullen wij niet hebben (dat kan al wat hoofdpijn schelen).

Hoe zou je evt. problemen aanpakken?

Mochten er ooit problemen komen dan zou ik eerst het gesprek aangaan om te kijken wat er aan de hand is. Beoordelen of wij deels de oorzaak zijn van het probleem en bekijken hoe dat opgelost kan worden. Mocht dat niet helpen dan zouden we z.s.m. naar de kantonrechter stappen.

Welk percentage van je vermogen zit in onroerend goed?

Ik schat zo’n 80%.

Zijn er dingen die je verkeerd hebt aangepakt en hoe ben je hier uit gekomen?

Eerlijk gezegd hebben we nog geen grote zaken verkeerd aangepakt, maar stel me deze vraag over een jaar nog een keer en je zal vast een ander antwoord krijgen ;). We zijn eigenlijk ook nét 8 maanden in totaal bezig met het vastgoed-avontuur en alles verloopt best voorspoedig. Mijn man en ik blijken gelukkig een goed team te zijn! Ik ben van de cijfers, berekeningen en Excel (als echte accountmanager). Mijn man werkt als creatief bij een reclamebureau en krijgt rillingen van Excel, maar hij kan juist goed in mogelijkheden en oplossingen denken. Daarnaast is hij ook een handige klusser en heeft verstand van verbouwingen. Hij pakt nu de verbouwingen in Den Haag op en ik ben alweer berekeningen aan het maken voor ons tweede investeringspand in Rotterdam.

Hoe lang duurde het voordat je je eerste succes boekte?

Zes maanden na afloop van de vastgoedcursus.

Waar sta je nu ten opzichte van het begin?

Veel zelfverzekerder. Ik heb meer kennis vergaard en écht het geloof en vertrouwen dat we dit tot een succes gaan maken. Het is allemaal geen rocket science meer. Ook heb ik een veel beter beeld van onze toekomst en de stappen die we de komende vijf tot tien jaar willen zetten.

Herinvesteer je je passieve inkomsten? En zo ja, hoe?

Mijn eerste cashflow verwacht ik in mei en de planning is om alles opzij te zetten en hier niets van op te maken. Een gedeelte gaat naar een potje voor onderhoud en een gedeelte willen we investeren in index-fondsen (waar ik mij nog wel in moet gaan verdiepen ;)).

Heb je nog tips?

Als je het vermoeden hebt dat vastgoed investeren iets voor jou is: ga vooral beginnen! Lees boeken hierover, vlogs, blogs, kom in contact met investeerders en volg een cursus. 

Hoe meer je erover leert, hoe meer je je realiseert dat het niet zo’n ”ver van je bed show” hoeft te zijn en dat met de nodige tijd en energie zo’n eerste investering makkelijk haalbaar kan zijn! Ik kan hierover meepraten. 

Het is zo onwijs leuk om hiermee bezig te zijn naast je werk en je neemt het heft in eigen handen door een passieve inkomstenbron te creëren.

4 gedachten over “Interview met vastgoedbelegger Monika Guys – Driessen”

  1. Wat een inspirerend verhaal, op deze manier wordt het steeds een beetje een minder ver van je bed show. Dank voor het delen Monika en ik kijk uit naar het volgende interview Janneke ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: