fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 2

Experiment vastgoed UK - deel 2

Gepubliceerd op: 15 december 2020

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

De beslissing is genomen.

Ik zal me eerst even voorstellen:

Ik ben Lonneke, een 68-jarige vrouw met 3 volwassen kids en nog eens 3 volwassen kids van mijn man uit een eerdere relatie (plus 6 schoonkinderen en ook nog 5 kleinkinderen).

Lange tijd ben ik alleenstaande moeder geweest, afgekeurd wegens een systeemziekte, en gedwongen te leven van een kleine uitkering. Zonder plan of doel kwam er wel geld binnen doordat we regelmatig verhuisden na verkoop van de woningen waar ik met mijn kids woonde.

Omdat ik veel tijd in bed moest doorbrengen nam ik mij voor om niet te gaan liggen piekeren maar te gaan liggen denken… verzinnen… plannen maken.

Zo kocht ik bijvoorbeeld van de overwaarde van mijn woning een uitgewoond appartementje, liet dat opknappen en van de winst na verkoop kon ik weer een flinke tijd goed doorleven met mijn kids.

En zulke dingen bedacht ik vaker.

Dat klinkt nu heel bekend, maar ‘’in mijn tijd’’ kende ik niemand, maar dan ook echt niemand, die zoiets deed. Het was best een eenzaam bestaan en eigenlijk schaamde ik me ervoor.

Dat is mede de reden waarom ik nu juist wil delen wat ik ga doen: een pandje kopen in de UK.

Welk doel moet ik stellen? Ik ben immers al financieel vrij..

In het afgelopen (corona)jaar was er veel tijd om over vastgoed te lezen en steeds kwam ik tegen:

  • Je moet doelen stellen!
  • Werken aan financiële vrijheid!
  • Passief inkomen verwerven!

Tja, welk doel moest ik stellen: ik heb passief inkomen en ik ben al een hele tijd financieel vrij.

En toen wist ik het...

Tot ik opeens bedacht: ik ga als doel stellen dat mijn 3 dochters een passief inkomen genereren.

Vanaf dat moment ging ik veel gerichter lezen en informatie opdoen en uiteraard kwam ik toen bij vastgoed in de UK uit: panden kopen om te verhuren (buy to let/btl) of pand kopen, opknappen en verkopen met winst (flip).

Dus wat ik in het verleden in Nederland deed, zou nu veel lucratiever zijn in de UK.

Wat een uitdaging!

In mijn volgende blog vertel ik hoe ik ga proberen voor mijn dochters een passief inkomen te verwerven en hoe ik de eerste stappen heb gezet om het experiment te realiseren.

Tot de volgende blog,

Lonneke

Blog iedere dinsdag en donderdag om 20:00u online!

Lonneke Kemper

Lees ook:

1 reactie op “Vastgoed Experiment UK – deel 2”

  1. Ik vind je verhaal inspirerend Lonneke. Je lijkt mijn moeder wel (jullie schelen ook maar één jaar) zij heeft al haar leven heel hard (niet slim dus) voor haar geld gewerkt en toen ze ouder werd zag ze het verloren gaan in de handen van anderen en leerde hoe ze het zelf kon investeren boven haar 60ste door vastgoed te flippen en vervolgens verhuren. Voor mij het voorbeeld: het is nooit te laat om iets te leren en je geld is nooit in betere handen dan in je eigen. Knap wat je gaat doen in de UK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.