fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 20

Experiment vastgoed UK - deel 20

Gepubliceerd op: 17 maart 2021

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

Strategie buy to let (kopen om te verhuren).

Eigenlijk gaat vrijwel iedereen die ik spreek over vastgoed investeren in de UK dit doen om vervolgens op te opschalen. Door middel van het zogeheten ‘hefbomen’, meerdere panden kopen om over een flink aantal jaar passief inkomen te hebben en/of financieel vrij te zijn.

De UK is daar kennelijk zeer geschikt voor omdat de woningprijzen er vrij laag zijn en de huren naar verhouding betrekkelijk hoog. Het is dus goed mogelijk om na herfinanciering een volgend pand te kopen uit de financiering van het eerste pand en uit de huur de rente en de aflossing te betalen van het eerste pand. En dit kun je herhalen.

Ik kan gerust zeggen dat ik in mijn leven best veel met vastgoed heb gedaan, maar het ‘’opschalen’’ heb ik nooit gedaan, in ieder geval niet met het bewuste doel om dit te doen.

Ik zal het misschien eens gedaan hebben, maar dan gebeurde het omdat het op dat moment een logische keuze leek. Het was nooit mijn strategie, simpelweg omdat ik geen strategie had. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord (ik praat nu natuurlijk wel over tientallen jaren geleden).

Wat dat betreft is dit natuurlijk een fantastische tijd: er is internet, YouTube, er zijn cursussen, coaching, counseling en ga maar door. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

In de afgelopen paar maanden ben ik helemaal gewonnen voor het opschalen. Eigenlijk is dat het enige waar ik nog naar kijk en waar ik mij over informeer.

Maar er is meer.

In mijn vorige blog over personal allowance werd een ander idee geboren en zeker na een gesprek deze week met iemand die helemaal niet wilde opschalen, ging ik ook daarover doordenken.

Eigenlijk noemde ik het al in mijn vorige blog, maar daar wil ik nog even dieper op doorgaan want als er meer afwegingen zijn dan moeten die ook gemaakt kunnen worden.

Social Media

Ik sprak dus met iemand die helemaal niet wilde opschalen.

Hij wilde vastgoed aankopen en goede huur vangen zonder veel kosten. Gewoon een steady income. Hij wilde zo weinig mogelijk gedoe en beslist geen hypotheek.

Is de UK dan een goed idee?

Ik heb daar echt over nagedacht en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit tot op zekere hoogte heel goed kan uitpakken.

Graag wil ik dat jullie meedenken of er geen haken en ogen zijn die ik niet zie.

Mijn theorie is als volgt:

Zoals gezegd: in de UK zijn de woningprijzen vrij laag en de huren naar verhouding betrekkelijk hoog, althans in vergelijking met Nederland.

Ik ga nu niet beginnen te rekenen met wat de investering is en wat de opbrengst is en hoeveel belasting je daarover moet betalen, ik ga aan het eind beginnen. Welk bedrag mag je uit je LTD halen zonder dat je belasting betaalt? En dan praat ik over geen belastingbetaling in de UK en ook niet in Nederland.

In blog 19 schreef ik dat binnenkort 12.800 pond jaarlijks als onkostenvergoeding mag worden betaald aan het directielid, zonder dat daar ergens belasting over hoeft te worden betaald.

Dat is 1.067 pond per maand en tegen de huidige wisselkoers is dat ongeveer € 1.175,- per maand (zeg €14.000 per jaar). Dit uiteraard pas nadat je de lening die je aan de LTD hebt gedaan voor de investering hebt terugbetaald uit de huur. Maar ja, dat is natuurlijk ook belastingvrij.

Als je dus huurinkomsten van 1.067 pond (ca €1.175) per maand – na aftrek van alle kosten en reserveringen – kunt genereren, dan kun je dat dus vanaf moment van aankoop naar jezelf overmaken.

Welke investering staat daar tegenover?

Tja… voor zover mijn informatie strekt lukt dat met zo ongeveer de huur van 2 panden. Dit kost ongeveer € 160.000,-.

Ik zeg dit allemaal heel voorzichtig want het zijn mijn eigen theorieën, maar natuurlijk wel op grond van eerder verkregen informatie. Ik heb het alleen op een andere manier bij elkaar gezet (misschien zijn er veel meer goede mogelijkheden).

Een investering van € 160.000,- met een jaarlijks rendement van € 14.000,- (na aftrek van alle kosten, reserveringen en zonder rekening te hoeven houden met de belasting, behalve de vermogensrendementsheffing over de waarde van de LTD ) lijkt mij best een goede investering.

Daarbij komt dan nog de huurstijging en de waardestijging van het pand. Maar ook daar ben ik altijd heel voorzichtig mee want ik heb geen glazen bol.

Glazen bol

Strategie:

Deze overwegingen hebben me wel laten inzien dat er behalve opschalen of alleen huur vangen uit investering nog veel en veel meer mogelijk is!
Eigenlijk is alles ertussen mogelijk (als de hypotheekverstrekker het ermee eens is natuurlijk).

Bijvoorbeeld:
Zoveel mogelijk geld er maandelijks uithalen, minder geld eruit halen en veel investeren voor de toekomst, veel geld eruit halen en een beetje investeren voor de toekomst, alles investeren in de toekomst… het is een glijdende schaal.

En dat moet je eigenlijk gaan bedenken voordat je gaat investeren. Dat heet: je strategie bepalen!

Strategie is vooraf je doel bepalen en de weg uitstippelen om dat doel te bereiken.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie daarin staan.

* Klopt mijn verhaal?
* Hebben jullie aanvullingen?
* Misschien zijn er betere manieren om geld te genereren?
* Misschien kunnen zaken beter in privé?
* Of willen jullie er gewoon over sparren?

Ik ben altijd te bereiken via setwel.uk@gmail.com

Tot de volgende blog,

Lonneke

Lonneke Kemper

Lees ook:

2 reacties op “Vastgoed Experiment UK – deel 20”

  1. Voor mijn gevoel zit je iets te laag met je investering. €160.000 komt neer op €80.000 per pand, dat is zo’n 69.000 pond. Daar kun je gemiddeld zo’n 500 pond huur voor krijgen, maar daar moeten wel nog kosten vanaf. Volgens mij zei je al in je blog dat je daar expres even geen rekening mee had gehouden. Maar als je denkt aan een deel apart zetten voor onderhoud, verhuurmakelaar en evt paar maanden leegstand. Dan moet je misschien voor de veiligheid eerder richting 3 van die appartementen gaan zitten om het bedrag op te nemen dat je voor ogen hebt.

    Wil je dat deel overigens belastingvrij kunnen opnemen dan moet je wel kunnen aantonen dat je ook daadwerkelijk werk verzet in de UK. Dat is ons vandaag verteld. Denk aan dat je daar bijvoorbeeld 1 keer per jaar heen moet gaan om dit aan te tonen. Maar dat heeft Mr X je misschien ook al verteld.

    Succes!

  2. Wat kost een overschrijving van de Engelse bankrekening naar een Nederlandse post-Brexit eigenlijk? toen het VK nog tot de EU behoorde was overschrijven gratis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.