fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 17

Experiment vastgoed UK - deel 17

Gepubliceerd op: 25 februari 2021

"Mijn moeder gaat een pandje kopen in de UK!"

Voor de trouwe lezers die staan te popelen om een update en vervolg van Lonnekes vastgoed experiment, daarvoor zal je nog een extra weekje moeten wachten. Eerder dan verwacht is hier een gastblog van de middelste dochter van Lonneke.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Eind 2020 vertelde mijn moeder dat ze interesse heeft om te investeren in vastgoed in de UK. Nu ben ik zelf een leek wat betreft investeren, vastgoed en de UK. Mijn reactie was vol wantrouwen en ongeloof. Want waarom de UK, hoe doe je dat, wat zijn de voor- en nadelen, wat zijn de risico’s, wie is dan die Mr. X en hoe weet je zeker dat hij geen Nigeriaanse Prins is?

Toen ik het plan van mijn moeder met mijn ‘conservatieve’ schoonfamilie besprak gingen fronsende wenkbrauwen omhoog. Het is blijkbaar niet heel gangbaar dat een vrouw van 68 jaar zo’n stap zet, of dat iemand überhaupt deze stap zet. Ook zijn er veel collectieve eerste ingevingen, zoals: ‘hoe zit
het met de Brexit’ en ‘waarom niet gewoon lekker in Nederland?’

Aan de lezers: Als je zelf met het idee speelt om te investeren in de UK zal je vast wel soortgelijke reacties hebben meegemaakt. Bij een nieuwe aanpak krijg je vaak weerstand van mensen die nog niet aan het idee gewend zijn.

Glazen bol

Glazen Bol

De tijd heeft mij geleerd dat Lonneke zeer goed in staat is haar eigen pad uit te stippelen. Degenen die haar blogs volgen, zullen dat zeker tussen de regels door lezen. Zelf zegt zij ‘ik kan niet in een glazen bol kijken’. Ze heeft ook geen glazen bol nodig omdat ze weloverwogen keuzes maakt. Wat kan je anders verwachten van een voormalig wiskunde lerares? Ze is analytisch, wereldwijs en rekent alles uit.

Ja, ik ben hartstikke trots op mijn moeder dat ze dit avontuur aangaat en tegenwoordig zelfs ‘influencer’ wordt genoemd! Maar ik ben niet blind. Ik ben juist kritisch, want het is wel mijn moeder en haar investering. Zelf ben ik een fanatieke volger van de ‘Experiment Vastgoed UK’ blogs. Ook heb ik de webinars bekeken. Het is natuurlijk zo dat je steeds meer leert als je ergens in verdiept. Lonneke schetst in haar blogs en webinar een steeds duidelijker totaalplaatje. Hierdoor begin ik tot de realisatie te komen dat het verhaal ‘klopt’. Het is niet te mooi om waar te zijn. Het is out of the box.

Constructies

Wat ik zelf echt heel lief vind, is dat ze dit ook doet om een passief inkomen voor ons, haar dochters, te genereren. Dat doet ze door zelf 55% eigenaar van de Ltd. te zijn en haar 3 dochters ieder voor 15%. Wij – de dochters – hebben helemaal geen financiën paraat om ieder 15% in te brengen, dus ons aandeel wordt dan een lening die wij nooit zelf hoeven af te betalen. De lening zal afbetaald wordt door de huurinkomsten uit dit experiment.

Zulke constructies, dat is toch fantastisch? Zoiets verzin je als je weet hoe je ‘het spel’ speelt en verder dan de gebaande paden kijkt. En dat is eigenlijk ook wat Mr. X doet: de perfecte constructie bedenken.

geld

Kleine tip voor de starters

Helaas kan ik jullie niet verrijken met nieuwe kennis. Wel kan ik een kleine tip geven voor de starters: op zoek naar een mooie Ltd. bedrijfsnaam? Dan kan je hier kijken of deze in de UK al staat geregistreerd of mogelijk te veel lijkt op een bestaand bedrijf en daarom niet gebruikt mag worden. Homelyhome en Home suite Home bestaan bijvoorbeeld al.

Helaas voor jullie; de beste naam ‘Setwell Ltd’. is al bezet!

Klik hier om te kijken welke namen nog beschikbaar zijn.

Groetjes,

Dochter van Lonneke

P.S. reacties zijn meer dan welkom!

Lees ook:

2 reacties op “Vastgoed Experiment UK – deel 17”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.