fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 18

Experiment vastgoed UK - deel 18

Gepubliceerd op: 3 maart 2021

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

Terugblik en vooruitblik.

Wat een rollercoaster de laatste paar maanden. Zoveel informatie verzameld deze maanden. Zoveel nieuwe inzichten gekregen!

En ook zoveel zin om te beginnen. Om te toetsen of alle gekregen info een beetje overeenkomt met de werkelijkheid, immers: ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en de wereld is nogal veranderd de laatste tijd!

Om te beginnen is het in deze tijd dus moeilijk om aan een pand te komen in de UK vanwege de lockdown en dat was voorheen bepaald niet het geval heb ik begrepen.

Mijn boerenverstand zegt me dat er na de lockdown dus wel eens een hele stroom panden de markt op zouden kunnen komen, maar is dat ook wel zo? En wat heeft dat voor een effect op de prijzen?

En er was een Brexit… wat voor een invloed heeft dat?

Ik heb eigenlijk geen idee, maar aan de andere kant: dit is een experiment en dan moet je niet zeuren. Een experiment is om uit te vinden of iets slaagt of faalt.

En zoals eerder gezegd: ook hierna moeten mensen in de UK wonen.

Ik blijf bloggen, maar wel vanaf nu slechts 1 x per week, want het was een beetje veel om 2 x per week te schrijven ondanks het feit er nog steeds enorm veel informatie is om te delen. Hoe meer info ik krijg hoe meer ik besef dat ik nog lang niet alles weet.

Naast de blogs heb ik ook 2 webinars gegeven. Één met de info die ik tot nu toe heb verkregen over de toekomstige aankoop van ons pand en de tweede over het principe van hefbomen. Dit wel met gefingeerde cijfers (ik hoop het nog een keer op de schrijven met de concrete cijfers die voortkomen uit dit experiment en dat die cijfers echt tot opschalen zullen leiden).

Gezien de vele reacties hebben flink wat mensen de webinars gezien, maar hier nog even de linkjes voor als ze niet nog gezien zijn of voor als je ze nog eens wil bekijken:

Webinar 1: info over de toekomstige aankoop van ons pand:

Webinar 2: het principe van hefbomen (met gefingeerde cijfers):

Zelf vind ik dat hefbomen absoluut het meest interessante aan deze hele onderneming.

Ik ben me er zelf nooit goed van bewust geweest dat je met betrekkelijk weinig geld vastgoed kunt kopen als je daarvoor geld leent en de rente en aflossing uit de huur gaat betalen, waarna je opnieuw gaat aankopen.

Dat is het hele idee van hefbomen. Natuurlijk deed ik dat al eerder, zelfs meerdere malen! Maar eigenlijk alleen intuïtief; zonder plan, zonder strategie.

Vanaf nu wordt juist dat mijn strategie.

Ik ga een jaar na aankoop het gekochte pand laten taxeren en dan ga ik trachten een hypotheek te verkrijgen om op te schalen. Vervolgens ga ik proberen om met de verkregen hypotheek op het eerste pand weer een aanbetaling te doen op een volgend pand en dat hoop ik te herhalen om zo meer panden te kopen.

Hoewel waarschijnlijk veel mensen dit plan ook hebben is dat mogelijk niet de enige reden om te herfinancieren. Je kunt het geld ook ergens anders voor nodig hebben; misschien om in Nederland te herinvesteren of om jezelf uit te betalen.

Daar wil ik mijn volgende blog aan wijden want niet alleen hoor ik dit van mijn lezers, maar ook ikzelf vraag me af hoe dat precies zit.

Tot mijn volgende blog,

Lonneke

Lonneke Kemper

P.S. reacties zijn meer dan welkom!

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.