fbpx
Bosrijk

Te huur gevraagd – Lonneke Kemper

Te huur gevraagd

Gepubliceerd op: 25 maart 2021

Dit keer geen informatie over een pand kopen in de UK maar een verzoek aan alle (vastgoed)investeerders om hier te lezen over een bijzondere geschiedenis!

Hoe het begon

Ruim een jaar geleden werd ik benaderd door een jonge vrouw en zij vroeg mij om hulp.

Zij wist dat ik eerder meegeholpen had met het opzetten van kinderdagverblijven en: zij wilde… zij moest… zij zou… een eigen kinderdagverblijf hebben, tegen iedere redelijke prijs en ze had een partner die haar wilde sponsoren.

Zij vroeg mij om haar met mijn kennis en ervaring, bij te staan en haar advies te geven.

Zijzelf wist precies hoe zij een kinderdagverblijf moest leiden (zij was al een tijdje locatiemanager) en ik kende de weg in de doolhof aan regelgeving bij de opzet van een kinderdagverblijf.

Aanvankelijk hield ik de boot af, maar ze was vasthoudend en vastberaden en tegelijk beleefd, vriendelijk, aardig en gewoon ook lief. Het resultaat was dat ze me overhaalde.

Het is natuurlijk een niet alledaagse combinatie: een bijna 70-jarige westerse vrouw en een jonge vrouw van 23 met Marokkaanse roots, maar wij bleken een top team!

Hoe het verder ging

Begin 2020 maakten wij samen een wensenlijstje waar het op te richten kinderdagverblijf aan zou moeten voldoen. Haar voornaamste punten waren: kleinschalig met tuin en in Amsterdam-Noord.

Makelaars werden benaderd, advertenties doorgenomen en geplaatst, panden werden bekeken.

Het bleek een haast onmogelijke opgave, maar met veel doorzettingsvermogen en ook geluk, vonden we uiteindelijk een geschikte locatie: een souterrain aan de achterzijde van de Nieuwendammerdijk in Amsterdam-Noord!

De ruimte had alleen niet de goede bestemming en wie ooit een bestemmingswijziging heeft aangevraagd, weet dat dat een hele inspannende opgave is.

Het werd een rollercoaster met protesterende buren en steeds meer eisen van de gemeente, de GGD en de brandweer, maar we praatten elkaar steeds moed in. We bleven vertrouwen houden en gingen door. Ook de buren gingen gelukkig overstag en werden zelfs enthousiast over dit plan.

Het grootste obstakel kwam echter halverwege 2020, dat vreselijke corona-jaar.

Inssaf, haar naam wil ik met nadruk noemen, leunde financieel op haar partner die een restaurant had. Had dus! Zijn restaurant heeft de lockdown van 2020 niet doorstaan en ging failliet.

De drive van Inssaf was echter zo groot dat zij zich door niets liet weerhouden.

Zij werkte doordeweeks 5 dagen in de kinderopvang en zij paste in de weekenden 2 dagen op om aan het benodigde geld te komen en alleen in de avonden (en volgens mij zelfs in de nachten) had zij tijd om het kinderdagverblijf van de grond te krijgen.

Toen na eindeloos veel inspanningen, na veel hobbels en lang in spanning wachten, de vergunningen in orde kwamen, werkte ze echt ieder vrij moment in de ruimte die ooit de speel- en slaapruimte van kindjes zou moeten worden.

Als voorbeeld: Inssaf haalde gratis een restpartij laminaat van Marktplaats en zij legde dat zelf! Zij werkte constant keihard en iedere verdiende cent ging in het kinderdagverblijf.

Er moest wel wat geld geleend worden, maar dat bleef door haar grote inzet tot een minimum beperkt.

Ik heb met veel mensen samengewerkt in mijn leven, maar ik heb zelden meegemaakt dat iemand zich met zoveel volharding inzette.

En deze inzet werd in januari dit jaar, 2021, beloond met de opening van Kinderdagverblijf Bosrijk!

Bosrijk Kinderopvang

Het resultaat

Midden in de lockdown. Kinderdagverblijven waren alleen open voor kinderen van ouders met een essentieel beroep, een drama voor velen…. maar Bosrijk opende haar deuren want het aantal aanmeldingen was ondanks de lockdown enorm!

Inssaf wist precies wat zij deed en wat zij wilde toen zij had aangegeven dat het Amsterdam-Noord moest worden. Uiterst doelgericht, goed geïnformeerd en zelfverzekerd kon zij mij overtuigen van die en dan ook precies die locatie!

En die locatie was een schot in de roos.

En nu heeft Inssaf mij weer overtuigd

Het kinderdagverblijf loopt geweldig maar het is erg kleinschalig en, vooral vanwege het faillissement van haar partner, wil Inssaf uitbreiden om voor hen beiden financiële zekerheid te krijgen.

Zij wil tenminste nog een kinderdagverblijf oprichten, mogelijk zelfs meerdere en zij is weer met mij in gesprek gegaan of ik haar weer wil helpen met mijn ervaring en kennis.

En natuurlijk doe ik dat met alle liefde: als iemand het verdient is het Inssaf wel!

 

Bosrijk

Waar zijn we naar op zoek?

Ben je of ken je iemand die een huurpand heeft (of kan kopen) dat voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Het pand moet een maatschappelijke functie hebben (helemaal mooi is een school of schoollokaal)
  • Minimaal 100 m2
  • Minimaal 50 m2 eigen tuin (als de binnenruimte groter is, dan moet de tuin evenredig groter)
  • In Amsterdam-Noord, Amsterdam-Oost of Assendelft

Strijk dan over je sociale hart en neem contact met mij op via mijn UK-emailadres: setwell@gmail.com

Niet alleen steun je Inssaf en haar partner heel erg, je helpt ook mee om het grote tekort aan kinderopvangplaatsen op die locaties op te lossen en tenslotte: komt het echt tot een kinderdagverblijf, dan kun je rekenen op een bovengemiddelde huur.

Bosrijk

Op mijn hulp kun je rekenen en zeker op de positieve inzet van Inssaf!

Deze blog was even een klein zijsprongetje… het houdt mij zoveel bezig dat ik dit aan jullie kwijt wilde.

Ik hoop dat jullie het mij vergeven, mijn volgende blog wijd ik weer aan het experiment om een pand te kopen in de UK, want daarover ben ik nog lang niet uitgepraat .

Tot de volgende blog.

Lonneke

 

Lonneke Kemper

P.S. reacties zijn meer dan welkom!

Lees ook:

3 gedachten over “Te huur gevraagd – Lonneke Kemper”

  1. Wat en volharding en wat een mooi verhaal, hoe 2 mensen kunnen samenwerken en daarin het onmogelijke mogelijk kunnen maken! Heel veel succes met de volgende projecten samen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: