fbpx
Cursus Vastgoed beleggen

Cursus 'Succesvol investeren in Vastgoed'

Na het lezen van Rijke pa, arme pa ben ik actief op zoek gegaan naar een opleiding/cursus die mij als ‘leek’ op zo’n toegankelijk mogelijke manier kon leren hoe ik succesvol kon beleggen in vastgoed.

Ik had meerdere vastgoed-trainingen op internet voorbij zien komen en heb een aantal workshops en sessies bezocht, maar het sloot op de een of andere manier niet helemaal op mijn persoon aan.

Rijke pa, arme pa inspireerde mij zo, omdat de schrijver – Robert Kiyosaki – juist zo bescheiden op mij overkwam. Het gaat dan wel over knaken en het opkrikken van je financiële intelligentie, maar de manier waarop het geschreven is vind ik heel toegankelijk.

Hij schetste juist niet het beeld van een harde zakenman in de vastgoedwereld, omringt door vrouwelijke golddiggers. Hetgeen een aantal trainers in deze workshops juist wél deden. Is toch niet meer van deze tijd, dacht ik?

Cursus vastgoed beleggen

Wanneer je zoektocht wordt beloond.

Na lang op zoek te zijn geweest had ik eindelijk een mentor gevonden waar ik wel meteen een klik mee had. Hij had precies dezelfde boeken gelezen als ik en Robert Kiyosaki zelfs in levenden lijve ontmoet! Ook een groot aanhanger van zijn levensfilosofie. Zelf ooit begonnen op de beurs (AEX) en met dik 25 jaar ervaring in de beleggingswereld veel relevante kennis.

Het was duidelijk, dit was de training waar ik voor ging!

Na deze cursus had ik zoveel meer vertrouwen en merkte ik ook dat ik zelfs meer parate kennis had dan de personen die ik tegenkwam op vastgoed netwerk-meetings.

Een kleine greep uit de cursus:

 • Risicofactoren type vastgoed
 • Kansen herkennen en benutten
 • Rendementsberekeningen te maken (m.b.v. tools)
 • Relevante regelgeving rondom commercieel vastgoed
 • Huurpunten tellen
 • Huurders screenen

Na deze training hebben we met de overwaarde die in onze woning stak in 1,5 jaar tijd twee beleggingspanden aangekocht die super renderen. En dat in zo’n ‘slechte’ tijd! Er waren aardig wat mensen die me waarschuwden en niet begrepen waarom ik hier nu zo mee bezig was, maar ik ben heel blij dat ik heb doorgezet. Als ik deze cursus niet had gevolgd, dan had ik dit never aangedurfd. 

Een jaar later hebben wij wederom geïnvesteerd in een vastgoed-coach die ons op het gebied van transformeren next level kon helpen. Na haar training hebben we nu ook twee transformatie-objecten aangekocht waarvan we in totaal 16 woningen willen gaan ontwikkelen. Zo kan het lopen!

Voetnoot:

Maak je eigen keuze in welke vastgoed-coach bij jou past. Dit is voor iedereen totaal verschillend, daarom heb ik een rijtje gemaakt van vastgoed-coaches waar ik zelf enorm over te spreken ben en waarbij bovenstaande onderwerpen ook langskomen. 

5 gedachten over “Succesvol investeren in vastgoed?”

 1. Beste Janneke,
  Ik ben na ‘fire’ en investeren in vastgoed financieel vrij geworden, althans tot 1 januari 2023.
  ik ervaar nu drie obstakels om verder te gaan:
  1 – de torenhoge rentes
  2 – de hoge belastingdruk in box 3
  3 – de regulering mbt. de middenhuur
  door de stapeling van deze drie factoren is mijn rendement zelfs negatief vanaf 2024.
  Hoe moeten we hier mee omgaan? Heb je hier ook een cursus voor?
  Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie!
  Hartelijke groet, Dirk van Hees

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: