fbpx
uk r2r

Rent to Rent Gastblog - Annemarie | Deel 2

Gepubliceerd op: 24 juni 2022

When we started

In maart 2022 hebben wij ons eerste vastgoed aangekocht. Een mooi pandje voor de klusser, hier in een stadje in Overijssel. En eerlijk is eerlijk, ons geld is grotendeels opgegaan aan de aankoop van dit pandje. We hadden na de aankoop de smaak te pakken en wilden eigenlijk wel doorpakken. Als vastgoedbelegger leer je om creatief te denken en mogelijkheden te creëren, maar het lukte ons op dat moment niet om een creatieve mogelijkheid te bedenken. We moesten aan een grote som geld zien te komen waarmee wij de LTV (loan to value) en een eventuele verbouwing van een volgend pandje te konden financieren. We gaven het niet op, maar gingen op zoek naar andere mogelijkheden.

Verder kijken

We zijn gaan kijken naar andere vormen van beleggingen. Via via kwam ik uit bij R2R. Het concept sprak ons in eerste instantie niet aan. Het idee dat ik hier in Nederland de zaakjes in Engeland zou moeten gaan regelen, maakte dat wij bij voorbaat al afhaakten. En ook het Engels moeten spreken vond ik wel een dingetje. Het is weer een ander soort Engels spreken als wanneer je op vakantie bent. Dan heb je het vooral over het strand, het bestellen van een drankje, het niet kunnen vinden van je slippers etc. Engels op z’n Nederlands zeg maar en iedereen begrijpt je. Dit zou naar mijn idee wel een andere categorie Engels zijn die niet aan mij besteed was.

Toch liet dit concept ons niet volledig los. Niet veel later stuitte ik op het blog van Lonneke Kemper op de website van Financieel Vrije Vrouw. Het blog schetste voor ons gevoel een eerlijk beeld over de R2R en de risico’s die daarbij horen. Na het lezen van het blog leek het allemaal helemaal niet zo spannend meer en had de R2R als belegging toch onze aandacht weten te trekken. Gebrekkig Engels spreken leek opeens niet zo’n probleem meer te zijn, want Lonneke verzekerde de lezer in haar blog dat ook zij zich wist te redden met haar gebrekkige Engels. Zonder twijfel stuurde ik een mail naar Financieel Vrije vrouw met daarin ons verhaal en waarom wij geïnteresseerd waren in R2R. Ik kreeg dezelfde avond nog antwoord van Jacco. Hij zou ons in contact brengen met Lonneke.

Kennismaking en start

Nog geen twee dagen later zaten wij in een zoomcall met Lonneke die op dat moment bivakkeerde met haar camper in Italië en met Jacco die genietend van de zon vanuit Panama belde. Een leuk en open gesprek volgde. Lonneke was gelijk eerlijk over de risico’s van de R2R en over het feit dat zij behoorlijk wat geld verloren had door een oneerlijke partij. Aan de andere kant gaf zij ook aan dat het te behalen rendement zeer gunstig kan zijn en vooral dat het erg leuk is.

Tijdens het gesprek werden wij steeds enthousiaster. Dat klinkt wel erg leuk, zo’n mini hotelletje! Wat ons vooral over de streep trok was dat wanneer alles op poten staat, de R2R grotendeels passief is. Natuurlijk ben je er maandelijks wel wat tijd aan kwijt, maar voor een groot gedeelte kan je het ook loslaten en laten regelen door een ‘company’ die de boel runt.  Ook is het instapbedrag laag vergeleken met het aankopen van vastgoed in Nederland. Voor ons perfect, met oog op het te behalen rendement om een doorstart te kunnen maken naar meer vastgoed.

Wij waren er dan wel over uit dat R2R ons ding zou kunnen zijn, we waren afhankelijk van Lonnekes oordeel. Ze hield ons gelukkig niet lang in spanning en zou ons binnenkort in contact brengen met de coach: Rick. En ja hoor, niet veel later kreeg ik een berichtje van Rick. Al snel werd er een telefonisch gesprek ingepland. Het werd een voorstel rondje van beide kanten, met daarbij heldere informatie over de coaching. Wij zouden in maximaal 6 online bijeenkomsten klaargestoomd gaan worden om zelfstandig de R2R markt te kunnen betreden. De investering in een eerste R2R zou ons tussen de 11.000 en 15.000 pond gaan kosten. Rick sprak al steevast in ponden en niet in euro’s. Na het gesprek heb ik dan ook even Google moeten laten omrekenen wat dat voor onze portemonnee zou betekenen. Ik kwam uit op een bedrag van zo’n 13.000 tot 17.000 euro (minus de coaching). Hiermee betaal je de eerste maand huur aan de landlord (eigenaar van het pandje), de inrichting, borg en alles wat nodig is om op te kunnen starten. 

Dat klinkt goed! Wij zijn begin april dan ook gestart met de eerste coachsessie. Tijdens de coaching wordt ons geleerd hoe wij een goede deal kunnen vinden en berekenen waarmee wij onze investering binnen 12 á 14 maanden weer terugverdiend hebben. Daarna is alles winst en kunnen wij geld gaan opbouwen naar onze volgende R2R. Ik zal jullie de aankomende tijd meenemen in onze ervaringen betreft de coaching en onze weg naar de eerste R2R.

Tot snel!

Annemarie 

Check mijn Instagram of de website voor mijn ‘verrek ik vertrek!’ avonturen.

Wil je alle informatie compact bij elkaar? Zie dan onze UK pagina:

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.