fbpx

Gepubliceerd op: 20 november 2023

Moet jij aandelen Shell kopen?

We gaan je een duidelijk antwoord op deze vraag geven.
Nee, je moet geen aandeel Shell kopen!

Note: op deze site staan partnerlinks waarover ik een kleine commissie verdien.

Is de vraag "moet ik aandelen Shell kopen" een gekke vraag?

Al jaren behoort deze vraag, samen met de volgende twee vragen, tot de top 5 van meest gestelde vragen over aandelen in Nederland.

 1. Welke aandelen gaan stijgen? (en moet ik dus kopen)
 2. Welke aandelen moet ik nu kopen?

Voor alle duidelijkheid, het is dus op zichzelf niet vreemd wanneer je een vraag als bovenstaande stelt. Je bevindt je in groot gezelschap, want deze vragen worden in Nederland online meer dan duizend keer per maand gesteld.

Het antwoord op de vraag "Moet ik aandelen Shell kopen"

Het antwoord op deze vragen is echter complex en moet worden gebaseerd op een uitvoerige fundamentele en mogelijk ook technische analyse.

Een fundamentele analyse uitvoeren is heel interessant, maar niet makkelijk. Om de vraag te beantwoorden of je aandelen Shell moet kopen, zou je antwoord moeten kunnen geven op vragen als:

 • Is het bedrijf financieel gezond, of vormen de schulden een gevaar?
 • Is het bedrijf rendabel? Dat wil zeggen: zijn de verwachte winsten voldoende ten opzichte van het geïnvesteerde bedrag of de omzet?
 • Wat is de huidige waardering van het bedrijf op de beurs? Is de prijs van het aandeel Shell nu goed in verhouding tot wat het bedrijf “vermoedelijk” waard is?
 • Hoe presteert Shell ten opzichte van zijn directe concurrenten?
 • Wat zegt een gedegen technische analyse over een potentiële koerswijziging?

Als iemand alleen de vraag stelt of hij aandelen Shell moet kopen, en niet dieper in gaat op deze factoren, kan je vermoeden dat hij of zij het inzicht en de interesse in deze factoren niet heeft.

Als er geen interesse is om bovenstaande zaken te begrijpen, is het niet verstandig aandelen aan te schaffen. Al deze zaken kunnen namelijk een rol spelen of een bedreiging vormen voor het bedrijf en dus de waarde van de aandelen die je hebt gekocht. Hoe ga jij deze bedreigingen tijdig zien aankomen als je de signalen niet leert begrijpen en herkennen?

Bekijk deze oude kijk op de week van Rowan

Het antwoord op de vraag of je aandelen Shell moet kopen is nabij

Gelukkig is het echte antwoord op de vraag of je aandelen Shell (of andere) moet kopen heel dichtbij.

Een van onze contacten, genaamd Rowan Nijboer, is namelijk een erkende beleggingsexpert. En Rowan biedt een gedetailleerde training aan over beleggen en financiën. De nadruk ligt op praktische en haalbare strategieën, specifiek ontworpen om ook beginners vanaf elk niveau te helpen. Uit eigen ervaring weten we bovendien dat de nadruk ook ligt op plezier en op het samen leren! De trainingen van Rowan en zijn enthousiasme zijn oprecht heel erg leuk om mee te maken!

Het Rowan Nijboer Lidmaatschap heeft de volgende voordelen:

Naast veel lol en kennis biedt het lidmaatschap de volgende voordelen. 

 • Leer beleggen van een expert.
 • Toegang tot live sessies.
 • Gratis proefperiode van 1 maand.
 • En niet onbelangrijk: Volg Rowan Nijboer zijn eigen aandelenportefeuille.
Wat niet in de omschrijving van het Rowan Nijboer lidmaatschap staat beschreven maar toch zeker waar is: 

 • Krijg de kwaliteiten om zelf een heel goed onderbouwd antwoord te kunnen geven op de vraag: “Moet ik nu aandelen Shell kopen”

Artikel om meer over Rowan Nijboer te lezen 👉 KLIK HIER

Blogs
Janneke van den Brink

Op het randje van de afgrond… We must jump!

Ontdek hoe Jacco en ik streven naar financiële vrijheid door diversiteit in investeringen, van vastgoed tot Bitcoin. Lees over onze uitdagingen, successen en waarom we gekozen hebben voor een leven van creatief ondernemen.

Read More »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitleg Liveshow Kopieren

Wil je een vrijer leven en investeren in Spaans vastgoed, maar weet je niet waar te beginnen? Your Destinations begeleidt je graag als gecertificeerde vastgoedcoach in Spanje voor de lange termijn. Zij helpen je bij elke stap in het selectie-, aankoop- en verhuurproces, zodat je een veilige investering kunt doen met een maximaal rendement uit waardestijging en huurinkomsten!

Meld je hieronder aan: