fbpx
Vastgoed UK

Vastgoed Experiment UK – deel 15

Experiment vastgoed UK - deel 15

Gepubliceerd op: 2 februari 2021

"Ik ga een pandje kopen in de UK!"

Een onverwachte hickup.

In blog 10 schreef ik al dat het niet lukte om een rekening te openen bij Revolut en dat Mr. X de factuur van de accountant had voorgeschoten.

So far so good…. Ik maakte me er niet druk om, het zou wel goed komen.

Echter… we zijn inmiddels weer een paar weken verder en ik heb nog steeds geen bankaccount .

Volgens mij heb ik alles aangeleverd wat gevraagd werd en ik heb geen mailtje gekregen dat er wat mis is.

Nou dat laatste hoef je dus ook niet te verwachten…

Om te kijken of alles wel of niet in orde is moet je steeds inloggen en dan zelf maar uitvinden wat er eventueel mis is.

Er moest een verklaring worden aangeleverd betreffende de activiteiten van de LTD (een verklaring die Mr. X opgesteld had) maar er moest ook een ‘’proof of operating address’’ worden ingestuurd.

Ik had een brief van de gemeente waar ik woon naar mij gericht opgestuurd, maar kennelijk voldeed dat niet.

Letterlijk staat er op de website van Revolut:

Could you please provide a document confirming an operating address of your company? This can be done via a utility bill -water, gas, electricity, landline phone (mobile phone is not supported), fibre internet from last 3 months/ valid rental agreement (validity at least 6 months) of an office.

In case you manage your company from home, please provide us with a document confirming your personal address (like personal utility bill, rental agreement, bank statement) and we will treat it as an operating address of your company. We do not accept invoices.

Tja… mijn enige bedrijf is de LTD, Setwell dus, maar ik mag niet het adres van de accountant gebruiken. Ik moet mijn persoonlijk adres bevestigen, dus eigenlijk een bewijs aanleveren waarmee aangetoond wordt dat ik woon waar ik woon.

Dit bewijs mag niet ouder zijn dan 3 maanden, het mag geen rekening zijn en tenslotte, hoewel het hier niet staat, moet het bij voorkeur in het Engels zijn.

En dat kan ik niet!

Wales
Kustplaats Wales

Ik ben onder huwelijkse voorwaarden getrouwd, ik heb mijn meisjesnaam behouden en mijn man doet de administratie van ons huishouden. Iets waar hij goed in is en waar ik een hekel aan heb.

Dus alle betalingen waarvan Revolut een bewijs wil zien staan op zijn naam.

Ik heb me nooit gerealiseerd dat er wat betreft ons huishouden niets op mijn naam staat. Ik kan niet bewijzen dat ik woon waar ik woon. Vroeger stond dat in je paspoort, maar nu niet meer.

Natuurlijk zou ik de eigendomsakte van onze woning kunnen inscannen, maar ja… dat bewijst niets. Is ouder dan 3 maanden en niet in het Engels, dat wordt vast niet geaccepteerd.

Dit is nou echt zo’n probleempje dat je vooraf niet kunt bedenken en dat de voortgang echt behoorlijk stagneert.

Via een chatfunctie hebben we advies gevraagd aan Revolut, maar ach… we kennen die chat-functies allemaal wel… je krijgt pas uren later antwoord als je allang weer met iets anders bezig bent.

Het gekke was dat we in eerste instantie echt geen oplossing voor dit, toch betrekkelijk kleine, probleempje konden bedenken. Elke keer als ik met een oplossing kwam dan werd dat afgeserveerd door Mr. X. Bovendien wil ik het nu wel in 1 x goed doen, want ik wil de bank niet tegen me hebben.

Het beste leek ons nog een recent bankafschrift, maar helemaal zeker waren we niet.

Uiteindelijk hebben we een sluitende oplossing gevonden. Als je een vrouw bent in dezelfde situatie als ikzelf (of een man, dat kan natuurlijk ook) en je wil een rekening openen voor je LTD, doe dan vooraf wat ik morgen ga doen:

Vraag bij je bank een Engelstalige solvabiliteitsverklaring aan!

Ik bankier o.a. bij de ING en het is heel eenvoudig:

ING

Het allereerste wat ik morgenochtend doe is dus de ING bellen, en dan… dan moeten we 5 dagen wachten en pas dan kunnen we weer echt verder.

Ik kan niet wachten!

Tot de volgende blog,

Lonneke

Lonneke Kemper

P.S. 1 Tip:
Als meteen een Engelstalige solvabiliteitsverklaring bij de bank wordt aangevraagd door hen die een rekening willen openen, dan scheelt dat mogelijk wekenlange vertraging.

Bovendien heeft Mr. X na het schrijven van dit blog contact opgenomen met de accountant en met hem afgesproken dat de accountant voor de bank een verklaring zal schrijven voor de mensen die via Mr. X van zijn diensten gebruik maken.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.