fbpx
Omslag - Financieel Vrij - Janneke van den Brink

Gepubliceerd op: 26 januari 2023

Financieel Vrij zijn betekent het doorbreken van de financiële doctrines

Als oprichtster van Financieel Vrije Vrouw presenteert ik ons handboek tot financiële vrijheid

Persbericht *** Amsterdam, 26 januari 2023 – Janneke van den Brink, oprichtster van het populaire platform Financieel Vrije Vrouw, presenteert vandaag haar nieuwe boek ‘Financieel Vrij’. In het boek beschrijft Janneke haar eigen reis van loondienst tot financiële vrijheid. Successen, tegenslagen en vooral de verandering van mindset rond geld en behoefte worden centraal gesteld.

Eind 2013 overleed de broer van Janneke. Niet veel later verloor ze door een reorganisatie haar baan. Het zijn de eerste dominostenen die moesten vallen in haar weg naar financiële vrijheid. Na een lange reis, veel boeken lezen en een handvol mindfullness-trainingen maakte ze de keuze om geld voor haar te laten werken in plaats van andersom. 

Janneke van den Brink KvK

Wat lees je in het boek Financieel Vrij

In haar nieuwe boek ‘Financieel Vrij’ beschrijft Janneke hoe ze haar mindset rond geld heeft veranderd en hoe ze met wilskracht en een uitgewerkte strategie haar eerste belegging deed. Via haar eigen ervaringen neemt ze lezers mee in de wereld van ETF’s, beleggingsfondsen, aandelen, investeren in het MKB en beleggingen in crypto’s, crowdlending, forex , edelmetalen en vastgoed. 

“Beleggen was voor mij wereldvreemd. Dat deden mannen in overhemd en das, op de beurs in Amsterdam. Pas toen ik erachter kwam dat ik de overwaarde van mijn huis kon opnemen wist ik: dit moet ik ook kunnen,” zegt Janneke van den Brink, oprichtster van Financieel Vrije Vrouw. 

Als voormalig commercieel vastgoedadviseur investeerde Janneke in een eerste appartement voor de verhuur. Van de opbrengst experimenteerde ze met allerlei investeringen. Met succes, maar soms ook met tegenslag. Zo beschrijft ze in haar boek hoe een investering van €500.000 in een pand dreigde verloren te gaan omdat de vergunningen voor het bouwen van 11 appartementen niet werd verkregen. 

Financiële doctrines

Iedereen kan beleggen, maar je drijfveren bepalen het succes. Financieel Vrij laat lezers nadenken over wat financiële vrijheid nou eigenlijk betekent. Janneke legt de financiële doctrines bloot waarin we zijn opgegroeid: de veiligheid van een huwelijk, vaste baan of koopwoning weerhouden ons ervan de doelen na te jagen waar we echt gelukkig van worden.

Wat betekent Financieel Vrij​ zijn?

“Financiële vrijheid betekent voor iedereen iets anders. Het is meer dan een bovenmodaal inkomen. Het gaat over hoe jij tegen het leven aankijkt en ontdekken wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn,” zegt Janneke. 

Vrouwen durven meer!

Janneke van den Brink is oprichtster van het platform Financieel Vrije Vrouw waar zij al haar ervaringen rond investeren deelt. Hier schrijft ze ook dat, toen ze werkte als commercieel vastgoedadviseur en later als investeerder, ze bijna geen vrouwelijke collega’s had. Met haar platform is het dan ook Jannekes doel om ook andere vrouwen te inspireren, wegwijs te maken en te laten zien dat beleggen niet alleen voor mannen is. 

“Naast beleggen ben ik op missie om vrouwen te inspireren om te ontdekken wat voor hen financiële vrijheid betekent en hoe ze dat kunnen bereiken. Vaak hebben vrouwen dat eerste duwtje in de rug nodig, om er vervolgens achter te komen dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze denken. Maar mijn belangrijkste les is: doe je eigen onderzoek, neem niets klakkeloos aan en maak je eigen beslissingen,” zegt Janneke. 

Financieel Vrij van Janneke van den Brink is vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekwinkel en online – ook als e-book – voor €21,99 (ISBN 978 94 027 1115 8). 

Hoe Financieel Vrij een bestseller werd

Een fantastische prestatie van het boek ‘Financieel Vrij’ was dat het de harten van lezers veroverde en de top bereikte als een van de meest gelezen en best gewaardeerde boeken, waardoor het een bestseller werd bij Managementboek en wekenlang op nummer 1 stond bij Bol.com in de categorie Financiën.

Een unieke prestatie voor een boek dat zonder hulp van een uitgeverij op de markt is gebracht. Met een krachtige mix van inspirerende verhalen, waardevolle inzichten en praktische tips heeft ‘Financieel Vrij’ een ongelofelijke reis doorgemaakt. Het wist niet alleen lezers te boeien, maar ook te empoweren met kennis over financiële vrijheid. Het feit dat juist de lezers zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in het organisch laten groeien van de verkoopcijfers van het boek, maakt de missie en de reis van dit boek des te mooier.

Het succes van het boek illustreert niet alleen de relevantie van het onderwerp, maar ook de manier waarop de community informatie met elkaar wil delen.

De erkenning bij Managementboek en de nummer 1 positie bij Bol.com zijn bewijzen van de impact die ‘Financieel Vrij’ heeft gehad op de lezers.

Dit succes is een ode aan de lezers en hun toewijding om kennis over financiële vrijheid te vergaren en te delen, waardoor mensen wereldwijd worden geïnspireerd om hun financiële doelen na te streven.

‘Financieel Vrij’ heeft als doel meer te zijn dan alleen een boek; het is bedoeld als een bron van inspiratie, een gids voor moed en een belichaming van wat mogelijk is wanneer je jouw financiële toekomst in eigen handen neemt.

En om deze reden…! LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING

Lezen aan zee burn out

Financieel Vrij wordt vertaald!

Vanwege het succes en de ongelooflijke respons die we hebben gekregen, zijn we enorm blij aan te kondigen dat ‘Financieel Vrij’ binnenkort beschikbaar zal zijn in het Engels.

De grote interesse en organische groei van de verkoop van Financieel Vrij hebben ons geïnspireerd om deze stap te zetten en onze boodschap over financiële vrijheid en de geldstromen in de wereld die invloed op ons hebben, wereldwijd te willen verspreiden. Blijf op de hoogte voor meer updates over de Engelstalige versie!

We hopen natuurlijk dat je Financieel Vrij met jouw internationale contacten wilt delen.

Recensies van Financieel Vrij

Een samenvatting van dingen die genoemd worden in recensies van Financieel Vrij vind je hieronder: 

 1. Positieve Mindset Verandering:

  • Het boek wordt sterk aanbevolen voor diegenen die grote stappen willen zetten in hun mindset en eigenaarschap willen nemen van hun leven.
  • Janneke deelt haar bijzondere verhaal en biedt concrete en duidelijke voorbeelden van waar passieve inkomsten vandaan kunnen komen.
 2. Reflectie en Praktische Inzichten:

  • Het wordt beschouwd als een mooie aanvulling op de persoonlijke financiële kijk op de wereld.
  • Het boek is opgedeeld in delen, beginnend met Janneke’s persoonlijke verhaal dat lezers laat reflecteren over hun eigen situatie en waarden, gevolgd door een opbouw naar de mogelijkheden om financieel vrij te worden met persoonlijke voorbeelden en heldere uitleg.
 3. Vlotte Leeservaring met Nuttige Oefeningen:

  • Het boek leest vlot en bevat nuttige oefeningen.
  • Janneke deelt persoonlijke ervaringen, inclusief ups en downs, waardoor het boek heel persoonlijk aanvoelt.
  • Diverse vormen van financieel inkomen worden duidelijk uitgelegd.
 4. Inspirerend en Bevestigend:

  • Het boek wordt als inspirerend beschouwd en biedt nuchtere inzichten.
  • De schrijfster deelt haar weg naar financiële vrijheid en geeft waardevolle inzichten.
  • Het wordt gezien als een bevestiging van dingen die ergens bekend waren maar niet eerder bevestigd werden.
 5. Volledig Beeld van Investeringen:

  • Het boek geeft een volledig beeld van mogelijke investeringen voor financiële vrijheid, inclusief voor- en nadelen en waarop te letten.
  • Janneke wordt als een voorbeeld gezien, en het boek is nuttig voor diegenen die ook met hun mindset aan de slag willen.
 6. Openhartig en Leerzaam:

  • Het boek is openhartig en laat de weg naar financiële vrijheid zien, wat leidt tot een andere mindset.
  • Het wordt als prachtig geschreven ervaren, en de lezer voelt een gelijkstemming.
 7. Doorlopende Leeservaring:

  • Het boek wordt geprezen voor het gemakkelijk weglezen, waarbij Janneke de lezer stap voor stap meeneemt.
  • Lezers zijn al bezig met wat ze in het boek hebben geleerd en kijken uit naar mogelijke toekomstige boeken van Janneke.

De recensies tonen over het algemeen waardering voor de persoonlijke, inspirerende, en educatieve aspecten van ‘Financieel Vrij’

Blogs
Janneke van den Brink

De beste 5 boeken over persoonlijke financiën die je móét lezen

Ontdek de top 5 boeken die een transformatie kunnen teweegbrengen in je financiële leven. Dit blog onthult de meest diverse en waardevolle boeken over persoonlijke financiën die je niet mag missen. Leer van experts en neem de controle over je geldzaken met deze must-read boeken zoals Financieel Vrij.

Read More »
Blogs
Janneke van den Brink

Vind Vrijheid en Zelfregie met Tanja Noteborn: Jouw Gids in Ademcoaching

Ontdek de kracht van ademcoaching met onze vrinedin Tanja Noteborn: Haal diep adem en transformeer je leven. In dit artikel vertellen we je over de impact van ademcoaching (ook op ons) door de deskundige begeleiding van Tanja Noteborn. Ontdek hoe bewust ademen kan helpen stress te verminderen, meer energie te krijgen en innerlijke rust te vinden. Leer over de holistische benadering van ademcoaching en de positieve veranderingen die het kan brengen in je welzijn en levenskwaliteit.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis liveshow - Jouw waar(den) leren verkopen met sales specialist Andy de closer

Ontdek en benut jouw kwaliteiten, vergroot jouw waarde voor anderen en leer deals te sluiten die jouw leven veranderen.

Sales kwaliteiten zijn niet alleen van groot belang als je een bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt waar je producten of diensten moet verkopen.

Het vermogen om de behoeften van anderen te begrijpen en de waarde die jij kunt bieden met jouw talenten op waarde te schatten, is iets wat je in alle mogelijke situaties in jouw leven wilt kunnen toepassen. 

Meld je hieronder aan:

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: