fbpx
Rent2Rents UK

Gastblog mini-hotelletjes in de UK – deel 8

Rent to Rent Experiment - deel 8

Gepubliceerd op: 24 september 2021

Accountant

Klinkt misschien saai en dat vind ik eigenlijk ook, maar het hoort erbij, dus belangrijk om te benoemen in mijn blogs.

Wat doet een accountant?

Voor ons R2R avontuur heb ik weinig te maken gehad met een accountant. Toen ik begon met dit avontuur heb ik via zoom kennisgemaakt met een vriendelijke, langzaam Engels sprekende, aardige man. Ook met zijn assistente, die me samen van alles uitlegden over zaken die ik eigenlijk al wel wist.

Ik moest een aantal papieren aanleveren, uiteraard kopieën van onze paspoorten, proof of adress en dergelijke. En zo werd onze LTD opgericht tegen betaling van een behoorlijk bedrag.

Ik had wel eens gelezen dat je ook zonder de hulp van een accountant een LTD kon oprichten, maar ik had geen idee hoe dat moest. Het was echter best een flink bedrag dat je moest betalen en het leek inderdaad geen ingewikkelde handeling. Toen ik dat aankaartte bij Mr. X, was dat een reden voor hem en zijn team om te gaan onderzoeken of er een goedkopere optie was voor de mensen die hij helpt. Dat is gelukt: tegenwoordig kan je samen met zijn assistente een LTD oprichten voor een zeer klein bedrag, dit doe je samen met haar en dat gaat heel snel.

Dat het inderdaad zo werkt heb ik van anderen gehoord, ik behoorde helaas niet tot de gelukkigen die hiervan gebruik konden maken, die weg moest nog gebaand worden.

Wat doet die accountant dan wel?

De accountant moet in ieder geval zorgen voor de belastingaangifte. Misschien moet hij nog veel meer doen, maar zover zijn wij nog niet.

Die belastingaangifte wordt niet zoals in Nederland aan het eind van een kalenderjaar ingediend, maar die aangifte wordt opgemaakt precies één jaar na datum oprichting en ieder jaar daarna op die datum.

taxes

Om over de goede getallen te beschikken, is er een boekhoudpakket.  Deze is gekoppeld is aan je rekening en de accountant heeft toegang tot dat pakket.

Tot mijn schande moet ik toegeven dat ik daar verder weinig over kan vertellen omdat mijn dochters dit allemaal regelen. Gelukkig heb ik dochters die dat kunnen! Ik was dan wel wiskundelerares en heb geen moeite met getallen, maar boekhouden is echt niet mijn sterkste kant. Ik ben blij dat mijn dochters het doen.

Als er meer mensen zijn zoals ik, dan is er een mogelijkheid om de boekhouding tegen een klein bedrag per maand uit te besteden.

Los daarvan, ook aan de accountant moet maandelijks geld betaald worden. Dit gaat per automatische afschrijving, dat wordt een Direct Debit payment genoemd. Het is een vast bedrag per LTD. Dit bedrag kan wel stijgen naarmate je meer activiteiten ontwikkelt, meer facturen en transacties te hebt. Dit is een wettelijke verplichting, dus tja… daar kom je niet onderuit.

Tot voor kort hebben we weinig te maken gehad met onze accountant, maar onlangs bedacht ik dat mijn dochters zo betrokken zijn met dit avontuur, dat zij een groter aandeel verdienen in de LTD voor de BTL. De BTL is de eerste LTD die we opgericht hebben en waarin we panden willen gaan kopen voor verhuur; deels op te brengen uit de inkomsten van de LTD voor de R2R’s.

Ik wil dat zij ook in deze LTD ieder een aandeel krijgen van 20% in plaats van 15%, net als in de LTD voor de R2R. Omdat er nog geen pand gekocht is vanuit die LTD (gaat binnenkort gebeuren, ik hou jullie op de hoogte), bleek dat heel gemakkelijk. Er kwam meteen antwoord en tegen het bedrag van 75 pond gaan de percentages worden gewijzigd en hoefde er verder niets te worden aangeleverd.

Het is fijn te weten dat je zo gemakkelijk contact kunt krijgen met je accountant, dat er meteen antwoord komt en actie wordt ondernomen.

Jaarlijkse aangifte

Ik ben natuurlijk niet blij met het geld dat maandelijks wordt afgeschreven naar de rekening van de accountant, maar aan de andere kant ben ik wel blij dat ik verder niet hoef na te denken over de jaarlijkse aangifte.

Bijna iedereen in Nederland zal wel in de agenda hebben staan: belastingaangifte doen!

En dat moet je natuurlijk niet te laat doen, je moet eraan denken, want je wil geen boete krijgen. Als je een LTD hebt, dan hoef je daar tenminste niet bij stil te staan.

taxes

Update resultaten

Wat betreft de resultaten van onze R2R’s:

1 loopt nog steeds slecht; op 1 augustus gestart en pas 21 dagen geboekt. Misschien moet ik niet zeuren zo kort na de start, maar toch jammer.

2 lopen er fantastisch, hoewel er bij eentje een annulering heeft plaatsgevonden voor oktober.  Kan gebeuren, maar wel jammer. Ook hier moet ik eigenlijk niet zeuren, want september is voor iedere nacht geboekt en er kan gewoon nog geboekt worden voor oktober.

1 gaat binnenkort van start en daar hebben we erg veel zin en vertrouwen in.

Dit was een blog met info over de accountant. De Engelsen noemen het boring, wij noemen het gewoon saai. Maar als je aan dit avontuur begint dan moet je wel weten wat een accountant voor je doet en dat het geld kost. Ik weet waarschijnlijk lang niet alles over de werkzaamheden van een accountant, maar ik schrijf real time en meer dan mijn eigen ervaringen kan ik niet delen.

Volgende week vast weer iets dat spannender is!

Tot de volgende blog.

Lonneke

Wil je nu al meer weten? 

Mail naar setwell.uk@gmail.com of bel 0624655053

Of kijk op de informatiepagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.