fbpx
Tower Bridge

Vastgoed Experiment UK – deel 16

Experiment vastgoed UK - deel 16

Gepubliceerd op: 4 februari 2021

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

Gevolgen van de lockdown.

De start

Ruim 3 maanden geleden kwam ik in contact met Mr. X.

Van hem mocht ik een keer het proces van ‘een pand in de UK kopen’ volgen en hetgeen hij vertelde vond ik zo interessant dat ik alles begon op te schrijven wat hij zei want er was zoveel, dat kon ik niet onthouden.

Zo werden zowel mijn blogs geboren alsook mijn wens om een pand aan te kopen in de UK en dan liefst meerdere panden d.m.v. ‘’opschalen’’.

En zo werd ook mijn enthousiasme voor beiden geboren. Ik sta in de startblokken om het eerste pand aan te kopen en ook mijn dochters volgen de ontwikkelingen op de voet.

Maar… die ontwikkelingen zijn op dit moment eigenlijk niet zo gunstig.

De situatie nu

We hadden het idee dat na het eerste aanloop-gedoe, dus na het oprichten van de LTD en het openen van de UK-rekening (en het geld op deze rekening storten natuurlijk) het grote moment zou aanbreken: de aankoop van ons eerste pand!

Dat moment zou volgens de planning in januari 2021 vallen en niets leek deze planning in de weg te staan, totdat….

Facemask UK Covid

… dat akelige virus, met ook nog eens een nog akeliger Engelse variant, roet in het eten strooide.

Vanaf begin januari, precies in de maand waarin de aankoop van het eerste pand gepland stond, werd een zware lock-down aangekondigd in de UK.

Vreselijk voor de Engelse bevolking, maar ook akelig voor ons.

Welke consequenties heeft dat voor onze plannen?

Empty houses

Voordat ik een huis koop, zeker zo ver weg en in een periode dat ik er niet naar toe mag, moet ik het hebben van bezichtigingen en beschrijvingen of video’s door betrouwbare agents.

Een agent is echter niet een essentieel beroep en dat betekent dat panden niet bezocht en bezichtigd mogen worden zolang er mensen aanwezig zijn.

Sommige agents proberen nog wel een afspraak te maken, maar dat duurt dan meestal wel een paar weken want dan moeten de bewoners, na het afgeven van de sleutels, een volle dag hun pand verlaten en ook dat is in deze tijd moeilijk te realiseren, immers waar moeten ze naar toe?

De enige panden die nu op de markt komen zijn empty houses want als panden leeg staan dan is er geen belemmering voor een bezichtiging, maar ja… die komen niet veel op de markt.

Foto Lonneke
Foto UK pandje

Veilingen zijn er alleen online, maar wie koopt een huis op een veiling zonder beoordelingen?

En ook daarvoor geldt dat er alleen lege huizen op de veiling komen.

Exit

Maar er is licht aan het eind van de tunnel: in de UK zijn ze erg voortvarend met vaccineren.

De planning was dat op 10 februari, 10 miljoen inwoners (te weten de kwetsbare mensen) zouden zijn gevaccineerd, en dat is nu al bijna bereikt.

De planning is zelfs bijgesteld, per half februari moeten 15 miljoen mensen zijn gevaccineerd en dat gaat met grote aantallen tegelijk, op 1 februari zijn er op 1 dag ruim 500.000 mensen gevaccineerd!

A record 598,389 people were given their first coronavirus vaccination in one day across the UK on Saturday, government figures show. As of Saturday a total of 8,977,329 people had received a jab, and 491,053 of those have had a second dose.

Vaccin

Naar alle waarschijnlijkheid gaan de scholen op 1 maart weer open en als alles goed gaat, komt er vanaf 15 februari een versoepeling voor bezichtigingen van panden, uiteraard met maar 1 persoon en met mondkapje. Maar er komt naar verwachting wat ruimte – en dan komen er natuurlijk weer panden op de markt.

Ik ben eigenlijk best een ongeduldig mens (behalve met kinderen, daar heb ik eindeloos geduld voor), maar ik moet toch gewoon de rust bewaren en de tijd uitzitten en dat geldt ook voor alle anderen die een pand willen kopen in de UK.

Wel raad ik aan om, als je echt belangstelling hebt om een of meer panden te kopen in de UK, nu al te beginnen met de opstart van een LTD en een rekening, want ook dat neemt tijd in beslag en ook daarvoor moet je geduld hebben.

Als je die zaken nu in orde maakt, dan hoef je niets meer te regelen als er weer panden op de markt komen, dan sta je vooraan.

Webinars

Nu ik toch pas op de plaats moet maken stop ik even 2 weken met het schrijven van blogs, maar ik ga niet stil zitten.

Integendeel.

Ik ga hetgeen in mijn blogs staat middels webinars nog eens vertellen, want het gesproken woord is vaak duidelijker dan het geschreven woord en er kunnen vragen gesteld worden.

Bovendien worden de getallen en berekeningen misschien duidelijker wanneer alles uitgelegd wordt en als voormalig wiskunde lerares durf ik die uitdaging wel aan.

En als je meerdere panden wilt kopen… opschalen dus… dan zijn juist die getallen zo belangrijk, dat is precies de essentie als je op deze wijze financieel onafhankelijk wil worden.

Op 10 februari geef ik een webinar: pand kopen in de UK

Op 17 februari geef ik een webinar: getallen en opschalen

Beide keren zijn de webinars gratis en worden ze georganiseerd door Janneke van de Brink.

Op onderstaande knoppen kun je je inschrijven.

Voor wat betreft mijn blogs: tot over 2 weken (en misschien is er dan wel een pand) en voor wat betreft de webinars: tot volgende week en ik hoop echt dat jullie er wat aan hebben.

Lonneke.

Lonneke Kemper

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.