fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK deel 1

Rent to Rent Experiment - deel 1

Gepubliceerd op: 6 augustus 2021

De Cashflow van het concept R2R

In deze blog krijg je info over de getallen betreffende het concept huren om te verhuren in de UK.

Ik was het niet van plan

De laatste tijd hoor ik steeds meer over rent-to-rent, ofwel R2R: huren om te verhuren. Het schijnt erg lucratief te zijn maar als voorzichtige old-lady zag ik dat helemaal niet zitten.

Ik kon de bezwaren die ik had zo op een rijtje zetten:

  • Veel risico, want wat als je alles opgeknapt hebt en je vindt geen huurders, dan moet je wel zelf de huur betalen voor de duur van het huurcontract.
  • Wat als je het pand net leuk hebt opgeknapt en jouw verhuurder verlengt het huurcontract niet aan het eind van de huurperiode?
  • En bovendien: je bouwt geen asset op.
handdoek

Maar toch….

Sinds ik blogs schrijf over vastgoed in de UK hoor ik steeds meer succesverhalen over R2R. Zeker van mensen die nog geen kapitaal hebben opgebouwd of geen overwaarde op hun eigen woning hebben (zij gebruiken kennelijk de R2R als opstapje om in een volgende fase een pand te kopen). Maar ook ervaren vastgoedinvesteerders met een grote portefeuille hebben R2R’s.

Ik vroeg aan mijn coach, die ik Mr. X noem (ik noem niet bij zijn echte naam omdat hij wel graag wil coachen maar liever uit de publiciteit blijft) of hij mij kon inwijden in de geheimen van Rent-to-Rent en vooral wilde vertellen waarom het zo lucratief is.

Het is normaal niet mijn gewoonte om met getallen te beginnen, maar in dit geval is het verdienmodel zo spectaculair dat ik juist met getallen wil beginnen! Zelfs zonder in te gaan op wat R2R precies inhoudt, want dat komt later.

De getallen

We zijn gewend aan getallen met heel veel nullen als het over vastgoed gaat, maar hier zijn de getallen zodanig dat het voor velen haalbaar is.

Je kunt een R2R beginnen met een bedrag zo tussen de 10.000 en 15.000 (ik laat euro’s of ponden achterwege, want dat scheelt niet zoveel).

Als vuistregel ga je dat bedrag binnen één a anderhalf jaar volledig terugverdienen en na nog eens zo’n periode heb je dat bedrag verdubbeld; dus verdiend als winst.

Even een voorbeeld

Stel je start een R2R met een inleg van 12.000.
Na anderhalf jaar heb je zoveel verdiend dat je dat bedrag terug hebt op je rekening en na 3 jaar (met wat geluk al eerder) heb je nog eens 12.000 verdiend!

Ik kon het eerst niet geloven, maar inmiddels heb ik al heel wat mensen gesproken die een R2R hebben (of meerdere) en ze zijn allemaal enthousiast.

Maar hoe dan?

Ja hoe dan?
En wat zijn de risico’s?
En hoe regel je dat op afstand?
En wat is het precies?
En waar moet je starten?
Wat is een gunstige pek?
En wie maken er gebruik van?
En moet je dan een LTD oprichten?
Kun je gemakkelijk opschalen?
En nog veel meer vragen.

Daar ga ik over bloggen, maar er is ook al een informatiepagina.
Deze zal ik delen onder iedere blog die ik hierover ga schrijven en natuurlijk mag je me altijd benaderen op mijn e-mail-adres of mijn telefoonnummer.

Één ding weet ik zeker:

Ik ga ook R2R doen, en weer met mijn dochters!

En waarom exact gaan mijn dochters en ik dit nu doen?
Eigenlijk vooral om er geld mee te verdienen dat we hopelijk kunnen gebruiken voor ons BTL-plan: het plan om panden te kopen in de UK. Dus indirect gaan we dit toch doen om asset op te bouwen, want dat was namelijk onze oorspronkelijke strategie.

Maar dat geldt voor ons, iedereen zal zijn eigen doel hebben want ook een mooie cashflow opbouwen ligt nu voor velen binnen het bereik.

In mijn volgende blogs ga ik zowel in op wat er bij komt kijken om een R2R te starten als ook hoe het werkt met de bedrijfsvoering, want het is niet naast de deur.

Er is veel te vertellen!

Tot de volgende blog.

Lonneke

Wil je nu al meer weten?
Mail naar setwell.uk@gmail.com
Of bel 06-24655053

Of kijk op de informatiepagina:

Lonneke Kemper

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.