fbpx
uk r2r

Rent to Rent Gastblog - Annemarie | Deel 3

Gepubliceerd op: 15 juli 2022

Waarom investeren?

In mijn vorige blog vertelde ik al dat ik een telefonische ontmoeting had met Rick, de UK coach. Het was een prettige ontmoeting en wij ontdekten al snel dat onze motivatie om te investeren op veel vlakken overeenkwam. Het valt mij steeds vaker op dat de mensen die investeren een soort van noodzaak voelen om zichzelf ‘vrij te kopen’. Investeren doe je omdat je het leuk vindt, maar vaak zit daar ook een bepaalde behoefte achter, een levensvisie en met een groots einddoel voor ogen. Is dat herkenbaar voor jullie?

En dan...

Zo is het investeren ook voor ons begonnen. Wegens vele redenen voelden wij de noodzaak om een vrijer leven te willen leven. Na het gesprek met Rick hebben wij dan ook snel de knoop doorgehakt om echt te gaan starten met de coaching. Coaching lijkt ons in deze zeer belangrijk. Wij hebben inmiddels beiden wel verstand van investeren in vastgoed, maar werkelijk geen idee hoe investeren in z’n werk gaat in de UK. Daarbij is R2R een onbekend concept in Nederland, dus waar moet je beginnen als je wil starten? Bij de hand genomen worden bij de start van ons R2R avontuur, leek ons de meest veilige manier van investeren op een onbekende plek en in een onbekende markt.

Nadat wij akkoord waren, ontvingen wij al snel de overeenkomst in de mail. In de overeenkomst is o.a. een clausule opgenomen dat wij de informatie die gedeeld wordt in de coaching niet mogen delen met derden (wat ik nu toch wel een klein beetje doe). Ik kan niet anders zeggen dat het niet meer dan logisch is dat deze clausule opgenomen is in de voorwaarden. Als chef-kok zet je tenslotte ook niet voor iedere concurrent je geheime recept online zodat jouw gewaarde recept in ieder restaurant op de kaart verschijnt. Nadat wij de overeenkomst digitaal ingevuld hadden, kreeg ik het bericht dat ik met Rick een afspraak kon gaan inplannen. Via de Whatsapp (lekker modern en makkelijk) plande ik dus met Rick onze eerste afspraak in. Ivo werkt in wisselende diensten en gezien wij de coaching met z’n tweeën wilden volgen, vergde dat wat flexibiliteit van Rick z’n kant. Dat was geen probleem voor Rick.

De eerste sessie

Tijd voor de eerste sessie. Gewoon, via Zoom. Wel zo makkelijk! De eerste les bestond vooral uit veel informatie. Bepaalde termen komen steeds weer terug en het is wel gemakkelijk om te weten wat deze termen precies inhouden. 

Landlord is bijvoorbeeld een belangrijke term die steeds weer terugkomt, want dat is immers de eigenaar van de woning. Je hebt dus doorgaans, met een uitzondering daargelaten, te maken met een landlord. Jij huurt de woning of appartement van een Landlord en daar betaal jij als huurder maandelijkse huur aan. Vervolgens verhuur jij de woning weer via een platform zoals Airbnb. Ik zeg jij, maar het is in de UK normaal dat er een Management Company (beheersmaatschappij) ingehuurd wordt om alle zaken rondom de verhuur te regelen. Dit maakt dat het bijna een passieve investering is. Je wordt bij dit concept dus géén eigenaar van de woning, je krijgt enkel zeggenschap over de verhuur daarvan. En zoals beleggers dat graag mooi verwoorden: een rent 2 rent is géén asset.

Een contract met een landlord ga je doorgaans drie jaar aan, maar met een break clausule (opzegtermijn) van meestal 12 maanden.  Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een R2R waarbij je na 12 a 18 maanden je initiële investering terugverdient. Dat betekent een ROI van 80% tot 100%. Rick gaat ons dus in deze periode leren hoe wij dit kunnen berekenen. Ook om te bepalen welke deal de moeite waard is en dus die investering binnen 12 á 18 maanden eruit haalt. En hoe komt zo’n deal op je pad? Ook dat gaan we leren. Zo’n deal gaat trouwens niet op ons pad komen, daar moeten wij voor werken. Hard voor werken, maar daar later meer over.

We zijn op dat gebied nog echte beginners, maar aan de sheets van Rick te zien zullen wij dat niet lang meer zijn. Wij startten al snel met de eerste opdracht; via Google Maps de UK verkennen. Je moet immers weten of de plek waar de woning staat interessant is voor huurders. Je let op een aantal zaken: snelwegen, scholen, horeca, criminaliteitscijfers en nog veel meer. Ook heb je verschillende type huurders, je moet in de omgeving kijken of de plek en woning voldoet aan dat type huurder.

We zijn dus via Google Maps op verkenning in de UK. Gek hoor, om op zo’n manier een land te verkennen waar je nog nooit geweest bent. Toch lukt het wel om voor dit type investering een beeld te krijgen. Misschien wordt het straks ook eens tijd om de UK ‘in het eggie’ te gaan ontdekken. Maar dat is toekomst muziek, eerst maar eens een geschikte deal vinden. Rick liet overigens wel weten dat het absoluut mogelijk is om gebruik te maken van je eigen R2R. Een belletje naar de Company en je kan gebruik maken van je eigen gehuurde woning. Je loopt daardoor mogelijk wel wat inkomsten mis omdat de woning niet geboekt kan worden door huurders, maar dat moet je op de koop toenemen. Je krijgt er een vakantie voor terug. Dat klinkt toch niet verkeerd?

Na bijna een uur veel informatie opgedaan te hebben en onze ontdekkingstocht te zijn gestart, rondden wij deze sessie af. Genoeg voor vandaag. Op naar de volgende keer!

UNIEKE KANS
Ben je nieuwsgierig geworden naar R2R en wil je meer weten? Binnenkort geeft Rick een GRATIS training! De plekken zijn beperkt om iedereen goed te begeleiden. Wil je er ook bij zijn? Schrijf je snel in via onderstaande knop en je hoort als eerst wanneer een nieuwe training gepland staat!

Tot snel!

Annemarie 

Check mijn Instagram of de website voor mijn ‘verrek ik vertrek!’ avonturen.

Wil je alle informatie compact bij elkaar? Zie dan onze UK pagina:

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.