fbpx
Alexandro Reyes Rodriguez

De ontsnapping

Gepubliceerd op: 11 augustus 2021

Een tijdje geleden schreef Jacco de wekelijkse Nieuwsbrief van Financieel Vrije Vrouw over zijn bijzondere kennismaking met Alexandro.

Alexandro heeft een ongelooflijk inspirerend verhaal waar we enorm veel reacties op kregen. Om deze reden hebben we besloten om de Nieuwsbrief te publiceren in dit blog.

De ontsnapping

Zoals je wellicht weet heb ik (de man van..) ‘’gewoon’’ werk. Dit werk bestaat kortweg uit het proberen om criminelen op het ‘’rechte’’ pad te krijgen.

Wanneer dit niet lukt proberen we het hen moeilijker te maken om te blijven plegen. Ik doe dit werk samen met verschillende netwerkpartners maar ook met de criminelen zelf. In de jaren waarin ik mijn werk doe heb ik gemerkt dat als je doorvraagt veel van hen niet tevreden zijn over het totaalplaatje van hun leven.

Afgelopen week heb ik een zeer inspirerend gesprek gehad met Alexandro Reyes Rodriguez. Een geweldige gozer die zijn C.V. vulde met 10 kantjes strafblad, schulden, verslavingen en het stempel 100% te zijn afgekeurd (Wajong). Hiernaast wist Alexandro in deze tijd op opzienbarende wijze te ontsnappen uit zijn gevangenschap.

De échte ontsnapping

Alexandro zijn echte ontsnapping moest echter nog komen. Alleen door zijn grootste schaamte bespreekbaar te maken wist hij te ontsnappen aan dat wat hem in zijn leven echt gevangen hield, zijn schuldgevoel. Een gevoel die hem via verslavingen en crimineel gedrag op de vlucht had laten slaan.

Potentie om iets van zijn leven te maken had hij altijd wel gehad. Het geloof om hier echt recht op te hebben ontbrak.

Aanleiding van Alexandro zijn schuldgevoel kwam voort uit het seksueel misbruik wat hem was overkomen op drie-jarige leeftijd. Vervolgens toen hij 11 jaar was deed hij zijn zusje hetzelfde aan wat hem zelf was over komen.

In Nederland vinden we dat ieder een tweede kans verdient. Alexandro zelf heeft 8 keer gevangen gezeten voor het hem lukte zijn potentie tot positieve dingen aan te wenden. Tijdens zijn laatste detentie was hij gaan praten over zijn grote schaamte en lukte het hem langzaam zichzelf te gaan vergeven.

Criminele creativiteit

Alexandro besloot een krantenwijk te nemen. Al vaker in zijn leven had hij zich aangemeld voor een krantenwijk. Tot nu toe alleen aan het einde van het jaar zodat hij, zonder echt te werken, geld op kon strijken met de nieuwjaarswensen.

In mijn werk heb ik veel gesprekken met criminelen gevoerd. Het valt hierbij altijd op hoe vindingrijk, technisch, dapper en commercieel handig ze zijn om aan geld te komen. De meeste ondernemers zouden jaloers zijn op de netwerkcapaciteiten en manieren die b.v. drugsdealers inzetten om hun marges te vergroten.

Zonder het in de gaten te hebben bezitten veel criminelen kwaliteiten die ze tot erg goede ondernemers zouden maken. Hiervoor zouden ze deze kwaliteiten positiever moeten inzetten en vooral, wat slimmer omgaan met hun verdiensten.

Over dat laatste heeft Alexandro een duidelijk oordeel. Verreweg de meeste criminelen voelen diep van binnen dat ze de verdiensten die ze uit hun criminaliteit maken niet echt verdienen. Dit zorgt er onbewust voor dat het geld snel en veelal aan onzin wordt uitgegeven. Het snel kwijt zijn van grote en kleine geldbedragen is overigens iets dat ook te zien is bij winnaars van grote bedragen in b.v. een loterij. De juiste money mindset ontbreekt ook hier.

Alexandro en Jacco

Krantenwijk met potentie

Nu Alexandro positiever in het leven is gaan staan besloot hij echt een ochtendwijk op te pakken. Met de mindset dat je vanuit iedere maatschappelijke positie een ideaal leven op kan bouwen zette hij zijn eerste stappen. Samen met zijn vrouw begonnen zij een bedrijfje waarmee ze zelfgebakken taarten verkochten.

Alexandro besloot om aan al zijn abonnees gratis Chileense Empanadas uit te delen. Hij snapte dat je eerst moet geven voor dat je kan vragen. De week erop ging hij langs de deuren, vertelde zijn verhaal en informeerde of er interesse was om hun taarten af te nemen. De bestellingen vlogen ze om de oren.

Na deze successen begon Alexandro een reeks van andere positieve ervaringen aaneen te rijgen en werden bijna al zijn schulden afgelost. Nu er een positief zelfbeeld is ontstaan durft hij voor zichzelf financiële doelen te stellen. Ik heb hem al uitgedaagd om een Wajong miljonair te gaan worden!

Een misschien wel interessante uitdaging die Alexandro en ik hebben gesteld is het veranderen van de money mindset van heel veel gedetineerden. Het inzicht dat kleine verdiensten tot grote potentiële winsten kunnen leiden en dat geven vaak leidt tot meer krijgen kan tot verandering leiden. Ook tot een positiever zelfbeeld en, zo verwachten wij, tot afname van de criminaliteit.

Na de gesprekken met Alexandro werd mij zelf eens te meer duidelijk welke voorwaarde er kleeft aan het verdienen van meer geld. Het start bij de overtuiging dat je dit ook daadwerkelijk waard bent.

Omdat zowel Alexandro als ik onze kennis willen doorgeven over het doorbreken van patronen, hebben we besloten om onze krachten te bundelen!

Alexandro Reyes Rodriguez & Jacco

Heb jij zelf ooit bedacht hoeveel geld jij zelf waard vind (b.v. per maand)?

Welke belemmerende factoren in jouw leven moet je elimineren om dit te verhogen?

Laat je reactie achter onder dit blog.

Groet, Jacco
(a.k.a. de man van)

Lees ook:

1 gedachte over “De ontsnapping”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: