fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 26

Experiment vastgoed UK - deel 26

Gepubliceerd op: 3 juni 2021

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

Vertraging.

Ons pand

“Apologies for the delay in coming back to you but I’ve copied in my colleague who will drop you a line”.

Duidelijk dus, het is niet anders… het schiet niet op.

En het is ook niet anders dan in Nederland, want wij wonen op het ogenblik in 2 slaapkamers boven in een pand waar de achtergevel uitligt en we wachten op materiaal (bijvoorbeeld 5 weken wachten op isolatiemateriaal!). Ook hier alsmaar delay.

Lonneke Kemper

Dealsourcers

Maar delay of niet, we gaan gewoon door. Het kan langer duren dan verwacht, maar dat pand gaan we kopen.

We vorderen ook met onze rent2rents (meervoud) en daarover ga ik binnenkort ook bloggen, maar voor nu:

Wegens succes vertraagd

Dat ik blogs ging schrijven in een bijzondere tijd is duidelijk: middenin de corona-crisis, rond de effectuering van de Brexit en er kwam ook een lockdown overheen.

Onvoorspelbaar wat er zou gaan gebeuren. Er werden veel voorspellingen gedaan, zoals: de UK zou economisch in elkaar storten, de Pond, sorry het Pond zou enorm stijgen en respectievelijk dalen ten opzichte van de Euro. De huisprijzen zouden whatever doen en ik kreeg vele adviezen om maar absoluut niet te investeren in de UK.

Wat eigenlijk niemand verwacht had, was dat de huizenprijzen net als in Nederland juist erg zouden stijgen. Tot in sommige gebieden wel zo’n 20% in 1 jaar!

Het verschil met Nederland is, dat de percentuele stijging in Nederland uitgaat van misschien wel € 230.000 en in de UK bijvoorbeeld van 80.000 pond.
Maar een stijging is het en ook de huren stijgen mee.

Net als in Nederland is er een enorme run op te koop staande panden, maar het verschil in de UK zit ‘m ook nog in de overdrachtsbelasting; stampduty in het Engels (of door google letterlijk vertaald in zegelrecht).

Waar in Nederland de overdrachtsbelasting voor investeerders per 1 januari 2021 verhoogd is van 2% naar 8%, heeft de Engelse regering in verband met de corona-crisis juist een verlaging aangekondigd en dat wordt stampduty-holiday (zegelrechtvakantie) genoemd:

Op 8 juli 2020 kondigde de minister van Financiën een tijdelijke zegelrechtvakantie aan die het zegelrecht tot nul procent verlaagde voor alle eigendommen van £ 500.000 of minder tot 31 maart 2021.

Later is die periode nog verlengd:

The Stamp Duty Land Tax Holiday has been extended to 30th June 2021. This is an extension from the previous deadline of 31st March 2021.

Stel je je dat eens voor? Een tijdelijke afschaffing van de overdrachtsbelasting!
Dát is pas een stimulans voor de woningverkoop.

En dat, zo las ik afgelopen week in een artikel in een Engels blad, is er ook de oorzaak van dat de solicitors geen tijd hebben. Eerst een gedwongen sluiting van hun kantoren vanwege de lockdown en daarna een spurt om woningen te kopen en al die aktes moeten voor 30 juni 2021 gepasseerd worden.

Ze kunnen het werk niet aan en wij staan in de wacht. De maatregel is één groot succes, maar wegens dat succes wordt de voorgang van onze plannen vertraagd.

Ik hoop natuurlijk dat de akte voor ons pand ook vóór 30 juni 2021 gepasseerd kan worden maar we moeten er vanuit gaan dat dit ijdele hoop is en daarom heb ik, zij het met moeite, de beslissing genomen om van de stampduty-holiday ook een blog-holiday te maken.

smiley

Natuurlijk zijn er meer dan genoeg onderwerpen om over te schrijven maar ik merk dat ik het vooral leuk vind om te schrijven over actuele situaties; real time. En dat lijkt me ook het leukste om te lezen.

Dus: voorlopig even pauze in de BTL-blogs, maar ik kom terug!

En ik ga binnenkort ook bloggen over R2R ofwel R2SA want daarvoor hoef je niet langs de solicitor.

Wel wil ik nog even kwijt dat als je een pand wil gaan kopen in de UK, dat je dan het beste je zaakjes na al op orde kunt maken. Ik bedoel: een LTD oprichten, een rekening openen, je boekhoudpakket voorbereiden enzovoort.
Als je wilt weten welke hulp daarbij geboden kan worden dan mail je maar naar:

setwell.uk@gmail.com

Tot de volgende blog…. over een tijdje.

Lonneke

Lonneke Kemper

P.S. reacties zijn meer dan welkom!

Lees ook:

3 reacties op “Vastgoed Experiment UK – deel 26”

 1. Dag Janneke
  Ik heb toch wel een opmerking. Waarom heb je een LTD opgericht? Dat is toch een vrij dure keuze, met behoorlijke boekhoudkundige verplichtingen. Als je voor een micro company (die speciaal bedoeld zijn voor de huizenhandel) had gekozen, had je dezelfde voordelen als een LTD maar véél goedkoper en minder verplichtingen. Zeker als je omzet onder de £ 632.000,- blijft.

  1. Hi Wesley,

   Bedankt voor je vraag en Melody, bedankt voor je reactie. Janneke laat zich hierover adviseren door Mr. X. en zijn team en vertrouwd erop dat zij de beste keuze maken voor haar R2R!

   Groetjes,
   Marlijn (VA)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.