fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 9

Gepubliceerd op: 7 januari 2021

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

Geografisch inzoomen en finetunen.

Het is normaal (zie blog 8) dat je in Engeland een uur moet rijden vanaf je werk naar je woonplaats. We gaan dus inzoomen op plaatsen die op 1 uur afstand liggen van Swansea, Cardiff en Newport.

Newport is interessant omdat er een groot ziekenhuis in ontwikkeling in het nabijgelegen Cwmbran.

Daar werken dus veel artsen en er is verplegend personeel, dus veel potentiele huurders.

Newport is de 2e snelst groeiende stad van de UK, maar voor veel mensen wordt Newport te duur, zeker op lange termijn, zij zullen dus kiezen voor omliggende regio’s zoals Cwmbran of Pontypool.

Pontypool is een oud steenkolendorpje dat nu erg opgeknapt wordt.

Je kunt ervoor voor ongeveer 55.000 pond een pandje kopen dat dan wel opgeknapt moet worden, maar dan vang je wel ongeveer 725 pond aan huur per maand.

In Cwmbran zijn de aankoopprijzen wat hoger en je mag aan huur tot 825 pond verwachten.

Ook daar moet eigenlijk altijd wel wat aan gedaan worden voor dat het verhuurd kan worden.

Opknappen

Als je het over opknappen hebt, dan moet je in de eerste plaats denken aan strippen.

Strippen moet eigenlijk altijd, de vloeren zijn vaak slecht en de woningen zijn erg gedateerd.

Verder moet je rekening houden met het repareren of vervangen van het dak omdat er vroeger veel gebruik gemaakt werd van asbest.

Ook moet er vaak geïsoleerd worden om de woning duurzamer te maken.

Het elektra is altijd erg oud dus onveilig en moet dus vervangen worden en als het kan wil je een extra slaapkamer inplannen als er geen 3 slaapkamers zijn, want meestal betreft het gezinnen met 2 kinderen en de vraag is dus het grootst naar 3-slaapkamerwoningen.

Dit zijn allemaal slechts voorbeelden.

Elke woning is anders, maar je moet er rekening mee houden dat er best veel moet gebeuren. Een verbouwing duurt gemiddeld 8 weken, dus bedenk wel dat je dan geen huur vangt.

Meer opties..

In Cardiff is Amazon actief. Ze gaan hun activiteiten uitbreiden om een snellere levertijd te kunnen garanderen en er komen grote loodsen/depots bij. Dus de komende jaren zullen veel  extra banen gegenereerd worden, en al die mensen moeten ergens wonen.

Interessant zijn hier de plaatsen Pontypridd en vooral Tonypandy.
Tonypandy is 30 minuten rijden, dus prima te doen.

Bovendien wordt er door de overheid veel geïnvesteerd in de Rhondda, de gemeente waar Tonypandy onder valt. De huren zijn er ook wat hoger. Andere interessante plaatsen die hij verder noemde zijn LLangynowylen en zeker Mountain Ash.

Hier zoeken vooral families een woning en het profiel van de huurder kun je omschrijven als ‘professional tenant’. Ook dit dorp valt in de gemeente Rhondda.

Omdat Rhondda vlakbij natuurpark Brecon Beacon ligt, een bekend park met vele wandelroutes, neemt ook het toerisme daar toe. Je kunt hier ongeveer aankopen voor 55.000 en verhuren voor ca 700.

Als derde grote plaats werd al eerder Swansea genoemd door Mr. X.

Tatasteel heeft 2 grote hoogovens in Port Talbot.

Vanuit Swansea is niet zoveel trek naar de Vallays.

Er is hier kans op hogere opwaardering/ grotere prijsstijging volgens Mr. X.

Mr. X adviseert niet hoger in Wales aan te kopen want noordelijker is veel werkeloosheid en drugsgebruik. Bovendien zijn er hoger in Wales minder verbindingen per trein.

Als je ergens investeert dan wil je dat er in ieder geval een treinverbinding is met Cardiff, Swansea en Newport. Alle drie deze steden hebben een directe lijn met London (1,5 uur).

Aberystwyth is een gunstige uitzondering.

In deze plaats noordelijker in Wales en aan de kust, komt een van de nieuwe technische universiteitssteden en in 2023 is ook de campus klaar. Ook worden hier veel internationale studenten verwacht, wat natuurlijk goede mogelijkheden gaat geven voor (evt. gemeubileerde) verhuur.

Volgende blog...

Ik vind zelf deze blog veel waardevolle info bevatten… Waar zullen wij volgende maand gaan kopen?

Welke plaats in Wales gaat het worden? Eerst maar zorgen dat onze LTD goed opgezet is.

Mijn volgende blog gaat over onze LTD en de overdrachtsbelasting.

Tot de volgende blog.

Lonneke

Lonneke Kemper

7 reacties op “Vastgoed Experiment UK – deel 9”

  1. Ik hang aan je lippen… Het is gewoon een beetje spannend om te volgen zelfs. Heel erg leuk. En waardevolle info. Tot de volgende!!

  2. Weer een erg leuk en interessant stukje en ik lees ze elke keer met veel plezier. Je verhalen zijn erg leerzaam en inspirerend.

  3. Al die overwegingen, die je maakt. Hoe heb je al die informatie vergaard over de (toekomstige) demografische samenstelling en huurdersprofielen? Zou jouw aanpak voor elke Engelse stad gelden? Misschien moet je tztt daarover wel een e-boek schrijven 🙂

  4. Wat een uitgebreide uitleg over alle voor- en nadelen van al die plaatsen. Welke plaats heeft jouw voorkeur op basis van deze informatie? of hangt dit af van het pand wat je gaat vinden?

    1. Zeer interessant om te lezen! Ik ben daarnaast ook benieuwd hoe makkelijk/moeilijk je een hypotheek kan krijgen in de UK en welke voorwaarden daar aan verbonden zitten. En hoe jij dat hebt ervaren?

  5. Super interessant alle gegevens over deze steden. Ik ben wel benieuwd hoe je uiteindelijk aan een pand gaat komen. Krijg je goede deals vanuit Mr.X? Of kijk je op een soort Funda site? Via een dealsourcer?

  6. erg spannend om te lezen inderdad. Ik zou helemaal keuzestress krijgen van al die opties 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.