fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 24

Experiment vastgoed UK - deel 24

Gepubliceerd op: 5 mei 2021

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

Weer vertraging, een sneak preview én de sourcing agent.

The stampduty

In blog 23 schreef ik dat ik veronderstelde dat ik geen spampduty (overdrachtsbelasting) hoefde te betalen op dit pand omdat ik ‘first time buyer’ ben.

Het is inderdaad zo dat je, als je in de UK voor het eerst een pand koopt, geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen, maar dat geldt alleen voor mensen die er zelf gaan wonen (residentials) en niet als je vanuit een LTD een pand koopt.

Ik had wel al een formulier aangevraagd om de stampduty te verlagen en was weer knarsetandend aan het wachten, toen één van de bloglezers (Caroline), die een zeer ervaren UK-vastgoedinvesteerder is (zeer vereerd dat zij mijn blogs leest en dank voor de genomen moeite) mij erop attendeerde dat ik fout zat met mijn veronderstelling dat ik geen stampduty hoefde te betalen.

Inmiddels was er alweer een tijdje overheen gegaan, dus wéér vertraging, maar dit keer door mijn eigen verkeerde inschatting.

Ik schrijf het maar op, dan hoeven lezers die een LTD oprichten en een pand gaan kopen in de UK deze fout niet meer te maken (is het toch nog ergens goed voor geweest).

geld

Voor meer informatie over stampduty verwijs ik nog even naar blog 10, daar vind je de cijfertjes.

Omdat ik realtime schrijf is er dus wat betreft de aankoop van het pand weinig veranderd sinds mijn vorige blog, maar… had ik al geschreven dat ik lichtelijk ongeduldig ben?

In mijn volgende blog ga ik in ieder geval schrijven over wat erbij komt kijken als je je voorbereidt op de overdracht van een pand, maar ook in de tussentijd niet stil wilt zitten.

Ik informeerde daarom bij Mr. X of er nog andere haalbare verdienmodellen zijn wat betreft vastgoed in de UK en ik volg sinds hij daarover begon te vertellen een tweesporenbeleid!

Dit is zo interessant, ik vind het ongelofelijk.

En…! Dit is ook haalbaar voor mensen die geen groot startkapitaal hebben.

Ik ga me vanaf nu niet alleen toeleggen op BTL (kopen om te verhuren), maar ik ga ook een ander pad bewandelen; weer samen met mijn dochters. En omdat deze optie een veel lagere investering vergt, zijn mijn dochters hier veel actiever mee bezig dan met de plannen voor BTL.

Binnenkort ga ik ook hierover bloggen, maar voor nu alvast een kleine preview.

sneak peak

Sneak Preview

Hieronder kopieer ik het eerste stuk uit mijn nieuwe serie blogs over R2R: rent-to-rent!

De laatste tijd hoor ik steeds meer over rent-to-rent, ofwel R2R. Als voorzichtige old-lady zag ik dat helemaal niet zitten want wat is het?

Je huurt voor een paar jaar een pand van iemand met een huurcontract en dan ga je kamers onderverhuren, dus een soort kameronderverhuur. Dat is het dus.

Je moet meestal wel eerst die kamers opknappen en je moet ook nog huurders vinden.

room for rent

Ik kon de bezwaren die ik had zo op een rijtje zetten:

  • Veel risico want wat als je alles opgeknapt hebt en je vindt geen huurders, dan moet je wel zelf de huur betalen voor de duur van het huurcontract
  • En wat als je het pand net leuk hebt opgeknapt en jouw verhuurder verlengt het huurcontract niet aan het eind van de huurperiode?
  • En bovendien: je bouwt geen asset op.

Maar toch….
Sinds ik blogs schrijf hoor ik steeds meer succesverhalen over R2R, zeker van mensen die nog geen kapitaal hebben opgebouwd of geen overwaarde op hun eigen woning hebben. Zij gebruiken de R2R als opstapje om later te beginnen met BTL (Buy to Let).

De rest is dus binnenkort te lezen in mijn nieuwe serie blogs en daar zal in ieder geval veel minder stagnatie zijn dan in deze serie. Al is het alleen al omdat je hiervoor niet naar de solicitor (notaris/advocaat) hoeft en natuurlijk omdat de lockdown in de UK nu al bijna geheel is opgeheven.

Wel moet je een nieuwe LTD oprichten!

De LTD voor de BTL mag namelijk niet gebruikt worden voor trading.
In deze nieuwe LTD mogen wel flips worden ondergebracht.
Ook moet er voor deze LTD een nieuwe rekening worden geopend.

De kosten voor de oprichting van de LTD mogen wel betaald worden vanaf deze rekening maar deze kosten mogen niet voor de belasting in de boekhouding worden opgenomen (dit geldt ook voor de LTD voor de BTL, sowieso voor de oprichting van iedere LTD, dit is een algemene regel).

De dealsourcer

sleutels

Er is een grote behoefte aan R2R’s, daarom heb ik al samen met een dochter contact gehad met een dealsourcer want we willen zo snel mogelijk beginnen.

Ik vertelde in mijn enthousiasme dat ik blogs schrijf over de aankoop van vastgoed in de UK, maar toen ik de zin begon wist ik opeens niet of je blogs in het Engels met een g- of met een k-klank uitsprak. Ik koos voor de k en hakkelde mijn zin af.

Dat ging niet goed want de dealsourcer begon met nog veel meer enthousiasme te vertellen over de blocks appartments die zij kon leveren.

Wij hebben het er maar bij gelaten en wie weet waar die kennis nog goed voor is als we groot groeien, maar voorlopig houden we het bij BTL en R2R.
Dat zorgt voor ons al voor genoeg avontuurlijk vuurwerk en we hebben er super veel zin in.

Als je niet kunt wachten en nu al meer wil weten over R2R, dan kun je me altijd bereiken op het emailadres: setwell.uk@gmail.com

En voor nu:

Tot de volgende blog,

Lonneke

Lonneke Kemper

P.S. reacties zijn meer dan welkom!

Lees ook:

1 reactie op “Vastgoed Experiment UK – deel 24”

  1. Wat lief, Lonneke. Dank je wel voor het compliment. Succes met R2R. Overigens kun je grote renovaties laten doen door de eigenaar van het pand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.