Cursus Vastgoed beleggen

Cursus 'Succesvol investeren in Vastgoed'

Na het lezen van Rijke pa, arme pa ben ik actief op zoek gegaan naar een opleiding/cursus die mij als ‘leek’ op zo’n toegankelijk mogelijke manier kon leren hoe ik succesvol kon beleggen in vastgoed.

Ik had meerdere vastgoed-trainingen op internet voorbij zien komen en heb een aantal workshops en sessies bezocht, maar het sloot op de een of andere manier niet helemaal op mijn persoon aan.

Rijke pa, arme pa inspireerde mij zo, omdat de schrijver – Robert Kiyosaki – juist zo bescheiden op mij over kwam. Het gaat dan wel over knaken en het opkrikken van je financiële intelligentie, maar de manier waarop het geschreven is vind ik heel toegankelijk.

Hij schetste juist niet het beeld van een harde zakenman in de vastgoedwereld, omringt door vrouwelijke golddiggers. Hetgeen een aantal trainers in deze workshops juist wél deden. Is toch niet meer van deze tijd, dacht ik?

Cursus vastgoed beleggen

Wanneer je zoektocht wordt beloond.

Na lang op zoek te zijn geweest was daar Stefan, waar ik wel meteen een klik mee had. Hij had precies dezelfde boeken gelezen als ik en Robert Kiyosaki zelfs in levenden lijve ontmoet! Ook een groot aanhanger van zijn levensfilosofie. Zelf ooit begonnen op de beurs (AEX) en met dik 25 jaar ervaring in de beleggingswereld ontzettend veel relevante kennis.

Het was duidelijk, dit was de training waar ik voor ging!

Ik heb zijn 3-daagse cursus gevolgd en ontzettend veel geleerd.

Na deze cursus had ik zoveel meer vertrouwen en merkte ik ook dat ik zelfs meer parate kennis had dan de personen die ik tegenkwam op Vastgoed Netwerk-meetings.

Een kleine greep uit de cursus:

  • Risicofactoren type vastgoed
  • Kansen herkennen en benutten
  • Rendementsberekeningen te maken (m.b.v. tools)
  • Relevante regelgeving rondom commercieel vastgoed
  • Huurpunten tellen
  • Huurders screenen

Na deze training hebben we met de overwaarde die in onze woning stak in 1,5 jaar tijd twee beleggingspanden aangekocht die super renderen. En dat in zo’n ‘slechte’ tijd! Er waren aardig wat mensen die me waarschuwden en niet begrepen waarom ik hier nu zo mee bezig was, maar ik ben heel blij dat ik heb doorgezet. Als ik deze cursus niet had gevolgd, dan had ik dit never aangedurfd.

Voetnoot:

Hij laat wel nog mensen toe, maar de screening is streng. Hij wil alleen in zee gaan met personen die er vol voor gaan, anders vindt hij het zonde van zijn tijd. Best begrijpelijk ook natuurlijk. 

2 reacties op “Succesvol investeren in vastgoed?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *