fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 3

Experiment vastgoed UK - deel 3

Gepubliceerd op: 17 december 2020

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

Hoe ga ik het aanpakken?

Toen eenmaal de beslissing was genomen waren er 2 zaken die voorrang kregen:

 • Hoe kan ik mijn dochters laten mee profiteren en onder welke voorwaarden?
 • Hoe ga ik het eigenlijk aanpakken?

Mijn dochters waren al die verhuizingen van vroeger helemaal zat. Alle drie hebben ze een woning met overwaarde en bij alle drie was er geen haar op hun hoofd die eraan dacht om iets met die overwaarde te doen. Lezen over vastgoed was ook een no go, en alle drie hebben ze een partner die niet aan risico nemen wilden denken.

Wat nu… ik wil passief inkomen voor mijn dochters genereren, maar ik voel weerstand.

De oplossing bleek eenvoudig

Ik leen ieder van mijn 3 dochters 15% van de investering en die lening brengen zij in. De overige 55% breng ik zelf in en zij betalen terug uit de opbrengst.

Zo hou ik zelf zeggenschap en lopen mijn dochters theoretisch met een LTD geen risico. Althans dat hoop ik, want ik weet nog niet genoeg om dat zeker te weten, maar zij delen wel mee in de winst die er hopelijk gaat komen.

Mijn voorwaarde is dat zij zich inlezen en de boekhouding gaan doen.

Ik heb opeens 3 redelijk enthousiaste dochters en we hebben een nieuw gezamenlijk gespreksonderwerp.

Ik denk dat zij ook regelmatig hier wat zullen schrijven.

En nu dan punt 2: de realiteit. Hoe ga ik dat aanpakken?

Eerst maar inlezen.. en dat viel tegen!

Wat was er veel! En bovendien… je kunt tegenwoordig niet even in het vliegtuig stappen om ter plekke te gaan kijken. Trouwens, wat zou ik moeten gaan bekijken?

“Netwerk opbouwen’’ las ik. Welk netwerk, wie heb je nodig en waarvoor? Het is niet zo van: pand zoeken, betalen en verhuren. Ik kwam zoveel vragen tegen dat ik het bijna opgaf.

 • Waar zoek je een pand?
 • Welke rechtspersoon koopt?
 • Hoe open je een bankrekening?
 • Hoe kun je een lening krijgen, kun je sowieso een lening krijgen?
 • Hoe screen je je huurders?
 • Wie onderhoudt, verbouwt, controleert?
 • Hoe zit dat met belasting?
 • Wat is de wetgeving?
 • Hoe kom ik aan een huurcontract?
 • Welke verzekeringen moeten er worden afgesloten?
 • Welke risico’s lopen we?
 • Enz. enz.

Help! Dat is een klus die niet te overzien is. Bovendien heb ik mijn leeftijd en gezondheid tegen. Ik kan er niet een jaar ofzo voor uittrekken.

Wie ging mij helpen?

Tijdens de speurtocht op internet kwam ik verschillende namen regelmatig tegen en op een gegeven moment heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een van hen een berichtje gestuurd via messenger met het verzoek of ik wat vragen mocht stellen.

De persoon die ik benaderde had een nogal exotische naam en ik vermoedde dat hij in het buitenland zou wonen. Ik verwachtte eigenlijk geen reactie, maar tot mijn verbazing reageerde hij wel. Tegen zijn gewoonte in vertelde hij me via messenger.

Wat bleek: hij woont vlakbij, om de hoek bij een van mijn dochters en had op dezelfde school gezeten als mijn andere dochters.

Het eerste wat hij mij vertelde was dat je voor de aankoop van een pand niet naar Engeland hoeft. Je kunt alles vanuit Nederland regelen! En hij gaf me zijn telefoonnummer.

Via WhatsApp, telefoon en uiteindelijk ook live gaf hij een berg informatie.. en dat terwijl hij dat gewoonlijk niet deed. Het klikte gewoon goed en we spraken elkaars taal.

Beiden hadden we veel dezelfde dingen gedaan op vastgoed-gebied. Ik alleen in het verleden in Nederland en hij in het heden in de UK.

We maakten samen een afspraak en ik mag gebruik maken van zijn kennis en netwerk.

Nu kan ik echt beginnen.

In mijn volgende blog ga ik de eerste opgedane kennis delen.

Tot de volgende blog,

Lonneke

* Blog iedere dinsdag en donderdag om 20:00u online!

Lonneke Kemper

1 reactie op “Vastgoed Experiment UK – deel 3”

 1. Misschien komt dit in een volgende blog aan bod, maar ik ben ook erg benieuwd of je ook aan vermogensoverdracht denkt in het geval dat je komt te overlijden. Heb je een testament oid waardoor de 55% over de drie dochters wordt verdeeld? Ik ben ook benieuwd of je iets hebt vastgelegd over hoe ze hun deel kunnen opvragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.