fbpx

Uit een eerder verzonden nieuwsbrief 

Grote Levensveranderingen en Succes: Onze Emigratie naar Portugal en Meer

We zijn alweer een paar weken verder en de laatste keer dat we elkaar spraken ging het over mijn boek Financieel Vrij – welke inmiddels al bijna 2500x verkocht is!! We gaan dus langzaam alweer richting de derde druk. Zó super gaaf!!

Maar nu genoeg over mijn boek. Het wordt weer eens tijd voor een update aan onze kant!

We zijn sinds vorige week officieel geëmigreerd naar Portugal. Het land is nu dus 3 (+ toekomstige mini) bewoners rijker. Voor ons een hele grote stap, aangezien we al die tijd nog dat lijntje aanhielden met Nederland om eerst maar te bekijken in welk land we ons het meest prettig zouden voelen. Het was een lastige keuze, want ook Mexico heeft een warm plekje in onze hart gekregen. Toch was Portugal het land die ons hart stal.

We waren ook wel eventjes uitgereisd en toe aan rust. Maar ook de heimwee naar Europa was voor mij heftiger dan verwacht. Wat miste ik de prachtige architectuur hier en niet te vergeten: de seizoenen en… mijn moeder (bij wie ik nu binnen 3 uurtjes al op de stoep kan staan, op slechts een uurtje tijdverschil).

We vonden het de hoogste tijd deze knoop nu door te hakken en hiermee kwam eigenlijk stiekem ook tegelijkertijd mijn allergrootste droom uit! Verhuizen naar het buitenland; maar nu voor het echie!! Echt onwerkelijk dat deze droom is uitgekomen…

Onze huizen in Portugal tot nu toe

Ons hier inschrijven ging niet zonder slag of stoot, want we moesten een vast woonadres opgeven – terwijl we tot nu toe (op papier) nog geen vast adres hadden. Blij als we waren met het feit dat we vanaf 1 maart officieel een mooie nieuwbouwwoning konden betrekken (lange termijn-huur) en we onze woning in Ferragudo al netjes hadden opgezegd – bleek de woonvergunning van het project niet op tijd rond te zijn, waardoor we voor in ieder geval de maanden maart en april vervangende woonruimte moesten zoeken. Gelukkig werden we geholpen door de voormalig eigenaar van het pand en kon zij ons nog iets aanbieden wat ze nog niet op de markt had gezet en waar we in ieder geval kunnen blijven tot 1 juli.

Pak van ons hart natuurlijk! Zeker aangezien we nu (voor een zachte prijs) in een ruim, Portugees landhuis mogen vertoeven met eigen stuk grond (met citroen- en sinaasappelbomen) en een zwembad aan huis. De eerste keer voor ons in 1,5 jaar tijd dat we niet in een vakantiewoning zitten, maar in een écht huis met privé-grond. Enorm oubollig, met oude Portugese meubeltjes uit het jaar 0 en waar natuurlijk mega veel aan moet gebeuren, maar wat dat buitenleven biedt waar wij naar op zoek waren. Hier kunnen we dus alvast gaan voelen hoe het is om een eigen stuk grond te hebben waar we onze droomwoning op (of af) kunnen bouwen! Een droom die hoe dan ook gaat uitkomen, maar die we wel nog goed moeten uittekenen.

Baby op komst - Zoektocht verloskundige (voor thuisbevalling) is gestart!

Ernaast heb je vast wel gezien op mijn Instagram-pagina dat we er een klein meisje bij krijgen, een zusje voor onze dochter. En daar waar het voor ons toch wel een beetje een schok was erachter te komen dat er een kleintje bij kwam, was het voor onze dochter direct al een droom die uitkwam. Aandoenlijk hoe ze steeds tegen mijn buik zit te praten en vertelt dat ze nu al van haar zusje houdt. Ik zie ineens een hele andere kant van mijn dochtertje die ik nog niet eerder heb gezien.

Voor mij reden te meer om vanaf 1 april een tijdje van Social Media af te gaan, omdat mijn nummer 1 prioriteit nu ligt bij het creëren van onze droomplek en ik niet afgeleid wil zijn van het belangrijkste in mijn leven: mijn gezin. Ik wil het nu allemaal veel bewuster meemaken en niet enkel rondrennend door mijn zwangerschap en kraamtijd te vliegen. Het zou ook een droom zijn voor me om een thuisbevalling te mogen doen hier in Portugal, ook al is het tot nu toe enorm lastig een gecertificeerde verloskundige hier te vinden om dit te faciliteren.

Dus mocht jij nog iemand weten; laat het me vooral weten door deze mail te beantwoorden! Heel erg welkom.

Financiële vrijheid

Ook al voelt het soms niet zo omdat de ratrace nog steeds in ons schuilt en we constant alert moeten zijn op veranderingen in de financiële markten, de toegenomen angst voor een nog grotere kredietcrisis met het omvallen van de Silicon Valley Bank (SVB), een steeds onaantrekkelijker wordende vastgoedmarkt met het huidige beleid van Hugo de Jonge, toch… ja, toch! 😉 ben ik zo ongelooflijk dankbaar dat ik de reis naar financiële vrijheid ben begonnen.

Als je mijn boek hebt gelezen dan weet je wel wat voor obstakels er allemaal overwonnen moesten worden en welke fouten (lees: lessen) we hebben moeten maken om de vrijheid te hebben die we nu hebben. We leren iedere dag; zoals het leven natuurlijk ook is bedoeld.

Maar waar start je dan?

1 ding is zeker: het begon bij mij allemaal met financiële bewustwording; door mijn vermogen in kaart te brengen en een goed inzicht te krijgen van hoeveel geld erin kwam en hoeveel ging.

Blogs
Janneke van den Brink

Op het randje van de afgrond… We must jump!

Ontdek hoe Jacco en ik streven naar financiële vrijheid door diversiteit in investeringen, van vastgoed tot Bitcoin. Lees over onze uitdagingen, successen en waarom we gekozen hebben voor een leven van creatief ondernemen.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: