fbpx
Operatie Doorbraak Tibor.nl

Mijn 5 inzichten uit Operatie Doorbraak van Tibor.nl

Gepubliceerd op: 27 januari 2021

Wellicht herinner je je nog mijn vorige blog over mijn ervaring bij UPW van Tony Robbins. Eén van mijn 5 inzichten bij UPW was: ga op zoek naar een business coach.

Ik ben best een tijdje op zoek geweest, want man man wat een keuze!

Na een oproep in de Facebookgroep van TMC kwam de business coaching van Tibor.nl vaak naar voren. De boodschap was duidelijk: de daad bij het woord!

Ik meldde me samen met Jacco aan voor Operatie Doorbraak. Een business retreat van 3 dagen, waarbij je 30+ uur full focus, samen met een team van specialisten een plan uitschrijft voor je bedrijf.

Wie is Tibor Olgers? Business coach en eigenaar van Tibor.nl. Met een team specialisten leidt hij ondernemers op om winst te behalen op alle vlakken.

Jarenlang werkte Tibor als team manager bij een speciale politie-eenheid, o.a. voor het beveiligen van belangrijke politici en het koninklijk huis. De inzichten die hij vanuit dit werk heeft meegekregen, implementeert hij nu zelf in het bedrijfsleven. Deze kennis geeft hij door aan ondernemers.

Let op: Speciaal voor de lezers van dit blog en volgers van Financieel Vrije Vrouw geld een kortingscode voor Tibor. Als je tijdens aanmelden bij Tibor aangeeft dat je via FVV komt, krijg je €250 korting!

Tibor
Tibor Olgers

Inzicht 1: Zoek de weerstand op

Alleen al bij het woord ‘weerstand’ krijg je een gevoel van weerstand. Waar Tibor het over heeft is dat het belangrijk is om je lichaam & geest te blijven uitdagen.

Wij mensen hebben het gevoel dat we alles kunnen controleren, maar we kunnen de natuurwetten niet voor altijd negeren. Uiteindelijk betalen we hiervoor een prijs.

Tibor beredeneert vanuit natuurwetten.

Survival of the fittest is de natuurlijke selectie die optreedt door het overleven van het nageslacht van de best aangepaste binnen een populatie.

Jarenlange evolutie heeft de mensheid geconditioneerd tot hoe we nu zijn. Maar wat doen we nu met dit volledig uitgeruste tenue, welke we hebben mogen erven van onze voorvaderen die destijds de benodigde weerstand hebben geleverd om ons deze genen te kunnen doorgeven?

Juist ja.. Niet veel.

 • We zoeken geen kou of regen meer op
 • Bewegen niet meer
 • Eten niet gezond (kost teveel moeite)

We verdoven liever onze innerlijke pijn met medicatie, eten, schermpjes en afleiding. Alles om weerstand maar uit de weg te gaan en te kiezen voor gemak.

Het ijsbad

Gecertificeerd instructeur van de Wim Hof-methode (na 1 jaar training bij Wim Hof zelf) en auteur van het boek MindLiftMentale Fitness voor het Moderne Brein – Kasper van der Meulen, begeleidde ons mentaal en fysiek naar het ijsbad.

We leerden hoe je je lichaam kunt trainen om de kou te weerstaan en hoe je met behulp van ademhalingsoefeningen je gezondheid kunt optimaliseren en een ijzersterke mindset kunt creëren.

Kasper van der Meulen

Belangrijkste les

Voordat ik het ijsbad in ging moest ik eerst aardig wat angsten overwinnen. Kan mijn lichaam dit wel aan? Onderkoel ik niet? Wat nu als ik het de hele dag koud blijf houden? Wat doe ik als ik een hyperventilatie-aanval krijg?

Normaal gesproken zijn dit de angsten die je weerhouden spannende dingen als deze te gaan doen. Maar eenmaal begeleid in het ijsbad, liet ik al vrij snel alle gedachten varen. Je handen en voeten zijn de alarmbellen van je lichaam die de pijnsignalen het snelst naar je hersenen sturen. Die hebben het in deze ook het moeilijkst.

Maar eenmaal ondergedompeld tot net boven je hart en het vervolgens bewust controleren van je ademhaling, maakt dat je niet in die stress-situatie blijft hangen, maar de situatie uiteindelijk onder controle krijgt.

Het meest interessante was dat we moesten letten op de processen die werden geactiveerd in ons lichaam ná dit ijsbad. De sensaties die je voelt wanneer je lichaam keihard aan het werk gaat om weer op te warmen. Machtig om te voelen!

Conclusie: je lichaam kan veel meer dan je denkt en een juiste ademhaling is alles.

Inzicht 2: Verklein je doelgroep

Waar het vaak fout gaat bij ondernemers is dat je voor iedereen wilt zijn. Je gebruikt algemene termen voor een grote groep. Wat gebeurt er daardoor? Je wordt één van de vele vissen in de vijver.

Waar je vervolgens tegenaan loopt is:

 • Dat het veel tijd kost deze grote doelgroep te bedienen
 • Je niet genoeg waarde kunt leveren
 • Je veel concurrentie hebt omdat je niet uniek bent

Als je problemen hebt met je hart, ga je dan naar een algemene arts met een grote variëteit aan expertise of toch liever naar een hartspecialist waar je graag wat extra voor betaald?

Wordt dus niet één van de vissen in de vijver, maar de enige vis in de vijver. Wordt hyper-relevant voor jouw specifieke doelgroep.

Tibor Olgers en team

Inzicht 3: Creëer waarde

Wat veel ondernemers doen is vertellen over hun geweldige product, maar laten hier maar weinig van zien. Ik zag het een beetje voor me als de luie straatmuzikant, waar cabaretier Hans Teeuwen het in één van zijn show’s over heeft: lalala lala, GELD?

Dat werkt dus niet.

Als je groot wilt worden en weet dat jij the bomb bent, laat dan van je zien. Denk aan bekende straatmuzikanten zoals Allie Sherlock of Nandi Bushell, die hun hele hebben en houden op YouTube hebben gezet en juist hiermee zoveel volgers hebben gekregen.

Hoe kunnen mensen weten hoe goed jij wel niet bent als je niets laat zien?

Inzicht 4: Duidelijke boodschap

Ken je het filmpje van Omroep Maxim: Meneer Mandje? Ik kende deze dus al een tijdje, maar desondanks nooit echt toegepast. Voorkom lange inleidingen met een vage boodschap en onduidelijkheid over wat men eigenlijk op je website te zoeken heeft.

Ondernemers willen het altijd graag hebben over wat ze allemaal hebben gedaan en wat ze kunnen, maar in the end gaat het erom wat de lezer eraan heeft.

Inzicht 5: Taal is alles

De kracht van taal valt niet te onderschatten. Als iemand een voorbeeld is voor mij in hoe je krachtig een boodschap naar buiten brengt, dan is het Tibor wel.

Slappe, langdradige, wollige teksten blijven niet hangen. Het is belangrijk om de taal van de doelgroep te beheersen om een boodschap op de juiste manier over te laten komen.
Trainen, trainen, trainen.

Conclusie

Deze business retreat is wat mij betreft goud waard.

Het was alles bij elkaar wat deze dagen zo bijzonder maakten. Het ijsbad, de ademhalingssessies (hier wijd ik nog een blog apart aan, bizarre ervaring!), de ongezouten meningen en onmisbare feedback van de teamleden, de waardevolle informatie en het direct praktiseren van je kennis in een goed doordacht product ecosysteem. Maar vooral ook de verbinding met elkaar.

De verbinding heeft mij enorm veel gebracht, maar eigenlijk ook verdriet bezorgd.

Des te meer kwam ik tot het inzicht dat de situatie die op dit moment gaande is, verboden maakt wat ons als menszijn nu juist zo typeert.

Het gezamenlijk strijden voor iets beters. Het vinden van connectie & verbinding. Het overbrengen van liefde en bundelen van onze krachten. De waarde van het individueel denken. Het elkaar mogen inspireren met onze eigen belevingswereld. Het openlijk spreken over je gevoelens en het mogen werpen van een kritische blik op de wereld.

Daarom is mijn meest waardevolle inzicht om weerbaar te worden (inzicht 1). Externe factoren ben je niet altijd de baas, maar je bent wel de baas van je eigen gedachten en fysiek gestel.

Dit is ook de reden geweest dat ik na thuiskomst direct het ijskoude natuurwater ben gaan opzoeken.

De weg van de meeste weerstand.
Rust in je kop. Vuur in je hart. Kracht in je lijf.

Dank Tibor, Kasper, Pauline, Mark, Bernd en Naomi – voor alle waardevolle inzichten!

Let op: Speciaal voor de lezers van dit blog en volgers van Financieel Vrije Vrouw geldt een kortingscode voor Tibor. Als je tijdens aanmelden bij Tibor aangeeft dat je via Financieel Vrije Vrouw komt, krijg je €250 korting!

Lees ook:

9 gedachten over “Mijn 5 inzichten uit Operatie Doorbraak van Tibor.nl”

 1. Het is heel leerzaam te zien wat
  Deze mensen hebben bereikt met
  Duidelijk ervaringen uit te wisselen
  Die hun succes blijken te zijn.
  Dank je wel Voor deze lessen.
  Uschi Smit

 2. Wat een fantastische beleving Janneke. Je hebt mij geïnspireerde om ook de weg naar de meeste weerstand op te zoeken. Dank voor het delen van je mooie ervaring.

 3. Thanks voor het delen Janneke. Een goede reminder deze inzichten en conclusie. Inzicht 1 inspireerde me direct om een doel duidelijk uit te werken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: