fbpx

UK Vastgoedkansen - deel 1

Gepubliceerd op: 8 juli 2022

Had ik maar...

Dat zinnetje denk ik vaak en hoor ik nog veel vaker:
Had ik maar:
– bitcoins gekocht in 2018
– dat huis niet verkocht of
– dat andere huis juist wel gekocht
– vorig jaar in die aandelen geïnvesteerd
– of juist niet

En ga maar door.

Toen ik in 2020 begon te bloggen over UK-vastgoed wist ik er nog niets van en was ik erg aarzelend.

Had ik maar.

Er lagen zoveel kansen die ik toen niet zag en niet gepakt heb. Maar goed, ik wil ze nu pakken, in 2022! Anders denk ik over 2 jaar misschien weer: had ik maar…

Wat is er veel veranderd in die 2 jaar dat ik blog, maar dat geldt niet alleen voor het Verenigd Koninkrijk. Ik schreef 27 blogs over BTL en 21 blogs over R2R. Als ik de blogs nu teruglees, dan is alles in groter verband nog wel hetzelfde, maar op detail niveau is er veel veranderd.

Daarom start ik nu opnieuw een serie blogs, over álle vastgoedkansen in de UK die op mijn pad komen. Ik beperk me niet meer tot BTL en R2R, hoewel die natuurlijk zeker aan bod komen. Waar ik naar toe ga op mijn reis dat weet ik nog niet, want ik schrijf real time. Ik neem jullie mee in mijn avontuur, want 1 ding is zeker: ik blijf nog wel even in de UK investeren!

Investeren en emotie

Ik schrijf vandaag, het is 30-06-2022. In 2 jaar is er veel veranderd, maar vooral het laatste half jaar is de economie neerwaarts in een stroomversnelling geraakt:

Bitcoin: ruim 54% gezakt in de afgelopen 6 maanden
AEX: bijna 50 punten gezakt in het laatste half jaar

En – de andere grote pijler – de Nederlandse huizenmarkt. Die zit qua woningwaarde nog wel steeds in de lift, maar verhuur wordt steeds onaantrekkelijker gemaakt door het gevoerde beleid.

We moeten keuzes maken, want je geld op de bank laten staan is helemaal gedoemd te falen in deze tijd van oplopende inflatie. Ik heb de keuze gemaakt om in de UK te investeren. Ik ben optimistisch, maar het blijft een ongewisse keuze. Investeren is riskeren en hoewel het er in mijn geval goed uitziet (zelfs beter dan ik hoopte), kan het altijd tegenvallen.

Men zegt  altijd: ‘Je moet investeren met geld dat je niet nodig hebt’. Ik vind dat er nog een argument is waarmee je rekening moet houden als je gaat investeren: je moet het leuk vinden. Sterker nog: je moet er echt plezier in hebben en het moet vooral geen stress opleveren. Geeft het spanning, begin er dan vooral niet aan.

Daar dacht ik afgelopen week nog eens extra aan toen mijn dochter vertelde dat ze met haar partner een bezichtiging had bij een vakantiehuis in Spanje, alleen voor eigen gebruik. Vanuit Spanje Whatsappte ze me en met haar toestemming mag ik het hier plaatsen:

Mijn eerste gedachte voor mijn dochter was: geluk is ook overwaarde! Dat was een helder moment voor mij. Geld voor je laten werken is belangrijk, maar vergeet niet dat geld ook geluk mag brengen.

En dat ga mezelf ook goed voorhouden: Ik ga bloggen over wat ik doe in de UK, wat de toekomst brengt weet ik niet, maar ik ga er plezier in hebben en ik ga er geen stress van krijgen. No way!

Waar sta ik nu?

Halverwege 2022 is het nu. Even een kleine terugblik: vorig jaar om deze tijd had ik, samen met mijn 3 dochters, een soort van voorlopige akte getekend voor de aankoop van een pand en begonnen we met een aantal R2R’s.

We hebben daarbij ongelofelijk veel pech gehad omdat de manager niet betrouwbaar bleek te zijn (alleen al daarom heb je een goede coach nodig, die weet inmiddels precies waar je op moet letten bij de keuze van een manager).

Nu hebben we 1 R2R over en daarmee moesten we helemaal opnieuw beginnen. Dat is heel jammer, want bij de vorige manager liep dat fantastisch. Ik zeg wel eens: “Ik had een geldboom in de tuin”. De ponden vlogen ons om de oren! Alleen kregen we op een bepaald moment dat geld dus niet meer uitbetaald, tja.

Het concept is ook erg goed, laten we maar zeggen dat het een valse start was. Als binnenkort deze R2R goed loopt dan gaan we opschalen en dan ga ik erover bloggen. Ik zal dan ook alle termen goed uitleggen.

Wat betreft het aangekochte pand: daar zal ik de komende blogs zeker op ingaan. Een goede aannemer vinden was een hele opgave, maar het ziet er nu naar uit dat we binnenkort een pand hebben dat van boven tot onder gestript is en opnieuw is opgebouwd.

We gaan daar hopelijk een goede winst op maken bij verkoop, dan wel een goede huur vangen bij verhuur.

Hier alvast een kleine impressie:

Voor
Na

Als je wat over de cijfers wil weten dan mag je me gerust bellen, het is geen geheim. Ik vind het een beetje te ver gaan om al onze cijfers in een blog te zetten, maar vragen mag altijd.

In de volgende blog ga ik zeker veel vertellen en laten zien over dit pand en de kansen voor flip en BTL.

Als jullie eens met de coach willen praten en met hem in contact gebracht willen worden, ik ben en blijf bereikbaar op (+31) 0624655053 of setwell.uk@gmail.com en natuurlijk ook altijd via www.financieelvrijevrouw.nl.

Maar nu een grote PS:
Er is eenmalig een veel betere manier om de UK coach te leren kennen!

Coach Rick gaat een gratis training geven online! Als je daarbij wilt zijn dan kun je je aanmelden via de knop hieronder. Het is een tijdelijke actie en er zijn beperkte plekken, vol = vol. 

Rick geeft dan een inleiding in het concept R2R. Zorg dat je erbij bent, de beste manier om een coach te leren kennen is als je ziet hoe hij te werk gaat! Als je je aanmeld, ontvang je als eerst een datum zodra deze bekend is.

Je mag me altijd benaderen om te sparren over jouw UK vastgoed plannen, maar ook als het alleen maar is voor een gezellig praatje!

Tot de volgende blog,

Lonneke Kemper

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Lees ook:

1 reactie op “Gastblog UK Vastgoedinvestering – blog 1”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.