fbpx
uk r2r

Rent to Rent Gastblog - deel 1: Annemarie

Gepubliceerd op: 13 mei 2022

Intro UK R2R blogger

Wat leuk! Ik mag een blog schrijven voor deze website, die ikzelf al een tijd met veel interesse volg. In opdracht van Financieel Vrije Vent Jacco stel ik mijzelf voor: ik ben Annemarie, het gezicht achter het Instagram account Verrek?! IK Vertrek! Op dit account en op mijn website blog ik over onze weg naar een vrijer leven, weg uit de ratrace.

Ons R2R avontuur mag ik naast Lonneke met jullie delen op de website van Financieel Vrije Vrouw.

uk blog r2r vastgoed investeren

Achtergrond Annemarie

Ik ben getrouwd met Ivo (40 jr) en we hebben samen twee dochters van 14 en 9 jaar. Mijn accountnaam is ontstaan door ons eigen vertrek. Vertrekken deden wij in augustus 2021. Geen groots vertrek zoals Jacco en Janneke dat gedaan hebben, maar een klein ‘Ik vertrekje’ hier binnen Nederland. Ik en ook mijn gezin woonden al ons hele leven in Zaanstad. Zaanstad is een stad, onderverdeeld in voornamelijk dorpen. Al zou ik zeggen dat de meeste dorpen niet heel dorps meer zijn. Bij een dorp stel ik mij namelijk voor dat er rust heerst en een gevoel van verbondenheid. Zaanstad behoort tot de Randstad en is door de jaren heen drukker geworden. Juist die drukte begon ons tegen te staan.

Wij zijn dus vertrokken uit Zaanstad en hebben gekozen om in een rustig dorp in Overijssel gaan wonen, op zoek naar een vrijer leven. Jacco vroeg mij te omschrijven waar onze pijn zit. Waarom zijn wij begonnen aan de weg naar een vrijer leven? Het antwoord op waarom wij deze kant op verhuisd zijn is niet in een notendop samen te vatten. Soms weet ik niet eens waar ik moet beginnen en wellicht is dat niet eens echt nodig. Het komt er op neer dat er genoeg in ons leven gebeurd is, waardoor wij begonnen te snakken naar een zekere vorm van vrijheid. Vrij zijn om te beslissen wat wij zelf willen doen en minder beïnvloed worden door regels van de overheid. Tot voor kort wist ik niet eens wat ik nu écht leuk vind om te doen, waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik plezier uithaal. Wij leefden ons leven vrijwel op de automatische piloot, met z’n ups en downs zoals elk leven dat kent. Wij leefden ons leven zonder koers en zonder doel te hebben.

Toch zal ik ons verhaal in een kleine notendop proberen vast te leggen. Ik ben het ouderschap begonnen als tienermoeder. We hebben geen normale start gehad, zeg maar. We hebben samen hard moeten werken om daar te komen waar wij nu zijn, maar vooral om te kunnen voldoen aan de maatstaven van de maatschappij. Heel lang heb ik mijzelf als niet ‘normaal’ bestempeld. Een buitenstaander voelde ik me, één die hard moest werken om ‘normaal’ gevonden te worden door anderen. Ik zat vast in mijn eigen denkwijze en het hardnekkige beeld dat de meeste mensen hebben betreft het tienermoederschap. Tegen dat beeld was ik aan het opboksen en constant bezig om mijzelf te bewijzen. Ik was en wilde meer zijn dat!

Ik zat niet alleen vast in mijn eigen denkwijze, maar wij kwamen ook tot de ontdekking dat wij vast zaten in hetgeen wat de maatschappij van ons ‘verwachtte’. Baan (het liefst met een vast contract), huis, gezin… ga zo maar door. De noodzaak om ons daar vrij van te maken begon te ontstaan doordat er een aantal gebeurtenissen zich in ons leven vrij rap achter elkaar opvolgden.

Het begon ermee dat wij ervaarden dat een vast contract hebben helemaal niet zo vast blijkt te zijn. Van de één op de andere dag had mijn man geen baan meer. Hij stond opeens op straat. Daarna volgde een diagnose van een gehoorprobleem van mijn kant, waardoor ik mij begon af te vragen of ik wel mijn hele leven het werk zou kunnen blijven doen wat ik op dat moment deed. Wat nu als dat niet het geval was en ik zonder werk zou komen te zitten? Hoe krijgen wij dan je brood op de plank? Ons huis was te duur om op één salaris te kunnen dragen. Langzaamaan begonnen er steeds meer vragen te ontstaan:
– Hadden we eigenlijk wel plezier in wat wij deden?
– Of hebben wij veel te vroeg in ons leven een beroepskeuze moeten maken, niet wetende of dat nu hetgeen was wat écht bij ons paste?
– Wat wilden wij nu echt met ons leven?
Allerlei vragen die ons bezig hielden, maar waar wij niet zo snel een antwoord op hadden.

De vragen vielen als puzzelstukjes op z’n plek na het overlijden van mijn moeder. Dit liet ons inzien dat tijd het allerbelangrijkste was. Tijd met het gezin, tijd samen als partners, tijd om te doen wat wij écht willen. Maar hoe creëer je dit terwijl je vast zit aan een hypotheek en een vaste baan met een modaal inkomen? Hoe kan je een nieuw leven starten als je jezelf zo vastgedraaid hebt in de ratrace?

vastgoed uk r2r

Financiële vrijheid

Wij vonden ons antwoord in financiële vrijheid; passief inkomen, beleggen en mindset. Eerlijk gezegd was ik eerder niet bekend met deze termen, maar kwam dit op ons pad (alsof het zo moest wezen) toen ik gewoon eens op Google zat. Er ging een wereld voor ons open. Vanuit onze opvoeding hebben wij beiden weinig meegekregen over geldzaken en een goede money mindset. Beleggen werd bestempeld als risicovol en sparen werd gezien als zeer belangrijk en waardevol. Het motto was: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Maar des te meer ik mij verdiepte in al deze money onderwerpen, des de groter mijn interesse verder begon te groeien. Ik wilde alle informatie tot mij nemen en de mogelijke manieren weten over hoe wij financieel vrij zouden kunnen worden. Financiële vrijheid moest het zijn, om te kunnen doen wat wij écht willen doen in ons leven. Toch duurde het nog even voordat wij stappen durfden te zetten.

Zoals ik al benoemde veranderde wij onze koers drastisch toen mijn moeder overleed. De vraag rees: hoeveel tijd hebben wij zelf eigenlijk nog? Wij realiseerden dat elke dag een stukje van onze tijd afging en dat wij in die tijd niet deden wat wij het liefste wilden doen. Wij verdeden onze tijd door niet ons beste leven te leven. Rigoureus besloten we om stappen te gaan nemen. We besloten om ons huis te verkopen en de rust in Overijssel op te zoeken. Het dorpse leven zou ons in één klap een stukje dichterbij de weg uit de ratrace kunnen bieden. Ook hadden wij, net zoals vele anderen, een flinke overwaarde op onze woning. Deze overwaarde konden wij gebruiken voor onze weg naar een vrijer leven. En dat hebben wij gedaan. In een rap tempo hebben wij ons  ‘Ik vertrekje’ in Nederland gerealiseerd. We zouden vanaf dat punt doen wat wij het allerleukste vinden om te doen en de dromen die wij hadden gaan waarmaken. De aankoop van een camper kon daarom niet uitblijven en al snel hebben wij een rode Volkswagen T3 aangeschaft. Zonder enige kampeer ervaring, laat staan camper ervaring, staat ‘Red Granddad’ nu op onze oprit met het plan om daar zelf veel plezier aan te beleven, maar ook om te verhuren voor extra (passieve) inkomsten.

Met het overige geld hebben wij een pandje aangekocht. Het pand zorgt inmiddels voor passief inkomen. Klaar zijn wij overigens nog niet: we zijn pas net begonnen! Ons doel is om een stroom van minimaal 3200 euro per maand aan passieve inkomsten te hebben. Ons motto is spreiden, spreiden en nog een spreiden en al snel gingen wij op zoek naar een andere passieve inkomstenbron.

Dankzij de blogs van Lonneke werd onze aandacht al snel getrokken naar de Rent 2 Rent in de UK. Na een mailwisseling met Jacco, een ‘toelatingsgesprek’ met Lonneke, gevolgd door een gesprek met de coach, werden wij toegelaten tot de coaching van de R2R. Begin april zijn wij gestart. Met veel plezier leggen we het traject af, met als doel ‘mini hotelletjes’ (zoals Lonneke dat zo mooi verwoordt) te hebben in de UK die mede gaan zorgen om ons doel van financiële vrijheid te gaan behalen.

Ons R2R avontuur mag ik naast Lonneke met jullie delen op de website van Financieel Vrije Vrouw. Ik zal de ups en downs, de voor en tegens met jullie gaan delen en hopelijk zal dit voor jullie het steuntje in de rug zijn om zelf de weg naar een vrijer leven te gaan bewandelen. Veel leesplezier!

Tot de volgende blog,

Annemarie

Wil je alle info compact bij elkaar, kijk dan op de informatiepagina:

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.